Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.
εχουνε μεινει πισω ταινιες
τι ηθελα να μπω στη διαδικασια του Νετφλιξ
αφου οι σειρες δεν κατεβαινουν με τιποτε
ειδα το River φυσικα διακεκομμενο λογω Στελλαν
εχει και αυτη την φοβερη εικονα και ωραια ντοκυμαντερ ο αουτερ ειναι φαν σ αυτα
εχετε να προτεινεται κατι γιατι τον αλλο μηνα τελος , να προλαβουμε

πρεπει να δουμε και ΚΑΘΡΕΦΤΗ πριν το καλοκαιρι
φιλος που τον ειδε και διαβαζει avclub που και μου εγραψε sms την ωραια ατακα

Στελακο χρονια πολλα ειδα Καθρεφτη
τα σαγονια μου ακουμπησαν πατωμα
:flipout:

Xρονια πολλα Βασιλη ..

Στελάκο αν δεν εισαι Χαϊλάντερ, ασε τις σειρές...
αν σε ενδιαφέρει ο κινηματογράφος, τα ντοκυμαντέρ ή ορθότερα "ταινιες τεκμηρίωσης" ειναι ενα μεγάλο κεφάλαιο.

ουσιαστικά οι ταινίες μυθοπλασίας, ολο και περισσότερο, χρησιμοποιούν τα αισθητικά και εκφραστικά μέσα των ταινιών τεκμηρίωσης για να γίνει η μυθοπλασία πιο πειστική. Ειναι τυχαίο που πολλοι λένε οτι ο 21 αιώνας ανήκει στις ταινίες τεκμηρίωσης;

σε μια ταινία τεκμηρίωσης πάντα κάτι κερδίζουμε... μάθαινουμε, γνωρίζουμε, στοχαζόμαστε, βλέπουμε, συμφιλιωνομαστε, απορρίπτουμε, σπάζουμε taboo, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ευατό μας, τις ιδέες μας.

απο τον νεορεαλισμό αλλα και πιο πρίν.. γυρίσματα σε φυσικους χώρους, δίχως χρήση μακιγιάζ, χωρίς ηθοποιούς, χωρίς μουσική επένδυση, φυσικοί ήχοι, αφήγηση πάνω στην ταινία, ο ηθοποιός κοιτάζει απευθείας την κάμερα και πολλά αλλα..

http://www.filmandtheater.gr/i-afigisi-sto-ntokimanter-eisagogi/

mists on reality
μια λιστα με τρομερό ενδιαφέρον και εξαιρετικά ποιοτικές επιλογές
τα ελάχιστα που εχω δει απο αυτήν, ειναι απο εξαιρετικά μέχρι αριστουργήματα,
αναφέρω μερικά..

NOSTALGIA FOR THE LIGHT
THE ACT OF KILLING
LA LIBERTAD
TWO YEARS AT SEA
Β‛VIVAN LAS ANTIPODAS!
CAVE OF FORGOTTEN DREAMS
LESSONS OF DARKNESS
KOYAANISQATSI
LEVIATHAN
ASHES AND SNOW (αυτο ηταν kits αλλα άρεσε σε αρκετούς οποτε..)
BARAKA
SAMSARA
THE BRIDGE
SANS SOLEIL
MANUFACTURED LANDSCAPES
WORKINGMAN'S DEATH
THE LOOK OF SILENCE
THE SALT OF THE EARTH
THE EPIC OF EVEREST
LAMPEDUSA
NO HOME MOVIE

@Stellios Papa

δες και αυτό
με ποιους συμφωνείς περισσότερο; και πάρε μερικές ιδέες τι να παρακολουθήσεις..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

τι ειναι αυτα υπαρχουν στο Νetflix ?

αν μου πεις και κατι που δεν σ αρεσε ισως προσπαθησω να το δω :ciao:

Δοκίμασε το Outlander και το Gypsy. Στο πρώτο δεν άντεξα πάνω από ένα επεισόδιο, στο δεύτερο είδα και τα 10 μήπως γίνει κάτι, αλλα δεν...Αλήθεια, Breaking Bad έχεις δει;

εχω δει ελαχιστα πραγματα απο σειρες και δεν μ ενδιαφερουν
νομιζω ειναι κατασκευασμενες μ ενα σκοπο
να κρατανε αμειωτο το ενδιαφερον μεχρι τελους και στο τελος να λες
ααα πολυ καλο ητανε
και μεθαυριο το εχεις ξεχασει
εχω παρει το netflix περισσοτερο για χαβαλε και την ωραια εικονα
αυτο το mubi που μου ειπες τι ειναι ?

