Σχεδόν σε όλους τους ευρυγώνιους φακούς πέφτει η απόδοση όσο ζουμάρεις, οπότε τα συμπεράσματά σου είναι λογικά. Ένα τέτοιο φακό τον έχεις να τον δουλεύεις κυρίως στα 10 άντε μέχρι τα 14....σπάνια πιστεύω θα πας παραπάνω και αν πας καλύτερα να βάλεις τον κιτ όπου λογικά αποδίδει καλύτερα εκει, άλλα και αυτός μετά τα 35mm θα πέφτει σε απόδοση.
Δεν ξέρω τι διαφορές είδες άλλα δεν νομίζω ότι έχει κάποιο θέμα ο φακός σου, εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια, είδες πολύ μεγάλες διαφορές?
Επίσης μην υποτιμάς τον κιτ 16-50 είναι αρκετά Sharp και ισάξιος με φακούς που έχουν πολύ μεγαλύτερη τιμή από αυτόν.
Τέλος δεν ξέρω τι διαφορά περίμενες να δεις. Για να δεις καλύτερη ποιότητα εικόνας μόνο αν πας σε prime φακό.
θα κοιταξω για 23 f 1,4 και βλπουμε για τον 56
ναι πολυ καλος ειναι .. απλα παω και σε πολυ μικρα μαγαζια που και με 16 μεχρι 23 εισαι κομπλε χαχα
Ναι το Optical Limits είναι ίσως το καλύτερο (αν και αρκετά αυστηρό) site για reviews φακών, πάντα βέβαια κρατάς και κάποιες επιφυλάξεις γιατί δεν ξέρεις τι κόπια τους έκατσε και αν ο δικός σου θα είναι ο ίδιος ποιοτικά.
Πάντως το έγραψα και πριν δεν μου κάνει εντύπωση να ξεπερνάει σε απόδοση ο κιτ τον 10-24 ειδικά όσο ο 10-24 πλησιάζει στα 24mm...είναι πολύπλοκος φακός και γενικά σχεδόν όλοι οι υπερευρυγώνιοι αποδίδουν καλύτερα στο κάτω εστιακό μήκος. Αλλα όπως είπαμε δεν τους παίρνεις για να τραβάς στα 24mm τέτοιους φακούς, θα το κάνεις κάποιες φορές άλλα κυρίως τραβάς στο κάτω εστιακό μήκος και εκει σε νοιάζει να είναι πολύ καλός.
Υ.Γ. Καλορίζικος και ο νέος φακός, πολύ καλή επιλογή!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.