Φακοί Fujinon X-mount

Όταν δεν συγκρίνεις, δεν υπάρχει θέμα... Απλά εμείς έχουμε τη πολυτέλεια να έχουμε πιάσει στα χέρια μας και FF και για αυτό γίνεται η κουβέντα.

Ο καθένας επίσης έχει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες...εμενα πχ με ελκύει το πολύ μικρό βάθος πεδίου, άρα είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με FF.

Τεσπά....πάμε παρακάτω.

ΥΓ...για πολλοστή φορά αποκτάω τον 35mm 1.4, ο αγαπημένος μου φακός στο σύστημα. Μαζί με τον 90 θα ήταν τρομερό δίδυμο. Αλλά λόγο κόστους σκέφτομαι τον πιο οικονομικό VILTROX 85mm 1.8.
Τον έχει δοκιμάσει κανείς;

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Όταν δεν συγκρίνεις, δεν υπάρχει θέμα... Απλά εμείς έχουμε τη πολυτέλεια να έχουμε πιάσει στα χέρια μας και FF και για αυτό γίνεται η κουβέντα.

Ο καθένας επίσης έχει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες...εμενα πχ με ελκύει το πολύ μικρό βάθος πεδίου, άρα είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με FF.

Τεσπά....πάμε παρακάτω.

ΥΓ...για πολλοστή φορά αποκτάω τον 35mm 1.4, ο αγαπημένος μου φακός στο σύστημα. Μαζί με τον 90 θα ήταν τρομερό δίδυμο. Αλλά λόγο κόστους σκέφτομαι τον πιο οικονομικό VILTROX 85mm 1.8.
Τον έχει δοκιμάσει κανείς;

Ειναι φοβερός ο 35mmf1,4 άλλα βρε παιδί μου με χαλάει που κάνει σαν ''καβουρδιστήρι'', στην X-E3 στο βίντεο απλά δεν χρησιμοποιείς AF, θορυβώδες και αρκετά μπρος πίσω σε εστίαση. Πάντως σε φώτος έχει μοναδική ποιότητα, οι φώτος ''μιλάνε'' κυριολεκτικά....είναι ο φακός που και fuji μηχανή να μην έχω δεν τον πουλάω και μένει πάντα μαζί μου!!
Από εκει και πέρα πιο πολύ με έλκει ο 56mmf1,2 παρά ο 90mmf2,8....κυρίως λόγω εστιακού μήκους...ο 90mm είναι 135mm σε FF, Πολύ περιοριστικό για μένα τουλάχιστον και πολλά χρήματα, άλλα μοναδικός φακός και αυτός, ασύλληπτη ποιότητα εικόνας, σφαίρα εστίαση και DOF να το πιεις στο ποτήρι...
Τον Viltrox τον έχει γνωστός μου, μου λέει πολύ καλά λόγια άλλα προφανώς δεν είναι σαν τον 90αρη...δεν τον έχω δοκιμάσει βέβαια.

Για 370 ευρώ που κάνει περίπου μια χαρά θα είναι! Προφανώς δεν είναι σαν τον 90 ....
Εγώ θέλω όσο πιο τελε γίνεται, 50αρη έχω Minolta 1.7 manual, μια χαρά είναι.
Τον θέλω για παραστάσεις και αγώνες των παιδιών σε κλειστούς χώρους....

Ίσως αργότερα δοκιμάσω τον VILTROX.

O 35mm 1.4 στην χτ3 εστιάζει γρήγορα, δεν ψαρεύει τόσο όσο στην χτ2 που είχα. Στο βίντεο μου λείπει η σταθεροποίηση...ελπίζω να την βάλει επιτέλους στην χτ4 ή στην xh2 με το βίντεο της χτ3.

