Ευτελές δίλημμα...

Κύριοι,επειδή μου κρατάνε το αμάξι μου 2500 και προτιμώ να το κάψω και να χορέψω ζεϊμπέκικο γύρω του ως άλλος Κούρκουλος,έχω να σας θέσω μια ερώτηση,οι απαντήσεις σας θα ληφθούν σοβαρότατα υπ'όψιν.Έστω πως έχω διαθέσιμα γύρω στα τρία χιλιάρικα,και το δίλημμα είναι
1.smart
2.atos
3.άλλο
Είμαι όλος μάτια,σας ευχαριστώ.
υγ
το αμάξι δε θα το κάψω προφανώς,θα του αποσύρω τις πινακίδες μέχρι νεωτέρας.

στα είχα πει με πμ.
Θεωρώ ότι τα αυτοκίνητα είναι μικρά σε διαστάσεις και θα σου κακοφανεί κάργα.

Ακόμα και σε μένα μου έχει κακοφανεί. (όχι κάργα, αλλά είμαι 50-50)

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις, φυσικά και υπάρχουν επιλογές. Στη θέση σου ωστόσο και ειδικά για κρήτη δεν θα έπαιρνα κανένα αυτής της κατηγορίας. Επικίνδυνοι δρόμοι ως επί το πλείστον επαρχιακού δικτύου εάν θέλεις να κινηθείς εκτός της πόλης που διαμένεις που δεν ευνοούν καθόλου τα μικρά αυτοκίνητα. Ειδικά στο Ηράκλειο και από Τυμπάκι προς Ηράκλειο και πίσω στο δρόμο αναπτύσσονται αρκετά μεγάλες ταχύτητες και λόγω ανωφέρειας μικρός κυβισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Παιδιά πολύ καλά τα λέτε,συμφωνώ κάργα και να ξέρετε πως αυτή η ιστορία με έχει ψιλοαρρωστήσει.Αλλά τα λαμόγια τους μαντράδες που πουλάνε σαπούνια για δήθεν άρισταδεν τη δέχομαι.Ο άλλος έχει το θράσος να διαφημίζει clio diesel του '12 και καλά με 60000χλμ για 5000 ενώ το αμάξι είναι το μέγιστο του 07,και το ελάχιστο με 300.000χλμ.Και όλοι αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα..Με 3000 λοιπόν τι θα αγοράζατε;Μήτσο ότι είπαμε στα pm δεν παίζουν πια,πιέζομαι πολύ.

Δεν είναι τόσο απλό δυστυχώς. Στα 3000 ευρώ θα βρεις αναγκαστικά παλαιό μοντέλο ή λιγο πιο καινούριο με πολλά χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βλαβών όποιας εταιρίας και να είναι -ειδικά τα smart που έγραψες παραπάνω- συν το γεγονός του ότι δεν θα επωφεληθείς ούτε την οικονομία των καινούριων κινητήρων.

Αν ωστόσο δεν έχεις αυτή τη στιγμή αυτοκίνητο ή είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί, ρίξε μια ματιά και στα fiesta, αν και είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάτι σε καλή κατάσταση, ειδικά στη Κρήτη.

.... Στη θέση σου ωστόσο και ειδικά για κρήτη δεν θα έπαιρνα κανένα αυτής της κατηγορίας. Επικίνδυνοι δρόμοι ως επί το πλείστον επαρχιακού δικτύου εάν θέλεις να κινηθείς εκτός της πόλης που διαμένεις που δεν ευνοούν καθόλου τα μικρά αυτοκίνητα...

Αυτο και μονο ! Θα το ελεγα αν δεν το ελεγε ο φιλος.

Σ'αυτην την τιμη βρες κατι σε μεταχειρησμενο Toyota. Κατι Του 2007-09 για παραδειγμα σε αυτα τα χρηματα.

Yπόψιν οτι ενα μεγάλο (για να μην πω τεράστιο) ποσοστό των μαντράδικων αυτοκινήτων είναι πρώην νοικιάρικα με οτι κι αν σημαίνει αυτό.

Νίκο, όλα εξαρτώνται απο την χρήση που κάνεις. (αποστάσεις, χρήση, οικογένεια ή-και για δουλειά)
Όμως, με αυτά τα χρήματα, είναι απο δύσκολο έως αδύνατο να βρεις κάτι καλό, μεγάλο, ασφαλές, που θα βγάλει τα χρήματά του.
Αν σε παίρνει, μην προχωρήσεις σε αγορά αυτοκινήτου με αυτά τα χρήματα γιατί νομίζω οτι γρήγορα θα τα κλαις..

Απο την άλλη πάλι, πρόσφατα ο κουμπάρος μου πήρε ένα στάρλετ που πρέπει η πρώτη άδεια να βγήκε με το τέλος του 2ου παγκοσμίου..
Το αγόρασε 500 , έριξε άλλα τόσα για να το φέρει στα ίσια του και για την χρήση που το θέλει εντός πόλης, είναι ευτυχισμένος.

Όσο για τους μαντράδες, δεν πρόκειται να πάρεις αλήθεια ποτέ.
Γνωστός μου απο παλιά πήγε να μου πουλήσει αμάξι με -υποτίθεται- 90000χλμ και τελικά είχε 175000χλμ.
Μόνο απο ιδιώτη και μόνο μετά απο έλεγχο σε συνεργείο που εμπιστεύεσαι.

Βασικά και κανένα Mitsubishi Colt λίγο παλιό σε καλή κατάσταση ίσως βρεις σε αυτά τα λεφτά ή κάποιο παλιό toyota / suzuki swift...φυσικά αν είναι από ιδιώτη που ξέρεις σίγουρα πολύ καλύτερα.
Εδώ ξάδερφος πήγε σε επίσημο αντιπρόσωπο πριν πουλήσει το αυτοκίνητό του και του σβήσανε χιλιόμετρα. Του είπαν βέβαια επειδή είναι επίσημο συνεργείο αν τύχει να το φέρει στο ίδιο ο επόμενος θα φανεί στο σύστημά τους και θα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα, αλλά επειδή τότε (2012) δεν υπήρχε ακόμη cross-check σε όλους τους αντιπροσώπους δεν θα φαινόταν τίποτα αν το πήγαινε σε άλλο εξουσιοδοτημένο. Και το συγκεκριμένο θεωρείται και από τα καλύτερα εξουσιοδοτημένα...τι να πεις.

Mακρυα απο Smart.

Μονο για κατοικους Κυψελης ειναι καλα αλλα τα κλεβουν με τετοια συχνοτητα που το πιθανοτερο ειναι να το βρεις αν το βρεις γδυμενο γρηγορα....

Δημήτρη προς το παρόν το αμάξι μεταφέρει μόνο εμένα,παιδιά δεν έχω.Το 99% των μετακινήσεών μου γίνονται μέσα στο χωριό και στο διπλανό,δηλαδή σε μια απόσταση πήγαινε-έλα γύρω στα 30km.Πλέον λόγω φορτωμένου προγράμματος πάω πολύ σπάνια ακόμα και στο Ηράκλειο που απέχει 63 km,γι'αυτό το λόγο σκέφτομαι μικρό τύπου smart.Bρίσκω 700cc του 04 επισκευασμένο κοντά στο τριχίλιαρο που σας είπα.