Μονο ταινιες για μενα

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

εχω δει ελαχιστα πραγματα απο σειρες και δεν μ ενδιαφερουν
νομιζω ειναι κατασκευασμενες μ ενα σκοπο
να κρατανε αμειωτο το ενδιαφερον μεχρι τελους και στο τελος να λες
ααα πολυ καλο ητανε
και μεθαυριο το εχεις ξεχασει
εχω παρει το netflix περισσοτερο για χαβαλε και την ωραια εικονα
αυτο το mubi που μου ειπες τι ειναι ?

Μονο ταινιες για μενα

Έχεις μείνει πολύ πίσω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δοκίμασε το Outlander και το Gypsy. Στο πρώτο δεν άντεξα πάνω από ένα επεισόδιο, στο δεύτερο είδα και τα 10 μήπως γίνει κάτι, αλλα δεν...Αλήθεια, Breaking Bad έχεις δει;

βρε δεν εχω δει σχεδον τιποτε το river ειδα προχτες και αυτο μονο για τον Στελλαν

υ.γ τα σημειωνω

Στέλιο για σειρες ψάξε αυτες που ειναι πιο κινηματογραφικές οπως Breaking Bad, dexter (μέχρι να γίνει και αυτο "τι θα γίνει μετα; για να γεμίζουν οι τηλεοπτικές ώρες").. και άλλες που αγνοώ..

προτίμησε τις mini series, ισως βρεις κάτι εκει.

αλλα γιατί δεν βλέπεις αυτήν που άλλαξε τις τηλεοπτικές σειρες, την καλυτερη σειρά όλων των εποχών;
απο την αρχή.. λένε οτι και τα καινούργια ειναι πολύ καλα. εκτος και αν δεν σε ψήνει ο κόσμος του Lynch.
Twin Peaks

μετά δες και το The Wire το οποιο θεωρείτε μια απο τις καλυτερες σειρές όλων των εποχών.

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Στέλιο για σειρες ψάξε αυτες που ειναι πιο κινηματογραφικές οπως Breaking Bad, dexter.. και άλλες που αγνοώ..

αλλα γιατί δεν βλέπεις αυτήν που άλλαξε τις τηλεοπτικές σειρες, την καλυτερη σειρά όλων των εποχών;
απο την αρχή.. λένε οτι και τα καινούργια ειναι πολύ καλα. εκτος και αν δεν σε ψήνει ο κόσμος του Lynch.
Twin Peaks

μετά δες και το The Wire το οποιο θεωρείτε μια απο τις καλυτερες σειρές όλων των εποχών.

λατρευω Lynch αυτο θα ηθελα να το δω
το the Wire δεν υπαρχει στο netflix

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

λατρευω Lynch αυτο θα ηθελα να το δω
το the Wire δεν υπαρχει στο netflix

ναι δυστυχώς εχει μόνο νεες σειρες.

Screen_Shot_2018-01-02_at_17.07.11.png

πάρε και μερικές προτάσεις ακόμα..
Trending at mubi

"Clever people used to make films, now they make television"

Jane Campion

Try, "Top of the Lake"

Αν ο Αγγελόπουλος γύριζε φεμινστικο αστυνομικό σίριαλ κάτι τέτοιο θα γύριζε.

:SFGSFGSF: δεν γινεται να συμφωνήσω πιο πολύ με το συνολικό ποστ σου!

Jane Campion

:flipout:

Try, "Top of the Lake"

θα συμφωνήσω με το top of the lake, ειναι αρκετά καλο.

μόνο με εξυπνάδα δεν κάνεις τέχνη, πόσο μάλλον υψηλή τέχνη που φτάνει σε φιλοσοφικά επίπεδα, χρειάζεται και άλλα πράγματα, που η Campion προφανώς αγνοεί και γιαυτό έχει πιάσει τις σειρες, είδε οτι έχει και ψωμάκι εκει..$$$ ενω με τις φεστιβαλικές ταινιες...

όχι οτι δεν γίνονται αξιόλογα πράγματα και σε σειρες, αν ίσχυε αυτο που λέει, τοτε όλοι οι μεγάλοι εν ζωή σκηνοθέτες θα ειχαν παρατήσει τις ταινίες.
άλλο πράγμα τι θέλει ο κόσμος να βλεπει για να περνάει ευχάριστα η ώρα του και να ξεχνάει για λιγο την πραγματικότητα.

Last edited:
θα συμφωνήσω με το top of the lake, ειναι αρκετά καλο.

μόνο με εξυπνάδα δεν κάνεις τέχνη, πόσο μάλλον υψηλή τέχνη που φτάνει σε φιλοσοφικά επίπεδα, χρειάζεται και άλλα πράγματα, που η Campion προφανώς αγνοεί και γιαυτό έχει πιάσει τις σειρες, είδε οτι έχει και ψωμάκι εκει..$$$ ενω με τις φεστιβαλικές ταινιες...