Προσωπικά ένα φακό πέρα από το αν αξίζει σαν αγορά με βάση αυτά που προσφέρει και την τιμή του, κοιτάζω το εστιακό μήκος του και εύρος του και κατά πόσο θα τον χρησιμοποιώ αρκετά ώστε να αποσβέσει το κόστος του. Π.χ. ο Fuji 90mm μπορεί να είναι φακουδάρα άλλα για μένα τουλάχιστον έχει περιορισμένη χρήση, σαν κοντός τηλεφακός που θα τον χρησιμοποιήσεις όπως είπες σε κανένα αγώνα παιδιών κλπ...με λίγα λόγια light χρήση για τα χρήματα που θα επενδύσω. Ο Viltrox από την άλλη με τα χρήματα που ζητάει κάπως δικαιολογείτε η αγορά του. Συνήθως δίνω αρκετά χρήματα σε φακούς ζουμ/πασπαρτού ή σε Prime φακό με εστιακό μήκος για όλες τις χρήσεις π.χ. Fuji 35mm/fuji 23mm κλπ.

Ναι ο 35mmf1,4 και στην X-E3 είναι αργός, ένα τσικ γρηγορότερος από την X-T1 άλλα πάλι αργός και αρκετό ψάρεμα ειδικά σε βίντεο. Θες μάλλον X-T3/X-T30 για να στρώσει....δεν πειράζει κάποια στιγμή στο μέλλον που θα βρίσκω X-T30 στο 400ευρώ!!

εγω θα ηθελα ιδανικα τον fuji 200m, f/2 !!!

Αλλα με τετοιο κοστος και βαρος - ογκο θ αρκεστω στον Viltrox 85mm 1.8 ! :p

YG... εδω θα βοηθουσε ενας αισθητηρας με πολλα Mp για cropping.

Άπειρους φακούς θα θέλαμε άλλα όπως είπες κόστος και βάρος είναι αποτρεπτικοί παράγοντες, ας δούμε τώρα τον Viltrox και μια χαρά θα είμαστε.

Y.Γ. προσωπικά θα ήθελα τον fuji 8-16f2,8 άλλα 800+ γρ., μοσχάρι και τιμούλα στα 1.700 ευρώ!! Αουτς!!!!

Αυτά τα μικρά βιντεάκια που ανεβάζει στο κανάλι της στο youtube η Fuji με τους Χ-Photographers που χρησιμοποιούν τα διάφορα προϊόντα της είναι πολύ όμορφα και μακάρι να το έκαναν και άλλοι κατασκευαστές. Είναι μάλιστα και πολλά, για κάθε νέο φακό ή σώμα βλέπουμε καμιά δεκαριά ή και παραπάνω..π.χ. στην Fuji X-E3 είχε ανεβάσει στο κανάλι της 22 βίντεο με αυτήν!!! Ηταν για μένα ένας από τους βασικός λόγος να την αποκτήσω..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

marketing....:SFGSFGSF:

Πιάνει μια χαρά όμως και ας ξέρεις ότι είναι απλά διαφήμιση...ακόμα και οι Μπροσούρες της Fuji για τις μηχανές είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να σε κάνουν να τρέξεις στο μαγαζί και να πάρεις την μηχανή τώρα, άμεσα!!

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Γύρισες γύρισες και εσύ και τελικά κατέληξες στα καλά κορίτσια της Fuji....:grandpa:

Ναι μεν, άλλα πάντα έχω την Olympus em1 που δεν την πουλάω (την έχω ήδη 2 χρόνια) και είναι η βασική μηχανή μου (της πήρα πρόσφατα και νέο φακουδάκι 7artisans 7,5mm) όταν θέλω να πάω κάπου ''σοβαρά'', ταξίδια, δύσκολες καιρικές συνθήκες κλπ...την fuji την έχω για καθημερινές οικογενειακές στιγμές και βολτούλες, βασικά ύστερα από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε fuji και Olympus και θα συνεχίσω με αυτά τα 2 συστήματα, ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες μου + την Panasonic lx10 για τσεπούλες και πρόχειρες καταστάσεις..

Y.Γ. Για να είμαστε και δίκαιοι βέβαια δες παρακάτω χτεσινή φώτο με την X-E3 και τον 23mm...δύσκολες συνθήκες βράδυ, αναγκαστικά πάς σε f2, iso 6400 και χρόνο 1/18...το αποτέλεσμα??? Σούπα (δεν έχω βέβαια και το πιο σταθερό χέρι στον κόσμο), τράβηξα στις ίδιες συνθήκες εχτές καμιά 30αρια φώτος όλες ήταν ψιλοχάλια...με την em1 (που δεν την είχα μαζί μου) θα την είχα τραβήξει (την παρακάτω φώτο) στα 1/2 sec. σταθερή σαν βράχος και με χαμηλό iso....ένα παράδειγμα δυστυχώς του τι πλεονέκτημα σου δίνει το IBIS και σε φώτος, πέρα από βίντεο. Για βράδυ δυστυχώς σε κακές συνθήκες ή τριποδάκι ή φακό με σταθεροποίηση (τουλάχιστον με το χέρι σαν shaker που έχω εγώ!!). Χρειάζομαι επιγόντως τον fuji 16-80 με τα 6stop σταθεροποίηση!!!
48412620772_b67b4f84d6_b.jpg
[/URL]DSCF0247 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

ο Mike Johnston από το theonlinephotographer είχε ένα τυχερό. ο TOP reader Jay Burleson, who was making a cross-country trip and stopped in Penn Yan to say hello a few weeks ago, shot Leica M for 34 years before switching to digital—Fuji—a while back. More recently, however, he made the decision to go back to Leica for digital, and is now happily using an SL kit and a Q2. Rather than sell his newly jettisoned Fuji X-H1 and lenses, though, he very kindly passed them on to me.

Έτσι βρέθηκε χωρίς να πληρώσει με όλα τα εστιακά μήκη από το 12 έως το 400 και με δυο πορτρετοφακούς, τον 56άρη και τον 90άρη. Πολύ καλό κίνητρο για να αναρρώσει κάποιος εύκολα μετά από εγχείρηση δεν νομίζετε;

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Ο,ες οι εταιρίες συνιστούν να κλείνεις την σταθεροποίηση όταν η μηχανή μπαίνει σε τριποδι, σωστά ? λάθος ...

Δυο φακοί που δεν πρέπει να το κάνεις σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης τους : https://www.fujirumors.com/fujifilm...use-on-fujinon-xf-16-80mm-f4-and-xf-200mm-f2/

ειναι οι Fujinon 16-80/4 και Fujinon200/2 ώστε να υπάρχει καλύτερη απόσβεση των κραδασμών από το μηχανικό κλείστρο λόγω shuttershock

Σε άλλους φακούς του συτήματος όμως δεν υπάρχει αναλογη αναφορά.

εδω και καιρο ειχα βαλει στο ματι τον Viltrox AF 85mm 1.8 και οταν τον βρρηκα σε απιστευτη τιμη (250 ευρω) τον χτυπησα αμεσως!

Μεγαλος και κυριως βαρυς φακος, σαν τον 90mm f2 περιπου (540 gr - 62mm filter size) ), ειναι σχεδιασμενος για FF οποτε και δικαιολογειται το βαρος του 630 gr (kai to 72mm filter size).
Εχω βαλει μικρο γκριπ στην ΧΤ3 κι ετσι δε δυσκολευομαι στο πιασιμο, αλλιως ειναι πολυ εμπροστοβαρης .

Πολυ καλη κατασκευη, μεταλικη κυριως, πλαστικο το hood, χωρις δαχτυλιδι διαφραγματος.

Ειχε το τελευταιο firmware (V1.0.3) και εστιαζει πολυ γρηγορα σε φωτο και βιντεο.

Στο βιντεο δεν αντιλαμβανεται τις αλλαγες στη ταχυτητα απο τα μενου (μικρη διαφορα κανουν οι αλλαγες στις τιμες ταχυτητας κι ευαισθησιας), αλλα ευτυχως ειναι γρηγορος και ακριβης.
Δεν κανει βεβαια για αργο και ομαλο Rack focus, εκει μονο με manual AF βγαζει κανεις ακρη (ισως αλλαξει με καποιο firmware ααυτο)

Ευτυχως το μεγαλο και κυριως ομαλο δαχτυλιδι εστιασης, κανει την manual εστιαση ευκολη...

Ειναι αθορρυβος και σε νορμαλ συνθηκες δεν ακουω τιποτα...θα δοκιμασω το βραδυ και σε απολυτη ησυχια.

Απο εικονα δεν εχω προλαβει και πολλα...θα πω εντυπωσεις οταν τον δοκιμασω καλα.

Attachments

• IMG_20190823_164647.jpg
    IMG_20190823_164647.jpg
    93.5 KB · Views: 114
  • IMG_20190823_164655.jpg
    IMG_20190823_164655.jpg
    101.7 KB · Views: 114
  • IMG_20190823_164738.jpg
    IMG_20190823_164738.jpg
    68.4 KB · Views: 114
2-3 προχειρα δειγματα , με το θεμα στα ακρα για να δω και το CA (αν και δεν ηταν πολυ εντονη η αντιθεση).

Στο χρωμα ειναι ελαφρως πιο ψυχρος απο τους αλλους fuji (προσωπικα μ αρεσει ) και το bοkeh πολυ καλο, ομαλο και οχι νευρικο.

Πιο πολυ θελω να δω ποσο CA εχει, γιατι δεν αφαιρειται αυτοματα στο βιντεο, οποτε εκει θελει ειδικη μεταχειριση (στη φωτο ειναι ευκολο).

vg20O7U.jpg

urWnttT.jpg

2El5f8K.jpg

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Της ταιριαζει της ΧΤ3 το φακουδι αλλά το βάρος για μονοεστιακό 85/1.8 με 72αρι φίλτρο σε crop μηχανή είναι too much. Αν θυμάμαι βρε Γιάννη για το βάρος πάντα γκρινιαζες , εγώ έχω τον 75/1.8 στο m43 (305gr) με 58αρι φίλτρο και πάλι βαρύ τον βρίσκω. Φυσικά στα χρήματα που τον πήρες και με τα πρώτα δείγματα που έβαλες δείχνει οτι θα σε ανταμείψει σε απόδοση.

Το ψυχρό χρώμα του πάντως εμένα δεν είναι του γούστου μου αλλά στην Fuji μπορεί να κουμπώσει με τά θερμά προφίλ της. Στα δείγματα λόγω ανάλυσης και μιας και δεν βλέπω διαφραγματα επιφυλάσσομαι να γράψω κάτι παραπάνω. Για τις χρωματικές εκτροπές όπως σωστά έγραψες θέλει άλλες φωτιστικές συνθήκες, εκεί κρατώ μικρό καλάθι στα ανοιχτά διαφράγματα (λόγω τιμής και ψυχρού χρώματος).

ολα ειναι με 1.8....αλλα πιο καλα τεστ θα κανω τις επομενες μερες ελπιζω.

αλλωστε αυτο ειναι και το μονο του σχεδον μειονεκτημα , το καπως αυξημενο CA... αλλα σε φωτο ειναι ευκολα διαχειρισιμο.
Στο βιντεο υπαρχουν τροποι... αν ενδιαφερεται κανενας θα τους αναφερω.

Τωρα για το βαρος δεν μπορεις να κανεις τιποτα...κι ο 90mm f2 ειναι σχετικα βαρυς.
Αν ειχε σχεδιαση για apsc θα ηταν σαφως λιγο πιο ελαφρυς...και ισως λιγο πιο μικρος.

αν θελεις φωτεινους τηλεφακους δυστυχως το βαρος και ο ογκος ειναι το τιμημα.

Και αν βαλεις και τη τιμη...δεν το συζητω καν!

Με τον samy 12mm f2, fuji 35mm 1.4 kai αυτον εχω μια καλη τριπλετα prime που με καλυπτουν σε μεγαλο βαθμο.

Η viltrox επισης ετοιμαζει και 3 ακομα φακους 23-35-56 f1.4 .... μαλλον με σχεδιαση για apsc (sony kai fuji).

αν εχουν εξισου καλη αποδοση και τιμη, ισως παρω τον 23mm.

ΥΓ... στο βιντεο βεβαια θελεις μονοποδο ή gimbal, ελπιζω η fuji να βγαλει την xh2-xt4 μεσα στο 2020.

ΥΓ2... αυτο που με φοβιζε ηταν η εστιαση κυρριως, ευτυχως τα παει καλα, ειδικα με το τελευταιο firrmware.
Πολυ θα ηθελα τον ταχυτατο και πιο μελαφρυ 90mm f2, αλλα η τιμη του για μενα ειναι απαγορευτικη!