Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Επ ουδενί ! Εν αρχη ην ο Λογος

Αμήν! :rip:

ΚΥΡΙΩΣ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αλλα και

απο το 2:00 και μετα..

https://el.wikipedia.org/wiki/Ανθρώπινη_εξέλιξη

:p

Τελείωσα το Christmass Tale. Το απόλυτο οικογενειακό χάος...:flipout:

Σειρά έχει το Venus in fur.

Αφου πηρες το κολαει με αυτο του ειδους κοινωνικο σινεμα στην αιχμη σοβαρου και ευτραπελου ψαξε στο ιδιο ρεζιστρ το 8 Femmes, παλι πλοκη με οικογενιακα μπερδεματα, ανταγωνισμους παρεξηγησεις...και πρωταγονιστουν οπως καταλαβες 8 γυναικες ( μα τι γυναικες !!! )

Και επισης το Les femmes du 6eme etage Με τον Λουκινι, που γνωριζεις ηδη (απο Ρομερ- Φανταστικος ηθοποιος).

Ετσι απανωτα μπαινεις στο πνευμα αυτου του σινεμα.

Αυτα τα βρισκεις ευκολα επισης πιστευω.

ΚΥΡΙΩΣ

αλλα και

απο το 2:00 και μετα..

https://el.wikipedia.org/wiki/Ανθρώπινη_εξέλιξη

:p

Άσχετο.
Την πραγματική διάσταση του όλου θέματος την είχαν δώσει οι Lost Bodies στην "Εξομολόγηση"..
Μπορείς να ανατρέξεις ότι ώρα θέλεις.. :)

ΚΥΡΙΩΣ
......

Κυριως βαλε τη λογικη σου να δουλεψει πριν βαλεις βιντεακια.

Ουτε εικονα ουτε ηχος υπαρχει πριν απο τον Λογο. Αν σκεφτοσουν λιγο απο μονος σου θα το καταλαβαινες.

Αφου πηρες το κολαει με αυτο του ειδους κοινωνικο σινεμα στην αιχμη σοβαρου και ευτραπελου ψαξε στο ιδιο ρεζιστρ το 8 Femmes, παλι πλοκη με οικογενιακα μπερδεματα, ανταγωνισμους παρεξηγησεις...και πρωταγονιστουν οπως καταλαβες 8 γυναικες ( μα τι γυναικες !!! )

Και επισης το Les femmes du 6eme etage Με τον Λουκινι, που γνωριζεις ηδη (απο Ρομερ- Φανταστικος ηθοποιος).

Ετσι απανωτα μπαινεις στο πνευμα αυτου του σινεμα.

Αυτα τα βρισκεις ευκολα επισης πιστευω.

Done and done!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αγγελόπουλο θα δούμε σε bluray από την Γιαπωνια. Όχι όπου να ναι και όπως να ναι, απλά για να λέμε ότι είδαμε...
οταν εγω θα ειμαι στον αλλο κοσμο

ουτε να τι διανοηθείς να πάς εκεί, πριν δουμε Αγγελόπουλο (θα το αργήσουμε 3-4 δεκαετίες..) θα έρθουμε εμείς εκει να σου πούμε την γνώμη μας.
αλλα ουτε να το διανοηθείς να πας εκεί χωρις να δεις Ordet, Gertrud και La passion de Jeanne d'Arc.
και φυσικά "I was born but..."
θεωρώ πως έχεις δει L'Atalante, Zéro de conduite, Au Hasard Balthazar και Ikiru ασε τους 7 samurai να κρατάνε τα μπόσικα..

Tati είδαμε παπαστέλιος;

Κυριως βαλε τη λογικη σου να δουλεψει πριν βαλεις βιντεακια.

Ουτε εικονα ουτε ηχος υπαρχει πριν απο τον Λογο. Αν σκεφτοσουν λιγο απο μονος σου θα το καταλαβαινες.

Δεν σκέφτομαι, κλέβω...

Η εικόνα και ο ήχος υπάρχουν πολύ πριν απο την ανθρώπινη λογική (υπάρχει και άλλη;) και λόγο.. και στην ανθρώπινη εξέλιξη αλλα και στη γέννηση του κινηματογράφου.. της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, της μουσικής ..

H εικονα και ο ηχος δεν υπαρχουν χωρις την νοηση που τις χαρακτηριζει.

Λεμε σχηματιζω μια εικονα...Πολυ ευστοχη εκφραση για να σου δωσει μια ιδεα.

Εικονα και ηχος ειναι κατηγοριοποιησεις του Νου. Αν δεν υπαρξει ο νους για να τα συλλαβει και η λογικη για να τα καταταξει απλα δεν υπαρχουν.

Υστερα μας λες και μας ξαναλες ( στο Στελιο δηλαδη ) για Dreyer και να δει οπωσδηποτε το Ordet (= Λογος)
Κι υστερα καγχαζεις και κοροϊδευεις με αυτο.
Απορω τι βλεπεις τελικα.

Άσχετο.
Την πραγματική διάσταση του όλου θέματος την είχαν δώσει οι Lost Bodies στην "Εξομολόγηση"..
Μπορείς να ανατρέξεις ότι ώρα θέλεις.. :)
Όλοι οι αμαρτωλοί Βελζεβουλιδες εις τας Αθήνας μαζευτηκατε.. με καπιτάν, τον αιρετικό, ριζοσπάστη αλλά και μαιγειρα, ΣτουΓκάλεν (βραζιλιάνος επόπτης γραμμών, πρώην μοντέλο ηθοποιός)

https://youtu.be/gSsudieC9vs

Υπέροχο στην απλότητα του..
Δεν μας δείχνει τίποτα.. παρά μόνο τους ανθρώπους (έχει και μια παρτίδα μόνο με μόνο) που ανεβαίνουν και τους ίδιους που κατεβαίνουν μετά. Πότε τον προορισμό.
Πότε το γλύψιμο ενός παγωτού από μια γιαγιά δεν είχε τόσο ανθρώπινη, ζέστη καλοσύνη και λαχτάρα για τις μικρές χαρές τις ζωής.

Last edited:
H εικονα και ο ηχος δεν υπαρχουν χωρις την νοηση που τις χαρακτηριζει.

Λεμε σχηματιζω μια εικονα...Πολυ ευστοχη εκφραση για να σου δωσει μια ιδεα.

Εικονα και ηχος ειναι κατηγοριοποιησεις του Νου. Αν δεν υπαρξει ο νους για να τα συλλαβει και η λογικη για να τα καταταξει απλα δεν υπαρχουν.

Υστερα μας λες και μας ξαναλες ( στο Στελιο δηλαδη ) για Dreyer και να δει οπωσδηποτε το Ordet (= Λογος)
Κι υστερα καγχαζεις και κοροϊδευεις με αυτο.
Απορω τι βλεπεις τελικα.

τίποτα.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nothing?wprov=sfla1

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mu_(negative)?wprov=sfla1

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00yb59m

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

ουτε να τι διανοηθείς να πάς εκεί, πριν δουμε Αγγελόπουλο (θα το αργήσουμε 3-4 δεκαετίες..) θα έρθουμε εμείς εκει να σου πούμε την γνώμη μας.
αλλα ουτε να το διανοηθείς να πας εκεί χωρις να δεις Ordet, Gertrud και La passion de Jeanne d'Arc.
και φυσικά "I was born but..."
θεωρώ πως έχεις δει L'Atalante, Zéro de conduite, Au Hasard Balthazar και Ikiru ασε τους 7 samurai να κρατάνε τα μπόσικα..

Tati είδαμε παπαστέλιος;

αγαπητε αουτεουρ
δεν ξερω αν θα παω στο βερζεβουλη η στον αγιο πετρο αλλα εχω φροντισει προ καιρου για τις αποσκευες μου
δεν ειναι προσβολη αν με ρωτας αν εχω δει τον Ιkarus και τα Ντραγερικα και τα αλλα ?
ενταξει Vigo δεν θα παρω για να μπορω στη μεταφορα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αγαπητε αουτεουρ
δεν ξερω αν θα παω στο βερζεβουλη η στον αγιο πετρο αλλα εχω φροντισει προ καιρου για τις αποσκευες μου
δεν ειναι προσβολη αν με ρωτας αν εχω δει τον Ιkarus και τα Ντραγερικα και τα αλλα ?
ενταξει Vigo δεν θα παρω για να μπορω στη μεταφορα

σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη. :worshippy:
αλλα θυμάμαι οτι είχατε αναφερει οτι δεν είχατε δει το Ordet, μάλιστα ειχατε αναφωνήσει "απο τους μεγάλους δημιουργούς, τα βλέπω σιγά σιγά, για να έχω πάντα κατι"

αν δεν δεις Vigo τι κινηματογραφική ψυχή θα παραδώσεις; το "i was born but..." θα το αφήσεις τελευταίο;
δεν θα σε δεχτεί ουτε ο αγιος πέτρος.. ουτε ο βελζεβούλης.. ουτέ καν ο βραζιλίανος διάολος! ή ο τεντυ μπερ..
αλήθεια, ο τεντυ μπερ ακούει Grizzly μπερ και έχει δει το Grizzly man?
εχει μπει πάντως δυναμικά στο παιχνίδι και ο προπονητής Σερ Λάνσελοτ Cica δεν τον εχει αφήσει να ανασάνει.
:fight:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη. :worshippy:
αλλα θυμάμαι οτι είχατε αναφερει οτι δεν είχατε δει το Ordet, μάλιστα ειχατε αναφωνήσει "απο τους μεγάλους δημιουργούς, τα βλέπω σιγά σιγά, για να έχω πάντα κατι"
ακριβως ετσι, απο τον Ταρκ δεν εχω δει τον καθρεφτη εξ αλλου δεν μπορουμε ν τα παρουμε ολα πρεπει και εσεις που θα μεινετε να βλεπετε κατι .

αν δεν δεις Vigo τι κινηματογραφική ψυχή θα παραδώσεις; το "i was born but..." θα το αφήσεις τελευταίο;
αμαρτωλη
δεν θα σε δεχτεί ουτε ο αγιος πέτρος.. ουτε ο βελζεβούλης.. ουτέ καν ο βραζιλίανος διάολος!
δηλαδη μου δινεις καταρα να παραμεινω στη γη ? ή ο τεντυ μπερ..
αλήθεια, ο τεντυ μπερ ακούει Grizzly μπερ και έχει δει το Grizzly man?
εχει μπει πάντως δυναμικά στο παιχνίδι και ο προπονητής Σερ Λάνσελοτ Cica δεν τον εχει αφήσει να ανασάνει.
:fight:

Καλη σας ημερα

Τον καθρέπτη το είδα αλλά δεν το έπιασα.

"Αυτος που το επιθυμει ας κοιταχτει μεσα στα φιλμ μου σαν μεσα σε ενα καθρεφτη, και θα ειδωθει μεσα" Α. Ταρκοφσκυ.

Ο κινηματογραφος ειναι ο Υπερβατολογικος Σχηματισμος ο ιδιος, και ο Ταρκοφσκυ οχι μονο το κατανοησε αλλα το ειπε ξεκαθαρα σε αυτην την φραση.

Για να δεις Ταρκοφσκυ και να τον εννοησεις πρεπει να δεις απο που ερχεται, τι τον εμπνεει, τον Λογο που τον διαπερναει μεχρι το τελος του.
Με λιγα λογια χρειαζεται καποια "προπαιδευτικη".

Απο τους ελαχιστους ποιητες του επαγγελματος. Και χριστιανος μυστης. Πρεπει πρωτα να συμφιλιωθεις με καποιες εννοιες για να κοινωνησεις τις ταινιες του.
Βεβαια η χειροτερη και που δεν αντεχω να βλεπω ειναι η Σολαρις.

Επ αυτου και η Duble vie de Veronique ειναι και αυτη αρκετα mystic και πνευματικη ταινια.
Γιαυτο αν την ειχες δει αρκετα νεος θα αξιζε να την ξαναδεις.
Ασε που τωρα εχουμε και πληροφοριες απο την επιστημη που μας βαλαν καποιες σταγονες νερου στα χειλη... πχ Adequation Quantique, Synchronicity

Δυστυχως ειναι καπως ετσι μερικα φιλμ ειναι πιο απαιτητικα ως προς την προσοχη και την..."προπαρασκευη".

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

...

Σειρά έχει το Venus in fur.

Aναμενω εντυπωσεις.
Μη με στεναχωρησεις...
Το ειχα δει πανω, στο φεστιβαλ σας και ξετρελαθηκα!
Ειχα χρονια να δω τον Πολανσκι σε τεοια φορμα.