Φακοί Fujinon X-mount

έναν αντάπτορα af άμα βγάλει, με μοντούρα για Nikon φακούς, θα ναι οκ
για canon νομίζω υπάρχει ήδη

Δεν πολύ καταλαβαίνω τι μπορεί να φέρει η Sigma στον σύστημα που δεν υπάρχει ήδη.
Αν μιλάμε υποθετικά για κάποιον γρήγορο zoom, ας τον βγάλει πρώτα για τα mirorless συστήματα που υποστηρίζει χρόνια και μετά βλέπουμε.

Δεν προκειται πλεον.

Εγω ετσι εχω καταλαβει. Απο την στιγμη που η Sigma δεν ακολουθησε την ταμρον σε ζουμ φακους για την μοντουρα Ε και διαλεξε να τροποποιησει μονον τους art καταλαβαινει κανεις που παει το πραγμα.

Πιθανολογω οτι φακους νεους για συστημα πλεον μονο για την πανασονικ θα χτισει και τους ιδιυος αυτους φακους ισως υστερα τους ενταξει και σε αλλα συστηματα.

Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Με το καλό να τα δεχτείς.
Καλή επιλογή ο 50αρης έναντι του 60αρη λόγω καλύτερης εστίασης, f2 και wr.
Άριστη επιλογή έκανες.
Όπως σωστά είπε και ο φίλος παραπάνω απόλαυσε τα θετικά της μηχανής που είναι πάρα πολλά.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Για νεογέννητο υπερτερεί ο μάκρο.

Ούτε αστραπιαίο CAF χρειάζεται, ούτε στεγανότητα. Ούτε το 2.4 περιορίζει έναντι του f/2.

Αλλά αφού τον έχει υπόψη του τον μάκρο για επόμενη αγορά, μια χαρά.
Το κακό μόνο ότι θα είναι κοντινά εστιακά μήκη, 50-60.

Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

""Το κακό μόνο ότι θα είναι κοντινά εστιακά μήκη, 50-60 ""
ΤΖΟ αυτό με απέτρεψε να τον αγοράσω αυτήν την στιγμή.

Αφού έχει τον 50αρη γιατί να πάρει και 60αρη τώρα.
Για το macro, το οποίο δεν είναι και macro 1:1;
Στην έσχατη που θέλει macro ας πάρει 2 tubes κινέζικα των 20 ευρώ να κάνει δουλειά με τον 18-55.

Θα τον διευκολύνει στο νεογέννητο σε δημιουργικές λήψεις απομονώνοντας λεπτομέρειες προσώπου, τις πατουσίτσες, δαχτυλάκια κτλ. Δεν είναι απαραίτητο το 1:1 σε νεογέννητο, και το 0.5x μια χαρά είναι.
Ο 50άρης είναι 0.15x.

Εξάλλου ο μάκρο μπορεί να έχει και διπλή χρήση, δεν περιορίζει σε μάκρο χρήση.

Τα μωρά κουνιούνται συνεχώς, και ο 60αρης είναι πιθανότατα ο πιο αργός φακός του συστήματος σε af, τουλάχιστον όσο τον θυμάμαι. Επομένως δεν πιστεύω ότι ενδείκνυται , εκτός κι αν το φωτογραφίζει στον ύπνο του ή με MF. Εγώ θα έπαιρνα τον 35αρη για την ΧΤ3. Ο 50αρης θα είναι πολύ περιοριστικός εντός σπιτιου

Καλορίζικη και καλές λήψεις!!! Και εγώ με την σειρά μου προτείνω τον 35mmf2 που δεν σε περιορίζει τόσο μέσα σε σπίτι. Ενω θα πρότεινα και τον 23mmf2.

Εκτος και αν κανεις μακροφωτογραφια ο 60αρης καμια αλλη χρηση δε θα δωσει. Eκτος αν θες να ταλαιπωρηθεις για να βγαζεις παρανυχιδες .

Οι υπολοιποι φακοι με τον 23mm που αναφερθηκε μακραν πιο χρησιμοι για low light καταστασεις αλλα για μπεμπηδες/μπεμπες κλπ εγω θα προτιμουσα εναν 90mm που ειναι και η φυσιολογικη συνεχεια του σετ που ηδη απεκτησες.

Eγώ σε φάση με νεογέννητο σε full frame με 35/1.4 και 90/2.8 μάκρο ήμουν.
Αδιάφορο είναι το γρήγορο AF στο νεογέννητο.

https://www.colesclassroom.com/best-newborn-photography-lenses/

2) A MACRO LENS
The next lens that is really essential for newborn photography is a macro lens. This is the lens that will allow you to capture all of those teeny tiny details that are so important in newborn photography. I love the 100mm 2.8 lens it is a really wonderful lens. Now, if you don’t have a macro lens, you can try to get these types of details with another lens but honestly it is just NOT the same. A macro lens will give you the sharpness and show details that you really can’t capture with other lenses.

Εκτος και αν κανεις μακροφωτογραφια ο 60αρης καμια αλλη χρηση δε θα δωσει. Eκτος αν θες να ταλαιπωρηθεις για να βγαζεις παρανυχιδες .

To πρώτο κόψιμο νυχιών, ναι, φυσικά και είναι μια καλή φωτογραφία με μάκρο φακό.

Γενικά όσο περισσότερο γεμίζει το κάδρο η λεπτομέρεια, τόσο περισσότερο ξεχωρίζει η φωτογραφία ώστε να επιλεγεί για το άλμπουμ. Και σε αυτό ο μάκρο φακός είναι απαραίτητος, τόσο για το αποτέλεσμα που δίνει, όσο και για την ευκολία κατά τη λήψη.

άμα στο πρώτο κόψιμο νυχιών αντί να βοηθάς, κρατώντας το μωρό, βγάζεις φωτογραφίες, πιο πιθανόν είναι να φας μια παντόφλα στο κεφάλι παρά να εστιάσεις σωστά με το μάκρο φακό

άμα στο πρώτο κόψιμο νυχιών αντί να βοηθάς, κρατώντας το μωρό, βγάζεις φωτογραφίες, πιο πιθανόν είναι να φας μια παντόφλα στο κεφάλι παρά να εστιάσεις σωστά με το μάκρο φακό

χαχα...έτσι είναι!!!:flipout:

Ακριβώς το αντίθετο, με τον μάκρο σε μια-δυο-τρεις λήψεις θα πετύχεις το επιθυμητό κάδρο και δεν θα ενοχλήσεις άλλο τη μαμά.
Ενώ με τον κανονικό φακό δεν θα πετύχεις το ίδιο σφιχτό κάδρο και θα παιδεύεσαι ξανά και ξανά, εκνευρίζοντας και σένα και τη μαμά.

Και στο άλμπουμ πιο εντυπωσιακό θα είναι δαχτυλάκια να γεμίζουν το κάδρο και το ψαλιδάκι πώς κόβει το νυχάκι, παρά ένα μακρινό πλάνο, στο οποίο "κάτι κρατάει η μαμά, στάσου να δω, α, ψαλιδάκι είναι".

Δουλειά για απομόνωση λεπτομέρειας γίνεται με πολλούς φακούς.
Η διαφορά με τον μάκρο φακό είναι ότι γίνεται ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά.

Είχες ποτέ μάκρο φακό;

Στην έσχατη που θέλει macro ας πάρει 2 tubes κινέζικα των 20 ευρώ να κάνει δουλειά με τον 18-55.

Όσον αφορά τα extension tubes, η διαφορά τόσο στο αποτέλεσμα όσο και στην ευκολία λήψης σε σύγκριση με έναν μάκρο φακό είναι πολύ μεγάλη:

https://www.youtube.com/watch?v=ciFtlWQaCQ4

Είχα compact μηχανές που έβγαζαν και καλό macro.
Ναι δε είχα το αποτέλεσμα που βλέπουμε στο σχετικό νήμα του φόρουμ αλλά τη δουλειά μου την έκανα.
Όσον αφορά τα μωρά σίγουρα με το πέρασμα των χρόνων πιο πολύ νοσταλγία προκαλεί ένα πορτρέτο πάρα μια πατούσα ή ένα χέρι.