Φακο για Canon 7D ?

22 June 2006
35,668
NEO HRAKLEIO
Αυτο το καιρο ψαχνω καποιο φακο μεσαιο ,για την Canon 7D .
Δεν με νοιαζει να ειναι πολυ ευρυγωνιος...

Εχω βρει μεταχειρισμενο ενα canon 24-105 L , σε καλη κατασταση 500 ευρω.
Νομιζετε οτι , παρα τα μικροπροβληματα του σε Full frame, θα ειναι ενταξει για την 7D?

Δοκιμασα και τον canon 15-85 ... πολυ καλος και οξυς, αλλα σκοτεινος στο τελε ακρο του.

Δυστυχως δεν μπορω ν ανεβω στα χρηματα παραπαναω (για εναν 24-70 f2.8 ισως) και μ ενδιαφερει να ειναι γρηγορος, φωτεινος και να καλυπτει τα 50-70 mm.
Tραβαω κυριως σε εσωτερικους χωρους και ψιλοπορτραιτα , και θελω λιγο ζοομ.

Εχετε κατι αλλο να προτεινετε ?

Εχει κανεις δοκιμασει τον Tamron 28-75 f2.8 ?

Δυστυχως ο αντιστοιχος tamron 17-50 vc μου ειναι λιγος , θελω λιγο παραπανω στο τελε ακρο του.

Last edited:
Γιαννη καλησπέρα
Οπως σου ειχα πει και αλλου εχω τον Tamron 28-75 αλλά σε μοντουρα Nikon. Ειμαι πολύ ευχαριστημενος από την χρήση του και παρότι τον αγορασα μεταχειρισμενο (σε ..συμβολική τιμή) εχει βγει πολύ καλος. Νομιζω εαν δεις reviews για τον φακο αυτό (πχ στο αρκετά αξιοπιστο fredmiranda.com που φιλοξενει αρκετους χρήστες με Canon εξοπλισμό) θα διαπιστώσεις πως όλοι σχεδόν λένε οτι για τα λεφτά του ο φακος ειναι πολύ καλός πραγματικά. Προφανως δεν εχει την ποιοτητα κατασκευης των καλών μαμά φακων ή την ακαριαία εστιαση των ακριβών Canon/Nikon αλλά αυτά ειναι λεπτομέρειες ανευ ουσιας οταν μιλάμε για τέτοιο κοστος. Το μόνο κακό τουλάχιστον για μενα ειναι οτι δεν ειναι αρκετά wide (το τελε του μου φτανει για all around) οπότε σε εκδρομες ή βολτες στην φυση ο φακος ειναι ανεπαρκης... Αλλά ήδη ψαχνω ειτε για τον Sigma 10-20 ειτε για τον Nikon 10-24 (μεταχειρισμενους)

Ελπιζω να σε βοήθησα καπως...

Last edited:
Τελικα δεν αντεξα, και πηρα τον canon 24-105 L IS USM.
Σε αριστη κατασταση, και καλη τιμη.

Στην Canon 7D δεν εχει τα προβληματα που αναφερουν σε Full frame, βινιεταρισμα εχει πολυ λιγο , το ιδιο και παραμορφωσεις στα ακρα.
Αυτες διορθωνονται πολυ ευκολα μεσα στo DPP (ακομη και αυτοματα μεσα στη μηχανη αν σωζεις σε JPG).
Xρωματικες εκτροπες ελαχιστες και αυτες επισης με ενα κλικ εξαφανιζονται.
Ειναι αρκετα οξυς, ακομη και σε f4 .... αυτο που με ξενισε λιγο ηταν τα χρωματα του , που ειναι πιο θερμα απο οτι ειχα συνηθισει σε αλλους απλους canon και sigma.
Αλλα φυσικα αυτο ρυθμιζεται ανετα, αφου σωζω κυριως σε rwa.
Το ευρος ειναι πολυ καλο , δεν μου λειπει ιδιαιτερα το wide ακρο .

Το stabilizer δουλευει καλα, αλλα οχι τοσο οσο στις τελευταιες υλοποιησεις.
Στον 15-85 ήταν εντελως αθορυβο και μαλλον κατα 1 στοπ πιο αποδοτικο.

Πολυ μαλακο ζοομ και focus , αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω (τον ειδα λιγο χτες το βραδυ) αν ειναι φακος PARFOCAL (αν δηλ. κραταει την εστιαση κατα το ζοομ).

Σε γενικες γραμμες , ειμαι πολυ ευχαριστημενος, οταν τον τεσαρω καλυτερα , θ ανεβασω και δειγματα.

Ξερει κανεις που μπορω να βρω manual για το φακο ?

Last edited:
Το βρήκα...

Δώσε μου ένα mail να το στείλω...

.. παρακαλώ μη με βάζεις δύσκολα (ταχυδρομεία, courier κλπ...), αλλά και έτσι να είναι αφού το υποσχέθηκα.....

Τα λεφτα που την δινει με τον PL ανταπτορα ειναι παρα πολλα ομως . Οτι αρπαξουμε βασικα μεχρι να βγει η scarlet στα ιδια λεφτα.

Εχει ομως τρομακτικο ενδιαφερον. Οποιος θελει να την παρει βαζω τους φακους για μια μικρου μηκους :D

Eχεις pl φακους ?

Σημερα παρελαβα και το νεο μου αποκτημα για καλυτερο ηχο με την 7D.
Το κλασικο και οικονομικο μικροφωνο της rode videomic....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• canon 7d 001.jpg
    canon 7d 001.jpg
    61.3 KB · Views: 134
  • canon 7d 002.jpg
    canon 7d 002.jpg
    63.1 KB · Views: 134
  • canon 7d 003.jpg
    canon 7d 003.jpg
    62.8 KB · Views: 135
Επισης πηρα και ενα variable ND φιλτρο, για τα ημερησια πλανα με ανοιχτο διαφραγμα , μιας και η ταχυτητα πρπει να μεινει στο 1/50 (για βιντεο παντα).

attachment.php

attachment.php

Attachments

• canon 7d 001 (1).jpg
    canon 7d 001 (1).jpg
    47.5 KB · Views: 121
  • canon 7d 002 (1).jpg
    canon 7d 002 (1).jpg
    37.1 KB · Views: 121
Ουπςςςς... bingo..

..μου έδωσες on-line κατάστημα, ότι πρέπει για μας τους "ταλαιπωρημένους" της επαρχίας.

...και για να μην ξεχνιόμαστε. Καλοτάξιδη η 7D....

Ευχαριστω...
Εχω καποια δειγματα, αλλα δεν εχω την εγκριση των προσωπων που εχω τραβηξει (κυριως παιδια φιλων) και ειναι επιφιλακτικοι με το ιντερνετ...