Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
16,269
πετρουπολη
Και εγώ διαβάζοντας σας γιατί με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας έχω την εντύπωση ότι έχετε περάσει τα όρια του χιούμορ
Μην ανησυχείς....ορισμένες φορές ξυπνάνε οι

original.jpg

μέσα μας.....

• Like
Reactions: Gal'en and gpapjohn

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
Και εγώ διαβάζοντας σας γιατί με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας έχω την εντύπωση ότι έχετε περάσει τα όρια του χιούμορ
Τα όρια του χιούμορ;
Αυτά τα έχουμε αφήσει τόσο πίσω που δεν τα βλέπουμε καν.
Εγώ πιστεύω ότι πρόσφατα περάσαμε τα όρια του σουρεαλισμου!

• Like
Reactions: superfly

gpapjohn

Μέλος Σωματείου
27 May 2022
1,911
Ιωάννινα
Δε σας ξέρω προσωπικά και Λέω από μέσα μου έλα δε γίνεται να γράφουν τέτοια

Αλλά οκ συνεχίστε Απλώς γράψτε και στο ενδιάμεσο καμιά πρόταση για ταινία, υπάρχει κόσμος που τα βλέπει αυτά που προτείνετε

• Like
Reactions: Gal'en

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
ανοιξα ενα νημα για τον ευρωπαικο κινηματογραφο το τρολλαρισατε
και αφου δεν γραφατε κατι βρηκατε τον παπαστελιο και τον τρολλαρετε
για να δω ποτε θα σταματησετε τα τρολλαρισματα και θα παρουσιασετε καποια ταινια

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
Δε σας ξέρω προσωπικά και Λέω από μέσα μου έλα δε γίνεται να γράφουν τέτοια

Αλλά οκ συνεχίστε Απλώς γράψτε και στο ενδιάμεσο καμιά πρόταση για ταινία, υπάρχει κόσμος που τα βλέπει αυτά που προτείνετε
Αυτή τη στιγμή παίζει στην ερτ3 το Τετάρτη 4:45. Από τις καλύτερες ελληνικές των τελευταίων πολλών ετών.
Όποιος δεν το έχει δει, αξίζει να το κάνει! Ελληνικό και νουάρ λίγοι έχουν τα κοτσια να κάνουν και ακόμη λιγότεροι μπορούν να το κάνουν τόσο υποδειγματικά.
Σεβασμός στον Αλεξίου! Από τις μεγαλύτερες ελπίδες μου

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
16,269
πετρουπολη
Αυτή τη στιγμή παίζει στην ερτ3 το Τετάρτη 4:45. Από τις καλύτερες ελληνικές των τελευταίων πολλών ετών.
Όποιος δεν το έχει δει, αξίζει να το κάνει! Ελληνικό και νουάρ λίγοι έχουν τα κοτσια να κάνουν και ακόμη λιγότεροι μπορούν να το κάνουν τόσο υποδειγματικά.
Σεβασμός στον Αλεξίου! Από τις μεγαλύτερες ελπίδες μου
Την (ξανα)βλέπω τώρα και την απολαμβάνω (ξανά).
Συμφωνώ και επαυξάνω για την ταινία, ο σπόρος του Μάικλ Μαν έπιασε και στην (ψιλο-ανεπίδεκτη στο είδος του νουάρ) χώρα μας και τολμώ να πώ ότι ο Αλεξίου είναι από τους καλύτερους μαθητές του.

Έχει κάνει τίποτε άλλο από τότε ο σκηνοθέτης;

• Love
Reactions: Gal'en

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
Την (ξανα)βλέπω τώρα και την απολαμβάνω (ξανά).
Συμφωνώ και επαυξάνω για την ταινία, ο σπόρος του Μάικλ Μαν έπιασε και στην (ψιλο-ανεπίδεκτη στο είδος του νουάρ) χώρα μας και τολμώ να πώ ότι ο Αλεξίου είναι από τους καλύτερους μαθητές του.

Έχει κάνει τίποτε άλλο από τότε ο σκηνοθέτης;
Έχω κάτσει κι εγώ και την ξαναβλεπω! Από τότε, αν δεν κάνω λάθος μόνο μια μικρού μήκους έχει βγάλει. Πειραγμενο sci-fi!
Πριν βέβαια είχε κάνει το επίσης εξαιρετικό Ιστορία 52.
Στο ενδιάμεσο είχε πιάσει ένα μεγαλεπηβολο σχέδιο για μεγάλου μήκους που δυστυχώς για όλους μας δεν τελεσφόρησε. Δεν αποκαλύπτω τίποτα μπας και καταφέρει και το κάνει κάποτε. Πάντως, αν το φιλμ νουάρ είναι κάτι άγνωστο στη χώρα μας, αυτό που ετοίμαζε θα φάνταζε σχεδόν εξωγήινο!
Τα καλά νέα όμως είναι ότι από ότι είχα μάθει έχει επιτέλους σχεδόν έτοιμο το επόμενο πρότζεκτ του μεγάλου μήκους. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα το δούμε!!!
Το περιμένω με απίστευτη ανυπομονησια

Last edited:
  • Like

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
Βλεποντας οτι ο Αλεξιου παιζει σε κρατικο καναλι (οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια προσφατων ελληνικων ταινιων), ειπα να τσεκαρω μπας και το εχει στο ερτφλιξ, για να το προτεινω.
Τελικα δεν ειδα αν υπηρχε (ουτε μια ολοκληρωμενη δουλεια δε μπορεις να κανεις), αλλα βρηκα αλλους θησαυρους!
Συνειδητοποιησα για αρχη οτι παιζει τα Leviathan και Loveless του Ζβιαγκιντσεφ.

Αυτο ομως για το οποιο επρεπε να γραψω μολις το πηρε το ματι μου, ειναι αλλο.
Aν ειναι να αγνοησετε καθε αλλη προταση που θα καταθεσω ποτε, ριξτε μονο μια ματια σε αυτο. Το πιο κινηματογραφικο ταξιδι που εκανα πριν πεντε χρονια. Ισως η ομορφοτερη διευθυνση φωτογραφιας που εχω δει στη ζωη μου. Αν μπορει κανεις να το βρει σε ακομη καλυτερη εικονα απο αυτην που παρεχει το ερτφλιξ, ας το κανει και δε θα το μετανιωσει. Σε bluray αξιζει σιγουρα. Μαλιστα η ταινια απο τη μεση και μετα ειναι γυρισμενη μονοπλανο και σε 3d. Tην ειδα πρωτα σε σινεμα με 3d και μετα σε oled το απλο bluray. Μοναδικες εμπειριες και οι δυο. Η μια καλυτερη απο την αλλη!

Long day's journey into night

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
Βλεποντας οτι ο Αλεξιου παιζει σε κρατικο καναλι (οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια προσφατων ελληνικων ταινιων), ειπα να τσεκαρω μπας και το εχει στο ερτφλιξ, για να το προτεινω.
Τελικα δεν ειδα αν υπηρχε (ουτε μια ολοκληρωμενη δουλεια δε μπορεις να κανεις), αλλα βρηκα αλλους θησαυρους!
Συνειδητοποιησα για αρχη οτι παιζει τα Leviathan και Loveless του Ζβιαγκιντσεφ.

Αυτο ομως για το οποιο επρεπε να γραψω μολις το πηρε το ματι μου, ειναι αλλο.
Aν ειναι να αγνοησετε καθε αλλη προταση που θα καταθεσω ποτε, ριξτε μονο μια ματια σε αυτο. Το πιο κινηματογραφικο ταξιδι που εκανα πριν πεντε χρονια. Ισως η ομορφοτερη διευθυνση φωτογραφιας που εχω δει στη ζωη μου. Αν μπορει κανεις να το βρει σε ακομη καλυτερη εικονα απο αυτην που παρεχει το ερτφλιξ, ας το κανει και δε θα το μετανιωσει. Σε bluray αξιζει σιγουρα. Μαλιστα η ταινια απο τη μεση και μετα ειναι γυρισμενη μονοπλανο και σε 3d. Tην ειδα πρωτα σε σινεμα με 3d και μετα σε oled το απλο bluray. Μοναδικες εμπειριες και οι δυο. Η μια καλυτερη απο την αλλη!

Long day's journey into night
συγχαρητηρια Γκαλεν για τις ομορφες παρουσιασεις σου ( επιτελους ) πιστευω να σταματησεις τωρα να τρολλαρεις τον φιλο σου
παμε λοιπον στην ταινια και στις αντιρησεις μου αν επιτρεπεται
την ειχα δει πρι αρκετα χρονια απο οτι θυμαμαι
ο σκηνοθετης βαζει την αισθητικη εδω ως κινητηρια δυναμη και αφηνει στην ακρη ολα τ αλλα Γονγκ Καρ Βαι Ταρκοφσκι ακομη εχει και κατι απο Ντειβ Λιντς αλλα δεν εχει το βαθος ,και τους ρυθμους των συνηθως οι Ασιατες τους αρεσει να κλεβουν αυτο δεν με χαλαει γιατι εχουν και το κατι τελειως δικο τους
αλλα εδω οι χαρακτηρες ειναι κενοι χωρις καμμια ρεαλιστικοτητα διαλογοι στο τιποτα και πολυ πειραγμενη φωτογραφια που μπορει να φαινεται ωραια αλλα δεν ......
ειναι ομως μια ταινια που δεν την ξεχνας ευκολα

