Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon 70-200 f4 IS USM

500mm F8 φακο που δοκιμαζα τις προαλλες , 1/400 ειχα και βγηκαν σωστα

Το πόσο ακούνητα βγαίνουν οι φωτο είναι στατιστικό. Μπορεί και 3 στοπ χαμηλότερη ταχύτητα να σου κάτσει ακούνητη.

Επειτα το σωστό είναι σχετικό ... υπάρχει και το σωστότερο και το τέλειο. Και παίζει ρόλο και το πόσο μεγάλη είναι η παρουσίαση-εκτυπωση.

Απάντηση: Canon 70-200 f4 IS USM

θα ταίριαζε αυτός ο φακός στην 550d?

ή μήπως κάποιος άλλος -πχ τρίτης εταιρίας- θα ήταν ακόμα καλύτερος και πιο φτηνός;

Petran έχω δοκιμάσει αρκετούς. Θεωρώ ότι αν θές ποιότητα σε αυτό το εύρος οι L είναι μονόδρομος. Αν είναι θέμα τιμής πήγαινε στον απλό 70-200 χωρίς το IS. Είναι κορυφαίος (εγώ τον θεωρώ καλύτερο και από τον 2.8). Π.χ και ο 70-300 ο Canon είναι απλά συμβιβασμός. Τώρα από τις υπόλοιπες εταιρείς π.χ sigma που έχω δουλέψει είναι τίμιοι για τα λεφτά τους αλλά μέχρι εκεί. Τώρα αν είναι να πάς στις πιο ακριβές σειρές τους πάς σε Canon και τελειώνεις.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο μόνος φακός τρίτου κατασκευαστή που μπορεί να σταθεί μπροστά σε αυτούς τους Canon οπτικά είναι ο Ταμρον 70-200/2.8.
Αλλά:
1. η εστίασή του ανήκει σε χαμηλότερη κατηγορία και όχι μόνο από άποψη ταχύτητας αλλά και, δυστυχώς, ακρίβειας, τουλάχιστον στις πιο δύσκολες συνθήκες. Σε σώματα που παρέχουν μικρορύθμιση εστίασης σε preset το τελευταίο μπορεί να μην ισχύει.
2. Κατασκευαστικά ενώ είναι μεταλλικός και εκ πρώτης όψεως εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν στέκεται στο ίδιο επίπεδο. Με έχει στεναχωρήσει το πόσο γρήγορα πήρε σκόνη. Βέβαια κάνει τα μισά χρήματα από τον αντίστοιχο Canon. Πραγματικά τα μισά (κάτι παραπάνω από 600 ευρώ νομίζω έχει πλέον). Εάν έπαιρνε σκόνη ο αντίστοιχος Κάνον, φαντάζομαι θα είχα στεναχωρηθεί περισσότερο.

Οι ζουμ αυτοί, όλοι ανεξαιρέτως οι 70-200/2.8, είναι ογκώδεις. Δεν είναι κάτι που θα το πάρεις εύκολα για βόλτα, θα πρέπει να υπολογίσουμε και το βάρος του συνόλου σώματος-φακού (πάνω από 2 κιλά) αλλά και το ότι αυτόματα πάμε και σε μεγαλύτερη και πιο ογκώδη τσάντα μεταφοράς. Βέβαια και το 2.8 είναι μεγάλο πράγμα. Πάντως εάν έπαιρνα τώρα φακό, θα προτιμούσα τον Canon φ/4 (με το is), πρωτίστως για λόγους μεγέθους, φορητότητας και ευκολίας, και δευτερευόντως για τη σταθεροποίηση και την εστίαση. Η όποια διαφορά σε οπτικά δεν θα μετρούσε για εμένα, εάν υπάρχει είναι ασήμαντο πράγμα για εμένα, μεταξύ οπτικών της κορυφαίας κατηγορίας. Μην φτάνουμε στο σημείο να διυλίζουμε τον κώνωπα δηλαδή.

Ξέχασα να το ανφέρω κι εγώ. Δυστυχώς όσο ανεβαίνουμε, ανεβαίνουμε σε όγκο και βάρος. Επίσης επειδή η 550 είναι σχετικά μικρή σαν σώμα καλό θα ήταν να τον δοκιμάσεις με τη μηχανή προτού αποφασίσεις, για να δείς το ζύγισμα και το πιάσιμο που έχουν

Πάντως εάν έπαιρνα τώρα φακό, θα προτιμούσα τον Canon φ/4 (με το is), πρωτίστως για λόγους μεγέθους, φορητότητας και ευκολίας, και δευτερευόντως για τη σταθεροποίηση και την εστίαση. Η όποια διαφορά σε οπτικά δεν θα μετρούσε για εμένα, εάν υπάρχει είναι ασήμαντο πράγμα για εμένα, μεταξύ οπτικών της κορυφαίας κατηγορίας. Μην φτάνουμε στο σημείο να διυλίζουμε τον κώνωπα δηλαδή.

Υπαρχει και ο παραγων κοστος.

Για ενα στοπ και το διπλασιο βαρος δεν αγοραζεις φακο με υπερδιπλασια τιμη. Μονο για αυστηρα επαγγελματικη χρηση και αν....

Οχι οτι ειμαι του καταναλωτισμου, αλλα βλεποντας γυρω γυρω απο τα γηπεδα της Αφρικης, ενα παραπονο με πιανει....:bigcry:

Ο 70-200 4.0 είναι εξαιρετικός φακός και στοιχίζει μόνο 500 ευρώ.

619 τον βλέπω Βλάση... Η Canon έχει ανεβάσει τις τιμές.
Ο Tamron 70-200/2.8 βρίσκεται από τα 599 (Κατερέλος). Και έχει και ποδαράκι τριπόδου, που στον Canon το πληρώνεις έξτρα. Ο Σίγμα μπορεί να βρεθεί από 760. Ο απλός 70-200/2.8L (δίχως τη σταθεροποίηση) είναι στα 1200 περίπου.

585 - κάτι σε μετρητοίς παραεισαγωγή.

Για τέτοια μικρή διαφορά και ειδικά επειδή είναι Canon λόγω αντιπροσωπείας, προσωπικώς δεν θα πήγαινα σε παραεισαγωγή.

Με κάποια ενδιάμεση τιμή θα μπορούν να τον πάρουν τα μέλη του avclub από το www.photozone.gr μετρητοίς (εννοείται εγγύηση intrsys). Θα κάνουμε κάποιες προσφορές τώρα που ξεκινάμε. τα μέλη γενικότερα θα έχουν καλύτερς τιμές αλλά ας επικοινωνούν καλύτερα με mail. θα κάνουμε και κάποια επίσημη ανακοίνωση.

O φακος ειναι σημειο αναφορας για κατοχους Canon μηχανων. Ειναι ενα ευρος που απλα δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση, τουλαχιστον για ερασιτεχνες.

Εγω θα ελεγα να οργανωθει ενα power buy καποια στιγμη, για να βγει μια πολυ καλη τιμη. Για οσους δεν τον εχουν ακομα δηλαδη, γιατι καποιοι ηδη εχουν "προλαβει".

Για να βγεί το power buy θα πρέπι να βρεθεί και το απόθεμα. Οι παραδόσεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Και αυτό συμβαίνει διεθνώς.. Πάντως κι για εμένα είναι από τους καλύτερους φακούς που έχω δουλέψει. Όλη η σειρά δηλαδή, δεν είναι τυχαίο που ασπρίζει ο τόπος στο φωτορεπορτάζ..

Εγω θα ελεγα να οργανωθει ενα power buy καποια στιγμη, για να βγει μια πολυ καλη τιμη. Για οσους δεν τον εχουν ακομα δηλαδη, γιατι καποιοι ηδη εχουν "προλαβει".

Συμφωνώ! :grinning-smiley-043

Πάντως καλύτερα να τον αγοράσει κανείς από Ελλάδα για να είναι και σίγουρος με την εγγύηση. Πολύπλοκα κομμάτια οι φακοί, καλύτερα να είσαι σίγουρος

Επαναφέρω το θέμα για να πω ότι ο φακός ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ..!!!
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες στην βάφτιση αλλά προχθές τον δοκίμασα με τη μικρή στην παραλία και έμεινα.. Απλά απίστευτος.. Ακόμα και σε πορτραίτο είναι καταπληκτικός...