Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

"Αυτος που το επιθυμει ας κοιταχτει μεσα στα φιλμ μου σαν μεσα σε ενα καθρεφτη, και θα ειδωθει μεσα" Α. Ταρκοφσκυ.

Αν το ειπε οντως ετσι αυτο (με αυτα τα λογια και δεν εχει χαθει κατι στη μεταφραση)...μεγαλη ψωναρα!

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

"Αυτος που το επιθυμει ας κοιταχτει μεσα στα φιλμ μου σαν μεσα σε ενα καθρεφτη, και θα ειδωθει μεσα" Α. Ταρκοφσκυ.

Αν το ειπε οντως ετσι αυτο (με αυτα τα λογια και δεν εχει χαθει κατι στη μεταφραση)...μεγαλη ψωναρα!

Eτσι το ειπε, αλλα δεν ηταν ψωναρα. Ηταν μυστης. Πραγματικος, οχι σαν καποιους που ριχνουν την Ταρώ τυπου Χοντοροφσκυ.

Θα το ξαναδώ και αυτό αλλά και την διπλή ζωή της Βερονικα. Αλλα δεν θα κλέψω διαβάζοντας ερμηνείες και footnotes.

Θέλω να δω αν τα έξτρα 13 χρόνια που έχω στην καμπούρα μου από τότε που τα πρωτοείδα με βοηθήσουν να τα καταλάβω.

Sorry για το offtopic αλλά ...

CICA θα με ενδιέφερε η άποψή σου για το There will be blood του Anderson.

Όταν το είδα... εκεί προς το τέλος έκανα κάτι συνειρμούς με Πολίτη Κέιν.

Αυτο που λεει ουσιστικα ειναι οτι οποιος δε βρισκει ομορφο το φιλμ του, ειναι ο ιδιος ασχημος.
Ψωναρα ειναι ενας ηπιος τροπος να το θεσω.
Καποια στιγμη αν ειστε καλα παιδια θα σας πω τη γνωμη που αποκομισα για τον Ταρκοφσκι βλεποντας το Ρουμπλιοφ. Αλλα θα σας ειδοποιησω πρωτα να εχετε παρει μερικα υπογλωσσια... Ενα φιλος (μεγαλος λατρης του Ταρκοφσκι) που την ειπα, περασε ενα δυο μικρα εγκεφαλικα μεχρι να συνελθει.
:devil-smiley-029:

Sorry για το offtopic αλλά ...

CICA θα με ενδιέφερε η άποψή σου για το There will be blood του Anderson.

Όταν το είδα... εκεί προς το τέλος έκανα κάτι συνειρμούς με Πολίτη Κέιν.

To εχω δει και μου αρεσε πολυ και σαν στορυ και σαν γραφη αλλα και σαν ερμηνεία.
Δεν εκανα κανενα συνειρμο με Πολιτη Καιην, ισως γιατι ο Day-Lewis δεν μου αφηνει κανενα παραθυρο να κανω συνειρμο περα απο την παρουσια του.

Μου επιβαλεται σαν ηθοποιος και σαν παρουσια και δεν σκεφτομαι κατι αλλο οταν τον βλεπω εκτος απο το παθος που βγαζει στην οθονη...δεν ξερω πως να το πω. Αλλα θα το ξαναδω καποτε ( το εχω σε BR ) με αυτην την οπτικη να δω αν...

Τα δεκατρια χρονια μετρανε πολυ, αλλα για Ταρκοφσκυ καλο ειναι να διαβασεις κατι παρεμφερες, πχ ποιηση του Αρσενυ Ταρκοφσκυ πριν.
Να μπεις λιγο στο πετσι του ρωσσικου αισθηματος και δη μεταφυσικου.

Ααα ρε Cica...δεν έρχομαι και συχνά Γαλλία. Όταν έρθω όμως θα στείλω π.μ. να τα πούμε και από κοντά. Λατρεύω Ντανιελ Ντει Λιουις!

Ααα ρε Cica...δεν έρχομαι και συχνά Γαλλία. Όταν έρθω όμως θα στείλω π.μ. να τα πούμε και από κοντά. Λατρεύω Ντανιελ Ντει Λιουις!

Με τοσα Γαλλικα φιλμ που θα δεις σε βλεπω να ερχεσαι πιο συχνα ;) :ernaehrung004:

.

ειναι δυνατον μεσα στο νημα μου να με βριζουν ετσι για την οικογενεια μου

ο Ζωρζ εγραψε
οτι χειροτερο δεν αντεχω να βλεπω την ΣΟΛΑΡΙς

Ο Γαλεν εγραψε
ο Ταρκοφσκι ειναι ψωναρα

Γαλεν πιστευεις οτι ο ποιο ταπεινος ποιητης της εικονας ειπε οτι
οποιος δεν βρισκει ομορφο το φιλμ του ειναι ο ιδιος ασχημος ?

:bang::nurse:

Δεν λες και ταπεινό τον Ταρκοφσκι...

Κάποιο λένε (δεν λέω ποιοι αλλά αν δείτε κανα βίντεο από αυτά που ποσταρα θα καταλάβετε) ότι όλες του οι ταινίες, αφορούν αυτόν. Και ένας από αυτούς που το είπε είναι πολύ ειλικρινής και φαίνεται (αν παρακολουθουσατε τα παραπάνω..)

Στην δύση δεν θα βρεις εύκολα ταπεινούς ανθρώπους. Θες Hitchcock, θες Welles, Ταρκοφσκι.. Ο Ταρκοφσκι είναι πιο κοντά στην δύση σε αυτά.

O Dreyer ήταν! Ελεγε ότι σαν άτομο δεν έχει ενδιαφέρον, οι ταινίες του έχουν...
Και τους παρέπεμπε εκεί. Έχω δύο τρεις βιβλία με συνεντεύξεις και κείμενα του.

Ο Bresson ηταν. Ίσως και Αντονιόνι, Ροσελινι.

Από την Ασία κάποιος έλεγε ότι απλά είναι tofu maker..

.

ειναι δυνατον μεσα στο νημα μου να με βριζουν ετσι για την οικογενεια μου

ο Ζωρζ εγραψε

Ο Γαλεν εγραψε
ο Ταρκοφσκι ειναι ψωναρα

Γαλεν πιστευεις οτι ο ποιο ταπεινος ποιητης της εικονας ειπε οτι
οποιος δεν βρισκει ομορφο το φιλμ του ειναι ο ιδιος ασχημος ?

:bang::nurse:

και τον χοντοροφσκι σου-μου βρισανε,αλλα δεν το πιασες,μπαναρισε τους :devil-smiley-029:,
και αυτομπαναρισου επειδη δεν σ αρεσει ο βουτυρομπεμπες...

και τον χοντοροφσκι σου-μου βρισανε,αλλα δεν το πιασες,μπαναρισε τους :devil-smiley-029:,
Τέτοια προσβολή χρονιάρες μέρες μόνο με harakiri εξιλέωνετε..

Ο βούτυρο μπέμπες ποιανού παιδί είναι;

Ασε που υπόψιαζομαι ότι δεν του αρέσουν οι σκηνοθετε με 4 γράμματα..
Vigo, tati, οζου... Ακόμα να παρακολουθήσει το i was born but..
.

οχι σαν καποιους που ριχνουν την Ταρώ τυπου Χοντοροφσκυ.

:flipout:
:ernaehrung004:

και θεωρούν οτι το μέλλον του κινηματογράφου ανήκει στον Nick the Dick (Refn)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

βλέπετε ευχάριστα κυρίως λογο μουσικής επένδυσης αλλα και της κατάρρευσης του refn..
ενω συμπαθείς αρκετά τον Gosling.

.
..........
ο Ζωρζ εγραψε
............

Βρε ουτε στον ιδιο τον Ταρκοφσκι αρεσε το Σολαρις. Ο ιδιος το ειπε. Οπως ειπε οτι τιποτα δεν τον ταλαιπώρησε απο τεχνικη αποψη οσο το γυρισμα του Σολαρις και για ενα φιλμ που δεν εμεινε στην καρδια του. Τον απογοητευσε. Τι το θελε... Αυτος τα ειπε.
Εγω απλα συμφωνω με τον Μαιτρ :grandpa:

Αντιθετα ....
Αυτο με τον Ζωρζ Κλουνευ μ'αρεσε :rolleyes: :flute:

Eχω γραψει σε αλλο νημα τους λογους που γυρισε ο Ταρκοφσκι το Σολαρις.
Δε θα επανελθω για να μη με κραζει ο φιλος Στελ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Πες τα χρυσοστομε!

Δωσε λινκ εαν θυμασαι που,thx

Τα διάβασες κάπου ή δικές σου θεωριες;
Δώσε λινκ thanks

Είδα το Venus in Fur εχθές. Η Σενιε ακόμα το χει! Φοβερή Ηθοποιός. Το ίδιο όμως μπορώ να πω και για τον Mathieu Amalric. Τα δυναμικά των πρωταγωνιστών μου θύμισαν εκείνα του Bitter moon αντεστραμμένα και με κερασάκι στην τούρτα. Απόλυτο must για τους φαν του S&M και όχι μόνο.