Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.......και ένα άλλο που είναι ένας τύπος που παίρνει κακιά μετάθεση στην βόρεια Γαλλια σε ένα χωριό στην μέση του πουθενά, στην αρχή δεν την παλεύει αλλά στο τέλος ερωτεύεται το μέρος και τους ανθρώπους του. Δεν μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο αλλά θυμάμαι ότι είχα γελάσει αρκετά όταν το είδα.

Les Chtis

βεβαια αν δεν γνωριζεις Γαλλικα δεν καταλαββαινεις ουτε την εννοια του τιτλου. Πολλα παιχνιδια με τον λογο και τις προφορες των περιοχων. Οποτε αν γελασες με υποτιτλους φαντασου να ηξερες τη γλωσσα.

Les Chtis

βεβαια αν δεν γνωριζεις Γαλλικα δεν καταλαββαινεις ουτε την εννοια του τιτλου. Πολλα παιχνιδια με τον λογο και τις προφορες των περιοχων. Οποτε αν γελασες με υποτιτλους φαντασου να ηξερες τη γλωσσα.

Μπράβο αυτό λέω, ήταν υπέροχο!

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Υπέροχα!!!

Melville εννοείς αυτόν, έτσι? http://www.imdb.com/name/nm0578483/

Ναι.
Για μενα ο Μελβιλ ειναι ισως ο καλυτερος τροπος εισαγωγης στο Γαλλικο Σινεμα.Γιατι παιζει σε πιο "γνωριμα" μοτιβα (crime thriller-και ολοι ειμαστε πιο εξοικειωμενοι με αυτες τις ταινιες) αλλα με "Γαλλικο" τροπο (κλισε αυτο που λεω αλλα προσπαθω να σου δωσω μια εικονα).Ο Μελβιλ λατρευε το Αμερικανικο Σινεμα αλλα ηταν Γαλλος μεχρι το κοκκαλο.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο:το Ρομποκοπ ειναι Βερχοφεν στα ντουζενια του...

Ετσι ακριβως

Μιλωντας για ταινιες με πιτσιρικια δειτε το Hope and Glory του John Boorman.Aπο τις καλυτερες του μαστορα,αριστουργημα.

To βαζω στη λιστα, αν και δε βλεπω να βρισκεται ευκολα με ενα πρωτο ψαξιμο που εριξα.
Ασε που ντρεπομαι που το λεω, αλλα δεν εχω προλαβει ακομα να βρω χρονο να δω το Kes.

To βαζω στη λιστα, αν και δε βλεπω να βρισκεται ευκολα με ενα πρωτο ψαξιμο που εριξα.
Ασε που ντρεπομαι που το λεω, αλλα δεν εχω προλαβει ακομα να βρω χρονο να δω το Kes.

E,καλα δεν χαθηκε ο κοσμος.Ειναι πολλες παναθεμα τες.
Ταινια που μεταξυ αλλων μιλαει για το μπουλινγκ (οχι οτι ηταν η μοναδικη τοτε) προτου το ανακαλυψουν στις μερες μας...

Ενας λογος παραπανω.
Αν και μου αρκει οτι ειναι πρωιμος Λοουτς.
Και ταινια για κατοικιδια να ειχε κανει (που λεει ο λογος), εγω θα την εψαχνα.
Ασε που με ενδιαφερει καργα και για ιστορικους λογους... Να δω ποσο ειχε επηρεαστει τοτε, στην αρχη του, απο το free cinema ας πουμε.

Kαι τωρα που μου το θυμισα, κατι μου λεει οτι ακομα δεν εχεις δει αυτο
http://www.imdb.com/title/tt0042040/

:slapface:

Ψιτ, σβησε και κανενα πμ γιατι τιγκαρισες.

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αμ δε μιλαμε για κινηματογραφο. Μιλαμε συνεχεια για καποιους που μιλανε για κινηματογραφο....
Και ειναι εντελως αντικα@λε....
Και δε με χαλαει.Οι φακες χαλανε.Απλα...

https://www.youtube.com/watch?v=pY8Gj7Wl0Gk

καταρχάς δεν μιλάμε.. αφου δεν συμμετείχες.. Μιλούσατε θα ηταν πιο ορθο.
Δεν νομίζω οτι είσαι υποχρεωμένος, ουτε να τα διαβάσεις, ούτε να συμμετέχεις, ούτε να συμφωνήσεις μαζί τους.

Μιλούσαμε ή μαλλον παρουσίασα, κάποιες απόψεις και κάποιους που μιλούσαν για ένα έιδος κινηματογράφου που με ενδιαφέρει και έτυχε να τα ανακαλύψω και να διαβάζω για αυτα την συγκεκριμένη περίοδο.

The art of boredom.. κάποιοι βλέπουν μόνο το boredom...
αν ειναι αντικα@λε ή όχι, εσύ το διαλέγεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αν ενοχλούν αυτά που λέει ο Paul ή εγω, ή το παραπάνω link Why Don't Critics Like the Same Films as the Rest of Us? ειναι άλλο θέμα...

Teddy υπαρχουν πολλα τετοια φιλμ Γαλλικα. Ειναι μαλιστα η "σφραγιδα καταγωγης" του Γαλλικου σινεμα, αυτου του σινεμα που εμεις ονομαζουμε Intimiste.
Tι σημαινει Intimiste ; Σε ενα λεξικο (ονλαϊν η μη) θα βρεις σαν μεταφραση "οικειο" "στενα φιλικο" κλπ...

Τιποτα απο αυτα. Intimitέ σημαινει βασικα αυτο που κανω με τον εαυτο μου προστατευομενος απο το βλεμα των αλλων. Πχ κυκλοφορω με το σοβρακο η γυμνος στο σπιτι μου, ασχολουμαι με το σωμα μου μεσα στο μπανιο μου, η οπως ελεγε ο παπους σου σκαλιζω τη μυτη μου κλπ...
Intimiste σε αυτην την περιπτωση (της θεασης) αρα με λιγα λογια σημαινει σαν να κοιτας απο την κλειδαροτρυπα.
Αρα πολυ ωραια τα εννιωσες αυτα τα φιλμακια.

Θα μπορουσα να σου προτεινω πολλα, πρωτα απ'ολα σκηνοθετες εκτος απο το Ρομερ, τον Rivette τον Resnais και το ειδος συνεχιζεται ακομα και σημερα σαν σχηματικο υφος .

Το προβλημα ειναι ενα. Δεν τα βρισκεις σχεδον ποτε online για κατεβασμα με υποτιτλους για αλλες γλωσσες. Και παλι οταν βρισκεις στα Γαλλικα μονο η αναλυση δεν ειναι πολυ καλη γιατι σε αυτο το ειδος η εικονα δεν θεωρειται τοσο, και δευτερον ο κοσμος εχει παψει να ενδιαφερεται γιατι τα εχει φαει στη μαπα. Αρα λιγοι τα ποσταρουν και δεν κανουν τον κοπο για βαρια αρχεια.
Εκτος απο καποια απο τα καινουρια οπως πχ αυτα του Deplechin αλλα που η σκηνοθεσια ειναι πολυ πιο παρουσα και επιβαλεται σχετικα με αυτα τα παλια που ειδες.

Θα μπορουσα να σε PM καποια αλλα παλι αν δεν γνωριζεις Γαλλικα (και δεν τα πιανει τ'αυτι σου) δεν εχει πολυ νοημα.

Η λυση αλλα ειναι πιο ακριβη ειναι το amazon.fr που μπορει να τα βρεις μεταγλωτισμενα και με υποτιτλους αλλα οχι σιγουρο σε Ελληνικα.

Μπορει να βρειτε μερικα σε Mediatheque της πολης σας ισως...

Η προσεγγιση στην

Φίλε cica δεν τα βρίσκεις εσύ γιατί μάλλον δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις. Τα πάντα υπάρχουν και μάλιστα πολύ περισσότερα από όσα κυκλοφορούν στα φυσικά μαγαζιά καθώς γίνονται και custom αγγλικοί υπότιτλοι σε ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει με αγγλικούς υπότιτλους. Εννοείται όπως ακριβώς είναι το bluray ή το DVD χωρίς απολύτως καμία παρέμβαση στην ποιότητα. Αντιθέτως γίνονται και hybridic πχ παίρνουν τον ήχο από ενα καλύτερο release και το βάζουν σε αυτό που έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει bluray release οι ταινίες του Jean Rouch, ενός από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστες του γαλλικού κινηματογράφου και που ήταν επιρροή και έμπνευση για τους σκηνοθέτες της νουβελ βαγκ.

Φίλε cica δεν τα βρίσκεις εσύ γιατί μάλλον δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις. Τα πάντα υπάρχουν και μάλιστα πολύ περισσότερα από όσα κυκλοφορούν στα φυσικά μαγαζιά καθώς γίνονται και custom αγγλικοί υπότιτλοι σε ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει με αγγλικούς υπότιτλους. Εννοείται όπως ακριβώς είναι το bluray ή το DVD χωρίς απολύτως καμία παρέμβαση στην ποιότητα. Αντιθέτως γίνονται και hybridic πχ παίρνουν τον ήχο από ενα καλύτερο release και το βάζουν σε αυτό που έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει bluray release οι ταινίες του Jean Rouch, ενός από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστες του γαλλικού κινηματογράφου και που ήταν επιρροή και έμπνευση για τους σκηνοθέτες της νουβελ βαγκ.

Eγω τα βρισκω και εχω προσβαση οποτε θελω.
Για καποιον που μενει Θεσσαλονικη (για παραδειγμα) λεω, οπου και στο Amazon μπορει να δυσκολευτει. Και που μπορει να μην ειναι σιγουρος για υποτιτλους και ποιας γλωσσας.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο:το Ρομποκοπ ειναι Βερχοφεν στα ντουζενια του...

Μιλωντας για ταινιες με πιτσιρικια δειτε το Hope and Glory του John Boorman.Aπο τις καλυτερες του μαστορα,αριστουργημα.
+1 για το hope and glory
Βγηκε πρόσφατα σε bluray και το είδα.

Done...

Auter δεν υπαρχει νημα που να μην γινεται το ιδιο.Ακομα και στο Dunkirk μπηκα βλεποντας οτι εχεις γραψει,με την πραγματικα αληθινη ελπιδα οτι θα διαβαζα την αναλυτικη αποψη σου για την ταινια.
Φευ...
Δεν με χαλαει να τα διαβαζω ολα αυτα,απλα οταν γινεται μονιμα καπου βαριεμαι.
Ποσο μαλλον σε ενα νημα που μιλαει για Ευρωπαικο σινεμα.Οταν η κουβεντα ξεφευγει δεν ειναι κακο αλλα οταν χανεται το νοημα της θα το πω.Οχι γιατι ειμαι υποχρεωμενος αλλα γιατι ετσι αισθανομαι.Ο Κωστας ο Ζαγγογιαννης τα εγραψε μια χαρα.
Προτιμω να διαβασω την αποψη σου για μια ταινια (στην οποια εχεις φιλτραρει ολα αυτα που μαθαινεις απο αυτα που ανεβαζεις εδω),παρα να μου αραδιαζεις αποφθεγματα αλλων,κουνωντας το δαχτυλο σα δασκαλος που επιασε ενα παιδι αδιαβαστο.

Χωρια που μου αποκαλεις το Ραφαηλιδη,Ραφα....:icon15:

Αφού βάζεις σε προτεραιότητα ότι υπάρχει σε horror Thriller που να μείνει χρόνος για αριστουργηματα σαν το KES.

Στην λέω μπας και το δεις νωρίτερα..

Ενας λογος παραπανω.
Αν και μου αρκει οτι ειναι πρωιμος Λοουτς.
Και ταινια για κατοικιδια να ειχε κανει (που λεει ο λογος), εγω θα την εψαχνα.
Ασε που με ενδιαφερει καργα και για ιστορικους λογους... Να δω ποσο ειχε επηρεαστει τοτε, στην αρχη του, απο το free cinema ας πουμε.

Kαι τωρα που μου το θυμισα, κατι μου λεει οτι ακομα δεν εχεις δει αυτο
http://www.imdb.com/title/tt0042040/

:slapface:

Εδώ είσαι..

