Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Νέος Canon EF 24-70 f/4L IS

Εγω θα το μετεφραζα, αν δεν πας για την ουλτρα οξυτητα που μπορει να σου δωσει ενας ζουμ (που τοτε μαλλον θα πηγαινες -επρεπε να πας- σε prime), πανε για τον πιο φτηνο και με μεγαλυτερο ζουμ... περισσοτερα θα κερδισεις, λιγοτερα θα χασεις...

Μολις καποιος απο εδω μεσα παρει τον Canon 24-70mm II θα τον συγκρινουμε αμεσα με τον Ταμρον :D

Λες να αγορασθει πρωτα ο φακος, ενω δεν εχει αγορασθει ουτε μια 5DMK3 ουτε καν μια 6D...?

Εγω περιμενω στις 8 Ιαν που μαλλον θα ανακοινωθει canon 14-24 f2.8 και μετα θα αποφασισω τι θα πουλησω και τι θα αγορασω

Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Ετερον εκατερον ή επι το ελληνικοτερον, οτι θελει ο καθενας λεει...

πχ. εδω , λενε οτι ο συνδυασμος D800 με ταμρον 24-70, ειναι καλυτερος απο τον συνδυασμο κανον ΜΚ3 με κανον 24-70... και καπου 1000 ευρω φτηνοτερος...

...οποτε πιο το πρακτικο νοημα του να λεμε οτι ο κανον 24-70 ειναι καλυτερος πχ. του ταμρον ή καλυτερος απο ολους...???

Καλυτερος απο ολους.

Τους φακους συγκρινουμε οχι το συστημα.

Και για να γινει αυτο καλυτερα θα επρεπε βεβαια να μπορουν να συγκριθουν πανω σε οποιαδηποτε μηχανη αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Ετερον εκατερον ή επι το ελληνικοτερον, οτι θελει ο καθενας λεει...

πχ. εδω , λενε οτι ο συνδυασμος D800 με ταμρον 24-70, ειναι καλυτερος απο τον συνδυασμο κανον ΜΚ3 με κανον 24-70... και καπου 1000 ευρω φτηνοτερος...

...οποτε πιο το πρακτικο νοημα του να λεμε οτι ο κανον 24-70 ειναι καλυτερος πχ. του ταμρον ή καλυτερος απο ολους...???

Αναγειάσου, οτι ετοιμαζόμουνα να σου το λινκάρω.

Ομως φαντάζεσαι τι θα έκανει ενας συνδυασμός Canon 24-70/2.8 + D800E !!!. Και μιας και οι Νικον δεν παίρνουν φακούς Canon θα περιμένουμε την μελλοντική "1Dxs" των 54Mp ...

Το πρακτικό νόημα "να λεμε οτι ο κανον 24-70 ειναι καλυτερος πχ. του ταμρον ή καλυτερος απο ολους" είναι για την περίπτωση που τον χρησιμοποιείς με APS-C 18Μp όπου ο συνδυασμός δεν έχει αντίπαλο σε ευκρίνεια.

Αλλά πάλι αν βάλεις κόντρα ΑPS-C 18mp + 24-70/2.8II vs FF 24Mp + 24-120/4.0 VR vs FF 21Mp + 24-105/4,0 IS ποιός λες να κερδίζει ??.

http://www.dxomark.com/index.php/Le...n/(camera2)/483/(brand3)/Nikkor/(camera3)/485

Απάντηση: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Σας διαφευγει πως τετοιοι φακοι βγαινουν με χρονικο οριζοντα 10ετιας και βαλε... μην τους κρινετε βασει του τρεχοντος μοντελου σωματος

Αλλά πάλι αν βάλεις κόντρα ΑPS-C 18mp + 24-70/2.8II vs FF 24Mp + 24-120/4.0 VR vs FF 21Mp + 24-105/4,0 IS ποιός λες να κερδίζει ??.5[/url]

Αν διαβαζω καλα, μαλλον η κροπ σκιζει... να γιατι δισταζω να αλλαξω την 40ρα... Διοτι περαν του οτι δεν υπαρχει προς το παρον κατι καλυτερο σε κροπ (η 7ρα δεν δικαιολογει την αναβαθμιση, ειδικα σε τιμη καινουργιας 1400Ε) ερχεται αυτος ο κιτρινιαρης και αν τα κινεζικα μου ειναι καλα, λεει οτι το κροπ για την κανον πεθανε και απο δω και περα, ολοι FF... και οσοι δεν μπορουν, εχει και κομπακτ (αλλα τουλαχιστον με κροπ αισθητηρα)...

Ή μας κανει πλακα και κατι ετοιμαζεται ή... θα το γυρισουμε ολοι στο... βιντεο...!!!! (GH3, A37 κτλ κτλ)...

Re: Απάντηση: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Σας διαφευγει πως τετοιοι φακοι βγαινουν με χρονικο οριζοντα 10ετιας και βαλε... μην τους κρινετε βασει του τρεχοντος μοντελου
σωματος

Συμφωνοι, αλλα αν ο οριζοντας εχει μονο αυξηση των πιξελ, θα πρεπει να συνεργαστει και με τις οθονες, και με τους επεξεργαστες των πισι και με τις μνημες και τους σκληρους κτλ κτλ και εγω τουλαχιστον δεν θελω να ακολουθησω... ηδη πολλοι διαμαρτυρονται για την 800ρα και τα αρχεια της (ακομα και επαγγελματιες)...

Αρα τι μενει για να παρουμε την επιπλεον αποδοση του φακου? Η.... σονυ και οι αισθητηρες της... :flipout: Νομιζω οτι τα πραγματα εχουν καπως κολλησει, δεν εχω ιδεα προς τα που πρεπει να πανε οι εξελιξεις... τι περιμενουμε δηλαδη... :operator:

έχουν κολλήσει γιατί δεν έχουμε λεφτά, αν είχαμε μια χαρά θα ακολουθούσαμε την εξελιξη

Re: Απάντηση: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Σας διαφευγει πως τετοιοι φακοι βγαινουν με χρονικο οριζοντα 10ετιας και βαλε... μην τους κρινετε βασει του τρεχοντος μοντελου σωματος

... μας διαφεύγει ? :confused:

..... θα περιμένουμε την μελλοντική "1Dxs" των 54Mp ...

Αν και δύσκολο να αντέξει ο τωρινός πρωταθλητής 10ετία χωρίς IS ...

Και σιγά μην περιμένει ο ψηλός (Ilias) 5-10 χρόνια ..-bye-

Μια χαρα περιμενω... αν και ειμαστε σε λαθος νημα, να πω οτι αν ημουν πχ ελλαδα με την ηλιοφανεια, δεν θα ειχα κανενα προβλημα να μεινω οπως ειμαι... εκανα την υπερβαση (δηλαδη το κατι παραπανω, για το γμτ που λεμε) με τον 35ρη, πηρα τον must have 70-200 και με τα 800 iso της 40ρας θα ημουν μια χαρα... εδω ομως, μου χρειαζεται το... 3200... το οποίο ομως δεν το πληρωνω 1.000.000 δραχμες (5D3), ουτε καν 2.000 ευρω (6D) οταν με την 40ρα που πηρα μεταχειρισμενη κατω απο 500 ευρω, ειμαι σουπερ ευχαριστημενος εδω και μια 5ετια σχεδον...

Αν διαβαζω καλα, μαλλον η κροπ σκιζει... να γιατι δισταζω να αλλαξω την 40ρα... Διοτι περαν του οτι δεν υπαρχει προς το παρον κατι καλυτερο σε κροπ (η 7ρα δεν δικαιολογει την αναβαθμιση, ειδικα σε τιμη καινουργιας 1400Ε) ερχεται αυτος ο κιτρινιαρης και αν τα κινεζικα μου ειναι καλα, λεει οτι το κροπ για την κανον πεθανε και απο δω και περα, ολοι FF... και οσοι δεν μπορουν, εχει και κομπακτ (αλλα τουλαχιστον με κροπ αισθητηρα)...

Ή μας κανει πλακα και κατι ετοιμαζεται ή... θα το γυρισουμε ολοι στο... βιντεο...!!!! (GH3, A37 κτλ κτλ)...

Βρε μην με κάνεις πλάκα ... πού σκίζει η κροπ ??. Kαι δεν είναι και 10Μp αλλά 18Mp.

Για τις "κιτρινιαρικες" απόψεις.

1. No room for large sensor compacts ... Τους πήρε τα βρακιά η Sony με την RX-100 αυτός εκεί το δικό του... "... 1/2.3" is the answer at the moment". Αμφιβάλλω αν όλα μαζι τα premium compact μοντέλλα της Canon (G1x, G12, S110) εκαναν τζιρο οσο η RX-100.

2. APS-C - the step-up architecture ... Το βιολί βιολάκι ... πάλι καλά που δεν είπε οτι πουλάει καλά η Μ.

3. The future for semi-pro ... έχει δίκιο οτι στις προβλέψεις χάνει έδαφος σε σχέση με FF σε αυτή την κατηγορία και ο λόγος είναι κυρίως γιατί η υποστήριξη σε φακούς του APS-C format δεν είναι πλήρης. Αν βγάλει και η Canon FF με ΠΟΛΛΑ Mp θα εξουδετερωθεί και το πλεονέκτημα του "longer reach" που έχει το APS-C και είναι ο λόγος που έχει ζήτηση μια διάδοχος της 7D.
Πάντως απ'ότι κατάλαβα θα υπάρξει διάδοχος αλλά ίσως είναι ο τελευταίος ...

Νέοι φακοί από την Canon

Όπως φαίνεται η Canon θα βγάλει δύο ενδιαφέροντες νέους φακούς:

ο πρώτος, πανκέικ για APS φορμά, EF-S 24mm f/2.8 STM

canon-ef-s-24mm-f2.8-stm-pancake-lens.jpg

http://www.cameraegg.org/ef-s-24mm-f2-8-stm-pancake-lens-image-specs/

κάδρο αντίστοιχο 38mm, εστίαση από τα 16 εκατοστά, βάρος 125 γρ., βηματικό μοτέρ

Ο δεύτερος, μπάτζετ όπως φαίνεται επιλογή αντί του κλασικού 24-105/4 L:

EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM
timthumb.php

http://www.cameraegg.org/ef-24-105m...0mm-f4-do-is-ii-usm-lens-images-specs-leaked/

Θα βγάλει και έναν τρίτο 400mm/4 DO IS, αλλά υποψιάζομαι πως δεν θα είναι για τα βαλάντιά μας: η τάση στην Canon είναι να ρίχνει τις τιμές και να ανεβάζει πολύ την οπτική ποιότητα στη βασική σειρά, και στην ακριβή σειρά να ρίχνει state-of-the-art μοντέλα με εντελώς εξωτικές τιμές. Σαν να λέμε, οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι ένα πράμα! :Banane0:

Ο δεύτερος δε, μου φαίνεται πααααρα πολύ ενδιαφέρων για all-around! Σίγουρα θα είναι πολύ πιο ελαφρύς από τον υπάρχοντα 24-105/4, θα έχει πιο αποδοτική σταθεροποίηση και, δεδομένων των επιδόσεων των πρόσφατων φακών, μάλλον θα είναι και αισθητά ανώτερος οπτικά (με μόνο μείον, 1 στοπ στο τέλε)

Re: Νέοι φακοί από την Canon

Ο EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM θα ειναι κατα 99% ο κιτ φακος της Canon 7D Mark II που θα ανακοινωθεί 15/9 εαν δεν κανω λαθος.