F&U MPFD3467H

Λοιπον, κατα τα φαινόμενα, οπως θα εχετε δει και σε αλλα thread περι F&U, βγαίνει ακομα μια αναβαθμιση που διορθώνει λεπτομέρειες όπως η διαρκεια εμφανισης INFO και το μεγεθος των υποτιτλων. Για καποιους δεκτες έχει ηδη κυκλοφορήσει για download το update. Αναμένουμε! Επιτέλους η F&U δεν μας γραφει!

Ω ναι το ειδα! Δε το περασα ακομα αλλα φανταζομαι οτι πραγματοποιεί οσα υποσχεται. Δυστυχώς δεν υποσχεται τιποτα για μεγαλυτερους υποτιτλους. Το λινκ ειναι στο site της morris gr και στο μενου service-αναβαθμισεις. Καλη μας διασκεδαση!

Last edited by a moderator:
Χαιρετώ! Πρώτο post με πρόβλημα!
Έχω αγοράσει ένα MPFD3467H και τελικά βρήκα update για το πρόβλημα με τα κανάλια.
Το θέμα μου είναι άλλο.
Έχω δοκιμάσει 2 τηλεκοντρόλ προγραμματιζόμενα και κανένα δε παίζει σωστά. Δηλαδή το βρίσκει αλλά λειτουργούν όλα κιόλα 4-5 κουμπιά με άσχετη λειτουργία (το 5 ας πούμε μπαίνει στο μενού)
Ξέρει κανεις αν μπορώ να το flashάρω με firmware άλλης εταιρείας (edision πχ.) να λύσω αυτό το πρόβλημα;
Διάβασα κάπου ότι σε παλαιότερα μοντέλα μποτούσες να το κάνεις αλλά δε δούλευε το αυθεντικό τηλεκοντρόλ. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να χρησιμοποιώ τηλεκοντρόλ άλλης εταιρείας...

Θεωρητικά μπορείς να βάλεις firmware άλλου δέκτη, δεν ξέρω όμως αν έχει κάποιου είδους κλείδωμα ή αν το διαφορετικό firmware θα συνεργαστεί σωστά με τον δέκτη.

Όταν αλλάζει το firmware, το τηλεκοντρολ που έρχεται με τον δέκτη παύει να λειτουργεί. Με ποια τηλεκοντρολ δοκίμασες;

Έχω δοκιμάσει 2 τηλεκοντρόλ προγραμματιζόμενα και κανένα δε παίζει σωστά. Δηλαδή το βρίσκει αλλά λειτουργούν όλα κιόλα 4-5 κουμπιά με άσχετη λειτουργία (το 5 ας πούμε μπαίνει στο μενού)

H καλυτερη λυση ειναι τα τηλεχειριστηρια που εχουν λειτουργια εκμαθησης.
Παρε ενα Tele USB-300 που:

α) εχει λειτουργια εκμαθησης για ολα τα κουμπια του και προσφερει και SHIFT (μου χρησιμευσε σε ενισχυτη).
β) εχει βαση δεδομενων οποτε ακομα και το αρχικο να μην εχεις μπορεις να περασεις κωδικους (οπως θα εκανες σε ενα απλο προγραμματιζομενο). Μονο που η βαση δεδομενων του ειναι μεγαλη. Πολυ μεγαλη.
γ) εχει δυνατοτητα να αποθηκευσει τους κωδικους που εβαλες μεσω της λειτουργιας εκμαθησης. Οποτε ανα πασα στιγμη τους εχεις.

Ενδιαφέρον ακούγεται βέβαια δε μου φαίνεται και τόσο ποιοτικό και νομίζω η tele είναι κάπως "φτηνιαρικη". Αλλά αν είναι να κάνω τη δουλειά μου. Τώρα έχω πάρει ένα One For All Urc 7130

c10096784-1.jpg

το οποίο ειναι φοβερά ποιοτικό αλλά δεν παίζει. Είδα και αυτό το βιντεάκι

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αλλά το step 5 μας τη χαλάει τη δουλειά...

Last edited:
Τελικά άλλαξα το 7130 με το 7557 που προγραμματίζεται. http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10086281 με learning mode κι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Το καλό είναι οτι μπορείς να σετάρεις κάθε κουμπί ανάλογα με συσκευή (σα να κάνεις ένα είδος transfer όποιον κουμπιών θέλεις από μία συσκευή στην άλλη). Δηλαδή το volume το έχω αποκλειστικά για την τηλεόραση όπως και power. Ελπίζω με το firmware update να μη μου κάνει πάλι βλακείες με τα κανάλια. Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Kalispera,

dokimasa na kanw update to firmware tou MPFD3467H, kai pleon emfanizetai h arxikh othonh gia to setup twn kanaliwn, alla to tilexeiristhrio den
antapokrinetai katholou. Yparxei kati pou mporw na kanw?

Καλως ήρθες.

Αυτό που μπορεις να κάνεις πρώτα είναι να γράφεις στα Ελληνικά και όχι Greeklish. Θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις.

Για το πρόβλημα σου, μάλλον έβαλες firmware άλλου μοντέλου και αχρηστεύθηκε το τηλεκοντρόλ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση,

συγνωμη για τους λατινικους χαρακτηρες...

Υπαρχει τροπος να φτιαξω το τηλεκοντρολ ή να γυρίσω στην προηγούμενη έκδοση;

Προφανως δεν ανοιγει με τιποτα η συσκευη χωρις κοντρολ; Ποιο firmware κατεβασες;

Κατεβασα την τελευταια εκδοση για τον MPF3465H 14.09.12, αντι για το 3467... Η συσκευη ειναι ανοιχτη αλλα μενει παγωμενη στην αρχικη οθονη ρυθμισεων.

Τώρα μόνο αν δανειστείς\αγοράσεις τηλεκοντρολ του MPF3465H ή κάποιο προγραμματιζόμενο με κωδικό για τον MPF3465H μπορείς να τον "αναστήσεις"

Αν και το manual δειχνει οτι το 3467 έχει power on Πλήκτρο στην προσοψη, το δικο μου δεν εχει. Υποθετω και το δικο σου ετσι θα ειναι. Δεν μπορω να το δοκιμασω, αλλα εαν υπαρχει τροπος να ανοιγοκλεισει η συσκευη (δανεισου μερικα τηλεκοντρολ. ισως καποιος εχει 3465 ή εστω ενα προγραμματιζομενο να σου δανεισει?) . Σαν τελικη λυση και μονο, βγαλτο απο την μπριζα και ξαναβαλτο εχοντας το usb με το σωστο update μεσα. Ισως κανει power on με το ρευμα οποτε θα βρει το στικακι και θα κανει update.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Morris (προσοχή το link μονο για 3467) για την τελευταία αναβάθμιση σχετικα με το χασιμο καναλιων:

Ημερομηνία έκδοσης: 14/11/2012
Αρχείο: MPFD3467H_upgrade_141112.zip
Διορθώσεις: Βελτίωση λειτουργίας PMT για την αποφυγή αυτόματης ανα-ταξινόμησης καναλιών.

Πριν λίγο καιρό ο συγκεκριμένος δέκτης μου έκανε μια ζημιά κι επειδή δεν ξέρω τι έφταιγε αν ξέρει κάποιος παρακαλώ πολύ να απαντήσει. Εχω έναν εξωτερικό σκληρό 160gb φορμαρισμένο σε FAT32 γιατί αποτελεί το back up του PS3. Ταυτόχρονα αποτελεί και το back up του υπολογιστή κι έχω μέσα και κάτι παλιά επεισόδια από μια σειρά την οποία έβαλα να παίξει στον συγκεκριμένο δέκτη κι έγινε το εξής: μετά από λίγη ώρα δεν έβλεπε κανένα αρχείο κι όταν τον έβγαλα να δω στον υπολογιστη τι είχε γίνει, δυστυχώς όλα είχαν σβηστεί. Σαν να μην έφτανε αυτό δεν μου άφηνε ο υπολογιστής να τον κάνω FAT32 κι αναγκάστηκα να κατεβάσω πρόγραμμα να το κάνω για να ξανακάνω back up στο ps3, αλλά τώρα φοβάμαι πάλι να τον βάλω στον δέκτη. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει και γιατί έγινε αυτό; Υπάρχει κάποια λύση; Μήπως δεν έκανα εγώ κάτι σωστά;

παλιά επεισόδια από μια σειρά την οποία έβαλα να παίξει στον συγκεκριμένο δέκτη κι έγινε το εξής: μετά από λίγη ώρα δεν έβλεπε κανένα αρχείο κι όταν τον έβγαλα να δω στον υπολογιστη τι είχε γίνει, δυστυχώς όλα είχαν σβηστεί.

Οσο αφορα τα αρχεια του σκληρου μπορεις να πειραματιστεις να τα επανακτήσεις με καποια μεθοδο (google it). Θα ειναι αποτελεσματικο εαν δεν εχεις κανει ολοκληρωμενη διαμορφωση. Ως προς το προβλημα... Ειναι ευκαιρία τωρα που εχεις τον σκληρό άδειο (και αφου ενδεχομενως κανεις επανακτηση) να πειραματιστείς παίζοντας ξανα επεισόδια σειράς. Μπορει να συνεβει κατι ασχετο ως προς τον αποκωδικοποιητή. Κατι με την ταση του ρευματος ίσως ή να βάρεσε μπιέλα ο σκληρός. Π.χ. έχω στον υπολογιστή, εναν καταπληκτικο 320gb που ενω δουλευε μια χαρα, τωρα, μετα το φορμαρισμα αντέχει κανα δυο βδομαδες. Μετά αρχίζει και χάνει αρχεία.

Δυστυχώς αμέσως μετά τη ζημιά τον ξαναφορμάρισα και ξανάκανα back up όλα τα αρχεία και του ps3 και του υπολογιστή οπότε δεν ξαναρισκάρω.