Facetime could not activate [solved - αλλα κουφο]

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
εβαλα το apple id σιγουρα σωστα ολα καλα

could not activate ...

λεω πρωτη μερα δε θα τα παμε καλα

βρηκα τυχαια μια συζητηση στο αππλε support να αλλαξω το dns του wi fi δικτυου σε 8.8.8.8

εκει ελεγαν οτι δουλευε

προσπαθησα αλλη μια και δεν

εκανα αυτο που λεγανε και ... δουλεψε !

( τωρα δε θυμαμαι το DNS που υπηρχε πριν βαλω το 8.8.8.8 )

2η απορια ( πρωτες μερες ειναι )

facetime ipad - mac με το ιδιο apple id γινεται ?

αν οχι μπορω να δημιουργησω και να βαλω χωρις προβλημα διαφορετικο apple id ( μονο στο facetime ) στο ipad ?

Με το ιδιο Id μπορείς να κανεις σίγουρα από iPhone σε iMac. Been there done that και δουλεύει άψογα. Τώρα για iPad, δε ξέρω να σου πω, αλλά άν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα δεύτερο id οπότε είσαι ok

δλδ απο το [email protected] ( ipad ) μπορω να καλεσω το [email protected] στο mac ...

γιατι μου λεει ( εχω φτιαξει μια επαφη - contact με το ονομα Me )

'' Me is not available for facetime '' ?

πως φτιαχνω νεο id θυμιστε μου αν μπορειτε ...

Για να μη μπερδευεσαι... αλλο πραγμα το Apple id και αλλο το email.
Με ενα id αρκει να εχεις πολλαπλες συνδεσεις, αρκει να εχει μοναδικο email το καθε μηχανημα (to email ειναι σαν το νουμερο κλησης για καθε συσκευη).

Γι αυτο , πηγαινε στa settings του ipad -> facetime και βαλε ενα νεο mail (εγω χρησιμοποιω το μαιλ του Yahoo).
Στο ipad επισης , κανε remove αν εχεις και αλλο mail , ιδιο με του mac .

Το χρησιμοποιω συχνα, αυτο ειναι ο σωστος τροπος.

Eπισης, μπορεις να κανεις auto connect στον mac , ανοιγοντας το terminal και βαζοντας αυτο εδω defaults write com.apple.FaceTime AutoAcceptInvitesFrom -array-add [email protected] , οπου φυσικα θα βαλεις το email του ipad.

Mε βολευει πολυ , γιατι ετσι δε χρειαζεται να κανεις συνεχεια accept στον mac.
Μπορεις ετσι να εχεις και προσβαση απο μακρια , χωρις δηλ. να εισαι παρον στον mac ! (κατι σαν security camera ...)

Last edited: