Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Να το δεις...

Στενοχωρηθηκα που "ασπρισες"...απο την αλλη ποσο να αντεξεις το πρασινο οντας "red or dead"...:rolleyes:
I'm fine now my friend. Αντε να δω που θα βρω το Shane...

Μολις ανακοίνωσα οτι δεν θα ξαναγράψω εδω.. και μετα απο το κατάλληλο test water, αν όντως έφυγε ο διάολος...
ξαναγεμισε διστακτικά το νημα ποστ...

:flipout:

επειδή δεν μας αρέσουν οι αρχες που οι ίδιοι άθελα μας βάζουμε και τελικά μας καταπιέζουν, σπάμε την σιωπή... για μερικά ακόμα ποστ, quiz και δώρα, πριν την σιωπηλή και μοναχική αποχώρηση.

- - - Q U I Z - - -

Ποιος είπε το παρακάτω;

"Αν και ειμαι δεξιός, επειδή ειμαι πολύ εγωιστής, παρόλαυτα γνωρίζω οτι μόνο οι κουμουνιστές μπορούνε να μας σώσουν"

Αν και ειλικρινής και πολύ ενδιαφέρον τύπος, καθως οι αποψεις του ειναι αντικρουόμενες και θίγουν το συμφέρον του,
δεν ξέρουμε με ποιο να γελάσουμε περισσότερο..

με τους δεξιούς ατσαλάκωτους, με τους αριστερους κουμουνιστάς, με τους κεντρώους λεβέντες, με τους φιλελευθερους των ελεύθερων μεταφράσεων,
ή με την σωτηρία που θα έρθει, μόνη της;

Αν ειναι δύσκολο θα σας δωθούν και 2-3 tips.

- - - Q U I Z 2 - - -

Σε ποια ταινία, (που την έχετε δει ισως όλοι εδω μέσα) δεν παιζουν σχεδόν καθόλου γυναίκες, παρα μόνο σε 2-3 σκηνές;
Στην μια σκηνή μια γκαρσόνα προσφέρει ενα λουλούδι σε ενα καθισμένο κύριο, σε ενα μπαρ.
Στο ιδιο μπαρ, βλέπουμε μερικές χορευτριες που εκτελούν ενα χορευτικό show.

Αυτο το περιμενω πως και πως απο τοτε που ειδα το τρειλερ.
Θα ηθελα παρα πολυ να περιμενω να το δω σε κανα φεστιβαλακι, αλλα αν κυκλοφορησει σε bluray μεχρι το φθινοπωρο, δε με βλεπω να κρατιεμαι....

άτομο-που-φορά-την-πάνα-ακράτειας-88390216.jpg

Indaslip_4ca3642fa0c2c-500x375.png

-bye-

επειδή σε βλέπω να εχεις high anticipation..
μην βγει κανας απιτσατπονγκ ή έστω οπως η εξαιρετική ταινία του κινηματογραφιστή του απιτσατπονγκ, manta ray

Δεν θυμάμαι αν σου άρεσε αλλα κατα την γνώμη μου ηταν πολύ αξιόλογη, ο τρόπος κινηματογράφισης και το θέμα του που γθα μένα ηταν η προσωρινή φιλοξενία μας στην γή και η επιστροφή μας σε αυτή, κοινως μετενσάρκωση και οτι ας ειμαστε πιο προσεκτικοί και καλοί, όχι μόνο με τους γύρω μας, αλλα κυρίως με τα άψυχα πράγματα οπως το χώμα και η γή, που ειναι αιώνια, ε ειναι τελειως διαφορετική θρησκευτική προσέγγιση, που κοιτάζει σεβόμενη όχι μονο τον συναθρωπο δίπλα μας, αλλα όλο το σύμπαν και όλα αυτά τα άψυχα πράγματα που προυπήρχαν πριν απο εμας.

Και δεν επικεντρώνεται στο εγώ, που κύριο στόχο εχει την εγωιστική λύτρωση της ψυχής μας, σε εναν επουράνιο παράδεισο..

Τέτοια διάσπαση του εγώ, στο σύμπαν, ισως βρεις μόνο, σε ασιάτες δημιουργούς, και κυρίως στα μεγάλα αριστουργήματα του Mizoguchi. και εχει γράψει μια εξαιρετική κριτική ο Ραφαηλίδης, αλλα ξέρω δεν διαβάζεις, απλά ενημερωτικά. Ενω το Ugetsu εχει μεγάλες ομοιότητες με το αριστουργηματικό Her του Spike Jonze οπου ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι το έχει δει, αν όχι, η συναίσθηση του, συναντίεται με αυτή του μεγάλου Ιάπωνα ξεπερνώντας τα όρια που θέτει η γεωγραφία και ο χρόνος.

Disjointed and boring
HIfilm888823 November 2018

This film was at the Hawaii International Film Festival and viewing it was like being in the video game Doom moving through dark spaces and wet moldy rooms. There was no chemistry between the 2 main characters and it was not evident why the main character was so determined to find her when there was nothing about her to generate a feeling of sympathy or desire. Her character was empty and void of any charm or depth. It was stated the movie was filmed in a unique way but it didn't appear to be visually stunning or interesting. This film is a gloomy mess of uninteresting characters and very painful to watch.

A narrative disaster
TheBigSick12 January 2019

There are too many flashbacks and voice-overs. The editing is a mess. The narrative is a disaster. Nobody know what it is talking about. Simply put, there is no plot. The character development is confusing as well.

Definitely boring
y-893072 January 2019

The movie is exactly wasting our time. Especially for Chinese who want to consider It as the New year 's experience . It just ruin your mood. The movie use too much blow-up making the it look like a video game. At the same time. the low key of the movie makes the audience sink into the darkness. I believe that the electricians and director should be replaced.

Absolutely pointless!
BasicLogic12 March 2019

What a load of crap! This movie is trying so hard to pretend being a very DEEP and profound philosophical interpretation of life and its inescapable fatalism. The guy who chained smoking all through the whole movie, didn't show any intelligence to control his life and fate; a guy who actually a certified born loser. The screenplay was so awkwardly one-directional boring by the meaningless and pointless narration of the hopeless loser, whose narrative about kept dreaming of a woman that he didn't even know her name or anything else.

I have to ask the movie makers: What was the purpose of making this pointless movie? By implementing a camera from all different angles to tell a hollow story of nothing to pretend its depth of the life of a Chinese nobody was just the stupidest way to waste time and money.

If you got nothing to tell, then don't even try it. Reviewers who said this movie was so profound and absolutely loved it, well, you can say whatever you like, but just don't try to fool me. Under the whole cart of rotten apples, there's a gun hidden underneath; that's deep, man, very deep...............

I don't know why suddenly the Chinese writers and the movie makers all became so pessimistic and obsessed the fatalism; first, we got "The Wandering Earth", the Chinese people were trying so hard to move the Earth away from the inescapable gravitational force of the Sun; then again, we got another fatalistic movie here, "Di qiu zui hou de ye wan", if translating word by word into English: "The Last Night on Earth"; just because the guy who got trouble to find or locate the mysterious woman he met long time ago or just a mysterious female in his wet dream, he shouldn't think that night would be the last night of the Earth or, his last night on Earth.

Jesus, Fatalism, Chinese style, is so trendy recently, man.

Worst film 2018
suinegphoenix7 January 2019

I never saw a movie bad as this one. lol, the movie itself is nothing to do with the "last of the Earth", just used this BIG name to attract people to watch on the last of 2018. Movie totally lasts about 140mins, 5 mins eating an apple(twice), 5 mins walking through a tunnel, if doing so is to make the film longer, it succeeded. Countless bugs in the film, then people gonna say it is because it was a dream, then make all impossible reasonable, this part really drives people crazy. I dont think a good movie is only targeted to few people. Most of the reviews are 1 star, but it has over 7 stars result, why? Figure it out yourself. Dont waste money on this movie, or there gonna be more bad things like this coming out.

@Galen

επειδή γνωρίζω οτι δεν θέλεις να διαβάζεις τιποτα για την ταινία πριν την δεις (και καλά κάνεις), πόσο μάλλον spoiler.

Και μάλλον δεν θα διαβάσεις τίποτα απο τα παραπάνω...

Απο όσο θυμάμαι εχεις δει το "A Man Escaped (1956)" μαλιστα δήλωσες ευθαρσώς, οτι σου άρεσε κιολας!
ξέρεις βέβαια, οτι απο τον τίτλο και μόνο, γνωρίζες οτι ενας άντρας θα αποδράσει..
αρα ποιος ο λόγος να δεις μια ταινια που γνωρίζεις την κατάληξη;

Εντάξει... θα μου πεις οτι δεν ειναι όλες οι ταινίες έτσι, και θα εχεις και ενα δίκιο, σε μερικές όντως, το spoiler μας χαλάει
πχ σίγουρα στο Diabolique ή σε κάποια Κορεάτικα και καλύτερα ειναι να μην γνωρίζουμε τίποτα για την ταινία.

Στα νέα μονδέρνα art film (πες τα οπως θες) δεν παίζει κάτι τέτοιο, γιατι εχουν απομακρυνθεί τόσο απο το σενάριο, (πολλά δεν έχουν καν) αλλα κυρίως, απο το "who done it? ποιος το έκανε"

αυτος/η που δεν υποπτευόμαστε καθόλου..
και ως έκπληξη στον άτυπο κανόνα.. αυτός/η που ειναι καταφάνερα ο ένοχος

Αν το "Ο Ένοχος (2018)" ειναι πολύ καλή ταινία, ειναι για το who done it, που κάποιος θα μπορουσε να υποπτευτεί, απο τα πρώτα λεπτά,
ή για την ευρυματική ηχητική αφήγηση, που φτίαχνουμε όλη την ταινία εμεις, καθως και μια έντονη εσωτερικότητα;

Ομως, το να γνωρίσουμε το τέλος, φαίνεται και να μην πειράζει τόσο και το mainstream κοινό...
Ας δανειστούμε το παράδειγμα απο το σπαρακτικά αστείο νήμα παρακάτω...
μια απο τις μεγαλύτερες εισπρακτικά ταινιες όλων των εποχών, ο γνωστός Τιτανικός, δεν σταμάτησε κανένα θεατή απο το να πάει να το δει.
λες να μην ήξεραν τι θα συμβεί στο τέλος;
:p

Robert Bresson and Plot (SPOILERS!)

:flipout: :flipout: :flipout:

Δεν ξερω.
Θα πρεπει να ρωτησεις εναν απο αυτους.
Εγω δεν πηγα να τον δω τον Τιτανικο... :p

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δεν ξερω.
Θα πρεπει να ρωτησεις εναν απο αυτους.
Εγω δεν πηγα να τον δω τον Τιτανικο... :p

επειδή γνώριζες το τέλος;

Piercing (2018)
5/10

απαπαπαπα
αλλο κακό να μην μας βρει..

σταθερός πάντως.. και εγώ (στην αμάθεια μου) και ο Πεσκές με το προηγούμενο του έργο
The Eyes of My Mother (2016)
5/10

θα τριτώσω το κακό;

Για το quiz πάντως, τον ξέρεις και σου αρέσει κιόλας.

Jean Piere Melvile
Συγχαρητήρια, κερδίσατε το αριστούργημα του Spike Lee, do the right thing καθώς και ένα αρμενοβίλ.

Αν τα θέλετε παρακαλώ στείλτε pm.

Thread χωρις αυτια ισον
εκλασε η νυφη σχολασε ο γαμος
το αυτο για
υπερμυγα
κυριο Γαλεν Παπα και Λυμπε
θελει απαρτια το πραγμα