Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: CANON 135 2.0 L & 100 2.8 L macro

Πολυχρηστικος ο μακρο αλλα εχεις υποψιν σου ποσο πιο δυσκολος ειναι στο θεμα της εστιασης ?

Εγω στην θεση σου ισως εψαχνα για καναν καλον 85αρη παντως.Ο Samyang 1,4 εχει βγει διαμαντι. Μιλαμε για φωτογραφια δρομου ?

Ναι.Τι εννοεις δυσκολος στην εστιαση? ειναι αργος?
Ο Samyang ειναι μανιουαλ απ οσο ξερω.Δεν θα τα καταφερω καλα.

Last edited:

Οχι. Εχει μεγαλη διαδρομη εστιασης.

Τι αλλους φακους εχεις ?

Eναν 15-85 και εναν 70 -200 f4 is.
Α και τον 50αρι 1,8 ξεχασα.
Οι 2 πρωτοι,δεν βγαινουν τη νυχτα.

Re: Απάντηση: CANON 135 2.0 L & 100 2.8 L macro

Μεταχειρισμένο ΕF 85 f/1.2 ...
Aν το αντέχει η τσέπη σου και καθάρισες για πάντα φίλε μου...

Θα ξεφυγω και δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα οχι.
Ειχα ψιλοκαταληξει στον 100αρη να πω την αληθεια,αλλα με προβληματισε ο χρηστης Kosh μ αυτο που μου ειπε περι δυσκολιας στην εστιαση.
Καλα ειναι να εχει κανεις τη δυνατοτητα να κανει μια δοκιμη πριν αγορασει.
Εγω δεν την εχω.Οποτε..
Παντως,ετσι ενημερωτικα, μια προχειρη ματια που εριξα γενικα στο ιντερνετ,οι περισσοτεροι ειναι ξετρελαμενοι μ αυτο το φακο (135 2,0 L ).
Τουλαχιστον στο εξωτερικο.
θα το ξανασκεφτω.Σας ευχαριστω πολυ ολους σας που ειχατε την ευγενη καλοσυνη να μου απαντησετε.
Αν υπαρξει κατι νεωτερο,θα το τσεκαρω ξανα.

Re: Απάντηση: CANON 135 2.0 L & 100 2.8 L macro

Αν δεν μπορεις να βγεις με τον 70-200 f/4 is τοτε μαλον δεν θα μπορεις με τον 135 f/2.Στην ουσια εχουν δυο στοπ διαφορα ομως ο 70-200 εχει 4 στοπ σταθεροποιηση,αν το θεμα σου ειναι ακινητο ο 70-200 ειναι πιο χρηστικος με το is.Αν τον χρησιμοποιης στα 100mm(χ1,6) εχεις κερδος και στην ταχυτητα 1/160 εναντι 1/200 και αν προσθεσεις την σταθεροποιηση με τον 70-200 μπορεις να πας στο 1/10.Στο 1/40 ισοφαριζεις τη διαφορα διαφραγματος.

Last edited:

Εγω παντως που εχω τον 70-200 f/4 is αν ειχα να επιλεξω μεταξυ αυτου και του 135f2 μονο με κριτηριο διαφραγματος θα διαλεγα τον τηλεφακο.
Ειναι διαφορετικο το πλεονεκτημα της σταθεροποιησης και διαφορετικο το πλεονεκτημα του ανοιχτου φακου. Προτιμω το δευτερο αν ειναι δυο στοπ.
Αν ηταν ενα στοπ η διαφορα σιγουρα θα ψηφιζα 70-200 f/4 is . Σημασια βεβαια παιζει και τι φακος ειναι αυτος . Αν απο ανοιχτος τελειως γραφει καλα χωρις να σκιζεται στην βινιετα.
Ο 70-200 f/4 is ειναι τετοιος φακος απο το 4 παιζει καταπληκτικα.

Για νυχτερινά με τηλεφακό, δεν σε σώζει τίποτα παρά τρίποδο.
Οι φωτιστικές συνθήκες σε δρόμο (εκτός εάν μιλάμε για την Times Square την Πρωτοχρονιά) είναι από EV 5-6 και κάτω (έως πολύ κάτω). Κάνε τους υπολογισμούς σου. Και f/2 να έχεις, και iso3200 να ανεβάσεις (βέβαια τότε δεν θα μιλάμε για ποιότητα αξιώσεων) δεν σου βγαίνουν οι ταχύτητες για τέτοιο τηλεφακό. Με σταθεροποίηση ίσως μπορεί να γίνει κάτι, με ταχύτητες γύρω στο 1/30.

εγω παντως για πορτρετα χρησιμοπιω τα μακρο 50μμ/φ2 και σιγμα 105/2.8, σε καλες συνθηκες φωτισμου δεν εχουν προβλημα με λιγη εξασκηση, αλλα σε σκοταδια χανουν μερικες φορες εστιαση (η εγω χανω:))
Παντως ο μεταχειρισμενος 85μμ/φ1.2 ειναι η καλητερη περιπτωση, αλλα που να το βρεις

CANON 200-400 4.0 IS L 1,4 TC

Πολύ φειδωλές έγιναν τώρα τελευταία οι δυο εταιρείες CANON/NIKON. Η δεύτερη περιμένει πρώτα να γεμίσει τα ράφια σε Αμερική και Ασία και μετά να μας πει ότι έχει πλέον νέα μηχανή για landscape και η δεύτερη το ίδιο αλλά για σπορ.

Από την άλλη η CANON έχει ήδη δώσει δείγματα για τεστ ενός φακού που είχε μόνο η ΝΙΚΟΝ αλλά τώρα τον έχει και η ίδια και μάλιστα με ενσωματωμένο TC.

Δείτε στο http://the-digital-picture.com/Revi...m-f-4-L-IS-USM-Extender-1.4x-Lens-Review.aspx αλλά δυστυχώς δεν θα είναι φθηνός. Μάλλον θα έχει πάνω από 5.000 ευρώ.

Αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα τέτοιο φακό και του λείπουν μερικές χιλιάδες ευρώ έχει κι άλλη λύση. Τον CANON 400 5.6 L (δείτε τον στο http://the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-400mm-f-5.6-L-USM-Lens-Review.aspx ). Φυσικά κάποιοι θα αρχίσουν να λένε δεν έχει IS δεν έχει ζουμ μούμπλε μούμπλε κλπ. κλπ. αλλά η πραγματικότητα είναι μία. Εχει εξαιρετική απόδοση με όλες τις μηχανές όταν οι άλλοι φακοί (π.χ. ΝΙΚΟΝ 80-400, CANON 100-400 ) απλώς δεν μπορούν να παίξουν όταν τα μέγα περνούν τα 20 στο FF ή τα 16 στο APSC.

Last edited:
Re: Απάντηση: CANON 200-400 4.0 IS L 1,4 TC

Το σύστημα μοχλο/διακόπτης μήπως βάζει υγρασία σκόνη.......
Ο φακός αυτός το όνειρο κάθε φωτογράφου.............

Υπάρχει εδώ....
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74530

Aυτο ακριβως ηταν και το προβλημα του 100-400.

Μπες βγες μπες βγες ολο και κατι καταφερνε να μπει μεσα....

Κακο συστημα για αλλαγη εστιακου μηκους.

Μόλις παρέλαβα...........CANON EF 70-200mm F2.8L IS II USM

Πουλώντας τον Mark I αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μου.
Αγόρασα τον καινούργιο ο οποίος ήρθε ανήμερα στη γιορτή μου. (Νίκος).

Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες και ελπίζω σε συνεργασία με τον ΚOSH
την επόμενη βδομάδα να τον συγκρίνουμε με τον 70-200 f4.0L IS.

Απάντηση: Μόλις παρέλαβα...........CANON EF 70-200mm F2.8L IS II USM

Ευχαριστώ πολύ.....................

Attachments

• 8.jpg
    8.jpg
    54.7 KB · Views: 128
  • 7.jpg
    7.jpg
    55.3 KB · Views: 126
  • 6.jpg
    6.jpg
    59.2 KB · Views: 123
  • 5.jpg
    5.jpg
    62.2 KB · Views: 126
Re: Μόλις παρέλαβα...........CANON EF 70-200mm F2.8L IS II USM

Οταν μεγαλωσω θα παρω και εγω εναν τετοιον !