μου ξεφυγε ...Ενδιαφερουσα προταση!
Ευχαριστουμε για την αφισα με τον τιτλο
μου αρεσε η αφισα
δεν θα το ξανακανω
μου ξεφυγε ...Ενδιαφερουσα προταση!
Ευχαριστουμε για την αφισα με τον τιτλο
Κι εγω δε θα το ξανακανω να σε ευχαριστησω τοτε!μου ξεφυγε ...
μου αρεσε η αφισα
δεν θα το ξανακανω
εσυ μ αγαπας !Κι εγω δε θα το ξανακανω να σε ευχαριστησω τοτε!![]()
Υποκλινομαι στην τρολοσυνη σου!ΤΙ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΙ ΑΝΘΙΜΟΣ
ο καταπληκτικος Ελληνας σκηνοθετης Ανθιμος Ανανιαδης τελειωσε χθες τα γυρισματα της ταινιαρας του the greek job στον ιερο βραχο
για να μην γκρινιαζετε δηλαδη
.
Και λεω οτι θα κερδιζε το βραβειο αν δεν υπηρχε το Hard to be a God του German. To οποιο οταν το ειδα πρεπει καπακι να μπηκα για μπανιο μετα. Για να μην πω οτι μπορει να πηγα και για κανα εμβολιο. Απορω πως δεν πεθαναν οι μισοι απο τετανο στα γυρισματα!
Εντωμεταξυ η κάθε μία από τις δύο που λέμε, αναδίδει και τελείως διαφορετική... εσάνς.
Το ίδιο είχα πάθει και γώ.....την έβλεπα και νόμιζα ότι βρώμαγε το σαλόνι.....
Ειδα τον τελευταιο Σορεντινο.
Καταλαβαινω ολο και περισσοτερο αυτους που τον κατηγορουν για φορμαλισμο, ρηχοτητα και τεραστια αποσταση του κινηματογραφου του απο τους μεγαλους Ιταλους του παρελθοντος.
Οντως μεγαλο μερος των δυο και βαλε ωρων ειναι αδειο απο οποιοδηποτε νοημα. Οχι δευτερα και τριτα επιπεδα, αλλα ουτε καν πρωτο.
Η πρωταγωνιστρια του (οπως και η ταινια) εχει μεγαλα σκαμπανεβασματα στην ικανοτητα της να αποδιδει κατι σοβαρο. Υπαρχουν στιγμες που το ολο εγχειρημα φλερταρει ακομη και με τη γελοιοτητα (οπως και η ερμηνεια της πρωταγωνιστριας).
Τωρα πως γινεται να ισχυουν ολα αυτα και να μπορουσα να κατσω και να βλεπω ανετα για καμια-δυο ωρες ακομα, μονο ο Σορεντινο το ξερει!
Τι απιστευτη ομορφια, τι καλαισθησια που εχει ο ατιμος ο μακαρονάς! Πραγματικο χαδι για την ψυχη οι εικονες του. Θυμαμαι ακομα τις σκηνες στο δωματιο πανω απο τη θαλασσα με τις ασπρες κουρτινες να ανεμιζουν παντου!
Επισης πρεπει να του πιστωσω οτι ειναι ισως ο μοναδικος που καταφερνει να χρησιμοποιει το hdr για να κανει σινεμα και οχι για εντυπωσιασμο. Αυτες οι χαζομαρες που κανουν αλλοι για να κρυψουν την ελλειψη αισθητικης τους και την ελλειπή γνωση του μεσου που χρησιμοποιουν, εδω δεν τα συνανταμε. Ο Σορεντινο εχει απολυτη εξουσια στο εκφραστικο μεσο που χρησιμοποιει.
Μου θυμισε μια συνεντευξη του καλυτερου ελληνα σκηνοθετη που υπηρξε. Τον ρωτουσαν λοιπον αν θα ηθελε να μοιραστει ενα μυστικο του με τους καινουριους κινηματογραφιστες και η απαντηση του ηταν:
Oχι. Κατι τετοιο θα ηταν επικινδυνο για αυτους τους ιδιους. Αυτο που πρεπει να μαθαινουν πρωτα οι νεοι συναδελφοι ειναι πως να κανουν κινηματογραφο. Πως να χειριζονται σωστα το μεσο τους. Μολις μαθουν πολυ καλα τα βασικα, τοτε μονο θα ειναι η ωρα να μαθουν να χρησιμοποιουν αλλα κολπα.
Η πληρης αντιθεση δηλαδη με αυτο που βλεπουμε απο την πλειοψηφια σημερα!
Τι ωραια που θα ηταν να υπηρχαν περισσοτεροι με τη γνωση και τη ματια του Σορεντινο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.