Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ααα και μια ακόμη που με σόκαρε όταν την είδα. Είναι ωραία και μεγάλη σε μήκος. Αν δεν είναι αυτό αληθινός έρωτας τότε τι σκ@τα είναι; http://www.imdb.com/title/tt0090563/
Υστερία...
Καταστροφικός έρωτας δοσμένος δυτικά.

Αν ήταν ασιατική θα ήταν τελείως άλλη ταινία.

Παρεμπιπτόντως ήταν πολύ καλή 8/10

Αν σε ενδιαφέρουν τα παιδιά στον κινηματογράφο, έχω πολλά να σου προτείνω αλλά ήδη σου έχουν γίνει πολλές προτάσεις που δεν έχουν και πολύ σχέση με αυτό που ζητούσες στο αρχικό ποστ. Ο Melville είναι εξαιρετικός αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες του Rohmer.

Ευχαριστώ auteur! Έχω ξεκινήσει από χθες να βλέπω ότι μπόρεσα να βρω από όλα τα καλά που προτάθηκαν. Είδα το "δέντρο που πληγώναμε". Πιο πολύ από την υπόθεση μου έκανε εντύπωση η μουσική. Δεν έζησα εκείνη την εποχή αλλά από αυτά που έχω ακούσει από μεγαλύτερους φαντάζομαι ότι τα έδειξε με πολύ ρεαλισμό.

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Και να μην ξεχναμε οτι το Dunkirk ειναι Eυρωπαϊκος Κινηματογραφος.

Και παρ'ολα αυτα εχουν αναφερθει διαφορα επι διαφορων αλλα το σπουδαιο αυτο φιλμ δεν αναφερθηκε.

σωστος ο Ζωρζ
αλλα δεν του φαινεται και το παρεξηγησαμε ..

:a0210: :a0210: :a0210:

Θα με θυμηθεις...

Οσο για το 37,2 C (γνωστο και ως Μπεττυ Μπλου) ειναι απο τα φιλμ που λεμε εδω, τα φιλμ μιας γεννιας. ΜΑζι με το αλλο "μπλε"....Le Grand Bleu.

Oi ταινιες μιας γεννιας,η οποια μαλλον ειναι η δικη μου.

Πολύ δυνατό!!! Κρατιόμουν ώρα, αλλά αφού τους έκραξε ο καπετάνιος και μετά, δεν άντεξα.

Αν σε κάποιον άρεσε το Big Chill, ας δει αυτήν την υπέροχα ανθρώπινη ταινία, ήταν 100 φορές καλύτερη.

Είχες δίκιο CICA.

@ Teddy

;)

Περιμενε να δεις και την λιστα...την προετοιμαζω για να εχει πολιτισμικη συνοχη.

Παντως για να γυριστει τετοια ταινια θα ηταν δυσκολο λογω "κασσέ" με τοσα πρωτοκλασσατα ονοματα.
Ευτυχως ειναι ολοι φιλοι μιας μπαντας, και πρεπει να ηταν και καπως volonteers γυρω απο τον Γκιγιωμ Κανέ.
Ακομα και το μερος διακοπων τους στο φιλμ ειναι κατι στις συνηθειες τους απο οτι εχω μαθει.

Ποσα χρονια εχεις να δεις tv series? Γιατι δεν σε αφορουν?

παρακολουθώ 6-7 ταινίες την εβδομάδα, με κάθε ταινια πίνω 1-2 ουίσκι (μερικές φορές ιαπωνικό)
η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός της, δεν μου επιτρέπει να χάσω το νεφρό μου, και το ουίσκι να γίνει ρετζίνα...
:p

Με λίγα λόγια φιλε τεντυ μπερ προστατεύω (όσο μπορώ) τον ευατό μου..

Εχω παρακολουθήσει κάποιες σειρές, συνήθως οταν αρρωστήσω, οπου έχω χρόνο να βλεπω το ενα επεισόδιο μετά το άλλο.

απο τις αγαπημένες μου ειναι το Twin Peaks (το παλιό δεν έχω δει τα καινούργια)
Breaking Bad
Dexter
top of the lake
narcos

όλες αυτες δηλαδή που ειναι πιο κινηματογραφικές και δεν στηρίζονται τόσο στο "και τι θα γίνει μετά;" το οποιο το βρίσκω βαρετό,
οπως πχ κάποιος βαρίεται μια αργή ταινια. Θυμαμαι φίλος μου ειχε πει ποσο ειχε βαρεθεί στο Dead man το οποιο βρήκε αργό.. Μμμμ οκ...

ενω κάποια στιγμή θέλω να δω το the wire που ειναι σταθμός για την τηλεόραση
και μερικά άλλα σκανδιναβικά οπως το the killing, Bron (εχω δει μερικά αλλα το παράτησα)

simpsons, south park, red and stimpy (αγαπημένο), φρουτοπία (αγαπημένο)
σαχλοκωμωδίες οπως californication, my name is earl, how i met my mother, weeds
αλλα και τα εκπληκτικα trailer park boys, SpongeBob SquarePants και αλλα που δεν θυμάμαι..

