Φακοί CARL ZEISS JENA

Ναι send ,Pentax και την απλη.
Ανοιξα νεο θεμα με λινκ της νεας παρουσιασης με δειγματα για τον VC.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί CARL ZEISS JENA

O συγκεκριμένος κυκλοφορεί στην τρίτη του έκδοση πλέον (VR). Έχω την δεύτερη έκδοση για Nikon με το ενσωματωμένο μοτέρ. Η πρώτη έκδοση δεν ειχε μοτέρ και στις Nikon εστίαζε με την παραδοσιακή βίδα. Σε αυτήν την πρώτη έχουν αναφερθεί τα περισσότερα προβλήματα αστοχίας στην εστίαση.

Αυτος ειναι ο δευτερης εκδοσης ετσι? SP 17-50/2.8 DI II .Να βεβαιωθουμε δλδ γιατι αυτον σκοπευω να παρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί CARL ZEISS JENA

Αυτος ειναι ο δευτερης εκδοσης ετσι? SP 17-50/2.8 DI II .Να βεβαιωθουμε δλδ γιατι αυτον σκοπευω να παρω.

SP AF17-50mm f/2,8 XR DiII LD Aspherical (IF) όπως γράφει στη συσκευασία.
Επίσης κάτω δεξιά γράφει Built-In-Motor for Nikon εφόσον μιλάμε για Νικον

Κανένα προβλημα με το focus, ο φακός εστιάζει "καρφί" στο θέμα, κάνει όμως ένα ελαφρύ θόρυβο ζζ-ζζζ-ζζ!:D

Last edited:
Kαι τα ψυγεια Παγετων κανανε ου-ου αλλα ηταν τα καλυτερα.:chinese:
Μην ξεχνατε επισης πως ζζ-ζζζ-ζζ εκανε κι'ο ρομπο-κοπ και δεν χαλαγε με τιποτα!!!
Ρομπο-λενς it is.

Μερικες με την Κ200D και τον CZJ MC S 135/3.5 .Κακος φωτισμος η πρωτη,νοτιας βλεπετε.Η δευτερη απογευμα.Αυτα τα δειγματα τουλαχιστον δειχνουν τις ικανοτητες του φακου .
4009640890_3efa3f19e3_b.jpg

4008963293_f9cf79a187_b.jpg

4009001505_239e4b484c_o.jpg

Οσο δουλευα τον 135αρη τοσο μου αρεσε , εκτος αυτου η Πενταξ ειναι ιδανικη για manual φακους με επιβεβαιωση εστιασης αλλα και τελειας εκθεσης με το πρασινο κουμπι !!! Ετσι αποφασισα πως αν εβρισκα καλο κομματι 35/2.4 με 110-120 ευρω θα το χτυπαγα.Ετσι και εγινε αλλωστε τον 17-50 θα τον παρω οταν ανεβω Αθηνα για τις γιορτες (μπας και δοκιμασω μερικα κομματια)...

Δεν το μετανιωσα το δευτερο κομματι που παρελαβα ειναι καταπληκτικο.
Μοιαζει να εχει βγει απο service βεβαια , ιδωμεν.
4092966589_f655cdce7a_b.jpg

4092960363_a9d6c34d92_b.jpg

4092962799_2637220045_b.jpg

πολύ εντυπωσιακές...ο φακός ξυρίζει.

Πραγματικα ,ειναι παρα πολυ καλος εχω εντυπωσιαστει.Και νεταρει απο παρα πολυ κοντα .
Σε αυτην με τα ξερα χορτα ειναι τερμα ανοικτος και βγαζει λιγο CA στο πληρες μεγεθος αλλα τιποτα το ενοχλητικο.Αν προσεξεις φαινεται κι'εδω.
Εσυ με ποιον φακο και μηχανη τραβηξες τις παπιες?

Last edited:
Πραγματικα ,ειναι παρα πολυ καλος εχω εντυπωσιαστει.Και νεταρει απο παρα πολυ κοντα .
Σε αυτην με τα ξερα χορτα ειναι τερμα ανοικτος και βγαζει λιγο CA στο πληρες μεγεθος αλλα τιποτα το ενοχλητικο.Αν προσεξεις φαινεται κι'εδω.
Εσυ με ποιον φακο και μηχανη τραβηξες τις παπιες?

EOS 5D + 24-105L...sorry για το off topic.

EOS 5D + 24-105L...sorry για το off topic.

Ετσι εξηγειται...sorry και απο εμενα αλλα ημουν πολυ περιεργος αφου πεφτουν σαγονια περα απο την οξυτητα και με το DR.