Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αχ, βρε γέροντα ...

τι δεν είχαμε γράψει για την πρώτη σεζόν τότε ... ατμόσφαιρα, μουσικές ....

κάθε σεζόν ήταν κάτι τελείως διαφορετικό .... προσωπικά, μου είχε αρέσει και η δεύτερη σεζόν, (βέβαια, σκάλες κάτω από την πρώτη) παρά τις γενικά μέτριες κριτικές της , ενώ εξαιρετική ήταν και η τρίτη ... δεν είδα την τέταρτη ... τώρα που το θυμήθηκα ίσως να το κάνω ...

edit : μόλις είδα κριτικές για την τέταρτη, μέσο όρο γύρω στο 6 και τελευταίο επεισόδιο 5,4 ... άσε, θα το δει ο Ηχοδαίμονας ....
Και η 4η καλούτσικη ήταν. Είχε κλασικά ωραία ατμόσφαιρα κτλ αλλα μέχρι εκεί.

Εγώ στα είχα πει, είναι μια οχταωρη ταινία. Τι μπούλινγκ είχα φάει τότε από τον auteur επειδή τόλμησα να πω τέτοιο πράγμα...
εε ενταξει το τελος απλα ηταν το συνηθες περιμενα εκπληξεις
ο auteur μας λειπει

• Like
Reactions: Gal'en
Γιατί γέροντα, όντως, μόνον σε σένα λείπει ....

το παιδί, ενώ είχε διάθεση προσφοράς, είχε ακραία θέματα συμπεριφοράς ... και ήταν κρίμα ...

• Like
Reactions: superfly
Ναι !
και που να δεις τι βλεπω σημερα
αυτο θα το εχετε δει ολοι και θα μου πειτε που ησουν τοσο καιρο
ειναι του 2014 και δεν νομιζω οτι εχει βγει καλυτερο μεχρι τωρα
εχω χαθει η ωρα ειναι 2.30 πμ
και εσπασα ρεκορ, εφθασα μεσα σε δυο ημερες 7 επεισοδια και αφησα το τελευταιο για αυριο , τι λεω για σημερα
ευτυχως δεν ειχα διαβασει τιποτε για υποθεση κριτικες
ελπιζω να μην μου το χαλασει το τελος
.
εμαθα οτι ειναι φιλαρακια και εκτος οθονης πανω απο 30 χρονια
View attachment 249485
To τελευταιο και να μην το εβλεπες, δεν εχανες τιποτα.
Θα μου πεις, δε θα ηξερες πως τελειωνει. Αλλα οπως τελειωσε, καλυτερα θα ηταν!
Τα τελευταια 15 λεπτα ηταν καταστροφικα για οτιδηποτε ειχε χτισει μεχρι τοτε. Οχι μονο η αμερικανια οτι ο ηρωας τη σκαπουλαρει οπως τη σκαπουλαρε (ο αλλος του ειχε κανει κιμα τα σωθικα, ημαρτον). Αλλα κυριως η μεταστροφη αυτου του μοναδικου ισως για τα τηλεοπτικα δεδομενα σκοτεινου μεχρι το μεδουλι αντιηρωα. Στα ορια της προδοσιας για το χαρακτηρα.

Μην παρεξηγηθω ομως... ΠΑΡΑ πολυ σπουδαια σειρα. Απο τις σημαντικοτερες στιγμες της τηλεορασης!

Μόνο σε σένα λείπει.
Και σε μενα λειπει.
Στις καλες του ηταν κατι μοναδικο για το φορουμ!
Μου εσπαγε βεβαια τα νευρα οσο κανενας και τσακωνομουν συνεχεια μαζι του για τη συνηθεια του να κανει κηρυγμα, αλλα οι καλες του στιγμες, λειπουν νομιζω πολυ!

Auteur, γυρνα πισω ή εστω τηλεφωνα.

Αχ, βρε γέροντα ...

τι δεν είχαμε γράψει για την πρώτη σεζόν τότε ... ατμόσφαιρα, μουσικές ....

κάθε σεζόν ήταν κάτι τελείως διαφορετικό .... προσωπικά, μου είχε αρέσει και η δεύτερη σεζόν, (βέβαια, σκάλες κάτω από την πρώτη) παρά τις γενικά μέτριες κριτικές της , ενώ εξαιρετική ήταν και η τρίτη ... δεν είδα την τέταρτη ... τώρα που το θυμήθηκα ίσως να το κάνω ...

edit : μόλις είδα κριτικές για την τέταρτη, μέσο όρο γύρω στο 6 και τελευταίο επεισόδιο 5,4 ... άσε, θα το δει ο Ηχοδαίμονας ....