πλεον με 2 δουλειές, 5-6 ωρες ύπνο +όλα αυτα που κάνει ο καθένας μας, μένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο..

Οι αμερικάνοι διαχωρίζουν το movie (entertainment) με το film (film as art)
προτιμώ την λέξη κινηματογράφο... απο το ξενόφερτο, σινεμά, που δεν λέει τίποτα.
και ας αναφέρομαστε στο ίδιο πράγμα.

Film As Art Vs Film As Entertainment

The whole problem for me is the concept of the word ‛movie’ which equates solely with ‛entertainment’. The moment you think ‛movie” you think ‛popcorn’, you think ‛thrills and spills’, you think ‛night out’, you think ‛fun’.
You don’t think ‛contemplation’, you don’t think ‛art’, you don’t think ‛philosophy’ or ‛protest’ or any of the other possibilities cinema can offer.
When one goes to an art gallery, very rarely does one expect to be ‛entertained’. But every time a ‛movie’ comes on, that’s the general, unthinking expectation.
As a filmmaker myself, I find that appalling. That people cannot see, understand and accept a whole wide range of cinema. That they can mostly only see cinema as ‛entertainment’.
It’s the result of decades of social conditioning by mega corporations whose sole motive is to make money.
It makes it so much more difficult for the artist filmmaker to be seen and understood for what they are and what they do. Because if it’s slow, if it’s boring, if it’s ‛different’, if it’s challenging, if it fails to ‛entertain’, then it’s ‛crap’ in most people’s eyes. Simply because they have not been educated to understand different types of cinema. A great pity.

Last edited:
τόσο καλα φιλμ που δεν ακόμα και αν δεν δουλεύαμε δεν θα προλαβαίναμε να τις δούμε..

CONTEMPLATIVE CINEMA STARTER PACK

THE BEST FILMS OF EVERY YEAR

TRANSCENDENT MOMENTS OF THE ECSTATIC TRUTH

MINIMALIST EXTREMISM + TRANSCENDENTAL HUMANISM

100 DIRECTORS' ESSENTIAL FILMS

@ teddy743 αυτό ισως σε ενδιαφέρει
ESSENTIAL FRENCH FILMS

@Gal'en
HYSTERICAL IN A FLORAL DRESS
ασε τα ισπανικά του σωρού και βρες την κολασμένη οαση σου..
δες επιτέλους emperor tomato ketchup, Terayama, Jarman, Jack Smith Flaming creatures κ.α.

παπαστέλιο έρχομαι....

Last edited:
παρακολουθώ 6-7 ταινίες την εβδομάδα, με κάθε ταινια πίνω 1-2 ουίσκι (μερικές φορές ιαπωνικό)
η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός της, δεν μου επιτρέπει να χάσω το νεφρό μου, και το ουίσκι να γίνει ρετζίνα...
:p

Με λίγα λόγια φιλε τεντυ μπερ προστατεύω (όσο μπορώ) τον ευατό μου..

Εχω παρακολουθήσει κάποιες σειρές, συνήθως οταν αρρωστήσω, οπου έχω χρόνο να βλεπω το ενα επεισόδιο μετά το άλλο.

απο τις αγαπημένες μου ειναι το Twin Peaks (το παλιό δεν έχω δει τα καινούργια)
Breaking Bad
Dexter
top of the lake
narcos

όλες αυτες δηλαδή που ειναι πιο κινηματογραφικές και δεν στηρίζονται τόσο στο "και τι θα γίνει μετά;" το οποιο το βρίσκω βαρετό,
οπως πχ κάποιος βαρίεται μια αργή ταινια. Θυμαμαι φίλος μου ειχε πει ποσο ειχε βαρεθεί στο Dead man το οποιο βρήκε αργό.. Μμμμ οκ...

ενω κάποια στιγμή θέλω να δω το the wire που ειναι σταθμός για την τηλεόραση
και μερικά άλλα σκανδιναβικά οπως το the killing, Bron (εχω δει μερικά αλλα το παράτησα)

simpsons, south park, red and stimpy (αγαπημένο), φρουτοπία (αγαπημένο)
σαχλοκωμωδίες οπως californication, my name is earl, how i met my mother, weeds
αλλα και τα εκπληκτικα trailer park boys, SpongeBob SquarePants και αλλα που δεν θυμάμαι..

πλεον με 2 δουλειές, 5-6 ωρες ύπνο +όλα αυτα που κάνει ο καθένας μας, μένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο..

Οι αμερικάνοι διαχωρίζουν το movie (entertainment) με το film (film as art)
προτιμώ την λέξη κινηματογράφο... απο το ξενόφερτο, σινεμά, που δεν λέει τίποτα.
και ας αναφέρομαστε στο ίδιο πράγμα.

Film As Art Vs Film As Entertainment

Ok, καταλαβαίνω από που έρχεσαι, είσαι επιλεκτικός. Εγώ είμαι ανοιχτός στα πάντα (έχω και αρκετό ελεύθερο χρόνο) , τα μόνα που αποφεύγω είναι ταινίες που πρέπει να ανοίξω το "λυσάρι" για να καταλάβω τι έγινε, δηλαδή κάτι εντελώς συμβολικές ή σουρεάλ που ένας άνθρωπος με I.Q. και E.Q μέσου επίπεδου θα πρεπε να έχει παρακολουθήσει διαλέξεις για να καταλάβει τι παίχτηκε στην ταινία.

ο κοσμος υποφερει και καποιοι εχουν δυο δουλειες
δεν εχουν χρονο να δουν ταινιες μονο 7-8 την εβομαδα
ειναι επιλεκτικοι σινεφιλ αλλα δεν εχουν δει ουτε μια ταινια του αγγελοπουλου
κατεβαζουν 2-3 μπουκαλια ουισκυ την εβδομαδα
δεν βλεπουν σειρες αλλα ξερουν ολες τις σειρες κακες και καλες
μας λενε οτι το colombus ειναι η καλυτερη ταινια της χρονιας και μετα ανακαλουν

αυτον εμπιστευεσαι Τεντυ ?

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

ο κοσμος υποφερει και καποιοι εχουν δυο δουλειες
δεν εχουν χρονο να δουν ταινιες μονο 7-8 την εβομαδα
ειναι επιλεκτικοι σινεφιλ αλλα δεν εχουν δει ουτε μια ταινια του αγγελοπουλου
κατεβαζουν 2-3 μπουκαλια ουισκυ την εβδομαδα
δεν βλεπουν σειρες αλλα ξερουν ολες τις σειρες κακες και καλες
μας λενε οτι το colombus ειναι η καλυτερη ταινια της χρονιας και μετα ανακαλουν

αυτον εμπιστευεσαι Τεντυ ?

Ούτε εγώ τον εμπιστεύομαι..

Μια διόρθωση.. Δεν ανακάλεσε απλά δεν είδε ακόμα το call me by your name.

Αγγελόπουλο θα δούμε σε bluray από την Γιαπωνια. Όχι όπου να ναι και όπως να ναι, απλά για να λέμε ότι είδαμε...

Ούτε ενα μπουκάλι δεν κατεβάζει μην τον ακούς..

Ps βασικά οι δουλειές είναι 3 απλά δεν είναι όλο το χρόνο (ευτυχώς..)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ούτε εγώ τον εμπιστεύομαι..
ελα τωρα συνεχεια τον υπερασπιζεσαι
Μια διόρθωση.. Δεν ανακάλεσε απλά δεν είδε ακόμα το call me by your name.
μετα τα ειπε αυτα

Αγγελόπουλο θα δούμε σε bluray από την Γιαπωνια. Όχι όπου να ναι και όπως να ναι, απλά για να λέμε ότι είδαμε...
οταν εγω θα ειμαι στον αλλο κοσμο

Ούτε ενα μπουκάλι δεν κατεβάζει μην τον ακούς..
ενα σιγουρα Οχι

Ps βασικά οι δουλειές είναι 3 απλά δεν είναι όλο το χρόνο (ευτυχώς..)
καπιταλισμος στο επαρκο

και δεν ξερουμε ακομα το ονομα του !

Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα να δω το Colombus επειδή είμαι φαν του John Cho, χωρίς να έχω δει τρειλερ, μάταια περίμενα να σκάσει το μπάφο για πόση ώρα.

,,,πλάκα κάνω, ωραία ταινία, αλλά καλύτερη της χρονιάς;

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

να δουμε ποτε θα αφησεις τις προτασεις τον γαλεν και τις αναφορες
και θα μας πεις ποια ταινια ειδες προχτες

πριν απο τον λόγο, υπήρχε η εικόνα και ο ήχος, πριν απο την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό μας, υπήρχε το νερό, η βασικότερη πηγή ζωης.
τετοιοι έιδους έργα απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις, λειτουργούν πέρα απο την λογική κατανόηση, πέρα απο τις επεξηγήσεις τα σχόλια και τα εύκολα μηνύματα.
ειναι για την κλιαματική αλλαγή; για το περιβαλλοντολογικό πρόβλημα που εχουν στην καλιφόρνια; (υπάρχουν προβλήματα υδρευσης απο την εποχή που βγήκε το chinatown)
καταργάφει τις ενέργειες των τοπίων; την αλλαγή του τοπιου απο τον άνθρωπο; την πολιτισμική εξέλιξη που έφερε και χτίστηκαν ολα αυτά;
ειναι εύστοχος o χαρακτηρισμός "electronic Rothko";
δεν εχω την παραμικρή ιδέα.. παρα μόνο οτι θέλω να το ξαναδω οπως και το Limite που είδα χθες..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://postimg.org/gallery/2li6pcn1o/

Screen_Shot_2017-12-27_at_20.36.21.png

Last edited: