Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Και ο LD40 νομίζω βγαίνει σε Neutral!
Φακό κεφαλης, πέρα τα κλασσικά zebralight έχω και τον fenix hp11, επίσης αρκετά πλαστικός, αλλά δεν έχει το ίδιο πρόβλημα με τον μικρό αδερφό του. Θέλει ωστόσο προσοχή!

http://www.manafont.com/product_inf...lashlight-titanium-finish-aa-p-8843?rp=091774

Να και ένα άλλο αξιόλογο zebralight Στυλ φακουδάκι, το πήρα τυχαία και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για τα λεφτά του!

Και ο LD40 νομίζω βγαίνει σε Neutral!
Φακό κεφαλης, πέρα τα κλασσικά zebralight έχω και τον fenix hp11, επίσης αρκετά πλαστικός, αλλά δεν έχει το ίδιο πρόβλημα με τον μικρό αδερφό του. Θέλει ωστόσο προσοχή!

http://www.manafont.com/product_inf...lashlight-titanium-finish-aa-p-8843?rp=091774

Να και ένα άλλο αξιόλογο zebralight Στυλ φακουδάκι, το πήρα τυχαία και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για τα λεφτά του!

Κουκλι φαινεται αλλα τι πρακτικη χρηση μπορει να εχει ενας Γ φακος Ergoteli?

Θα το παραγγειλω στην επομενη φορα σαν γκατζετακι!! Μου αρεσει :))

Στη ζώνη, στη τσέπη του πουκαμίσου στο τραπέζι. ΑΝ του βάλεις και λουρί κεφαλής έχεις ένα φακό κεφαλής που θα έχει και μεταβλητή γωνία!

Στη ζώνη, στη τσέπη του πουκαμίσου στο τραπέζι. ΑΝ του βάλεις και λουρί κεφαλής έχεις ένα φακό κεφαλής που θα έχει και μεταβλητή γωνία!

Ναι πραγματι, τωρα προσεξα το κλιπακι στο σωμα του φακου!!! Πολυ πρακτικο και χρησιμο και δη σε τετοια τιμη!!

Φανταζομαι βρισκεις στο διαδικτυο headbands για το φακο.
Κριμα που το Fenix headband παιρνει φακους με διαμετρο απο 18-22μμ. Ο Unique fire εχει 24..:(

Εγώ έχω ένα από τον 4sevens και από τους ζέβρα έχω άλλο ένα. Της φενιξ κάνει, μόλις μέτρησα τον Uniquefire στο σωληνάριο της μπαταρίας του 18,8mm.

Εγώ έχω ένα από τον 4sevens και από τους ζέβρα έχω άλλο ένα. Της φενιξ κάνει, μόλις μέτρησα τον Uniquefire στο σωληνάριο της μπαταρίας του 18,8mm.

Τελεια!! Και το μαναφοντ εδινε διαμετρο 24μμ!
Απο τα δικα σου, ποιο θεωρεις περισσοτερο αξιοπιστο? της ζεβρας η του 4σεβενσ?

αμαν με πιασατε!

θυμαστε που σας ειπα για εναν φθηνο φακο κεφαλης που ετοιμαζα? ε με αυτον ειναι και ενα ξεχωριστο Headband απο ultarfire Uf-H4 που πουλα το Kaidomain...

Αν βρω χρονο σημερα θα ανεβασω φωτο και ενα review, αλλα σας το ελω απο τωρα οτι αξιζει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Αναφορικα με το spark, πραγματι ειναι πανεμορφος!! Το γεγονος ομως οτι παιρνει 3ΧΑΑΑ και το οτι εχει και μεσαιο λουρι κεφαλης με χαλαει.

υπαρχει και με μια ΑΑ http://www.spark001.com/Products.aspx?ProductID=18 . και μεσαιο λουρι σταθεροποιει τον φακο ακομα καλυτερα! τες παντων - γουστα ειναι αυτα.

Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

αμαν με πιασατε!

θυμαστε που σας ειπα για εναν φθηνο φακο κεφαλης που ετοιμαζα? ε με αυτον ειναι και ενα ξεχωριστο Headband απο ultarfire Uf-H4 που πουλα το Kaidomain...

Αν βρω χρονο σημερα θα ανεβασω φωτο και ενα review, αλλα σας το ελω απο τωρα οτι αξιζει

Ναι , Κωστα, θελουμε review και βαλε μερικα φωτο :) Τhanks.

Οσο περισσοτερα διαβαζω για τον Fenix TK41 τοσο περισσοτερο πιστευω οτι ειναι απο τους κορυφαιους και ποιοτικοτερους AA "mega" flashligts σε σχετικα προσιτη τιμη.
Μου αρεσει πολυ η συγκεκριμενη τοποθετηση των διακοπτων στο σωμα και το γεγονος οτι δουλευει και με 4 ΑΑ αν χρειαστει.

fenix-tk41-1-003.jpg

fenix-tk41-1-001.jpg

fenix-tk41-1-010.jpg

fenix-tk41-1-015.jpg

fenix-tk41-1-012.jpg

fenix-tk41-1-017.jpg

Σημερα παρελαβα μετα απο ακριβως 17 ημερες (15-20 λενε) ενα περιποιημενο πακετακι απο Manafont:

Αυτο http://www.fenixlight.com/viewnproduct.asp?id=105
20111019101233484.jpg

και αυτο http://www.fenixlight.com/viewnproduct.asp?id=104
201110191083149.jpg

Απο την χαρα μου παραγγειλα και τον ΤΚ41 (βλεπε προηγουμενο post) και ετσι ολοκληρωθηκε ο πρωτος συλλεκτικος (και πρακτικος συναμα) κυκλος φακων led AA και ΑΑΑ. Ο δευτερος κυκλος (φακοι με αλλου τυπου μπαταριες) θα ανοιξει οταν τελειωσει η κριση και βελτιωθει η τεχνολογια rechargeable rc1232 μπαταριων.

Οταν ερθει απο ΝΚΟΝ ο TK41 θα παρουσιασω την συλλογη Fenix, oλοκληρωμενη πλεον, με τους πιο αντιπροσωπευτικους ΑΑ & ΑΑΑ φακους της εταιρειας (μαζι και με τα αξεσουαρ που περιμενω τελος φλεβαρη, ελεω Κινεζικου νεου ετους..) Ταυτοχρονα θα συγκρινω ποιοτικα και εναν Jetbeam BA20 (2xAA) με τον Fenix LD20 (2xAA).

Καλορύζικα, για δώρο στον εαυτό σου μια χαρά πακετάκια είναι και τα δύο.
Περιμένω την σύγκριση των Jetbeam BA20 (2xAA) με τον Fenix LD20 (2xAA) όταν τους έχεις και τους δύο και βρείς χρόνο.
Ο ΤΚ41 δυνατός φακός αλλά 8 ΑΑ είναι πολλές (για εμένα) και θα είναι βαρύς φακός.

Καλορύζικα, για δώρο στον εαυτό σου μια χαρά πακετάκια είναι και τα δύο.
Περιμένω την σύγκριση των Jetbeam BA20 (2xAA) με τον Fenix LD20 (2xAA) όταν τους έχεις και τους δύο και βρείς χρόνο.
Ο ΤΚ41 δυνατός φακός αλλά 8 ΑΑ είναι πολλές (για εμένα) και θα είναι βαρύς φακός.

Σε ευχαριστω πολυ Jpil!!

Σχετικα με το βαρος, ο ΤΚ41 μαζι με τις μπαταριες θα ζυγιζει ακριβως 518 γραμμαρια. Ο Maglight Charger που εχω ζυγιζει πανω απο 800+ γραμμαρια. Σε σχεση με αλλους φακους (800λουμενς+) που χρησιμοποιουν 2χ16840 αντε να ειναι 100-150 γραμμαρια βαρυτερος.

Το θεμα μπορει να ειναι οι 8 μπαταριες, αλλα σε αυτη τη φαση δεν θελω να παω σε αλλου τυπου μπαταριες και επιπροσθετως, σε μια αναγκη οι ΑΑ εμπνεουν σιγουρια...

Τον ΒA20 θα τον παραλαβω τελος Φλεβαρη οποτε και θα τον συγκρινω με τον LD20, κυριως ποιοτικα διοτι τα specs ειναι γνωστα. Θα ανεβασω φωτο με λεπτομερειες με τους φακους διπλα διπλα.

Last edited:

Μολις παρετηρησα κατι παραξενο αλλα ωραιο ΚΑΙ στους μικρους Fenix E01, E05 και LD01:

Πρωτα απ'ολα, ολοι οι φακοι αναβουν οταν η κεφαλη βιδωνει. Αντιθετα δηλαδη απο τους Μαg και πολυ πιο βολικο/χρησιμο. Η λειτουργια γινεται πανευκολα και με το ενα χερι. Εως εδω καλα.

Οταν ξεβιδωνει λοιπον η κεφαλη ο φακος σβηνει. Αλλα το παραξενο ειναι οτι οι φακοι εχουν 2 σταδια 'off'. To ενα ειναι το κανονικο 'off' και το αλλο ενα ειδος stand-by 'οff' το οποιο σου επιτρεπει να αναψεις στιγμιαια τον φακο πιεζοντας ελαφρα την κεφαλη!! Εξαιρετικα χρησιμο και βολικο για στιγμιαιο αναμα/σβησιμο, χωρις να στριψεις την κεφαλη!!

Αυτο το stand-by 'off' επιτυγχανεται οταν, απο σβηστο τον φακο, βιδωσεις την κεφαλη τοσο οσο να μην αναψει ακομα ο φακος. Μαλιστα σε προειδοποιει οτι εισερχεται σε αυτο το mode με ενα συντομο φλας. Αυτο το stand-by 'οff' απενεργοποιειται οταν ξεβιδωσεις την κεφαλη λιγο ακομα. Δηλαδη οταν σβηνεις κανονικα τον φακο.

Το εχει προσεξει ποτε αυτο κανεις? Διοτι δεν βρηκα καμμια αναφορα στο διαδικτυο για αυτην την 'κρυφη' και χρησιμη λειτουργια!

Last edited:

Αυτό το stand by off δέν μου φαίνεται για κάποιο mode, αλλά ίσως απλά πιέζοντας την κεφαλή να κάνει επαφή και να ανάβει. Οπως και στους solitaire mag όταν είναι αναμμένοι και πιέσεις την κεφαλή τους, σβήνουν. Σε άλλη περίπτωση, όπως στον nitecore EZ123 που ανάβει με περιστροφή της κεφαλής, στρίβοντάς τη ανάβει στη χαμηλή σκάλα και περιστρέφοντάς τη ακόμα περισσότερο στη δυνατή.