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
Δεν τη βαζει ο σκηνοθετης ως τετοια...
H αισθητικη ΕΙΝΑΙ κινητηρια δυναμη
βρηκα την εξαιρετικη αισθητικη του χωρις συναισθηματικη συνδεση και ετσι η αισθητκη σαν κινητηρια δυναμη χαλασε

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
συγχαρητηρια Γκαλεν για τις ομορφες παρουσιασεις σου ( επιτελους ) πιστευω να σταματησεις τωρα να τρολλαρεις τον φιλο σου
παμε λοιπον στην ταινια και στις αντιρησεις μου αν επιτρεπεται
την ειχα δει πρι αρκετα χρονια απο οτι θυμαμαι

Δεν αρχιζεις καλα... Η ταινια ειναι μεν του 18 αλλα λογω κοβιντ αργησε πολυ να κανει το γυρο της στα φεστιβαλ. Στην Ελλαδα ηρθε στις Νυχτες Πρεμιερας το 20. Μεχρι τοτε προφανως και δεν ειχε παιχτει στις αιθουσες. Παιχτηκε ακομη πιο μετα (αρκετα). Αντιστοιχα αργησε να κυκλοφορησει και σε πλατφορμες και λοιπους τροπους να τη δει κανεις. Δεν ξερω τι εννοεις αρκετα χρονια, αλλα πριν το 21 ψιλοδυσκολο να την ειδες.

ο σκηνοθετης βαζει την αισθητικη εδω ως κινητηρια δυναμη και αφηνει στην ακρη ολα τ αλλα Γονγκ Καρ Βαι Ταρκοφσκι ακομη εχει και κατι απο Ντειβ Λιντς

Οχι απλα κατι, αλλα πολλα εχει (και) απο Λιντς. Ο πυρηνας της ειναι η μνημη. θα μπορουσε καλιστα να εχει προκυψει ως αποτοκο της ατακας του Πουλμαν στη Χαμενη Λεωφορο: "Προτιμαω να θυμαμαι τα πραγματα με το δικο μου τροπο. Οχι ακριβως οπως εγιναν"

αλλα δεν εχει το βαθος ,και τους ρυθμους των

Eχει ακριβως αντιστοιχους ρυθμους και με παραξενευει πολυ που λες κατι τετοιο.
Για το βαθος ειναι κατι κατι που θα μπορουσα να ακουσω την αντιθετη αποψη. Διαφωνω καθετα βεβαια γιατι μιλαμε για ακρως ποιητικο φιλμ. Κατανοω ομως οτι στα ματια των δυτικων η ανατολικη φιλοσοφια φανταζει ενιοτε σχεδον εξωγηινη. Οποτε απο κει που δεν καταλαβαινεις κατι ειναι πολυ ευκολο να το κατηγορησεις οτι δεν εχει βαθος. Αλλα ο ρυθμος ειναι κατι εντελως αντικειμενικο, οποτε θα ηθελα μια επεξηγηση ως προς το τι εννοεις.

συνηθως οι Ασιατες τους αρεσει να κλεβουν

ασχολιαστο!!! :eek:

αυτο δεν με χαλαει γιατι εχουν και το κατι τελειως δικο τους
αλλα εδω οι χαρακτηρες ειναι κενοι χωρις καμμια ρεαλιστικοτητα διαλογοι στο τιποτα

Ο διαλογος (που ειναι σπανιος στην ταινια, γιατι περισσοτερο βαρος δινει στο μονολογο και τις σκεψεις του πρωταγωνιστη) ειναι ενιοτε ποιητικος, ακριβως στο πλαισιο και το πνευμα της ταινιας. Θα μπορουσα να παραθεσω αυτουσια κομματια αλλα δε θα το κανω για να αποφυγω τα σποιλερς. Το να λες οτι αυτο ειναι διαλογος στο τιποτα και μη ρεαλιστικος ειναι σα να κατηγορει κανεις τους διαλογους στο Σταλκερ για τον ιδιο λογο. Εκει βεβαια δε σε πειραζαν. Αυτα τα δυο μετρα και δυο σταθμα στην αντιμετωπιση σου δειχνουν οτι δεν προκειται για κατι που σε ενοχλει οντως στις ταινιες, αλλα για κατι που μαλλον το χρησιμοποιεις μονο κατα το δοκουν για να βρεις κατι να επικρινεις.

και πολυ πειραγμενη φωτογραφια

Αυτο το περι πειραγμενης φωτογραφιας ειναι ενα πολυ ωραιο ανεκδοτο που εχω ακουσει και απο αλλους φιλους που (ολως τυχαιως) κατηγορουν σχεδον συσσωμη τη συγχρονη φιλμογραφια, προτιμουν να βλεπουν ταινιες γυρισμενες πριν το 2000 και αναμασουν τη γεροντιστικη νοοτροπια "δεν τις φτιαχνουν πια οπως παλια!"
Το post production ειναι ενα εργαλειο που εχει ο σκηνοθετης, Η τεχνολογια τους εχει προσφερει τη δυνατοτητα να κανουν πλεον color correction μεχρι να σβησει ο ηλιος. Πιθανον πολλοι παλιοι απο αυτους που αγαπουσες να χρησιμοποιουσαν πολυ ευχαριστως τα συγχρονα εργαλεια ΑΝ τα ειχαν στη διαθεση τους. Εξαλλου μην ξεχναμε οτι με το χρωμα επαιζαν ανεκαθεν οι δημιουργοι, ακομη και την εποχη του φιλμ, που οι τροποι για να το κανεις ηταν λιγοτεροι και πιο δυσκολοι. Σιγα να μην τους ζητησουμε να απεμπολησουν ενα οπλο που τους δινει η τεχνολογια για να υπηρετησουν το σκοπο τους και να πλησιασουν ακομα πιο κοντα στο οραμα τους. Τι ειναι οι καλλιτεχνες? Αμις ή παλαιοχριστιανοι?

που μπορει να φαινεται ωραια αλλα δεν ......

Δεν? Τι δεν?
Μιλας κατ'εμε για τον καλυτερο διευθυντη φωτογραφιας αυτη τη στιγμη στην Κινα και εναν απο του καλυτερους στον κοσμο. Και μην ξεχνας οτι η φωτογραφια δεν ειναι μονο το χρωμα. Ειναι το βαθος πεδιου, το καδρο και το φως το ιδιο.
Τι "δεν" λοιπον, ως προς ολα αυτα?

ειναι ομως μια ταινια που δεν την ξεχνας ευκολα

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!

• Like

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
βρηκα την εξαιρετικη αισθητικη του χωρις συναισθηματικη συνδεση και ετσι η αισθητκη σαν κινητηρια δυναμη χαλασε
αχαχαχαχααα
Ολως τυχαιως, στο βιντεακι που παρεθεσα τις προαλλλες με τη Μαλβινα και το Ραφα, ελεγαν σε ενα σημειο οτι ενα απο τους λογους που κατηγορουσαν οι Ελληνες κριτικοι τον Αγγελοπουλο ηταν η ελλειψη συναισθηματικης συνδεσης
Ρε πως τα φερνει ο καιρος!!!

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
δεν διαβασα τις ανωθεν παρατηρησεις του νεαρου προς το προσωπο μου
διοτι θα αναγκαστω να του απαντησω και αυτο εχει κουρασει
ασ αρκεστουμε στις παρατηρησεις των ταινιων

Υ.Γ αν σας αρεσει το κουτσομπολιο και οχι η ουσια πεσ τε μου να παρει τις απαντησεις που χρειαζεται
τι λεει η διευθυνση ?

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,031
Μεσευρώπη
Υ.Γ αν σας αρεσει το κουτσομπολιο και οχι η ουσια πεσ τε μου να παρει τις απαντησεις που χρειαζεται
τι λεει η διευθυνση ?
Ποια ουσία ρε Στέλιο; Το ΚΑΣ και τα γυρίσματα του Λάνθιμου;

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
συνεχιζετε τις παρενοχλησεις
δεν απανταω

και στην χολη που βγαζετς για τις ταινιες του
καλες γιορτες με ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΙ ΚΑΟΥΡΙΣΜΑΚΙ
.

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
10,347
Αθηνα
Μου βγαζει μηνυμα οτι το βιντεο που εβαλες εχει περιορισμο ηλικιας.
Αμα ειναι να φτασουμε στα χρονια σου για να το δουμε... ζησε Μαη μου.
Δεν πιστευω να ειναι τιποτα πονηρο
:eek:

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,305
Ελλαδα
μια χαρα παιζει...... ψαξε ψαξε και θα το δεις
μην φοβασαι δεν ειναι πονηρο λουλουδια ειναι
θα σου κανει καλο αλλα δεν εχει χοροπηδητα