Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Ενταξει δουλευω σε γκαζαδικο αλλα ειναι πολυ δυσκολο να γινει καποιο ατυχημα λογω σπινθηρα..
Και στην κουβερτα που ανεβαινω σπανια,ο φακος εκει δεν μου χρειαζεται και δεν τον εχω μαζι μου συνηθως.
Μονο οταν ερχεται καποιος επιθεωρητης σε λιμανι απλα τον φακο εκεινη την ημερα δεν τον χρησιμοποιω για να μην γραψει παρατηρηση οτι δεν εχω τον εγκεκριμενο φακο που επιβαλει ο κανονισμος..

Eπομενω παιδια καλυτερα να παρω CR 123A για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Ιδια τεχνολογια ειναι με τις 18650, νομιζω. Εκτος αν εννοεις τις μη επαναφορτιζομενες 123Α οπου δεν γνωριζω τι παιζει με τις θερμοκρασιες.

Mαλλον παω για τον ΤΚ22,δεν μπορω να συμβιβαστω με κατι πιο αδυναμο..
Θελω να εχω τα lumens μου,πως το λενε..
Ειναι σαν να λες εγω τον εχω τοσο (τον φακο:flipout:) με το συμπαθειο και το απολαμβανω!!
Ειδα οτι ο Δησιος εχει πολυ καλες τιμουλες σε σχεση με εξω και απο το να τα δωσω σε καποιον ξενο προτιμω να τα παρει Ελληνας..
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4147

O Φενιξ T22 ειναι οντως απο τις καλυτερες επιλογες αν πας τελικα με 18650. Και γω αυτον θα διαλεγα για την δουλεια που τον θελεις, οπως ειχα πει. Μην μπεις σε κανενα καζανι για πολυ ωρα μονο :))
Παρε και μια-δυο μπαταριουλες 18650 Fenix ( http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4416 ) απο τον Δησιο και εναν φορτιστη Fenix ( http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4517 ) και εισαι μια χαρα.
Εχει και δωρεαν μεταφορικα για παραγγελιες ανω των 35 ευρω. Καλοταξιδος να ειναι :)

Τσεκαρε αν ο φορτιστης δουλευει 110/220v, γιατι πολλα καραβια εχουν μονο τις αμερικανικες πριζες. Παρε και εναν ανταπτορα US/EU για να τον βαζεις στην αμερικανικη πριζα, αν χρειαστει.

Eνταξει Χιωτη πηρα ολο το σετακι φορτιστη/18650x2 και θα τα εχω την Παρασκευη στα χερια μου.
Θα γραψω και εντυπωσεις ετσι για να υπαρχουν στο νημα..
Μην ανησυχεις θα φροντισω να μην λαμπαδιασω μεσα στο μηχ/σιο..

Αντε καλοριζικο ολο το σετακι του Φενιξ ΤΚ22!
Αν μπορεις γραψε εντυπωσεις και αφου τον χρησιμοποιησεις στη δουλεια, να δουμε αν τελικα σε βολεψε στις ιδιαιτερες συνθηκες του μηχανοστασιου, αν και ειμαι σιγουρος οτι θα ενθουσιαστεις.

Καλα Χριστουγεννα φιλε (ελπιζω οχι εν πλω:)

Eυχαριστω ολους σας για την βοηθεια και σιγουρα απο εδω και περα θα επισκεπτομαι την παραγκα σας γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερον κομματι για εμενα οι φακοι,οπως και η παρεα σας..
BTW αυτο το βιντεακι το εχετε πετυχει?
Σε βραστο νερο(περιπου 80 C πρεπει να ειναι) πεταει μεσα τον TK21...:worshippy:
Μαλλον θα εχει χτυπησει και εκει η κριση και πεινανε οι καημενοι...LOL!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Chris με προβληματισες λιγο με αυτο που εγραψες για την θερμοκρασια..
Υπαρχουν κρουσματα τετοιων μπαταριων που εχουν 'σκασει' δηλαδη?
Γιατι στον χωρο που δουλευω οντως επικρατουν μεγαλες θερμ/σιες εδικα το καλοκαιρι περι των 40+ βαθμων πολλες φορες.
Βασικα θελω εναν φακο που να εχει τοσο δυνατο φως ετσι ωστε και σε μια δεξαμενη μεσα να βρεθω η σε εναν κλειστο σκοτεινο χωρο να μπορει να τον γεμισει με φως..
Θεωρησα οτι αφου υπαρχουν φακοι σε πολυ compact μεγεθος που εχουν τοσο υψηλα lumens να παρω εναν τετοιο.
Εαν μιλαγαμε τωρα για διαστασεις που θα ξεπερνουσαν τα 180mm σε μηκος και με μεγαλη εξωτερικη διαμετρο,δεν θα το συζητουσα καν και θα επαιρνα καποιο πιο 'μικρο' φακο.

Καλησπέρα για δεξαμενές χρησιμοποιώ χρόνια τώρα αυτον :

http://www.mellert-slt.com/index.php?pid=2021&lid=4 .
Φυσικα πάντα κατεβαίνω μόνος και δεν έχω βοηθό για να μου κρατά κλασικό φακo.

Με θάλασσα 33 ιούλιο μήνα στον περσικό έχω πετύχει σε ballast 56... και cargo δεξαμενές 54 .... (εξαέρωνάν και οι δύο δεξαμενές με φυσικο και εξαναγκασμένο ελκυσμό πάνω απο 36 ώρες).
Εαν βρέθείς σε κάτι παρόμοιο απλα κατέβα με τον 6 V bright star latern που υπάρχει εκεί για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, εξάλλου θά έχει και αερόλαμπές εκεί κάτω.
Εχουν ακουστεί κάποια μεμονομένα κρούσματα με μπαταρίες λιθίου(οι οποίες σκάνε συνηθώς στη φόρτιση) όμως ήταν κινέζικες της σειράς, οι αξιόπιστες ειδικα με πυρήνα πανασονικ όταν λένε 60 ισχύει :proud: απλά επειδή κατεβαίνω πολυ συχνα δε μου αρέσει να παίζω με την τύχη μου !

Ενταξει εχεις το δικιο σου να εισαι τοσο προσεχτικος,επιβαλεται να εισαι θα ελεγα!!
Να σου πω την αληθεια εαν εβαζα ενα τετοιο Headlamp θα με πειραζαν ολοι στο μηχ/σιο(χωρις να θελω να σε θιξω)..:guitarist:
Ειναι πολυ βολικο ομως να εχεις και τα 2 χερια ελευθερα..

Αληθεια εισαι γραμματικος,συνεργειο η επιθεωρητης?

Ολο το δεύτερο σκελος.

Δε με θίγεις....απλά μου θύμισες έναν φίλο που ενω αγόρασε παπάκι πήρε φόρμα και κράνος 3 πλάσιας αξίας καί όλοι τον λιδορούσαν γιατι ''πέταξε'' τα λεφτά του εκεί και δεν πήρε μεγαλύτερη μηχανή...

Οποίος σε πειράζει να του λες οτι απλά προσπαθείς σκληρά να γυρίσεις σπίτι σου όπως έφτάσες στο βαπόρι....

Οταν ακουω τετοιες μ@@@@ς ο εγκεφαλος χτυπαει καμπανακια!Πες του φιλου σου οτι δεν εχει ιδεα απο Ασφαλεια Εδαφους και γενικως απο Ασφαλεια.Τα ιδια μυαλα κουβαλανε ολοι οι Ελληνες γι'αυτο σκοτωνομαστε καθε μερα. Σου μιλαω γιατι εχω χρονια τριβης με αυτον τον τομεα.Ο βασικος τομεας που ποναει ο Ελληνας ειναι η κουλτουρα που εχει αναπτυξει σε ολα τα θεματα συμπεριλαμβανομενης και της ασφαλειας και αυτο δεν ειναι προβλημα παρα μονο της οικογενειας. Επισης εθεσες και θεμα κρανους...πες του φιλου σου να μας πει ποσο κοστολογει αυτος το κεφαλι...!

Μα ο φιλος του ξοδεψε μια περιουσια για το κρανος και την ασφαλεια του. Μηπως δεν διαβασες καλα το ποστ?

Μα ο φιλος του ξοδεψε μια περιουσια για το κρανος και την ασφαλεια του. Μηπως δεν διαβασες καλα το ποστ?
Εχεις δικιο.Παρασυρθηκα απο την σκεψη μου.Το προηγουμενο ποστ μου απευθεινεται σε ολους αυτους που ειναι "Α-ΝΟΗΤΟΙ".....και λεγοντας Α-ΝΟΗΤΟΥΣ δεν εννοω τους ηλιθιους...αλλα αυτους που δεν εχουν τον ΝΟΥ τους σε αυτο που κανουν(!) και κυριως σε κατι που στο μισο χρονικο διαστημα εχει οδηγησει στον ταφο τους διπλασιους ανθρωπους απο οσους εχουν οδηγησει ολοι οι πολεμοι της Ελλαδας μαζι(εξαιροντας τους εμφυλιους) και δεν ειναι τιποτα αλλο απο τα ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑΤΑ και οχι ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ οπως τα προσφωνουν πολλοι αναγκαζοντας την λεξη και την εννοια να χασει την οντοτητα και την σημασια της!Παιδια τον ΝΟΥ σας στο δρομο οπως και αν κυκλοφορειτε!Το πρωι φευγοντας απο το σπιτι σας πριν κλεισετε τη πορτα κοντοσταθειτε και σκεφτειτε... οτι μεσα βρισκεται οτι πιο σημαντικο υπαρχει στην ζωη σας...η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σας!!!!Πρεπει να γυρισετε και οχι μονο να γυρισετε αλλα να ειστε οπως ακριβως οταν φυγατε!!!

Για να αλλαξω λιγο την κουβεντα,αυτο που μου εκανε εντυπωση στον ΤΚ22 ειναι η πρωτη του σκαλα(το low mode)..
Δεν ξερω αλλα θα την χαρακτηριζα πολυ αδυναμη σε συνθηκες με λιγο φωτισμο και οχι σε σκοτεινο τελειως χωρο οπου εκει ειναι καπως ικανοποιητικη αλλα οχι για τα γουστα μου...
Προφανως ο μονος λογος που σκεφτομαι εγω ειναι οτι χρησιμευει στο να μπορει καποιος να διαβασει εναν χαρτη στο σκοταδι π.χ χωρις να στραβωθει..
Εμενα παντως μου ειναι αδιαφορη και δεν νομιζω να την χρησιμοποιησω και πολυ...
Ενα αλλο θετικο τωρα που μου αρεσει ειναι οτι η δεσμη του φωτος και η ολη ακτινα του(spill) γυρω απο το hotspot ειναι artifact free..
Aυτος ο OP reflector τελικα αξιζει και κανει οτι εχει διαφημισει η Fenix...

H διαταξη των modes του ΤΚ22 ειναι πολυ καλα μελετημενη. Το low που εχει ειναι εξαιρετικα χρησιμο σε αρκετες περιπτωσεις.

Αν δεις στο διαδικτυο, απο τα λιγα ψεγαδια που εχουν βρει για τον Nitecore EA4 των 800+ λουμενς, ειναι οτι το low που εχει ειναι πολυ ψηλο, γυρω στα 60λουμενς!

Σαφως και ειναι επαρκες και χρησιμο το φως που βγαζει,απλα εγω επειδη τον θελω για συγκεκριμενη χρηση δεν νομιζω να με εξυπηρετησει το low και τοσο..
Γι'αυτο ανεφερα οτι για τα δικα μου γουστα επρεπε να ηταν πιο δυνατο..
Το κουμπακι που αλλαζει τα modes παντως ανταποκρινεται αμεσως και γενικα νοιωθεις οτι και 1000 φορες να το πατησεις ακομα θα δουλευει ανενοχλητα!!

Last edited:

Βαζω και μερικες φωτο απο τον φακο και τα παρελκομενα...

p1000084uh.jpg

p1000088n.jpg

p1000091t.jpg

p1000099p.jpg

Εκανες την καλυτερη επιλογη, οπως ειπαμε, για την συγκεκριμενη δουλεια και οχι μονο. Η αξιοπιστια γενικοτερα της Fenix, ιδιαιτερα οταν χρειαζεσαι φακο για πραγματικη δουλεια, ειναι εκ των ουκ ανευ.

Στο αυτοκινητο, τις μηχανες, στο ποδηλατο, στα βαλιτσακια εργαλειων και τη βαρκα εχω μονιμα και αποκλειστικα μονο φακους Fenix. Απλα οι Fenix μου εμπνεουν εμπιστοσυνη. Ολοι οι αλλοι ειναι για το σπιτι και για το χομπυ.

Το αγαπημενο μου φακουδακι/γκατζετ βεβαια ειναι ο Nitecore ΕΑ1/ΕC1.

Ωραια και η panasonic, κανει καλη δουλεια η μικρη στις close up φωτογραφιες απ´οτι βλεπω.

Ναι θα με βολεψει πολυ ο TK22,το καταλαβα με το που τον ειδα απο κοντα..
Εχει τις τελειες αναλογιες και καμπυλες..χεχε!!
Η παλαμη μου εφαρμοζει λες και ο φακος εχει κοπει στα μετρα μου,ειναι πιο πολυ pocket size απ'οτι τον υπολογιζα απο τα βιντεο και τις φωτο..
Σαφως και θα τον δουλευω φουλ σε high και turbo,αν και μου εδειξε σημαδια οτι ζεσταινεται γρηγορα!!
Η μικρη που λες βγαζει τρομερες micro φωτο και το οπτικο της ζουμ ειναι για ρεσιταλ.
Αυριο στο φως της ημερας θα την ξεψαχνισω καλυτερα γιατι με χαμηλο φωτισμο μεσα στο σπιτι κολωνει λιγο!!

Ολες οι compact εχουν θεμα με τον χαμηλο φωτισμο και ιδιαιτερα οταν ζουμαρεις. Το ζουμ να ξερεις επηρρεαζει (παρα) πολυ την αναλυση.
Μια πανασονικ που ανταποκρινεται καλα στον χαμηλο φωτισμο, και γενικοτερα απο τις καλυτερες μικρες της αγορας ειναι η LX3/LX5.

Για τον ΤΚ22 που ζεστενεται γρηγορα, ειναι φυσιολογικο. Ολοι οι φακοι το ιδιο αντιδρουν.