Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Ποιος το λεει αυτο ?

Η εμπειρια μου, αλλα μου λεει.
Πολλοι γνωστοι μου (οχι επαγγελματιες), εχουν ηδη παρει μια εισαγωγικη dslr και τραβανε αβερτα βιντεο.
ειδικα αν εχεις τις νεες sony με ΑF στο βιντεο, δεν εχεις να χασεις τιποτα... το αντιθετο μαλιστα.

Εχεις μια εξαιρετικη φωτογραφικη , αλλα και βιντεοκαμερα ταυτοχρονα, χωρις να ειναι πολυ ακριβη (Α33 -55 κλπ)
Καλή φάση! Αυτό, υποτίθεται, ότι είναι και το ζητούμενο. Βίντεο για τον ερασιτέχνη φωτογράφο.

Λειτουργεί όμως; Εννοώ αν μπορείς να έχεις αξιόλογα αποτελέσματα χωρίς τα λοιπά παραφερνάλια.

Οπως τα λεει ο Γιαννης ειναι .

Με λιγα λεφτα αγοραζεις μια καμερα που αλλες εποχες θα ηθελες τα 3πλασια για να εχεις.

Και που να δειτε εικονα απο την Canon 600d που κανει κλασματα της 5d.

Καλή φάση! Αυτό, υποτίθεται, ότι είναι και το ζητούμενο. Βίντεο για τον ερασιτέχνη φωτογράφο.

Λειτουργεί όμως; Εννοώ αν μπορείς να έχεις αξιόλογα αποτελέσματα χωρίς τα λοιπά παραφερνάλια.

Μια χαρά λειτουργεί και χωρίς steadycam και χωρίς τίποτα. Πρόσφατα βγήκα βόλτα στο κέντρο της αθήνας για να πάρω κάποια πλάνα στη Σοφοκλέους κάτω από την Αθηνάς. Σχετικά άγρια κατάσταση. Είχα μόνο την 600D και τον kit φακό 18-55mm για να κάνω παιγνίδι. Σε πληροφορώ ότι με την κάμερα στο χέρι και τον σταθεροποιητή στον φακό, με ένα διάφραγμα γύρω στο 5.6-8 (το άλλαζα ανάλογα με το φως) το αποτέλεσμα βγήκε μια χαρά γι αυτό που ήθελα (ρεπορταζιακό video). Αυτό που λέμε ότι για να τραβήξεις video με DSLR θές και μια βαλίτσα σε rigs είναι υπερβολή αν αναφερόμαστε σε ερασιτεχνικό επίπεδο και συγκρινουμε το γύρισμα με camcorders χειρός. Σημασία έχει να γνωρίζεις να κρατάς μια κάμερα, και να είσαι εξοικειωμένος με χειροκίνητες ρυθμίσεις (manual focus δηλ, γιατί τα άλλα δεν τα πειράζεις πολυ).

Στον Φωτη λειτουργει μια χαρα επειδη εχει crop sensor και μεγαλυτερο βαθος πεδιου. Στην 5d ειναι κολαση....

BTW ο νεος φακος ειναι ασχημος.....!! Καμια σχεση με τον παλαιο με τις μεταλλικες καμπυλες και το στενο προφιλ Αυτος θυμιζει λιγο τον αντιστοιχο Sigma σε σουλουπι. Ενα κοντοχοντρο βαρελι.

Ναθ επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης, θεωρείς ότι σε νορμάλ φωτιστικές συνθήκες η 600D μπορεί να σταθεί δίπλα στην 5D στο video; Σε ψηλά iso δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση αλλά αν μείνουμε στα 800 maximum τι λες; Υπάρχει σύγκριση;

Στον Φωτη λειτουργει μια χαρα επειδη εχει crop sensor και μεγαλυτερο βαθος πεδιου. Στην 5d ειναι κολαση.....

Ακόμα και με σταθεροποίηση στο φακό; Νομιζα ότι μπορείς να πάρεις καλό αποτέλεσμα με ένα διάφραγμα γύρω στο 5,6...

Edit: Αρχίζω και πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε το FF όσοι ασχολούμαστε με video και να πάρουμε το απόλυτο ισοδύναμο του κινηματογραφικού 35mm φιλμ που είναι ο APS-C αισθητήρας. Έχουμε και την πίττα ολόκληρη (bokeh) και το σκύλο χορτάτο (depth of field με διάφραγμα 5.6)

Last edited:

Αν θες AF παιρνεις τις νεες sony και ξεμπερδεψες.
Ουτε εξωτερικα μονιτορ, ουτε follow focus , ουτε τιποτα.

Αν δε θες AF , εχεις περισοοτερες επιλογες (canon, nikon, pentax klp)

Ναθ επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης, θεωρείς ότι σε νορμάλ φωτιστικές συνθήκες η 600D μπορεί να σταθεί δίπλα στην 5D στο video; Σε ψηλά iso δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση αλλά αν μείνουμε στα 800 maximum τι λες; Υπάρχει σύγκριση;

Εξαρταται την χρηση και ποσο θα θες να ζορισεις το footage στο grading. Με μια πρωτη ματια νομιζω οτι στεκεται σε φωτισμενο περιβαλλον μια χαρα.Δεν κανουμε ενα συγκριτικουλι τωρα πριν βγει η νεα 5Dx ? Γιατι προβλεπω να κλαιμε αγκαλιτσα μετα :D

Ακόμα και με σταθεροποίηση στο φακό; Νομιζα ότι μπορείς να πάρεις καλό αποτέλεσμα με ένα διάφραγμα γύρω στο 5,6...

Edit: Αρχίζω και πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε το FF όσοι ασχολούμαστε με video και να πάρουμε το απόλυτο ισοδύναμο του κινηματογραφικού 35mm φιλμ που είναι ο APS-C αισθητήρας. Έχουμε και την πίττα ολόκληρη (bokeh) και το σκύλο χορτάτο (depth of field με διάφραγμα 5.6)

Ακομα και με 5.6......

Μην ξεχνας οτι ο FF αισθητηρας σε θεμα βαθους πεδιου ειναι κοντα στο 65mm φιλμ. Κολαση.

Παντως πιστευω οτι η 5D για αυτο εκανε θραυση. Δεν ηταν μονο θεμα καλου βιντεο και εξαιρετικης αποδοσης στα σκοτεινα. Κυριως ηταν η αισθηση που εχει στο βαθος πεδιου και το πως ξεφονταρει υπεροχα.

υγ

Και οι φιλμικοι κινηματογραφιστες αν μπορουσαν με 65αρι θα εκαναν συνεχως γυρισμα. Απλα το 35αρι ηταν δραματικα φτηνοτερο και πιο ευκολοχρηστο.

Εξαρταται την χρηση και ποσο θα θες να ζορισεις το footage στο grading. Με μια πρωτη ματια νομιζω οτι στεκεται σε φωτισμενο περιβαλλον μια χαρα.Δεν κανουμε ενα συγκριτικουλι τωρα πριν βγει η νεα 5Dx ? Γιατι προβλεπω να κλαιμε αγκαλιτσα μετα :D

Μια βόλτα για ενα γύρισμα είναι πάντα μια καλή βόλτα! Προσωπικά δεν κλάιω καθόλου, ούτε τώρα που υπάρχουν μηχανές που ξεπερνούν τη δική μου σε επιδόσεις (GH2, Sony Nex, Sony SLT κλπ.). Αυτά που ήθελα τα βρήκα. Από κει και πέρα... γύρισμα γύρισμα γύρισμα!!!

Η 5D ΔΕΝ εχει καλο βιντεο... απλα ηταν η πρωτη και μονη με Full frame .
Σημερα, ακομη και η Nex 5n , και ειδικα η GH2 εχει καλυτερο βιντεο και AF.

Η nex 5n εχει λιγο χειροτερη συμπεριφορα σε υψηλα ISO , ενω η GH2 πολυ καλυτερη ευκρινεια.

Αυτο που "μετραει¨στηυν 5D κυριως , ειναι το μικρο βαθος πεδιου... που πολλες φορες αποτελει και προβλημα.

Δεν υπαρχει περιπτωση να τιμολογηθει τοσο. Δεν θα τον παρει κανεις με αυξηση ενα χιλιαρικο στο κεφαλι.....εχουν φτιαξει τετοιο διαμαντι ή την ψωνισανε ?

Απάντηση: Νέοι canon EF24mm f/2.8 IS USM και EF28mm f/2.8 IS USM.

Γιατί, ανακοινώθηκε τιμή; Η τιμή του τρέχοντος 24ρη είναι όντως αστεία, δεδομένης της πλαστικουριάρικης κατασκευής και της ηλικίας του φακού, δεν πιστεύω ο νέος να βγει σε ανώτερη τιμή, παρά την αναβάθμιση με IS. Κάπου μέχρι τα 500 ευρώ μαξ θα είναι πιστεύω.