Φακοί Canon RF mount

Χωρις να θελω να σε επηρεασω στην αποφαση σου ποιος ο λογος να δωσεις τοσα χρηματα ?

Αν θελεις να εχεις με το ολοκαινουργιο σου και συγχρονο ακαθρεπτο σωμα σου εναν νεας τεχνολογιας φακο με οτι αυτος συνεπαγεται βεβαια (μικροτερο βαρος και ογκος αλλα και focus by wire αρα περισσοτερο θα στηριζεσαι στο AF παρα στον παραδοσιακο χειροκινητο τροπο εστιασης) ισως ναι πρεπει να το κανεις τουλαχιστον μεχρι η Canon να ανοιξει σε τριτους κατασκευαστες τον δρομο.

Αν παλι θες απλα μια μεγαλη γκαμα φακων για να διαλεξεις σε πιο προσιτα βαλαντια αλλα κορυφαιας αποδοσης χωρις να σε νοιαζει η χρηση ανταπτορα τοτε ειναι ηδη εκει και περιμενει (μοντουρα EF)
Ο λόγος είναι ότι ο RF 70-200/f4 είναι απίστευτα μικρός σε μέγεθος και σε σωστό βάρος φακός.μαζί με τον 24-105mm(που είναι και αυτός καταπληκτικός φακός)έχεις ένα αξιοπρεπέστατο εστιακό μήκος για ταξιδιωτική φωτογραφία.Αλλά τα λεφτά είναι πολλά.

Μπορεί να μη βγαίνω για φωτογραφία, αλλά διαβάζω ή βλέπω βιντεο για επεξεργασία, τέλος πάντων δεν είμαι και τελείως εκτός χώρου.Προβληματίζομαι όμως Έντονα κατά πόσο αξίζει να δώσω κοντά στα 3200€ για να πάρω 2 φακούς που Θέλω.Τον RF 100f/2.8 macro & τον RF 70-200/f4.Είναι τόσο έντονος ο προβληματισμός, που αρχίζω να σκέφτομαι να δώσω όλο τον εξοπλισμό CANON R.Οι άνθρωποι στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου δε βλέπουν "ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΚ ΚΟΣΜΟ" ή ΄ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ τα ΠΡΟΒΑΤΑ εσαεί .
Τον RF 100mm F2.8L Macro IS τον είχα παραγγείλει κι εγώ αλλά τελικά μετά από διάφορα reviews που διάβασα τον ακύρωσα… Όλοι γράφουν ότι το SA Control είναι άχρηστο και μπορεί στο μέλλον να βγάλει διάφορα….

Διάβασε εδώ, ο οποίος είναι αξιόπιστος :

Για τον 100αρη μακρο θα συμφωνησω νομιζω οτι για το κοστος του δεν θα εκανα κινηση τωρα......Ισως θα περιμενα τον αντικαταστατη του οποτε βγει, η τεχνολογια που δοκιμασαν δεν ξερω αν ειναι για καλο ή για κακο.

Ομως ειπαμε αν θες τον 70-200 F4 RF αυτην την στιγμη που μιλαμε και για μια εβδομαδα ακομα (συμφωνα με τα λεγομενα των επισημων πωλητων Canon ) κοστιζει με φπα 1,391.25€ αν πιεσεις λιγο ακομα μπορει να παει και στα 1.350€ αν μπορεις να τον παρεις με τιμολογιο μετα βιας περναει το χιλιαρικο........

Τοσα ειχα δωσει εγω πριν χρονια για τον αντιστοιχο EF (αντε κανα κατοσταρικο λιγοτερο) . Αν για αυτον τον φακο σου φαινονται πολλα πεσμου ποιος αλλος φακος αλλης κατασκευαστριας ειναι πολυ φτηνοτερος του (ιδιας οπτικης αποδοσης και με σταθεροποιηση ομως )

Τι θελω να πω ......

ευκαιριες αναδυονται απο καιρο σε καιρο. Αρκει να εχεις την υπομονη και την αυτογνωσια ποτε χρειαζεσαι κατι και να εχεις αποφασισει σε ποια τιμη αξιζει να το παρεις αυτο.

Εγω προσφατα πηρα τον RF 100-500 σε τιμη κατω απο 2 χιλιαρικα (χωρις τον φπα) τιμη τρελλη γενικως. Τον χρειαζομουν πιο πριν ? Οχι. ειδικα στην υπερκοστολογημενη τιμη που ηταν οπως ολοι οι RF.

Σκεψου τι χρειαζεσαι αμεσα και εχεις μια εβδομαδα για να παρεις εναν αξιολογο φακο σε καλυτερη τιμη απο τις τρέλλες που κορνιζαρουν οι Canon, Sony, Nikon.

Δεν χρειαζονται υπερβολες ουτε να σκας για κατι. Απλα υπομονη και να εχεις το εργαλειο που θες για να εκφραστεις . Αν στο μελλον σκασει αλλη προσφορα (που ειμαι βεβαιος) παιρνεις και κατι αλλο.

• Like
Reactions: gkpapad

Canon USA is lowering their prices on nine popular RF lenses tonight, with an impressive set of new instant rebates. Up to $400 savings will be seen, notably on the RF 15-35mm f/2.8L IS USM (new price will be $1,999) and RF 100mm f/2.8L Macro IS USM (new price will be $999).

Nα δουμε αν αυτες οι τιμες περασουν και στην ευρωπη.

Εχω την εντυπωση οτι αλλαζουν λιγο στρατηγικη (σε αυτα τα πλαισια ειδαμε και στην Ελλαδα 25% εκπτωση σε ολους τους RF) με τους φακους τους προσπαθωντας να "καλμαρουν" το κοινο τους στο οποιο εγινε γνωστο οτι απαγορευσαν σε 3rd party κατασκευαστη/ες να προωθουν RF φακους ελπιζοντας οτι θα καρπωθουν αυτοι την αναγκη του κοσμου για φακους mirrorless.

Για να δουμε που θα παει αυτο εχει ενα ενδιαφερον.

Canon USA is lowering their prices on nine popular RF lenses tonight, with an impressive set of new instant rebates. Up to $400 savings will be seen, notably on the RF 15-35mm f/2.8L IS USM (new price will be $1,999) and RF 100mm f/2.8L Macro IS USM (new price will be $999).

Nα δουμε αν αυτες οι τιμες περασουν και στην ευρωπη.

Εχω την εντυπωση οτι αλλαζουν λιγο στρατηγικη (σε αυτα τα πλαισια ειδαμε και στην Ελλαδα 25% εκπτωση σε ολους τους RF) με τους φακους τους προσπαθωντας να "καλμαρουν" το κοινο τους στο οποιο εγινε γνωστο οτι απαγορευσαν σε 3rd party κατασκευαστη/ες να προωθουν RF φακους ελπιζοντας οτι θα καρπωθουν αυτοι την αναγκη του κοσμου για φακους mirrorless.

Για να δουμε που θα παει αυτο εχει ενα ενδιαφερον.

Αυτες οι τιμες περασαν και στα μεγαλοκαταστηματα τα αμερικανικα να δουμε για ποσο

Κοίταζα χθες τον 100ρη μάκρο, λέω να στο στείλω αλλά αξίζει μόνο αν το φέρει κάποιος από Αμέρικα...

Tα ιδια λεφτα εκανε και στην προσφορα του σεπτεμβριου.

Νομιζω οτι η Canon ειναι σε ενα κατωφλι αποφασεων οσον αφορα τις πολιτικες της για τους φακους.

Θα επιτρεψει ή οχι στους τριτους κατασκευαστες να φτιαξουν φακους ?

Αν το εκανε συντομα χωρις ο κοσμος να "δεθει" με το συστημα RF και με τις τιμες τους στα υψη δεν θα τους αγοραζε κανεις σχεδον.

Θελω να πιστευω οτι θα ριξουν καπως τις τιμες τους για να πουλησουν φακους και μετα να σκεφθουν αν θα επιτρεψουν αλλους φακους στο συστημα τους....

• Like
Reactions: gkpapad
Screenshot-2022-10-10-at-10.43.33-AM-740x447.jpeg
Screenshot-2022-10-10-at-10.46.14-AM-740x658.jpg

Φακοι canon εσωτερικα με αλλο κελυφος εξωτερικα απο την GDU

Δεν θεωρω απαραιτητα κακο να μην αφησουν ειδικα στην αρχη αλλες εταιριες να δωσουν φακους στο συστημα απο την στιγμη που ειναι καινουριο αλλα το οτι δεν αφηνουν δειχνει οτι και οι ιδιοι γνωριζουν οτι προσπαθουν να πουλησουν πολυ ακριβα φακους οι οποιοι οσο καλοι και να ειναι δεν ισοπεδωνουν τελειως τους φακους παλιας μοντουρας. Αμαν και ντε να μπουν στις ακαθρεπτες αλλα με τετοιες τιμες και με τετοια μεγεθη σωματων-φακων δεν απευθυνονται προφανως στον οποιοδηποτε αλλα κυριως σε επαγγελματιες η πλουσιους. Ας φτιαξουν την γκαμα φακων τους πρωτα με μικρους καλους πραιμ και μικρους ζουμ και το συζηταμε ξανα σε 3-4 χρονακια. Δοκιμασα απο φιλο προσφατα τον 50 1.8rf που ειναι και το αγαπημενο μου εστιακο μηκος και το μεγεθος του ειναι αψογο. Ε ο μηχανισμος αυτοφοκους θυμιζει 2000.. Δεν σκοπευει ολος ο κοσμος να κουβαλα 2,5 κιλα εξοπλισμο για να κανει το χομπυ του οποτε καλο θα ηταν για μενα να φτιαξουν μια σειρα φακων για τον νεοεισερχομενο που να μην ειναι σε επιπεδο κιτ.. Βεβαια τωρα οτι θελω λεω και εγω προφανως και εχουν πισω τους πολλη ερευνα αγορας κλπ..

Δοκιμασα απο φιλο προσφατα τον 50 1.8rf που ειναι και το αγαπημενο μου εστιακο μηκος και το μεγεθος του ειναι αψογο. Ε ο μηχανισμος αυτοφοκους θυμιζει 2000..

Τον εχω και εγω αυτον τον φακο, μια χαρα αποδοση εχει για το μεγεθος του .

Το δε autofocus του ειναι STM οχι USM

STM lenses are much quieter than their USM counterparts, which makes them excellent for video.

The downside is that they don’t focus as quickly. STM lenses aren’t exactly sluggish–but they’re far from fast, and they can’t compete with USM lenses on speed.