οπως εγραψα και στο νημα της XS10, εφυγα απο FF γιατι ηταν αδυνατον να αντεξω τους ζοομ φακους της Canon και δεν υπαρχουν ακομα εναλλακτικες.
Επισης ηθελα να μειωσω οσο γινετι τον ογκο και το βαρος του συστηματος .
Με την XS10 εχω ενα πολυ μικρο και ελαφρυ σωμα , που εχει ακριβως την ιδια ποιοτητα εικονας με την XT4 και IBIS, και ταυτοχρονα πολυ καλο κρατημα.
Εχω καλυψει προς το παρον τις αναγκες μου σε μικρα εστιακα μηκη, εχοντας τον απλο κιτ fuji 15-45mm και μερικους πολυ φωτεινους prime.
Fuji xf 35mm 1.4 kai Viltrox 56mm 1.4 με auto focus και οι 2 και τους TTArtisans 23mm 1.4 - 17mm 1.4 manual focus.
Eτσι μεινανε τα μεγαλα εστιακα μηκη που ηθελα , και αφου εφυγε ο 16-80mm ήρθε μολις ο νεος Fuji XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR !
Ειναι πολυ μικρος κι ελαφρυς , οσο ακριβς και ο προηγουμενος 55-200 της Fuji.
Εχει παρομοια κατασκευη, αρκετα στιβαρη, με πολυ καλης ποιοτητα πλαστικα (μαλλον), δαχτυλιδι διαφραγματος, κλειδωμα διαφραγματος, επιλογεα περιορισμου εαστιασης στα 5m εως απειρο.
Εχει επισης ενα πολυ πρωτοτυπο διακοπτη κλειδωματος φακου, για να μη πεφτει ταν τον εχουμε κρεμασμενο , αλλα που δεν χρειαζεται να τον ξεκλειδωσεις για να τον ανοιξεις...απλα γυρνας το δαχτυλιδι του ζοομ και ξεκλειδωνει μονο του!
Κατι που πρεει να το βαλουν πολλοι σε αντιστοιχους φακους
Καλυπτει τη βασικη μου αναγκη για μεγαλο ζοομ, αλλα και με πολυ ποιοτικη εικονα.
Στις ελαχιστες δοκλιμες που προλαβα αλλα και σε ολα τα τεστ που ειδα, ειναι εξισου οξυς με τον μεγαλο αδελφο του Fuji 100-400 αλλα εχει μιση τιμη, μινο ογκο και βαρος!
ΚΑλυπτει λιγο περισσοτερο στο ευρυγωνιο αλλα λιγο λιγοτερο στο τελε ακρο.
Αν χρειαστω κατι ακομα πιο τελε, υπαρχει και ο fuji tele converter 1.4x kai 2x ...ειναι ο μονος φακος που τους δεχεται εκτος των μεγαλων αδελφων 50-140mm f2.8 kai 100-400mm f/4.5-5.6 .
Kαι απ οτι ειδα, με τον 1.4 δεν χανεις σχεον καθολου και με τον 2χ πολυ λιγο.
Ειδικα με τον 2x εχεις ενα τρομερα μικρο, οικονομικο κι ελαφρυ συστημα καιμε αρκετα καλη αποδοση , αντιστοιχο με 150-900mm σε FF !
Βεβαια ειναι για ημερα μονο , ειδικα με τον 2χ , αλλα ετσι κι αλλιως σε τετοια εστιακα μηκη δεν υπαρχει κατι πιο φωτεινο σε λογικη τιμη/βαρος / ογκο .
Εχει εντελως αθορυβα μοτερ LM και ταχυτατη εστιαση.
Ειδικα αν χρησιμοποιησεις και τον περιοριστη εστιασης , δεν χανει με τιποτα το στοχο.
Το μονο αρνητικο προς το παρον που βρηκα, ειναι οτι λειπει ο διακοπτης απενεργοποιησης του IS που εχει , αλλα το εχω βαλει στο Q menu και το ανοιγοκλεινω ευκολα αν χρειαστει (για τριποδι κυριως, αν και η Fuji εχει δηλωσει οτι δεν χρειαζεται).
Δεν εχω προλαβει ακομα να τον τεσταρω , ελπιζω συντομα σε καποια εξορμηση...
15mm (Fuji 15-45mm)
στα 70mm kai 300m τερμα ανοιχτος.
70mm
300mm