Για μενα η δευτερη ειναι παρα πολυ κοντα στην πρωτη! Μη σου πω και καλυτερη σε καποια σημεια. (οχι ομως και συνολικα)
Στο τελος ας πουμε παραμενει συνεπης με το πνευμα της και συνεπης στους χαρακτηρες της.
Και δεν ειναι το μονο της προσον!
Η τριτη επισης πολυ ωραια (μου θυμισε φοβερα σε αισθηση το Memories of Murder), αλλα αυτη τη βρηκα οντως καποιες σκαλες κατω απο τις αλλες δυο.

Στελιο μην μου πεις οτι σ αρεσει η τριτη σεζον του White Lotus γιατι θα πηδηχτω απο το παραθυρο...

Και σε μενα λειπει.
Να που έχει παρέα και ο Στέλιος.
Στις καλες του ηταν κατι μοναδικο για το φορουμ!
Θα σου έλεγα τι μοναδικός, αλλά μετά θα πρέπει να αυτομπαναριστώ.
Μου εσπαγε βεβαια τα νευρα οσο κανενας και τσακωνομουν συνεχεια μαζι του για τη συνηθεια του να κανει κηρυγμα,
Και τη συνήθεια να μη διαβάζει τα γραπτά των άλλων, και τη συνήθεια να απαντάει ανεβάζοντας κατεβατά που βρήκε στο νετ και τα έκανε copy-paste, και, και και,
αλλα οι καλες του στιγμες, λειπουν νομιζω πολυ!
Οι ποιες;
Auteur, γυρνα πισω ή εστω τηλεφωνα.
Λίγο δύσκολο, έχει φάει ισόβιο μπαν.

• Sad
Reactions: Gal'en
καλα τι τους εχει πιασει βλεπουν τοσες παπαριες στις πλατφορμες που οταν βγαινει κατι πιο ουσιωδες την βαπτιζουν αριστουργημα ?

Έλα ντε...
Θα κανουν πολύ παρέα με αυτούς που βλέπουν να κερδίζουν τα Οσκαρ Δαλιανιδη-κές ταινιούλες για αγαθά κοριτσόπουλα του νυχτοκάματου που νόμιζαν ότι έπιασαν την καλή....

:p

Ο πρώτος κύκλος του True Detective ήταν καταπληκτικός ωστόσο συμφωνώ με τις ενστάσεις του Γιώργου...

Έλα ντε...
Θα κανουν πολύ παρέα με αυτούς που βλέπουν να κερδίζουν τα Οσκαρ Δαλιανιδη-κές ταινιούλες για αγαθά κοριτσόπουλα του νυχτοκάματου που νόμιζαν ότι έπιασαν την καλή....

:p

Ο πρώτος κύκλος του True Detective ήταν καταπληκτικός ωστόσο συμφωνώ με τις ενστάσεις του Γιώργου...
Ρε φιλε ηταν αμαρτια!
Βλεπεις κατι αριστουργηματικο σε αυτο το χαζοκουτι.
Και βλεπεις ενα χαρακτηρα που ειναι πραγματικα μοναδικος.
Μισανθρωπος, κυνικος, μαυρος (και απολυτως πραγματιστης) μεχρι το μεδουλι του.
Ειναι αυτος που βλεπει το ανθρωπινο ειδος αντικειμενικα και σου τριβει στα μουτρα ολα τα μειονεκτηματα του.
Με απολυτη ψυχραιμια και χωρις προκαταληψη σου απλωνει μπροστα στα ματια ολα τα ελαττωματα σου.
Και αυτος ακριβως (και η νοοτροπια του) ειναι ακριβως αυτο που εχει κανει τη σειρα να πεταξει τοσο ψηλα!!!
Ποιος καριολης σκεφτεται να τον αλλαξει στα τελευταια 10 λεπτα και να τον κανει να δει το φως της αισιοδοξιας?
Λυπησου μας ρε σεναριογραφε.
Ειχα να απογοητευτω τοσο με τελος σειρας απο το Lost και το τελευταιο Galactica.
Αλλα σε εκεινα τουλαχιστον, το εβλεπα απο μακρια να μου ερχεται το χαστουκι. Ηξερα οτι θα πανε κατα διαολου. Ο σεναριογραφος με ειχε προετοιμασει.
Εδω μου την εφερε.
Και παρολα αυτα, εξακολουθει να ειναι σπουδαιο!
Τι κριμα να μην αποφυγει και στο τελος να ακολουθησει την πεπατημενη (οπως τοσο ομορφα ειχε κανει μεχρι τοτε)!

Last edited:
  • Like
Reactions: superfly
Δεν ξέρω γιατί το έκανε, αλλά έχοντας δεί πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια (ταινίες και σειρές) να ξεκινάνε με "προοπτικές" και να χύνουν την καρδάρα με το γάλα, έχω καταλήξει σε μία θεωρία - εικασία - πες το όπως θες : Δειλία...
Δειλία να πάνε μια ιστορία μέχρι το τέλος χωρίς να κάνουν τον "μέσο θεατή" να νιώσει "άβολα".
Κάποιος χαρτογιακάς των στούντιο θα πεί αλλάξτε το τέλος για να σας δώσουμε το οκ....