Φακοί Fenix

Απάντηση: Φακοί FENIX

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.
Δύσκολα πάντως θα αποφασήσω.Βλέπεις ο ένας Fenix είναι καλύτερος από τον άλλο.

Re: Φακοί FENIX

Αν μπορουσες να αναφερεις και τις βασικες χρησεις για τις οποιες προοριζεται ο φακος, πιθανως να βλεπαμε και καμμια αλλη λυση.

Εγω πχ τον Fenix LD40 τον εχω για το αυτοκινητο. Πιστευω οτι ειναι ο πιο καταλληλος φακος για αυτη τη χρηση.

Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Γεια σας και πάλι.Η χρήση για την οποία τον θέλω είναι κυρίως εξωτερική.Νυχτερινό πότισμα σε χωράφια με ελιές,και περπάτημα τη νύχτα στη φύση.
Θέλω να μην είναι δυνατή μόνο η δέσμη και το περιφεριακό φως αδύναμο.Δέσμη και περιφεριακό το ίδιο,να μην ξεχωρίζει.Να χτυπάει όμως και 200
μέτρα τουλάχιστον.Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ πάντως η γνώμη σας θα με βοηθήσει πολύ.
Σας ευχαριστώ.

Καταλαβα.
Εδω υπαρχει θεμα με την δυναμη της δεσμης που θελεις που ο ΤΚ35 δεν θα σε καλυψει στα 200 μετρα.

Οταν ο κατασκευαστης μιλαει για 350 μετρα beam distance, εννοει οτι στα 350 μετρα αποσταση η δεσμη του φακου θα φεγγει μερικα λουμενς.
Αρα αν θες να φωτιζει στα 200 μετρα (με πολλα λουμενς) πρεπει να αγορασεις φακο που να ξεπερνα η δεσμη του τα 500 μετρα!

Αυτο, μαζι με την προυποθεση σου ΚΑΙ για flood/περιφερειακο φωτισμο, σε περιοριζει και σε στελνει σε 'μεγαλους' φακους οπως ο κορυφαιος Fenix ΤΚ75, ο οποιος μου φαινεται ιδανικος για τις αναγκες σου.
Νομιζω ομως οτι και ο θαυμασιος 8χΑΑ Fenix ΤΚ41 θα κανει καλα την δουλεια με το beam distance των ~500 λουμενς που εχει.

Αν αναθεωρησεις το beam distance που πιστευεις οτι χρειαζεσαι στα 100-150 μετρα (που ειναι πολλα!), τοτε ο Fenix TK35 θα ειναι αποδεκτος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο 'χιωτης' για την άμμεση απάντηση.
Έγινες απολύτως κατανοητός.
Μάλον θα πρέπει να αναθεωρήσω το 'beam distance' όπως λες.
Θα επανέλθω κάποια άλλη στιγμή αφού το ψάξω λίγο.
Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Καi o παλιος TK75 με τα 2500 λουμενς ειναι μια χαρα.

Και μονο που τον βλεπεις (ειναι και τεραστιος) σου εμπνεει δυναμη και αξιοπιστια!! Αμα βαλεις και το extension tube, ασε..

Κατα τη γνωμη μου ειναι μακραν ο καλυτερος και πιο αξιοπιστος φακος στην κατηγορια των 2000+ λουμενς. Και ο πιο καλοφτιαγμενος

Χιώτη από θερμοκρασίες πως πάει; Ο skyray king που έχω στο δεκαπεντάλεπτο δεν τον ακουμπάς τώρα το καλοκαίρι....

Σωστα, ο skyray king, στο 10λεπτο αρχιζει και γινεται ενοχλητικος.

Ο ΤΚ75, επειδη τον εχω τσεκαρει σχολαστικα, δεν εχει κανενα θεμα.
Θα ψαξω να βρω, και θα ποσταρω σε αυτο το νημα, τις θερμοκρασιες που εχω καταγραψει σταδιακα οταν τον ειχα αναμμενο στο τουρμπο για μια ωρα.

Σε καθε περιπτωση, το χερι σου δεν ερχεται σε επαφη με την κεφαλη λογω κατασκευης. Οπως και κανενα προβλημα δεν ειχα διαπιστωσει με τον Τhrunite TN30 των 3000 λουμενς.

Αυτο που δεν εχω τσεκαρει ειναι η θερμοκρασια του ΤΚ75 με το battery extension. Θελω να δω τη συμπεριφορα του και τη θερμοεπαγωγη του σε 2+ ωρες συνεχομενης λειτουργιας στο τουρμπο.

Από την μια γράφει,

This product is no longer available: the manufacturer claims that FastTech did not comply to minimum advertised price (MAP) while prior to listing, FastTech was never informed of any MAP policy/agreement from the manufacturer's official distributors. We are no longer carrying this product due to unclear distribution policies and requirements.

Από την άλλη μπορείς να τους αγοράσεις... :huh2:

μαλλον δεν ανανεωσαν τις σελιδες?
Διαφορα στις τιμες προσεξε κανεις?

Παιδες, μη δινετε παραπανω λεφτα για τον νεο ΤΚ75..

Η διαφορα ΔΕΝ ειναι ορατη με το ματι, με τιποτα, σε τοσα λουμενς.

Εχω τους ΤΝ31 ΧΜL και ΤΝ31 ΧΜ-L2 και δεν βλεπω την παραμικρη διαφορα!!

Καλημέρα σωστή η παρατήρηση.
Εγώ βλέπω ότι στόν tk 75 με τα 2900 δίνει runtime στο turbo 1h 15min οσο και στόν tk με τα 2600 !
http://www.fenixlighting.com/products/fenix-tk75-led-flashlight.aspx
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?352450-Fenix-TK75-3xXM-L-U2-4x18650-Review
Αν δέν είναι ''λάθος" δέν θα έπρεπε θεωρητικά πάντα να έχει μειωθεί λίγο η αυτονομία ?

Δεν ειναι λαθος.

Χοντρικα και αγνοωντας καποιες βελτιωσεις του λεντ που δεν ενδιαφερουν τον τελικο χρηστη:

Το νεωτερης γενιας XM-L2 led ειναι 10% περιπου πιο αποτελεσματικο απο το ΧΜ-L. Δηλαδη περισσοτερη ενεργεια μετατρεπεται σε φως (αρα παραγει και λιγοτερη θερμοτητα).

Οπως βλεπουμε ο νεος ΤΚ35 ειναι 11% φωτεινοτερος απο τον παλαιο (2600--->2900λουμενς) χωρις να μειωθει η αυτονομια.

Θα μπορουσε να ειχε αυξηθει η αυτονομια παραμενοντας στα 2600 λουμενς. Αλλα επειδη γινεται πολεμος για τα λουμενς, πουλανε περισσοτερο, η αυτονομια πεφτει σε δευτερη θεση.

Mα δεν αξιζει να πάρει κανεις το προηγουμενο μοντέλο για να πληρωσει λιγότερα... ίδια τιμη έχουν

Ιδια τιμη?
Βρηκες πουθενα τον καινουριο ΤΚ75 ΧΜ-L2 με 159 δολλαρια, δηλαδη οσο εχει τον παλιο ΧΜ-L η Fasttech?