όχι οτι δεν γίνονται αξιόλογα πράγματα και σε σειρες, αν ίσχυε αυτο που λέει, τοτε όλοι οι μεγάλοι εν ζωή σκηνοθέτες θα ειχαν παρατήσει τις ταινίες.
άλλο πράγμα τι θέλει ο κόσμος να βλεπει για να περνάει ευχάριστα η ώρα του και να ξεχνάει για λιγο την πραγματικότητα.

3 birds were singing...

Πρώτα διάβαστε λίγο και μετά ξανά έρχεστε. Γράψτε αυτά που λέτε εδώ και σε πιο εξειδικευμένα φόρουμ για τον κινηματογράφο και πείτε μου τις απαντήσεις που θα λάβετε...

Προφανώς σας ενδιαφέρει κυρίως το entertainment. Κανένα πρόβλημα. Μην προσπαθείτε όμως να κατανοήσετε και κυρίως να αισθανθείτε τον κινηματογράφο απλά και μόνο βλέποντας ταινίες και σειρές.
φυσικά όσο περισσότερα βιβλία, ανθρωπολογίας, φιλοσοφίας, κοινονιολογιας, ζωγραφικής, ποίησης, λογοτεχνίας κτλ. Τόσο το καλύτερο.

Η criterion έχει πολύ ενεργά φόρουμ, οπότε θέλετε ανοίξτε ένα νήμα εκεί (σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα και πιο ειδικά φόρουμ)
Αναμένουμε τις απάντησεις!!!

Birds are singing, that's a true fact

Πρώτα διάβαστε λίγο και μετά ξανά έρχεστε. Γράψτε αυτά που λέτε εδώ και σε πιο εξειδικευμένα φόρουμ για τον κινηματογράφο και πείτε μου τις απαντήσεις που θα λάβετε...

Προφανώς σας ενδιαφέρει κυρίως το entertainment. Κανένα πρόβλημα. Μην προσπαθείτε όμως να κατανοήσετε και κυρίως να αισθανθείτε τον κινηματογράφο απλά και μόνο βλέποντας ταινίες και σειρές.
φυσικά όσο περισσότερα βιβλία, ανθρωπολογίας, φιλοσοφίας, κοινονιολογιας, ζωγραφικής, ποίησης, λογοτεχνίας κτλ. Τόσο το καλύτερο.

Η criterion έχει πολύ ενεργά φόρουμ, οπότε θέλετε ανοίξτε ένα νήμα εκεί (σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα και πιο ειδικά φόρουμ)
Αναμένουμε τις απάντησεις!!!

Birds are singing, that's a true fact

Δηλαδή έκανες όλα αυτά που λες και έπαψες να έχεις δικια σου γνώμη για το σινεμά. Προτιμώ να συχνάζω εδώ, να λείπει το βύσσινο της Criterion. όσο για βιβλία...η στοίβα στο κομοδίνο μου περιλαμβάνει την Ιστορία της Αγγλίας του Trevelyan (έχω φτάσει στον Cromwell), τη Βιογραφία του Η.P.Lovecraft από τον S.T.Joshi, τη συλλογή "Rogues" του George R.R.Martin, σε λίγο καιρό περιμένω να έρθουν τα Selected works του Thomas δε Quincey και μόλις τελειώσει η γυναικα μου την παράλληλη βιογραφία Heidegger/Wittgenstein έχω εγώ σειρά. Ο Ραφαηλίδης και οι άλλοι θεωρητικοι μάλλον θα περιμένουν λίγο.

Παντως ειναι ανιση γενικως η συγκριση βιβλιου ταινιας,(εκτος απο τον τροπο προσεγγισης)το πρωτο εχει το εκφραστικο μεσο με πενιχρους πορους να στα δωσει ολα στο πιατο,το δευτερο οχι,επισης η ταινια (μεσω της εικονας) περιοριζει το επιπεδο φαντασιας ,δημιουργωντας εικονες ο σκηνοθετης μπορει να μην συμβαδιζουν με αυτα που ειχαμε φαντασει διαβαζοντας το βιβλιο και κατ επεκταση με τα γουστα μας,ακομα και εαν το βιβλιο ειναι το Αναζητωντας τον χαμενο χρονο του Προυστ η η Οδυσσεια του Τζοις που ειναι υπερβολικα λεπτομερης βιβλια,διαφορετικες εικονες πλαθει ο καθε αναγνωστης,υπο αυτην την εννοια ενας σκηνοθετης που φτιαχνει μια ταινια που αγγιζει το πνευμα του βιβλιου αλλα και επιτρεπει την φαντασια μας να δουλεψει (φτιαχνοντας μια ταινια βιβλιο, εαν μου επιτρεπεται η εκφρση),ειναι αξιο θαυμασμου.

