2.8 και 23 στοιχεία σε 16 γκρουπ. Μια χαρά τέλειος φακός θα είναι και το βάρος του εξαιρετικά λογικό. Και στην τιμή θα χτυπήσει στα ίσια τον sony. Μάλλον για εξαιρετική αγορά τον βλεπω και κανονικό ταίρι με την xt1.
o 50-140mm f/2.8 WR OIS με ενα κιλο βαρος σχεδον και 72mm φιλτρο δειχνει να απευθυνεται σε αλλο κοινο απο αυτο που προτιμα ενα μικρο σχετικα συστημα, απο την αλλη τα 350γρ του αντιστοιχου σε εστιακες Panasonic μ43 35-100/2.8 δειχνουν υπερβολικα λιγα, κατι ενδιαμεσο στα 500γρ θα ηταν ιδανικο με καλυτερη αποδοση ακομη απο τον Πανυ 35-100, ελπιζω το αυξημενο βαρος του 50-140 να συναδει και με πολυ καλυτερο IQ.
Φυςικα ετςι ειναι αλλα ενας επαγγελματίας που εχει ήδη FF εξοπλισμό γιατι να πηδηξει σε ενα συςτημα που του προςφερει αντίστοιχα βαρύ εξοπλισμό και υστερεί σε τομείς που του ειναι απαραίτητοι π.χ. Φλας ?
δεν μιλώ κάν για ποιότητα στην παραπάνω εξίσωση θεωρώντας τη ισοδύναμη (με την ευρύτερη έννοια) μιας και δεν ειναι ο βασικός προβληματισμός,
Εγώ αντίθετα νομίζω οτι η κυρίως αγορά του θα γίνει απο λίγους ερασιτέχνες που εχουν primes και θα θέλουν την ευκολία του zoom για συγκεκριμένες χρήσεις και δεν εχουν κανένα αλλο συςτημα.
Υ.Σ.
για να μην θεωρηθεί οτι εχω κατι με την Fuji και γράφω τα παραπάνω , το πιο πιθανόν ειναι να επανέλθω με μια ανάλογη εκτιμηςη την Δευτέρα και για την Ολυμπους μετα την ανακοίνωση βάρους μεγέθους του 40-150/2.8 ....
νομιζω οι περισοτεροι επαγγελματίες φωτογραφοι δεν τραβανε με φλας πανω στη μηχανη, και στο ιντερνετ υπαρχουν πολλες φωτογραφιες με fuji απο studio, στο λινκ του tzo για το 56/1.2 πχ
ειναι πολυ ωραιο το συστημα της fuji , αλλα με αυτες τις τιμες για φακους , νομιζω θα επρεπε να ηταν FF.
νομιζω η σαμσουνγ τωρα εχει τις πιο λογικες τιμες για φακους και σωματα , αλλα ειναι σαμσουνγ
Ο 55-200 είναι made in Japan, μεταλλικός, με διακόπτη OIS, δαχτυλίδι διαφράγματος και f/3.5-4.8.
Ο 50-230 είναι made in China, πλαστικός, χωρίς διακόπτη ΟΙS, χωρίς δαχτυλίδι διαφράγματος και f/4.5-6.7.