Aυτο ακριβως λεω και γω superfly,ο δευτερος Κωστας ποιος ειναι? ο CR?αυτος δεν νομιζω να λεει το ιδιο, η τουλαχιστον εχω λαθεμενη εντυπωση..αν και δεν με διαψευσε...
Aυτο ακριβως λεω και γω superfly,ο δευτερος Κωστας ποιος ειναι? ο CR?αυτος δεν νομιζω να λεει το ιδιο, η τουλαχιστον εχω λαθεμενη εντυπωση..αν και δεν με διαψευσε...
Φοινικα τα λεγομενα των Κωστηδων εχουν να κανουν με το οτι αν και οι μαυροι πλεον λεγονται Αφροαμερικανοι και οι αναπηροι ατομα με ειδικες δεξιοτητες (!),τιποτα δεν εχει αλλαξει στην καθημερινοτητα τους.Οι μπατσοι στην Αμερικη συνεχιζουν να τους στοχοποιουν,η γκετοποιηση τους αυξανετα ιη ανεργια και η φτωχεια τους επισης.
Συγγνωμη φιλτατε αλλα το επιχειρημα αυτο δε με καλυπτει. Γιατι και αραπηδες αν τους πουν, παλι θα συνεχισουν οι μπατσοι να τους στοχοποιουν και η γκετοποιηση τους να αυξανεται. Οποτε δε νομιζω ουτε αυτο να τους βοηθαει...
Στα μονα που η προσβαση που εχουν ειναι ευκολοτερη ειναι στα ναρκωτικα και στα οπλα γιατι βολευει.
Το ιδιο και στα ατομα με ειδικες αναγκες.Τα επιδοματα τους κοβονται χωρις δευτερη σκεψη,η προσβαση τους σε χωρους παραμενει το λιγοτερο δυσκολη.
Αρα το να ειμαστε πιο ευγενικοι μαζι τους απλα χρυσωνει το χαπι.Γιατι στην τελικη τα id politics ειναι μια ωραια ντριπλα του συστηματος για να μην λυσει το προβλημα και να τους κανει να κοιταξουν αλλου προσφεροντας τους μια επιπλαστη ικανοποιηση (που ομως εχει ημερομηνια ληξης).
Στη θεση του να κανει τη ζωη τους καλυτερη και να την εξισωσει με του λευκου,προτιμησε να τους μιλαει πιο...ευγενικα.
Αλλα στην τελικη συνεχιζει να κανει το ιδιο πραγμα:να προσδιοριζει το ατομο απο καποιο χαρακτηριστικο του ειτε αυτο ειναι χρωμα,ειτε παθηση,ειτε σεξουαλικη προτιμηση,ειτε....
Αρα παραμενει ρατσισμος του κερατα και "μοντερνος" φασισμος if you ask me...
Μπορει και να καταλαβες σωστα.
Τιποτα δεν μειονεκτει απο μονο του ετσι, ουτε πεφτει κατακεφαλα απ'τον ουρανο. Καμμια λεξη που προσδιοριζει κατι δεν υποτιμα αυτο που προσδιοριζει.
Η "υποτιμηση" ερχεται σαν αποτελεσμα πραξης και οχι σαν συνεπεια "λεξης".
Μετα αν "κοινωνικες ομαδες", οπως λες υποτιμουνται, σιγουρα δεν ειναι απο τις λεξεις που τις προσδιοριζουν.
Οποτε ας το ψαξουν αυτες. Παντως οχι εγω γιατι δεν με αφορα. Κι ουτε προκειται να συμβαλω σε ενα πανηγυρι που δεν πιστευω επειδη "καποιος" θελει να το επιβαλει μεσω politically corectness. Οποιος θελει ας το κανει, εγω οχι.
...
Επισης δεν ξερω αν σου διεφυγε και το αλλο που διαβασαμε μεσα στο κειμενο του Ranger με τον οποιο στα υπολοιπα ψιλοσυμφωνησες. Οτι αν καποιες κοινωνικες ομαδες υποτιμουνται, ας το ψαξουν αυτες γιατι γινεται αυτο και οχι αυτοι που τις υποτιμουν.
Εν μερει εχεις ενα δικιο.