Animal Love
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0114669/

Εφυεστατο, περίεργα όμορφο και ευαίσθητο και ανθρώπινο όπως (σχεδόν) όλες οι ταινίες του Seidl.

Done...

Auter δεν υπαρχει νημα που να μην γινεται το ιδιο.Ακομα και στο Dunkirk μπηκα βλεποντας οτι εχεις γραψει,με την πραγματικα αληθινη ελπιδα οτι θα διαβαζα την αναλυτικη αποψη σου για την ταινια.
Φευ...
Δεν με χαλαει να τα διαβαζω ολα αυτα,απλα οταν γινεται μονιμα καπου βαριεμαι.
Ποσο μαλλον σε ενα νημα που μιλαει για Ευρωπαικο σινεμα.Οταν η κουβεντα ξεφευγει δεν ειναι κακο αλλα οταν χανεται το νοημα της θα το πω.Οχι γιατι ειμαι υποχρεωμενος αλλα γιατι ετσι αισθανομαι.Ο Κωστας ο Ζαγγογιαννης τα εγραψε μια χαρα.
Προτιμω να διαβασω την αποψη σου για μια ταινια (στην οποια εχεις φιλτραρει ολα αυτα που μαθαινεις απο αυτα που ανεβαζεις εδω),παρα να μου αραδιαζεις αποφθεγματα αλλων,κουνωντας το δαχτυλο σα δασκαλος που επιασε ενα παιδι αδιαβαστο.

Χωρια που μου αποκαλεις το Ραφαηλιδη,Ραφα....:icon15:

Δεν θυμάμαι πότε να έγραψα στο νήμα του dunkirk..

Στο νήμα του Στέλιου με την καλύτερη ταινία όπου και "πιαστηκαμε" με το dunkirk, εκεί ναι αφού από εκεί ξεκίνησε αυτό..

Αν δεν σε ενοχλούσαν αυτά που παρουσιαζα δεν θα το έκανες θέμα..

Πως μπορεί να νιώθεις ότι είμαι "δάσκαλος" αφου ποσταρω κατευθείαν το βίντεο;
Αν σε ενοχλούν αυτοί, που ούτε αυτοί παρουσιάζονται σαν δάσκαλοι αλλά απλά έχουν κάνει μια μελέτη, μην τους παρακολουθείς.

Ούτως η άλλως δεν πρόκειται ούτε να πειστείς, ούτε να αλλάξεις γνώμη, ούτε να ασχοληθείς, διαβάσεις για αυτά.. Όπως και ο Gal'en και ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Την γνώμη μου την έγραψα πχ για το Loveless, journey to italy και άλλα. Στο Loveless αναλύω και την κινηματογραφικη γλώσσα.
Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την διάθεση να γράφω μεγάλα κείμενα, ούτε την ευχέρεια λόγου.

Από την μια σε ενδιαφέρει ο γραπτώς μου λόγος, ως κριτικός δηλαδή... από την άλλη όλοι οι κριτικοί είναι σιχαμεροο που λέει ο Gal'en... Ας είμαστε ειλικρίνεις κυρίως με τον εαυτό μας.. Δεν σε ενδιαφέρει η γνωμη μου, αλλιώς θα παρακολουθήσες κάτι από όλα αυτά που προτείνω. Όπως και εγώ δεν ενδιαφέρομαι ουσιαστικά, αν και τα βλέπω από περιέργεια.. ατιμο πράγμα η περιέργεια.. πχ για τα ισπανικά θρίλερ και όχι μόνο, που βάσιζονται μόνο στο καλογραμμένα σενάρια ανατροπής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δεν θυμάμαι πότε να έγραψα στο νήμα του dunkirk..

Στο νήμα του Στέλιου με την καλύτερη ταινία όπου και "πιαστηκαμε" με το dunkirk, εκεί ναι αφού από εκεί ξεκίνησε αυτό..

Αν δεν σε ενοχλούσαν αυτά που παρουσιαζα δεν θα το έκανες θέμα..

