Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Βλάση συγγνώμη που επιμένω αλλά θέλω να ξέρω αν το αποτέλεσμα με τον f4 IS θα είναι καλό σε τέτοιες συνθήκες ή αναγκαστικά πρέπει να πάμε σε κάποιον πιο φωτεινό (βλέπε 2.8). Σίγουρα παίζει ρόλο και το κράτημα αλλά νομίζεις ότι μπορεί να πάρει κανείς καλό αποτέλεσμα με αυτό το φακό;
Δηλαδή μόνο για εξωτερικές λήψεις είναι ο f4 IS;

Ευχαριστώ για το link Παύλο. Θα το κοιτάξω.
Ξέρεις δεν είναι και λίγα τα χρήματα για αυτό ρωτάω και ξαναρωτάω....

Βλάση συγγνώμη που επιμένω αλλά θέλω να ξέρω αν το αποτέλεσμα με τον f4 IS θα είναι καλό σε τέτοιες συνθήκες ή αναγκαστικά πρέπει να πάμε σε κάποιον πιο φωτεινό (βλέπε 2.8). Σίγουρα παίζει ρόλο και το κράτημα αλλά νομίζεις ότι μπορεί να πάρει κανείς καλό αποτέλεσμα με αυτό το φακό;
Δηλαδή μόνο για εξωτερικές λήψεις είναι ο f4 IS;

Αντιθέτως λέω ότι ο συγκεκριμένος φακός είναι κατάλληλος σε συνδυασμό με υψηλά iso (για τα οποία είναι ικανή η μηχανή). Όμως για τις δικές μου τις παλάμες, το ξαναλέω, το τελικό όφελος είναι πιο μικρό, διότι δεν μπορώ να πιάσω καλά αυτές τις μηχανές, άρα ο κίνδυνος κουνήματος. είναι πιο σημαντικός. Πρέπει να δεις τα δικά μου χέρια και του Τάσου δίπλα δίπλα για να καταλάβεις.

Απάντηση: Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Να επαναφέρω το θέμα και να ρωτήσω κάτι.
Ο 70-200 f4 IS πως θα συμπεριφερθεί σε φωτογράφηση σε εσωτερικό χώρο πχ σχολική γιορτή σε κλειστό χώρο (ίσως με όχι τόσο δυνατό φωτισμό), εκδηλώσεις σε κλειστά γήπεδα;
Θα έχω πρόβλημα;

Το ίδιο δίλημμα είχα και εγώ και τελικά αποφάσισα να πάρω τον 70-200 f2.8 IS.

Εγώ έχω δίλημμα ή τον f4 IS ή όχι. Τον 2.8 δε με παίρνει...

Βλάση το κατάλαβα. Σ' ευχαριστώ.

Γιωργο αν θες μπορουμε καποια μερα να βρεθουμε να στον δωσω να τον δοκιμασεις (επι τοπου να τον εχω στο οπτικο μου πεδιο :flipout:)

Εγώ έχω δίλημμα ή τον f4 IS ή όχι. Τον 2.8 δε με παίρνει...

Βλάση το κατάλαβα. Σ' ευχαριστώ.

Γιώργο όταν θα βρεθείτε με τον Ναθ. δες τη διαφορά στη λαβή της 5D με την 450D. Θα καταλάβεις.

Γιωργο αν θες μπορουμε καποια μερα να βρεθουμε να στον δωσω να τον δοκιμασεις (επι τοπου να τον εχω στο οπτικο μου πεδιο :flipout:)

Kosh σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Εννοείται ότι με ενδιαφέρει. Θα το κανονίσουμε μέσα στον άλλο μήνα κάποια στιγμή αν σε βολεύει και εσένα.

Γιώργο όταν θα βρεθείτε με τον Ναθ. δες τη διαφορά στη λαβή της 5D με την 450D. Θα καταλάβεις.

Θα το δω Βλάση αν και το φαντάζομαι ότι υπάρχει διαφορά.

Μιας και βρεθηκε σπιτι ο udt71 τραβηξα στα γρηγορα ενα τυχαιο καδρο με τους 2 ζουμ τηλεφακους της Canon.

Canon 5d II , 70-200mm F2.8 IS , f4

200mm
28IS.jpg

Canon 5d II , 70-200mm F4 IS , f4

183mm
4IS.jpg

Last edited by a moderator:

H 2η φαινεται οξυτερη ή για να το πω αλλιως, καλυτερα τραβηγμενη. Στην 1η (στο κεντρικο λουλουδι που εστιασες), μετα απο καποια πεταλα προς τα μεσα φλουταρει σαν να κουνηθηκε ελαφρως. Η 2η εχει σαφως περισσοτερα πεταλα ιν φοκους. Τωρα αν ειναι τραβηγμενες σε τριποδο τοτε αλλαζει.

Σε τριποδο ειναι δεν εχει κουνηθει τιποτα.

Απλα η πρωτη ειναι σε 200mm εστιακη αποσταση και η δευτερη σε 183mm.

Αυτο για να επιτευχθει σχεδον η ιδια αναλογια καδρου μιας και ο F2.8 εστιαζει στα 1.4m ενω ο F4 στα 1.2m.

επειδη διαβασα το ολο θεμα , εχω να πω οτι ο φακος μπορει να ειναι 2.8 αλλα δε σημαινει οτι αποδιδει και καλα στα 2.8.
Γιαυτο και πολλοι παιρνουν τον 50αρη 1.4 ωστε σε 1 στοπ παραπανω να εχει πολυ καλο αποτελεσμα.
Με λιγα λογια ο 70-200 2.8 στα F4 λογικα θα εχει καλυτερα αποδοση απο οτι ο 70-200 F4 στα 4 που δουλευει στα ορια

Με λιγα λογια ο 70-200 2.8 στα F4 λογικα θα εχει καλυτερα αποδοση απο οτι ο 70-200 F4 στα 4 που δουλευει στα ορια

Για κοιτα ξανα.

Και οι δυο φακοι στο f4 ειναι .Για να μην υπαρχει αντιδικια αυτου του ειδους..:D

"Λογικά", δλδ ως γενική αρχή, ναι. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πιο αργός φακός τυχαίνει να είναι ίσως ο καλύτερος ζουμ της Canon, ο οποίος πιάνει σχεδόν την κορυφαία απόδοση από ανοικτός.

Άρα το δίλημμα εν προκειμένω, για τους δύο Canon δλδ, επιλύεται με το να αναρωτηθούμε, εάν συνήθως θα χρησιμοποιούμε τον 2.8 ανοικτό. Γιατί και σημαντικά μεγαλύτερο βάρος και όγκο έχει, και οπτικά υποδεέστερος είναι σε απόλυτα μεγέθη (όχι ότι ο 2.8 δεν είναι οπτικώς σε πολύ ψηλό επίπεδο, κάθε άλλο), αλλά και σημαντικά ακριβότερος.

Οι ανάλογες υλοποιήσεις σε 2.8 από Sigma & Tamron επισης εχουν ενδιαφέρον για οποιον θελει να εχει τα σχετικά πλεονεκτήματα σε λογική τιμή χωρις να θυσιάσει σημαντικο βαθμο απο την οπτική ποιότητα. Ειδικά αν μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση νομίζω οτι αυτοι οι φακοι αξιζουν μια δευτερη ευκαιρία..

http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1155/cat/31

http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1090/cat/23

Για κοιτα ξανα.

Και οι δυο φακοι στο f4 ειναι .Για να μην υπαρχει αντιδικια αυτου του ειδους..:D

μα επειδη κοιταξα το λεω:P

Θεωρητικα παντα και συμφωνα με τα reviews και με αυτα που βλεπουμε ενας φακος συμπεριφερεται πολυ καλυτερα με 1-2 στοπ πανω απο οτι στα ορια του.

Δηλαδη ο 2.8 που ειναι στα 4 , πρακτικα θα παρεις καλυτερο αποτελεσμα απο τον φακο τον 4αρη με διαφραγμα στα 4...αυτο λεω.
και το κλασικο παραδειγμα των φακων νικον 50αριδων..ο 1.8 και 1.4
Οταν ειχα δοκιμασει τον 1.8 σε διαφραγμα 1.8 το αποτελεσμα ηταν χαλια..Απο τα 2.8 και πανω ειναι τελειος

@send : Δε μπορω να ξερω τι τον συμφερει και ποιος φακος ειναι καλυτερος.Αναφερθηκα γενικα για την συμπεριφορα των φακων.
Εξαλλου....δεν ασχολουμαι με το στρατοπεδο της canon :P

Last edited:

μα επειδη κοιταξα το λεω:P

Αρα τι συμπερασμα εβγαλες ?

Ποιον θεωρεις πιο ικανοποιητικο ?

(δεν διαφωνω σε αυτο που λες. Γενικα τα ακρα των φακων πολλαπλης εστιακης αποστασης καθως και τα τελειως ανοιχτα και τελειως κλειστα καμια φορα διαφραγματα δεν αποδιδουν και πολυ καλα)

και εμενα ο Φ4 φαινεται πιο οξυς απο τις 2 φωτο, αλλα μηπως τελικα κουνηθηκε η μηχανη η το λουλουδι η εγινε καπιο λαθος στην εστιαση, δεν ξερω....

Κοιτα ενας λογος ειναι η διαφορα εστιακου μηκους των δυο φακων.(200mm-183mm)

Μικρη αλλα υπαρχει.

Κουνημα δεν επαιξε.

Οι φημες το αναφερουν οτι ο "μικρος" IS ειναι πιο οξυς αλλα δεν περιμενα να το κανει αυτο οντας ανοιχτος ενω ο μεγαλος με ενα στοπ κλεισιμο.

τον 2.8 της Canon που ειχα δοκιμασει παλια ειναι φοβερος φακος πανω στην Mark 2 & Mark 3 και στο διαφραγμα φ/4 ξυριζει στην κυριολεξια.
Το πως καταφερες να βγαλεις τοση μεγαλη διαφορα αυτο οφειλεται η σε καποιο ελατωμα του φακου η σε κουνημα κατα πολυ πιθανο και ελαχιστα στην διαφορα εστιακης αποστασης που πεζει ρολο αλλα οχι τοοοσο μεγαλο οσο το δειγμα.

Θα ηθελα να δω να ποσταρεις τα ιδια δειγματα σε κανενα ξενο φορουμ να δουμε τι εχουνε να πουνε πολλα ατομα που εχουνε τους φακους αυτους.

Για την διαφορα μεταξυ 2 φακους ασφαλως και ο 2.8 ειναι καλυτερος μιας που σου επιτρεπει περισσοτερο φως και περισσοτερο φως στην φωτογραφια ειναι σημαντικο. Ο φ4 ειναι οικονομικος ειναι μεν καλος αλλα 2.8 δεν γινεται .

Παντα φιλικα
George -bye-

Last edited: