F&U TT2302

Re: Απάντηση: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

Αναβαθμίζει μόνο του βάζοντας το αρχειο στο root folder ενος usb stick;
Ναι.
Και μετα χρειαζεται επανασυντονισμός των καναλιών και ταξινόμηση απο την αρχή ή όχι;
Ίσως ναι, αλλά δοκίμασε να πατήσεις ΕΧΙΤ μετά την αναβάθμιση ώστε να μην ξεκινήσει σάρωση.

Είμαι υπέρ της επανασάρωσης, ώστε να ανανεώσει της ρυθμίσεις λήψης που έχει για την κάθε συχνότητα.

Απάντηση: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

Εντυπώσεις από την αναβάθμιση:
Σημαντικά μικρότερος χρόνος αναμονής στο ζάπινγκ.Μάλιστα ο ήχος έρχεται λίγο νωρίτερα από την εικόνα.
Σημαντικά μικρότερος χρόνος εμφάνισης της info bar
Λειτουργεί πλέον κανονικά το auto aspect ratio στα τηλεοπτικά κανάλια.Σε τηλεόραση 4:3 τουλάχιστον....
Εμφάνιση επιλογής update στο μενού.
Εξαφανίσθηκε το λογότυπο F&U κατά την εκκίνηση
Καλά πάμε..

Re: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

Πολύ καλά νέα. Επιτέλους, έκανε το αυτονόητο η F&U.

Η infobar μειώθηκε κατά το ήμισυ και πλέον είναι σχεδόν στα επίπεδα του δωρακίου από τον BOX.
Παρόλα αυτά, την επέκτειναν κατά μήκος της οθόνης πράγμα το οποίο είναι άκομψο και αντιαισθητικό.
Ίσως υπάρχει και μια αισθητά βελτιωμένη ταχύτητα στο ζάπινγκ, αλλά μπορεί να 'ναι και ιδέα μου.

Πέραν αυτών, κρατώ το σημαντικότερο: επιλογή για firmware update, καιρός ήταν. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αναβάθμιση ήταν απλά μια γεύση από τις επόμενες που θα ακολουθήσουν. Αναμένουμε ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά όπως επιλογή για διαφάνεια και απενεργοποίηση του PMT.

Μπράβο στην f&u, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Last edited:
Απάντηση: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

Έβαλα την αναβάθμιση απο ntfs stick & δεν την επαίρνε αρχικα, πηγα να το τρέξω απο τα media > music & κολλαγε "Firmware update error". Τελικά το έβαλα σε FAT usb & το πήρε, έκανα & επαναρύθμιση των καναλιών.
Τώρα όταν ανοίγει έφυγε ευτυχως το λογότυπο αλλά έχει μια εικόνα με πρασινο/πορτοκαλιά blocks σαν να έχει κολλήσει στο scanning. Μετα παίζουν τα κανάλια αλλα για μερικά δευτερόλεπτα διερωτάται κανείς τί συμβαινει.

Re: Απάντηση: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

μονος σου το κατέβασες και το έκανες? εχω χάσει επεισόδια με τις διακοπες...

Απάντηση: Re: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

http://www.morris.gr/index.php?SCREEN=show_content&id=61

αυτό βάλατε? σε fat 32. ευχαριστω

Εφτιαξε και το aspect ratio στις ταινίες?

Αυτό για το aspect ratio στις ταινίες, θα ήθελα λίγο να μου πείτε μερικά πράγματα...
Δοκίμασα μια ταινία σε μια ντουζίνα δέκτες με διαφορετικά τσιπάκια, λογισμικά και δε συμαζεύεται... το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο!
Ακόμη και στο PS3 δοκίμασα την ίδια ταινία και είχε ακριβώς το ίδιο αποτελεσμα!
Η απάντηση του προμηθευτή μετά από πολλά πολλά e-mails ήταν πως από την MSTAR αποφάνθηκαν πως δεν έχει πρόβλημα το λογισμικό ή ο δέκτης!
Το πρόβλημα είναι στο πως εμφανίζει η τηλεόραση την εικόνα και τι ρύθμιση έχει αυτή. Διαφορετικές τηλεοράσεις θα έχουν και ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα και μπορεί να διορθωθεί με μάζεμα στις άκρες της τηλεόρασης αν έχει τέτοια ρύθμιση! Για του λόγου το αληθές σύνδεσα μια FULL HD τηλεόραση στον υπολογιστή και όρισα την ανάλυση στα 1080p. Η εικόνα κοβόταν ελαφρώς αριστερά και δεξιά! πράγμα που σημαίνει ότι η FULL HD τηλεόραση ΔΕΝ είναι ακριβώς 1080p...
Αν έχετε διαφορετικά αποτελέσματα πείτε μου σας παρακαλώ...

Περιμένω απάντηση και από την Ali για να επανέλθω...

το πρόβλημα που είχε το original firmware ήταν ότι δεν διατηρούσε το aspect ratio
Τωρα έχει μπει τέτοια επιλογή ή εν πάση περιπτώση, βλέπετε μαυρες γραμμες πάνω κάτω?

Re: Απάντηση: Re: F&U TT2302 - Απόψεις-Γνώμες

Αυτό για το aspect ratio στις ταινίες, θα ήθελα λίγο να μου πείτε μερικά πράγματα...
Θα συνοψίσω την απάντηση σε μία λέξη: Pillarbox.
Κάνει για τις 16:9 ότι κάνει το letterbox για τις 4:3, δηλαδή γεμίζει με μαύρο πλαίσιο την πλευρά της οθόνης που πρέπει.
Αν την έχει ο δέκτης, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν χρειστεί, ας δώσει κάποιος λινκ προς το βίντεο που έχει πρόβλημα να βάλω το firmware του 2302 στον BOXHD μου να το ελέγξω κι εγώ.

Περιμένω απάντηση και από την Ali για να επανέλθω...
Τί ερώτηση έχεις θέσει σε εκείνους;
Έχει η F&U δέκτες με ALi πλην των SD;

Last edited:

Εβαλα το καινούργιο firmware,
Είμαι οκ και το pillarbox να δουλευει πλέον
Αν το έχεις στον FU ρυθμισμένο έτσι τότε οι ταινίες παίζουν σε 2,35 ή 1,77 κανονικά (πριν παίζανε μόνο 16:9)

αρα τώρα είμαι οκ
Σημειώνω ότι ειναι πολύ πιο γρήγορος στο zapping σύν το info κράτει λιγότερα και ότι άλλο είπαν οι υπόλοιπο

Θα συνοψίσω την απάντηση σε μία λέξη: Pillarbox.

Εντάξει αυτό το ξεπεράσαμε...

Τί ερώτηση έχεις θέσει σε εκείνους;

Αναφέρομαι στα παράπονα κάποιων ότι κόβει περιεχόμενο από αριστερά και δεξιά...
Θα έχει πολύ σύντομα.

Last edited by a moderator:
μηπως προσεξατε παιδια αν μετα απο αναπαραγωγη μιας ταινιας κ επιστροφη στην θεαση καναλιων επαψε να υπαρχει το φαινομενο του ξεσυγχρονισμου της εικονας με τον ηχο?

οχι δε το είδα... δε το προσεξα... ίσως το βραδυ το δω

Αναφέρομαι στα παράπονα κάποιων ότι κόβει περιεχόμενο από αριστερά και δεξιά...
Θα έχει πολύ σύντομα.
Μου αρέσει που ασχολείστε με τα SD. Ο 2219 είχε πραγματικά σημαντικές βελτιώσεις.
Ελπίζω να είναι νέο firmware και όχι ρύθμιση ή μικροβελτίωση του παρόντος, και έτσι να δούμε και τους μεγάλους -επιτέλους- υπότιτλους.

Θα έχει πολύ σύντομα.
Αν συνδυάσουμε και τα δύο μαζί νομίζω ότι ο Sboulio εννοούσε ότι η F&U πρόκειται να βγάλει σε λίγο καινούριο δέκτη HD με ALI. Και νομίζω θα είναι ο πρώτος της HD ALI. Δεν νομίζω ότι αναφερόταν σε λογισμικό για παλιότερο SD ALI. Θα δούμε.

Απάντηση: F&U TT2302: Απόψεις - Γνώμες

Άγγελε συγνώμη αλλά ο Tolias έχει δίκιο... ο 2219 είχε το παλιό τσιπάκι 3381 το οποίο αντικαταστάθηκε από το 3105. Δεν θα υπάρξει νέα αναβάθμιση για εκείνον. Πάντως αυτό με τους υπότιτλους με μπέρδεψε... ο 2219 δεν έπαιζε καθόλου ταινίες!!!

Χρησιμοποίησα το παράδειγμα του 2219 μόνο για να δείξω ότι και οι SD έχουν ουσιαστικές βελτιώσεις με τις αναβαθμίσεις τους.
Η δεύτερη γραμμή του μηνύματός μου (για τους υπότιτλους), αναφερόταν στους νέους SD.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα:
Μιας και βγήκε για τον 2302, θα βγει firmware και για τον 2301; Μόνο αυτός έμεινε χωρίς αναβάθμιση.

Ναι θα βγει και γι' αυτόν

Βγήκε νέα αναβάθμιση, με ημερομηνία 14/09/2012.
Υπάρχει μαζί με την προηγούμενη, στην σελίδα http://www.morris.gr/index.php?SCREEN=show_content&id=61

Προσοχή!
Πρέπει προηγουμένως να αναβαθμιστεί ο δέκτης στην έκδοση με ημερομηνία 24/08/12 και μετά στην νέα!