ωραια βιβλία διαβάζεις!

:worshippy:

Jane Campion

Try, "Top of the Lake"

Ακουγα μια συνεντευξη του Σορεντινο στο κρατικο πολιτισμικο ραδιοφωνο εδω, πριν κανα χρονο αφου ειχε βγαλει τον Νεο Παπα.

Σε καποια στιγμη εξεφρασε την ευτυχια του (sic) με αυτο που μπορει να του προσφερει σημερα η τηλεοραση.

Ειναι σαν να κανει ενα φιλμ μονο που δεν εχει πια ολα τα ορια και περιορισμους χρονου που επεβαλαν οι παραγωγοι σινεμα.
Ηταν σαν να εκανε κινηματογραφο αλλα σε πιο εκτεταμενες διαστασεις ειπε.

Auteur, απ' όλα χρειάζεται να βλέπει κανείς. Προσωπικά βλέπω τα πάντα και σπάνια αφήνω ταινία στη μέση....μέχρι και βουβό βλέπω no problem. Επίσης από τα ποστ σου καταλαβαίνω οτι βλέπεις με καλό ρυθμό οποτε αμφιβάλω αν σου χουν μείνει πάνω από 500-1000 σημαντικά έργα να δεις. Σε κανα 1-2 χρονια που θα χεις δει τα παντα σχεδον απο τα "σοβαρα" δες και μερικες σειρες, το επιπεδο εχει ανέβει αφάνταστα. Ξέχνα τις σειρές τύπου Married with Children...έχει αλλάξει το σκηνικό στις σειρές, έχει αναβαθμιστεί συνολικά το medium. Όπως στις ταινίες υπάρχει ο Χ ταρκοφσκι αλλά και το τρανσφορμερς έτσι είναι και στις σειρές πια.

Διαφωνώ μόνο στο οτι για να καταλάβω ένα έργο πρέπει να διαβάσω θεωρία πριν....έτσι τι να το κάνω, ιτ μπιτς δε περπος που λένε. Κατά τα αλλα +1 για τον προβληματισμό και την φιλοσοφική αναζήτηση βλέποντας ταινίες (αλλά και σειρές).

Είδα την λίστα που ανέβασες πριν και έχω 2-3 από αυτά και μου άρεσαν πολύ. KOYAANISQATSI, BARAKA, SAMSARA, εχει ομως και κατι φεστιβαλικες που βγαίνει έξω μετά το κοινό και όλοι ξύνουν τα κεφάλια τους... και δεν μπορεί όλοι να είναι χαζοί ή απαίδευτοι και μετα διαβάζεις το review από τον χ κριτικό και αναρωτιέσαι αν αυτά που γράφει τα έβγαλε από τον κ@λο του...

Επίσης προσωπική μου γνώμη είναι ότι ένας σκηνοθέτης για να είναι καλός πρέπει να καταφέρνει και να περνάει το μήνυμά του και όχι ο καθένας που βγαίνει από την αίθουσα να νομίζει ότι είδε κάτι άλλο (με αυτή την άποψη μπορεί να διαφωνήσετε αρκετοί)

..το ιδιο πιστευω και συνολικά για την τέχνη... τι να το κάνω αν ο άλλος ζωγραφίζει πχ έναν κίτρινο πίνακα και μετά για να καταλάβω την σημασία του πρέπει να κάτσω να διαβασω την αυτοβιογραφία του και να καταλάβω ότι σε εκείνη την φάση της ζωής του ζήλευε την γυναίκα του...εξ ου και το κίτρινο....(στην τύχη το λέω αυτό...αλλά νομίζω κατάλαβες τι εννοώ) ....σου είχα γράψει κάτι αντίστοιχο παλαιότερα και μου πες για τον ροθκο.

Ακουγα μια συνεντευξη του Σορεντινο στο κρατικο πολιτισμικο ραδιοφωνο εδω, πριν κανα χρονο αφου ειχε βγαλει τον Νεο Παπα.

Σε καποια στιγμη εξεφρασε την ευτυχια του (sic) με αυτο που μπορει να του προσφερει σημερα η τηλεοραση.

Ειναι σαν να κανει ενα φιλμ μονο που δεν εχει πια ολα τα ορια και περιορισμους χρονου που επεβαλαν οι παραγωγοι σινεμα.
Ηταν σαν να εκανε κινηματογραφο αλλα σε πιο εκτεταμενες διαστασεις ειπε.

Άλλη μεγάλη αλήθεια και αυτό.

Άσε που με τις εκτεταμένες διαστάσεις έρχεται και η εκτεταμένη ανάλυση του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών!