Φακοί Canon RF mount

Καλορίζικη Γιάννη.Πως και πήγες στο σύστημα R ? Oι τιμές της Canon είναι δυστυχώς για τα πανηγύρια.

Nikon Z6 III ηθελα κυριως , αλλα ηταν εκτος budjet (δεν τη βρισκεις ευκολα μεταχ/νη ακομα ).

Βρηκα πολυ φτηνη την Canon και τους φακους , οποτε ειπα να ξαναδοκιμασω.
Εχω τους 2 φακους που θελω για καθε μερα (16mm - 45mm ) και απλα θα παω σε EF τηλεφακο μιας και οι Canon ειναι απλησιαστοι για μενα.
Εχω ηδη βρει εναν Tamron 70-210mm f4 που τον ειχα ξανα για nikon και ημουν πολυ ευχαριστημενος.

δυστυχως αυτη την εποχη ειμαι πολυ σφιγμενος οικονομικα και μονο σε μεταχ/να κοιταω και οικονομικα.

Παντως , οι Canon παραοσιακα μου καθονται αψογα στο χερι σε σχεση με αλλες μηχανες, εχουν αριστο πιασιμο στα χερια μου και τις εχω συνηθισει απο την εποχη των 7D , 5D κλπ

σιγουρα οι φακοι ειναι το θεμα, αλλα οπως ειπα , εχω τους 2 βασικους φακους που χρειαζομαι καθημερινα και ισως σε λιγο και τον μεσαιο τηλεφακο .
Αργοτερα βλεπουμε....

• Like
Reactions: gkpapad
Oι φακοι αυτοι οχι μονον δεν ειναι τιμολογιακα για τα πανηγυρια αλλα δεν νομιζω οτι εχουν σε αλλο συστημα που δεν ειναι για τα πανηγυρια αντιστοιχους σε κοντινα λεφτα ;)

Εχει η viltrox βεβαια αν αυτο εννοουμε :)

Εγω στην θεση του Γιαννη θα προτιμουσα ενα απο τα ζουμακια Canon RF 28-70mm f/2.8 IS STM , Canon RF 16-28mm F2.8 IS STM αλλα μιας και προκειται για νεους φακους ακομα δεν τους βρισκεις σε καλη τιμη μτχ.

Σε καλα επιπεδα τιμης βρισκεις αν ψαξεις και εχεις υπομονη και τον εκπληκτικο και με μεγαλυτερο ευρος14-35mm f4

δε θελω ζοομ φακους μεχρι τα 100mm... με 2 ή 3 primes ειμαι καλυμενος.
Εχω ηδη τους 2 που χρειαζομαι και ισως αργοτερα τον 85mm f2.

Aυτους θελω και χρειαζομαι πια σε καθε συστημα εγω πια... ενα υπερ ευρυγωνιο (μιας και τα κινητα εχουν σοβαρη ελλειψη σ αυτο το ευρος) , εναν φωτεινο νορμαλ κι εναν πορτραιτο-φακο γυρω στα 85mm-135mm.
Tωρα καλυπτομαι απολυτα με τον 16mm 2.8 και τον 45mm 1.2 σ αυτο το ευρος .

Ο τηλεφακος ειναι για μενα το θεμα, οπως σε καθε συστημα, αλλα εδω δεν εχεις πολλες native επιλογες οικονομικες.
Προς το παρον, αν τον παρω τελικα, θα βολευτω με τον Tamron EF 70-210mm και αργοτερα βλεπουμε.

ΥΓ... η viltrox φτιαχνει πια αξιολογους κξαι φτηνους φακους για μας που δεν ειμαστε επαγγελματιες, μακαρι να μπει στο συστημα καποια στιγμη.
Αλλα το θεμα ειναι να μπει η Sigma + Tamron... δεν ειναι δυνατον να παει μπροστα το συστημα ετσι, στους μη επαγγελματιες.

Last edited:
RF primes στην Canon βρισκεις μεχρι τα 100mm σε σχετικα καλες τιμες, οχι φυσικα L ποιοτητα, αλλα επαρκης για εμας...

Πχ ο 16mm f2.8, 28mm f2.8 , 35mm 1.8 IS MACRO , 45mm f1.2 , 50mm f1.8 , κλπ

Το προβλημα οπως ειπα ειναι κυριως στους zoom φακους , ειδικα αν θες σταθερο διαφραγμα ή τηλεφακους με μια καλη ποιοτητα.

Ο μονος για μενα υποψηφιος ειναι ο πoλυ καλος αλλα σκοτεινος RF 100-400mm F5.6-8 IS USMπου τον βρισκεις γυρω 700 απο εξωτερικο ή πιο φτηνα μεταχ/νο.
Εκει χρειαζονται οι τριτοι κατασκευαστες να καλυψουν τα κενα που εχει η Canon λογω τιμης.

Εγω ευτυχως τα τελευταια χρονια βολευομαι κυριως με τους primes μεχρι τα 100mm ...

Μου εκανε εντυπωση το παραδοξο που αναφερει αλλα μπηκα στο αμερικανικο ebay και οντως ειδα φακο πανω απο την αξια του καινουργιου αρκετα μαλιστα που σημαινει οτι δεν υπαρχουν αρκετα κομματια για να καλυφθει η αγορα την τρεχουσα περιοδο.

Πιθανον και η γραμμη παραγωγης να μην ειχε προβλεφθει να παραγει την ζητουμενη ποσοτητα.

Απο την Capture One εχει βγει ?

Σαν lens support ναι στην έκδοση 16.7.2. αλλά επειδή δεν έχω συνδρομή ώστε να έχω την τελευταία έκδοση δεν ξέρω αν απαραιτήτως σημαίνει πως υπάρχει και προφίλ διόρθωσης.

edit : δε φαίνεται να είναι στη λίστα με τα profiles εκτός αν είναι παλιά άρα μόνο support λογικά.

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh