Φακοί Fujinon X-mount

Εμένα καθόλου δεν με ενοχλεί η έλλειψη σταθεροποιησης στο 8-16, ειδικά αν έχει θυσιαστεί για καλυτερη απόδοση κ όσο το δυνατόν μικρότερη παραμορφωση 👍
Θα συμφωνήσω μαζί σου

Ούτως ή άλλως στους υπερευρυγωνιους δεν πολύ χρειάζεται η σταθεροποίηση, και ειδικά αυτός είναι και 2,8, οπότε όλα οκ

Χρήμα που θα βρούμε ν αγοράσουμε

ωραιο τεστ, αν και οπτικα ο 90αρης ειναι λιγο καλυτερος εγω τον 56 θα επαιρνα και παλι γιατι νομιζω ειναι πιο βολικη εστιακη αποσταση

Διάβασα 35 σελίδες νήμα... Ωραία όλα αυτά τα εξωτικά, αλλά επειδή δεν θα έχω πολύ χρόνο να εκτιμήσω την ΧΑ, τα δυο pancake φακουδάκια 27/2,8 και 18/2 λένε τίποτα? Τα έχει κανείς να μας πει συμπεριφορά σε πραγματικές συνθήκες?

Ο 27αρης είναι τρομερά οξύς και πολύ μικρός αλλά δεν είναι και ο πιο γρήγορος στην εστίαση και θορυβώδης.
Ο 18αρης είναι λίγο μεγαλύτερος σε μέγεθος αλλά εξίσου καλός σαν φακός άσχετα από κάτι παράπονα που διαβάζω κατά καιρούς.
Κατά καιρούς ο 27αρης βγαίνει στο eglobal με τιμή κάτω από τα 200 ευρώ.

o 27άρης που έχω κάνει καλό πακέτο, από την άποψη του μεγέθους,
χωράει μηχανή και φακός μαζί σε τσέπη μπουφάν. έστω με λίγη δυσκολία

ισχύει το αργός και θορυβώδης για την εστίαση,
οπτικά δεν θεωρώ ότι έχω τις γνώσεις να κρίνω, είμαι πάντως ικανοποιημένος

και στο photozone.de που έχει αναλύτικό τεστ, έχει από τις καλύτερες βαθμολογίες ανάμεσα στους φακούς fuji

Ο 27αρης είναι τρομερά οξύς και πολύ μικρός αλλά δεν είναι και ο πιο γρήγορος στην εστίαση και θορυβώδης.
Ο 18αρης είναι λίγο μεγαλύτερος σε μέγεθος αλλά εξίσου καλός σαν φακός άσχετα από κάτι παράπονα που διαβάζω κατά καιρούς.
Τι διαβασες για τον 18αρη; Για οποιον τον βολευουν τα mm ,
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι ιδανικος με f2 και δαχτυλιδι διαφράγματος
Παντα με βγαζει ασπροπροσωπο

Ωραία, απ' ότι είδα το πακέτο με την XA είναι στα ίδια με την GX80+14/2,5 οπότε πολύ βολικό (να είχε και σταθεροποίηση στο σώμα... ).

edit: και ο 18/f2 στα ίδια περίπου με τον panny 20/1,7

Re: Fuji X-A1/2 και Χ-Α10

κανει για πρόσωπο/πορτραίτο ο 35mm ? οταν λέμε καλή τιμη ποσο περιπου?

Re: Fuji X-A1/2 και Χ-Α10

οριακα κανει, για μεσαιο πορτραιτο (μπουστο δηλ . και πισω).

Εγω τον ειχα παρει στα 340 , εκει γυρω τον βρισκεις. Απο 300 μεχρι 400 .

Ακομα καλυτερα φυσικα για πορτραιτο ο 90mm f/2 , αλλα ξεφευγει πολυ η τιμη του.
Το ιδιο και ο 56mm 1.2.

H χρυση τομη ειναι ο 50mm f/2 ... πολυ οξυς,μικρος κι ελαφρυς, γρηγορος ,αθορυβος, και αδιαβροχος.

Tον βρισκεις σε πολυ καλη τιμη καινουργιο , απο grey market στα 385 ευρω ...https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xf-50mm-f-2-r-wr-lens-black.html

Τον 35αρη 1.4 , τον βρισκεις παλι απο Grey market λιγο παραπανω ...https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xf-35mm-f1.4-r-lenses.html

Ο 35αρης εχει καταπληκτικο "γραψιμο" , ηταν ο αγαπημενος μου φακος. Απλα ειναι λιγο θορυβωδης και λιγοι πιο αργος στην εστιαση, επισης δεν ειναι αδιαβροχος, αν σ ενδιαφερει αυτο.

Last edited:

Έχω τον 27mm. Όντως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος στην εστίαση και κάποιες φορές σε γρήγορες κινήσεις αποτυγχάνει να εστιάσει αλλά για το θορυβώδης δεν συμφωνώ. Εντάξει ίσα ίσα που ακούγεται σε εσωτερικό χώρο

Καλωσορίζουμε το νέο μέλος μας, που φαίνεται ότι έχει και fuji εξοπλισμό;
Πως είναι το όνομα σου φίλε και αν θες πες μας και τι εξοπλισμό έχεις;

Καλωσορίζουμε το νέο μέλος μας, που φαίνεται ότι έχει και fuji εξοπλισμό;
Πως είναι το όνομα σου φίλε και αν θες πες μας και τι εξοπλισμό έχεις;

Καλησπέρα φίλε, Αποστόλης :) . Από πέρυσι τον Οκτώβρη έχω μια Fuji x-t10 μαζί με τον 27mm. Μόλις προλάβω θα ανεβάσω καμιά φώτο στα gallery. Γενικά ωραία μηχανούλα με φοβερά jpeg, με fuji raw δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Ο φακός μικρός, οικονομικός και πάρα πολύ οξύς.