Αν αποκαλεσω εγω καποιον φασιστα, η υποτιμηση προς την κοινωνικη ομαδα των φασιστων δεν ειναι απο τη λεξη που τους προσδιοριζει, αλλα απο τις πραξεις τους. Οποτε ας το ψαξουν οι φασιστες τι λαθος εχουν κανει και τους υποτιμουμε. Ετσι δεν ειναι, συμφωνα με τα λεγομενα σου?
Εκει που κανεις λαθος ειναι στο να υποτιμα κανεις ενα κοινωνικο συνολο εξαιτιας του χρωματος του. Γιατι εκει το χαρακτηριστικο ειναι γενετικο και δεν εχει να κανει με πραξεις του κοινωνικου αυτου συνολου. Οποτε οπως και να'χει, οποιος υποτιμα καποιον επειδη ειναι μαυρος, αν μη τι αλλο ειναι φασιστας.
Να διαβαζεις καλυτερα οταν αποδιδεις κειμενα
Μετα αν "κοινωνικες ομαδες", οπως λες υποτιμουνται, σιγουρα δεν ειναι απο τις λεξεις που τις προσδιοριζουν.
Κατα τ'αλλα προσωπικα το "αδελφη" το βρισκω αρκετα χαϊδευτικο και τρυφερο, και δεν εχω δει καμμια αδελφη καποιου ανθρωπου να θελει να αλαξει τον προσδιορισμο της ιδιοτητας της με αλλη λεξη.
Μπορει και να καταλαβες σωστα.
Τιποτα δεν μειονεκτει απο μονο του ετσι, ουτε πεφτει κατακεφαλα απ'τον ουρανο. Καμμια λεξη που προσδιοριζει κατι δεν υποτιμα αυτο που προσδιοριζει.
Η "υποτιμηση" ερχεται σαν αποτελεσμα πραξης και οχι σαν συνεπεια "λεξης".
Οποτε ας το ψαξουν αυτες. Παντως οχι εγω γιατι δεν με αφορα. Κι ουτε προκειται να συμβαλω σε ενα πανηγυρι που δεν πιστευω επειδη "καποιος" θελει να το επιβαλει μεσω politically corectness. Οποιος θελει ας το κανει, εγω οχι.
αν θεωρείς οτι στις λέξεις αράπης/έγχρωμος δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά,
και έχουν την ίδια σημασία με το "βάπτισμα" των θύματων, σε παράπλευρες απώλειες..
δεν έχουμε να πούμε και πολλά. εκπέμπουμε σε άλλες συχνότητες.
Λέω και εγώ..που χάθηκε, ο παλιός καλός Στέλιος που αγαπήσαμε!.
λοιπον να και ενα ΚΟΥΙΖ για να αλλαξουμε λιγακι
Ο Μυγας Λυμπε και ο Φοινικας
εχουν και οι τρεις το ιδιο ελαττωμα ποιο ειναι ?
δεν επιτρεπονται απαντησεις απο τους αναφερομενους
-------------------------------------------------------------------------
O μπάμιας ήταν έγχρωμος ή αράπης;
Οτι και να ήταν, ergo δεν μπορεί να είναι ρατσιστής ε;
Ασε που έδειχνε συμπαθέστατος τύπος και πήρε και το νόμπελ ειρήνης.
Αυτά είναι η επιφάνεια αγαπητέ.
Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι επί θητείας του η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε περισσότερους μαύρους παρά ποτέ άλλοτε, ο ίδιος ξεκίνησε τον καινούργιο Ψυχρό Πόλεμο (Ουκρανία) και στη διάρκεια της προεδρίας του κατέστρεψε τουλάχιστον 6 κράτη. Αλλά ο ίδιος, αφού είναι μαύρος και ειρηνιστής, δεν μπορεί να φταίει σε κάτι. Αυτή είναι η "μαγκιά" των i.d. politics αγαπητέ. Ολα αυτά που στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου όπως το να κρίνεις τον άλλο από το χρώμα του, τις προθέσεις του, τα γούστα του, από το τι ρούχα φοράει ή τι βάζει στον πισινό του. Οι πράξεις του, έρχονται ...σε δεύτερη μοίρα. Πιο πολλή σημασία έχει αν θα τον αποκαλέσεις αράπη ή έγχρωμο.
Οντως εκπέμπουμε σε άλλες συχνότητες...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.