Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

μηπως μπορει να μας βοηθησει ο κυριος Ζαγογιαννης να δουμε κατι αποψε μετα το ματσ ?
μπορει να μας πει ποια ειναι η χειροτερη ταινια που ειδε τελευταιως ...

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

μηπως μπορει να μας βοηθησει ο κυριος Ζαγογιαννης να δουμε κατι αποψε μετα το ματσ ?

Δεν θα δεις ταινία απόψε γιατί θα σε έχει πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια του ματς, θυμίζω ότι παίζει η Εθνική του Σκίμπε...

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

Private Life. Βαρετή χαζοκουλτουριάρικη ταινία-άλλοθι του Netflix. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί στα 40φεύγα του και κάτι τρέχει στα γύφτικα. ούτε πιστολίδια, ούτε αίματα, ούτε συγκρουόμενα αυτοκίνητα, ούτε καν ένας βρυκόλακας, έτσι για ξεκάρφωμα...

[Trolling mode off]

Πολύ καλή ταινία, παίζει και ο αγαπημένος μου Paul Giamatti. Με σύγχισε στο τέλος, αλλά δε σου λέω γιατί για να μη στο σποϊλεριάσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Private Life. Βαρετή χαζοκουλτουριάρικη ταινία-άλλοθι του Netflix. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί στα 40φεύγα του και κάτι τρέχει στα γύφτικα. ούτε πιστολίδια, ούτε αίματα, ούτε συγκρουόμενα αυτοκίνητα, ούτε καν ένας βρυκόλακας, έτσι για ξεκάρφωμα...

[Trolling mode off]

Πολύ καλή ταινία, παίζει και ο αγαπημένος μου Paul Giamatti. Με σύγχισε στο τέλος, αλλά δε σου λέω γιατί για να μη στο σποϊλεριάσω.

ενδιαφερον thanks
ωραιος ο Giamatti μου τον θυμισες απο το sideways !!

αλλα με μπερδεψες ποια ειναι η καλη ταινια ?

Βασικά η πιο βαρετή ταινία που είδα τελευταία είναι το Solo, A Star Wars Story. Κόντεψα να κοιμηθώ. Α, και να δεις, το The Meyerowitz Stories https://www.imdb.com/title/tt5536736/ Αδιαφόρησε για τη βαθμολογία του imdb (όπως κάνεις ήδη άλλωστε) η ταινία είναι 10άρι.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αγαπητέ, τα ποστ σου δεν κινδυνεύουν αφου ο κανονισμός δεν απαγορεύει τα περίεργα γούστα στο σινεμά-μπορώ να πω ότι τα ευνοεί κιόλας. Υποψιάζομαι όμως ότι η συνεχής ανάρτηση κριτικών του Ραφαηλίδη εμπίπτει στην κατηγορία του τρολαρίσματος, μια και πολλές κριτικές του μόνο ως τρολάρισμα μπορούν να εκληφθούν-ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του ο μακαρίτης. Αλλά και πάλι, μην ανησυχείς, είμαι διαχειριστής σε διπλανό μαγαζί, οπότε δεν έχω δικαιοδοσία στα κινηματογραφικά.

*Είχαν την εντύπωση ότι πριν ήμουνα σκέτος Κώστας.

Γεια σου Κώστα!

Απο πότε όμως τα καλό, επιλεκτικό γούστο έγινε "περίεργο";
τα περισσότερα που αναφέρομαι, ειναι πλεόν κλασικά, είτε έχουν αναγνωριστεί απο την ένωση Κρητικών Καλού Γούστου και γενικα παίζω σε ασφαλή χωράφια.
:p

O αγαπητός Ραφαηλίδης δεν ηταν μπροστά για το τρολάρισμα αλλα για την παιδεία και αισθητική αντίληψη που είχε. η αισθητική αντίληψη στην Ελλάδα μάλλον ήταν δύσκολο θέμα, όχι οτι είναι εύκολο θέμα τώρα με την υπερπληροφόρηση (γιαυτό έγραψε και το "στοιχειώδη αισθητική"), ειδικά τότε, που δεν υπήρχε το ιντερνετ, οι υπηρεσίες streaming τυπου mubi, bfi player κτλ restoration παλιών ταινιών, η ευκολότερη πρόσβαση σε κλασικά αριστουργήματα του κινηματογράφου. στα χρόνια του, αν δεν γινόταν κανενα αφιέρωμα (δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολλές κινηματογραφικές λέσχες..) ηταν σχεδόν απίθανο να δεις ταινίες μή εμπορικές (δεν εννοώ Hitch, Welles, Fellini κτλ) και ας θεωρούνται απο τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του κινηματογράφου.

Προσωπικά εχω διαφωνήσει ελάχιστες φορές με κειμενα του, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι έχουμε την ίδια παιδεία, αλλα οτι κατα κάποιο τρόπο έχουμε μια συγκλίνουσα αισθητική αντίληψη.

.
o Bασιλης Ραφαηλιδης ηταν ο ποιο εντιμος και ανεξαρτητος δημοσιογραφος που περασε ποτε στη Χωρα
η πενα του δεν ειχε αφεντικα χαρα να διαβαζουμε κειμενα του οπου λαχει
στο 40% απο αυτα που εγραφε ειχα αντιθετη αποψη .... ε και τι εγινε

αυτος και η Μαλβινα :worshippy:

και ο Κωστας Σταματιου

MV5BNGJhNWM4ZjItYWRhYS00N2UzLTg3OWItOGEzOWFmMGQ1ZjlkXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_SY1000_CR0,0,677,1000_AL_.jpg

Α Fantastic Woman
A Fantastic Film!
8++/10

καποιοι δεν παραδέχονται οτι τα οσκαρ εχουν σαφώς πιο ποιοτικές (ότι και αν σημαίνει αυτό) επιλογές απο ότι 1-2 δεκαετίες πριν, ενω επιμένουν να παρακολουθούν ότι βγάζει ο τρυποκάρυδος και ο καουμπόης.
:p

o Noah δεν ειναι ούτε τυχαίος ούτε νέος στον χώρο.
το the squid and the whale ειναι με διαφορά το καλύτερο του.
το Greenberg δεν θα το πρότεινα γιατι ειναι ιδιαίτερο (αν σας άρεσε ο Steve Zissou του Wes Anderson, δείτε το)
το kicking and screaming, αξίζει μια θέαση, για το Frances Ha ha δεν γνωρίζω.

https://www.imdb.com/name/nm0000876/#director

...καποιοι δεν παραδέχονται οτι τα οσκαρ εχουν σαφώς πιο ποιοτικές (ότι και αν σημαίνει αυτό) επιλογές απο ότι 1-2 δεκαετίες πριν...

Τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει. Τα βραβεία ακολουθούν πάντα το συρμό της εποχής τους. Κι αυτός τα τελευταία χρόνια είναι τα i.d. politics και η δικτατορία του πολιτικού καθωσπρεπισμού.
Γιατί ο φασισμός που έρχεται δεν θα λέγεται πια φασισμός. Αλλά θα έχει πάντα στόχο του το Complete Control. Οχι μόνο μπάτσο στο βρακί μας θα βάλουν, θα είναι και συγκαταβατικός(sic) ο μπάτσος με τα ...γούστα μας. Βλέπεις τι γίνεται: 'μέχρι και στις λέξεις πια πρέπει να φοράμε σεμνότυφα βρακάκια. Και στεκονται με τη ρομφαία από πάνω, τιμωρούν "βίαιες", "προσβλητικές" ή "απειλητικές" λεκτικές διατυπώσεις, δηλαδή όχι μόνο πάνω από συμπεριφορές και πράξεις αλλά και πάνω από αισθήματα και εκφράσεις αισθημάτων - πάνω απ ότι κινείται, ανασαίνει, παιχνιδίζει, "ενοχλεί" ή "απειλεί", μέσα σ αυτή τη μητρική γυάλα όπου θα πρέπει πλέον να εκτρέφονται (να παράγονται προκειμένου να παράγουν καταναλώνοντας) τα ανθρωποειδή των κοινωνιών.' (Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος: Ο φασισμός που έρχεται δεν θα λέγεται πια φασισμός, περιοδικό Σημειώσεις, τεύχος 65, Ιούνιος 2007).

Δεν πα να γ@μηθούνε που θα μου βραβεύουν Αυτοί το Moonlight και το Α Fantastic Woman.
Να το φάνε μόνοι τους το βρωμερό ζαχαρωτό τους - Εγώ δεν θα πάρω.
Καλύτερα "λύκος".

Τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει. Τα βραβεία ακολουθούν πάντα το συρμό της εποχής τους. Κι αυτός τα τελευταία χρόνια είναι τα i.d. politics και η δικτατορία του πολιτικού καθωσπρεπισμού.
Γιατί ο φασισμός που έρχεται δεν θα λέγεται πια φασισμός. Αλλά θα έχει πάντα στόχο του το Complete Control. Οχι μόνο μπάτσο στο βρακί μας θα βάλουν, θα είναι και συγκαταβατικός(sic) ο μπάτσος με τα ...γούστα μας. Βλέπεις τι γίνεται: 'μέχρι και στις λέξεις πια πρέπει να φοράμε σεμνότυφα βρακάκια. Και στεκονται με τη ρομφαία από πάνω, τιμωρούν "βίαιες", "προσβλητικές" ή "απειλητικές" λεκτικές διατυπώσεις, δηλαδή όχι μόνο πάνω από συμπεριφορές και πράξεις αλλά και πάνω από αισθήματα και εκφράσεις αισθημάτων - πάνω απ ότι κινείται, ανασαίνει, παιχνιδίζει, "ενοχλεί" ή "απειλεί", μέσα σ αυτή τη μητρική γυάλα όπου θα πρέπει πλέον να εκτρέφονται (να παράγονται προκειμένου να παράγουν καταναλώνοντας) τα ανθρωποειδή των κοινωνιών.' (Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος: Ο φασισμός που έρχεται δεν θα λέγεται πια φασισμός, περιοδικό Σημειώσεις, τεύχος 65, Ιούνιος 2007).

Δεν πα να γ@μηθούνε που θα μου βραβεύουν Αυτοί το Moonlight και το Α Fantastic Woman.
Να το φάνε μόνοι τους το βρωμερό ζαχαρωτό τους - Εγώ δεν θα πάρω.
Καλύτερα "λύκος".

Προσωπικά βρίσκω τον "θυμό" σας σε λάθος κατεύθυνση και το ίδιο επικίνδυνο με αυτούς που περιγράφει το κείμενο.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις συγκεκριμένες δημιουργίες. Αν "ενοχλούν" ή δεν σας ενδιαφέρουν τα θέματα τους οκ, δεν ενδιαφέρουν όλους.

Αν σας ενδιαφέρει δείτε και το αριστουργήματικο "Στρέλλα" που είναι ελληνικό και δεμ επιδέχεται βραβεία.

A Woman's Way
https://www.imdb.com/title/tt1332125/

Θα συμφωνήσω για το "λύκος", όπου δεν φημίζεται για την καλή του όραση.

Τους αγαπάμε τους λύκους και ας είναι επιθετικοί και ας χάνουν που και που τον στόχο τους.

-bye-

Και τα δύο έργα είναι ταινίαρες με εκπληκτική εικαστική εκφραστικοτητα.

http://cinedogs.gr/whatson/20566/#sthash.7JLpewmZ.dpbs

Δεν είπα ότι "έχουν σχέση". Είπα ότι τώρα βραβεύουν τέτοιες ταινίες γιατί αυτή είναι η μόδα της εποχής. Πριν 2 δεκαετίες θα είχαν φρικάρει "μ αυτούς τους αλήτες" (τους δημιουργούς των ταινιών).
Τη Στέλλα φυσικά και την έχω δεί, όπως και τις προαναφερθείσες. Μου άρεσαν. Αλλά όταν τις βραβεύουν κι Αυτοί, δαγκώνομαι. Σαν να μου σκορπίζουν τον ιερό άρτο μου στους ανέμους. ή να φτύνουν τα είδωλά μου. Γιατί τόσο βρωμκιάρηδες και υποκριτές είναι Αυτοί. Σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι.

Δεν είπα ότι "έχουν σχέση". Είπα ότι τώρα βραβεύουν τέτοιες ταινίες γιατί αυτή είναι η μόδα της εποχής. Πριν 2 δεκαετίες θα είχαν φρικάρει "μ αυτούς τους αλήτες" (τους δημιουργούς των ταινιών).
Τη Στέλλα φυσικά και την έχω δεί, όπως και τις προαναφερθείσες. Μου άρεσαν. Αλλά όταν τις βραβεύουν κι Αυτοί, δαγκώνομαι. Σαν να μου σκορπίζουν τον ιερό άρτο μου στους ανέμους. ή να φτύνουν τα είδωλά μου. Γιατί τόσο βρωμκιάρηδες και υποκριτές είναι Αυτοί. Σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι.
Τώρα που σε βρήκα "λύκο" και ζεστό..

Δες τα όλα.. Δεν είναι και πολλά

Ξεκινα απο το "σχετικά με την Νίκαια" μετά το αγαπημένο κάθε ελεύθερου πνεύματος "διαγωγή μηδέν" και καταλήγουμε στην ατάλαντη, την μοναδική του μεγάλη μήκους. Το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τις "καλύτερες" ταινίες όλων των εποχών και από κριτικούς αλλά και από δημιουργούς.

Όλες του οι ταινίες βρίσκονται πλέον και με ελληνικούς υπότιτλους και bluray από criterion, σύντομα και απο cruzon.

Το ένα μεγαλύτερο αριστουργημα από το άλλο.

Jean Vigo
https://www.imdb.com/name/nm0897118/

Δες τα όλα.. Δεν είναι και πολλά

Ξεκινα απο το "σχετικά με την Νίκαια" μετά το αγαπημένο κάθε ελεύθερου πνεύματος "διαγωγή μηδέν" και καταλήγουμε στην ατάλαντη, την μοναδική του μεγάλη μήκους. Το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τις "καλύτερες" ταινίες όλων των εποχών και από κριτικούς αλλά και από δημιουργούς.

Όλες του οι ταινίες βρίσκονται πλέον και με ελληνικούς υπότιτλους και bluray από criterion, σύντομα και απο cruzon.

Το ένα μεγαλύτερο αριστουργημα από το άλλο.

Jean Vigo

Οχι απλά τις έχω δεί: Τις έχω όλες. Αποθηκευμένες σε φορητό σκληρό.

και γω εχω την "αταλαντη' αλλα δεν εχω εδεησει ακομα..
το dogman καλο, εξαιρετικη φωτογραφια και ερμηνεια απο τον πρωταγωνιστη..

.
πω πω πω
και ομως
2018 νεοι αξιολογοι ανθρωποι που ψαχνουν και ξερουν
βρισκουν τα moonlight + fantastic woman που ειπε ο κυριος Κωστας ...αριστουργηματα !!

εεεε και το Στρελλα αριστουργημα ?
δεν θα το ελεγα κακο