Φακοί Fujinon X-mount

Ο κιτ 18-55 είναι ότι πρέπει, μικρός και με σχετικά καλό διάφραγμα. Αθόρυβος και σχετικά γρηγορος στην εστίαση.
Εγώ αυτόν εχω όπως και οι περισσότεροι για πρώτο φακό.
Από σταθερούς δυστυχώς δεν θα βρεις κάτι άλλο, γι αυτό ζητάμε κι εμείς ibis....

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Kι όμως, είναι ακριβώς ο φακός που αποφεύγω διά ροπάλου, αφού δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα έναντι του 16-50/2-2.8 στην ΝΧ1.
Κατ' επέκταση ούτε και από τον 24-70/2.8GM και τον Tamron 28-75/2.8 στην α7ΙΙΙ.

Τον 80/2.8 μάκρο εξετάζω αυτές τις μέρες. Δεν βλέπω να υπάρχει και άλλη επιλογή.

Για μένα το πρόβλημα στον 18-55 είναι το 18mm που δεν είναι αρκετά ευρυγώνιο και σε αναγκάζει να έχεις και άλλο φακό. Μόνο και μόνο για αυτό τον απορρίπτω και προτιμώ τον Fuji 15-45 παρόλο που είναι πλαστικός και πιο σκοτεινός.

Υ.Γ. Τώρα TZO οποιαδήποτε σύγκριση του Samsung 16-50 με άλλους φακούς κιτ, απλά δεν έχει νόημα...ο Samsung 16-50 είναι διαστημόπλοιο και κατηγορία από μόνο του. Ο Fuji 18-55 είναι ένας καλός κιτ φακός, φωτεινός, μεταλλικός και αν σε καλύπτει το εύρος του (εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει, κυρίως κάτω άλλα και στο πάνω άκρο) είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις.

Εγώ την έχω καταβρει στο βιντεο με τον 15-45. Μικρός, ελαφρύς, sharp στο κέντρο και με power zoom και σταθεροποίηση. Ιδανικό σετακι για gimbal και με f3.5 στα 15mm δουλεύεται άνετα και βράδυ

Εγώ την έχω καταβρει στο βιντεο με τον 15-45. Μικρός, ελαφρύς, sharp στο κέντρο και με power zoom και σταθεροποίηση. Ιδανικό σετακι για gimbal και με f3.5 στα 15mm δουλεύεται άνετα και βράδυ

Ναι το ανέφερα και εγώ, ο 15-45 είναι νομίζω η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή σε ευρυγώνιο ζουμ στην Fuji. Και όπως είπες στα 15mm είναι f3,5 μόλις 0,5 stop πιο σκοτεινός από τον ''ακριβό'' 18-55.
Και τα 22,5mm του 15-45 είναι τεράστια διαφορά στο κάδρο σε σχέση με το σφιχτό 27mm του 18-55.

ιδια τιμη εχουν σχεδον πια.... το θεμα ειναι , ενταξει λιγο πιο σκοτεινος, ειναι ομως το ιδιο οξυς , εστω και με κλειστο διαφραγμα στα ακρα ?

Τον εχει τεσταρει κανεις με τον 18-55 ?

δυστυχως το συστημα της fuji ειναι "απομονωμενο"... η sigma και tamron το αγνοουνε και δεν βγαζουν τιποτα γι αυτο.

Οι φημες μεχρι τωρα ελεγαν οτι η Sigma θα βγαλει φακους αλλα τωρα μετα την συμφωνια με την Panasonic και την παραλληλη σχεση με την Sony πολυ αμφιβαλλω.

Οι φημες μεχρι τωρα ελεγαν οτι η Sigma θα βγαλει φακους αλλα τωρα μετα την συμφωνια με την Panasonic και την παραλληλη σχεση με την Sony πολυ αμφιβαλλω.

Θεωρώ ότι παίζει ανάλογα και με τις πωλήσεις, όσο μεγαλώνει το σύστημα της Fuji Και αυξάνονται οι πωλήσεις τόσο δεν θα μπορεί να το αγνοεί και άλλο. Αργά η γρήγορα πάντως θα βγάλει φακούς και για Fuji πιστεύω.

την εκπληξη την εκανε η Viltrox!

Για να δουμε τι λεει κι αυτος ο φακος οταν βγει...
https://www.fujirumors.com/viltrox-85mm-f1-8-autofocus-lens-for-fujifilm-x/

Viltrox-85mm-F1.8-for-Fujifilm-X.jpg

Δεν πολύ καταλαβαίνω τι μπορεί να φέρει η Sigma στον σύστημα που δεν υπάρχει ήδη.
Αν μιλάμε υποθετικά για κάποιον γρήγορο zoom, ας τον βγάλει πρώτα για τα mirorless συστήματα που υποστηρίζει χρόνια και μετά βλέπουμε.

Δεν πολύ καταλαβαίνω τι μπορεί να φέρει η Sigma στον σύστημα που δεν υπάρχει ήδη.
Αν μιλάμε υποθετικά για κάποιον γρήγορο zoom, ας τον βγάλει πρώτα για τα mirorless συστήματα που υποστηρίζει χρόνια και μετά βλέπουμε.

θα μπορούσε να προσγειώσει λίγο τις τιμές

υπάρχουν πολύ καλοί φακοί nikon, canon, sigma, tamron σε ff που είναι φθηνότεροι από fujinon apsc

και να έχουμε περισσότερες επιλογές, γιατί όχι

αλλά δεν βλέπω πλέον φως, ειδικά τώρα που όλοι βγάζουν μοντέλα FF