Πως μπορεί να νιώθεις ότι είμαι "δάσκαλος" αφου ποσταρω κατευθείαν το βίντεο;
Αν σε ενοχλούν αυτοί, που ούτε αυτοί παρουσιάζονται σαν δάσκαλοι αλλά απλά έχουν κάνει μια μελέτη, μην τους παρακολουθείς.

Ούτως η άλλως δεν πρόκειται ούτε να πειστείς, ούτε να αλλάξεις γνώμη, ούτε να ασχοληθείς, διαβάσεις για αυτά.. Όπως και ο Gal'en και ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Την γνώμη μου την έγραψα πχ για το Loveless, journey to italy και άλλα. Στο Loveless αναλύω και την κινηματογραφικη γλώσσα.
Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την διάθεση να γράφω μεγάλα κείμενα, ούτε την ευχέρεια λόγου.

Από την μια σε ενδιαφέρει ο γραπτώς μου λόγος, ως κριτικός δηλαδή... από την άλλη όλοι οι κριτικοί είναι σιχαμεροο που λέει ο Gal'en... Ας είμαστε ειλικρίνεις κυρίως με τον εαυτό μας.. Δεν σε ενδιαφέρει η γνωμη μου, αλλιώς θα παρακολουθήσες κάτι από όλα αυτά που προτείνω. Όπως και εγώ δεν ενδιαφέρομαι ουσιαστικά, αν και τα βλέπω από περιέργεια.. ατιμο πράγμα η περιέργεια.. πχ για τα ισπανικά θρίλερ και όχι μόνο, που βάσιζονται μόνο στο καλογραμμένα σενάρια ανατροπής.

Ναι εχεις δικιο στο νημα του Στελιου εγραψες για το Dunkirk.
Μια χαρα γραφεις οταν σου πατησουν τον καλο.Για καμμια ταινια εισαι φειδωλος.Αν θελω να διαβασω ολα αυτα,θα τα διαβασω.Αν θελω να παρακολουθησω θα τα παρακολουθησω.
Αυτα ειναι για προσωπικη χρηση.
Δυστυχως δεν εχω πια το χρονο να διαβαζω για σινεμα.Καποτε το εκανα και πολυ μαλιστα.Καιρο τωρα προτιμω να βλεπω περισσοτερο παρα να διαβαζω.
Χωρια που συνηθως ο κινηματογραφος απαιτει να εχεις διαβασει πολυ περισσοτερα πραγματα απο κειμενα για τον ιδιο και μονο.

Και να μην ξεχναμε οτι το Dunkirk ειναι Eυρωπαϊκος Κινηματογραφος.

Και παρ'ολα αυτα εχουν αναφερθει διαφορα επι διαφορων αλλα το σπουδαιο αυτο φιλμ δεν αναφερθηκε.

Δυο πολύ ωραίες κωμωδίες που είχα δει ήταν το "για όλα φταίει το γκαζόν" και ένα άλλο που είναι ένας τύπος που παίρνει κακιά μετάθεση στην βόρεια Γαλλια σε ένα χωριό στην μέση του πουθενά, στην αρχή δεν την παλεύει αλλά στο τέλος ερωτεύεται το μέρος και τους ανθρώπους του. Δεν μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο αλλά θυμάμαι ότι είχα γελάσει αρκετά όταν το είδα.

Μιας και μιλησες για κομμωδιες, το 1994 ειχε βγει μια που σημαδεψε καπως το κοινο η La Citέ de la Peur Ηταν πολυ Σουρρεαλιστικη και εικονοκλαστικη. Σκετο Ουφο οι χαρακτηρες μεσα στην ολη πλοκη.
Αρκετο Ρισκο αλλα επιασε στον κοσμο. Βεβαια η κομμωδια ειναι αρκετα κοντα στην ποιηση οσον αφορα την μεταφραση γιατι χειριζεται συχνα λογοπαιγνια.

Αντε να μεταφρασεις οταν ο Ζεραρ Νταρμον λεει "Ποια η διαφορα αναμεσα σε ενα μυδι και εnα πουλοβερ... "Le Pullover ca moule, et la moule ca pue-l-ovaire"...

Αυτη η σκηνη εχει γινει καλτ :

H ....

Last edited: