ΕΥΘΥΝΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Χθες βράδυ επιστρέφοντας από Ιταλία,
2 φίλοι από την παρέα μου είχαν την
ατυχία οι βαλίτσες τους να μην φτάσουν
ποτέ στην Αθήνα.:furious3:

Έγινε κανονικά δήλωση στο αεροδρόμιοo
για την απώλεια στo σχετικό γραφείο
της Aegean και έκτοτε οι τύποι σφυράνε
αδιάφορα, απαντώντας με αοριστίες και
ειρωνείες.

Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει για το
ποια είναι ακριβώς τα δικαιώματα μας?

Τι γίνετε αν βρεθούν οι βαλίτσες, τι αν δεν βρεθούν
και τι αν βρεθούν μετά από μέρες? Αν έχουν κλαπεί
και αντικείμενα από μέσα?

Προβλέπεται αποζημίωση για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία?

Ευχαριστώ.

Σε ταξίδι μου στην Νέα Υόρκη, προ 12ετίας έχασα μία αποσκευή. Ταξίδευα με την twa. Μετά την δήλωση μου το βράδυ της υπόψη ημερομηνίας ακολούθησαν :
α. Η έκδοση επιταγής 100 δολλαρίων υπέρ μου (προορίζεται για αγορά των χρειωδών πρώτης ανάγκης, πχ. εσώρουχα, ξυριστικά, οδοντόβουρτσες, κλπ.). Τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφονται ακόμη και αν βρεθεί η αποσκευή.

β. Δήλωση σε εκτελούνα χρέη συμβολαιογράφου (στην Αμερική μπορεί να είναι ακόμη και η τράπεζα σου) των ειδών που περιείχε η αποσκευή και αποτίμηση από τον παθόντα της αξίας τους [η οποία όμως δεν μπορεί να ξεπερνά το νόμιμο ποσό που αναγράφεται και στα ψιλά γράμματα του εισητηρίου] ).

γ. Αποζημίωση του επιβάτου μετά παρέλευση 15 μερου (θυμάμαι έλαβα άλλα 600 δολλάρια).

Πιστεύω ότι κάποια αντίστοιχα θα ισχύουν στην περίπτωση σας .

Larry χρόνια πολλά. Thanks για την απάντηση.

Τα είχα βρει αυτά τα site αλλά μου φάνηκαν
πολύ γενικά .... χωρίς λεπτομέρειες όπως για
παράδειγμα σε περίπτωση που βρεθούν οι
βαλίτσες αλλά παραδοθούν μετά από 2 ημέρες.

Σε ταξίδι μου στην Νέα Υόρκη, προ 12ετίας έχασα μία αποσκευή. Ταξίδευα με την twa. Μετά την δήλωση μου το βράδυ της υπόψη ημερομηνίας ακολούθησαν :
α. Η έκδοση επιταγής 100 δολλαρίων υπέρ μου (προορίζεται για αγορά των χρειωδών πρώτης ανάγκης, πχ. εσώρουχα, ξυριστικά, οδοντόβουρτσες, κλπ.). Τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφονται ακόμη και αν βρεθεί η αποσκευή.

β. Δήλωση σε εκτελούνα χρέη συμβολαιογράφου (στην Αμερική μπορεί να είναι ακόμη και η τράπεζα σου) των ειδών που περιείχε η αποσκευή και αποτίμηση από τον παθόντα της αξίας τους [η οποία όμως δεν μπορεί να ξεπερνά το νόμιμο ποσό που αναγράφεται και στα ψιλά γράμματα του εισητηρίου] ).

γ. Αποζημίωση του επιβάτου μετά παρέλευση 15 μερου (θυμάμαι έλαβα άλλα 600 δολλάρια).

Πιστεύω ότι κάποια αντίστοιχα θα ισχύουν στην περίπτωση σας .

Ευχαριστώ Δημοκήδή. Τα 600 USD πως υπολογίστηκαν ..... ή ήταν standar
το ποσό?

Πριν από 4 χρόνια στο Ντε Γκωλ, με την άφιξή μας ήρθαν οι μισές βαλίτσες.
Αφού περιμέναμε από τις 10 μέχρι τις 11.20 στις λουρίδες μηπως έρθουν, κάναμε δήλωση κανονικά (σε αγγλογαλλικά) και μας ενημέρωσαν ότι αν δεν έρχονταν μέχρι το απόγευμα θα μας αποζημίωναν, δεν ξέρω πόσο.
Πήγαμε στους φίλους που μας φιλοξενούσαν, και στις 14.30 πήραν τηλέφωνο από την Air France ότι ήρθαν οι βαλίτσες. Ρωτήσαν διεύθυνση και στις 16.30 ήρθε ένας υπάλληλος με ένα ταξί και μας τις έφερε στο σπίτι.

Μετά από δύο χρόνια που ήρθε ο φίλος μου από το Παρίσι, έχασε τη μιά βαλίτσα του. Κάναμε την ίδια διαδικασία. Μετά από μιά μέρα μας πήραν τηλέφωνο από το αεροδρόμιο, και πήγα και την πήρα.