Φακοί Fujinon X-mount

Σωστό κι αυτό...! :p

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Η αλήθεια Γιάννη είναι ότι σε αλλαγές μηχανών είσαι πολυβόλο!!! Μόνο σε fuji (μιας και είμαστε σε αντίστοιχο νήμα) από όσο θυμάμαι τον τελευταίο χρόνο έχεις πάει από Xpro2--XE3--XT2--XT3....δεν έχεις αφήσει τίποτα στο διάβα σου!!χαχα:grinning-smiley-043

Του χρόνου θα έχεις αλλάξει 3 κάμερες από 3 διαφορετικές εταιρείες :)

Πολύ εύστοχο , Το ίδιο σκεφτήκαμε όλοι για τον Γιάννη ... άντε ένα με δυο μήνες του δίνω ακόμα ....

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

το 2020 θα βγαλει σιγουρα καποια απο τις 2 με Ibis και το νεο επεξεργαστη-αισθητηρα, οποτε (και να φυγω) θα ξαναγυρισω σε fuji για δοκιμη! :p

Ζηλεύουν Γιάννη μην τους ακούς.
Είναι σαν τους παντρεμένους που κράζουμε τους εργένηδες αλλά κατά βάθος θέλαμε και εμείς λίγο από τη δόξα τους.

απο τα MFT που δημοσιευσε η Fuji , περριμενουμε πολυ καλο κοντραστ κα αναλυση στο κεντρο (σε wide kai tele), αλλα μετρια αποδοση στα ακρα, σε σχεση με τον 16-55, ισως ακομα και σε σχεση με τον πολυ καλο 18-55.

https://fujifilm-x.com/global/lenses/xf16-80mmf4-r-ois-wr/specifications/

https://www.fujifilm.com/products/d..._lens_xf18_55mmf28_4_r_lm_ois/specifications/

https://www.fujifilm.com/products/d...non_lens_xf16_55mmf28_r_lm_wr/specifications/

mft1.jpg

Πράγματι δεν είναι κάτι τρομερό το f4 σε μηχανή με crop αισθητήρα άλλα οκ, είναι φακός γενικής χρήσης, για βίντεο, για ταξίδια κλπ. Προφανώς δεν θα είναι Bokeh Monster και ούτε θα αντικαταστήσει κάποιο Prime φακό. Η σταθεροποίηση του πάντως των 6 stop θα βοηθάει πάρα πολύ και σε βράδυ με σταθερά θέματα. Κάθε φακός είναι για άλλες δουλειές....θα τον ήθελα και εγώ με σταθερό f2,8 άλλα θα ζύγιζε 1 κιλό και θα έκανε 2.000 ευρώ!!

Δεν υπάρχει σε κανένα σύστημα αντίστοιχος 2.8

Φυσικά σε crop καταλήγει να είναι 5.6 , αλλά εγω είχα πάντα κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με 2-3 primes για νυχτερινά και καλό bokeh.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Συζήτηση να γίνεται αλλά αν έχεις μάθει σε zoom με f2.8 δυσκολεύεσαι να τον βάλεις στις υποψηφιότητες. Και να πάω να τον πάρω έχοντας ήδη ΧΗ1 και 16-55 μάλλον είναι κακή ιδέα. Για έναν χρήστη σώματος χωρίς IBIS βέβαια, φαντάζει καλή περίπτωση

Δεν υπάρχει σε κανένα σύστημα αντίστοιχος 2.8

Φυσικά σε crop καταλήγει να είναι 5.6 , αλλά εγω είχα πάντα κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με 2-3 primes για νυχτερινά και καλό bokeh.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Τελικά σε crop δεν ισχύει το πραγματικό f.. που γράφουν πάνω οι φακοί; Λιγάκι έχω μπερδευτεί;

Μεγάλη κουβέντα...το 2.8 είναι 2.8 σε οποιο σύστημα κι αν είμαστε.
Αλλά αν συγκρίνουμε με FF γίνεται αυτή η αναγωγή, κυρίως όσον αφορά το dof.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Και πες ότι συγκρίνουμε και μεσαίο φορμάτ, τι γίνεται;

Αυτό είναι πράγματι μεγάλη κουβέντα και συζήτηση, όπως λες το f2,8 είναι πάντα f2,8, άλλα ένας μεγαλύτερος αισθητήρας συγκεντρώνει περισσότερο φως στο ίδιο διάφραγμα φακού λόγο μεγαλύτερης επιφάνειας, εκει τι κάνεις??? Γνώμη μου, πολύ χοντρικά, ότι όσο μεγαλώνει ο αισθητήρας βελτιώνεται και το Iso έτσι καλύπτεται και η διαφορά φωτεινότητας του φακού...π.χ. ένας φακός f2,8 σε m4/3 θα βγάλει περίπου την ίδια φωτογραφία (και σε Dof Και σε θόρυβο) με ένα φακό f5,6 σε FF μηχανή...πολύ χοντρικά όλα αυτά....αν δεν παίζανε ρόλο όλα αυτά τότε θα παίρναμε μια Panasonic Fz300 με φακό 25-600mmf2,8 Και θα ήμασταν άρχοντες!!!