φακοι για canon

NikosR

Senior Member
17 June 2006
349
εχω την canon 400d και σκεφτομαι ν αγορασω φακους απο την αμερικη που θα παω τον αλλο μηνα
ειμαι αναμεσα σ αυτους
Canon EF 70-200mmf/2.8L USM IS
Canon EF 70-200mmf/2.8L USM

νομιζω οτι η διαφορα ειναι μονο στο image stabilizer
ειναι καλος φακος?
αξιζει η διαφορα τιμης για το is?

και ο αλλος φακος θα ειναι αυτος
Canon EF 17-40mmf/4.0L USM

πειτε μου την γνωμη σας

Ο πρώτος είναι μάλλον το νο1 φετίχ για τους απανταχού κατόχους canon. Πάντως τα τεστ δείχνουν ότι η απόδοσή του, καίτοι άριστη, υπολείπεται λίγο, στον τομέα τουλάχιστον της ανάλυσης, της non-is έκδοσης. Βέβαια η σταθεροποίηση είναι τεράστιο πλεονέκτημα στο άκρο του ζουμ, διότι όσο σταθερό χέρι και να έχεις, στα 200mm μέχρι σε 1/100 μπορείς να τραβήξεις και οι μισές και παραπάνω ίσως πάλι δεν θα είναι καθαρές.

Φιλαράκ, τον έχεις δει αυτόν τον 70-200 2.8???

Έχεις γερά μπράτσα?

Μιλάμε για μπουράκλα.

Όταν θα τον βάλεις στην 400D αυτή θα φαίνεται σα τη μηχανή της bibi-bo!!!

Όπως και να το κάνουμε αν έχεις τα φράγκα και τα μπράτσα χτύπα τον!

Εγώ πάντως θα προτιμούσα τον 70-200 f4 και με τα ρέστα τον 17-40, αφού και η μηχανή σου ανεβάζει άνετα το ISO χωρίς πρόβλημα...

βασικά είναι ένας φακός ή μάλλον ένα μπουρί με μιά μηχανή από πίσω.

Το ίδιο συναίσθημα έχω να φανταστείς με τον απλοϊκό 18-40.
Πόσο μάλλον μ αυτόν.
ποτε δεν συμπάθησα τα is....

Τυχαίνει να έχω δοκιμάσει τον 70-200 F2.8L. Στο 2.8 δεν έχει οξύτητα σε όλα τα εστιακά μήκη, οπότε μάλλον τσάμπα τα λεφτά και το βάρος. Μόνο αν σε ενδιαφέρει η νυχτερινή φωτογραφία θα σου χρειαστεί. Με την 400D που έχει πολύ χαμηλό θόρυβο στα 1600 το F4 είναι μια χαρά για το 95% των περιπτώσεων. Τι να το κάνεις το 2.8 όταν ο φακός αποδίδει μέτρια σε αυτό το διάφραγμα; Εμένα μου φαίνεται πιο πολύ μαρκετινίστικο κόλπο παρά ουσία. Για τα λεφτά του τον θεωρώ μέτριο φακό. Το IS από την άλλη, είναι απίστευτα χρήσιμο για λήψεις στο χέρι με λίγο φως με το zoom στο τέρμα.

Δεν νομίζω ότι θα σε σώσει το ένα stop.

Last edited:
Έχω τον 17-40 f4.0L USM και τον 70-200 f4.0L USM.
Πολύ ωραίοι φακοί, κι από ποιότητα κατασκευής κορυφαίοι. Ο 70-200 2.8 είναι όντως τέρας και σχεδόν προβληματικός στη χρήση. Δεν ξέρω αν τελικά θα σε βολέψει.

δεν ειχα δει ποσο μεγαλος ειναι
1.5 κιλο??? τον ξεχασα ηδη
παμε για τον 17-40 και τον 70-200 f4.0

Αξίζουν;

Ναι αξίζουν. Οι 70-200 2.8 L, 70-200 2.8 IS L, 70-200 4.0 L, 70-200 4.0 IS L είναι καθαρά επαγγελματικοί φακοί, φτιαγμένοι για να υποστηρίξουν τα Hiend συστήματα της CANON και να δώσουν μεγεθύνσεις μεγαλύτερες από 40Χ60 εκ. με πολλές λεπτομέρειες. Μάλιστα έχω δει λήψη από τον 70-200 2.8 (χωρίς σταθεροποίηση) σε 70Χ100 εκ. με διάφραγμα 3.2 και ήταν υπέροχη από τεχνικής πλευράς.

Εκεί ψηλά, θα έλεγα ότι μετρά περισσότερο η τεχνική του φωτογράφου. Δηλ. πως κρατά, πως χειρίζεται τη μηχανή, πως δουλεύει με το φακό. Όσο σε πιο τηλέ καταστάσεις πάμε, τόσο ξεχωρίζει ο καλός επαγγελματίας από τον μέτριο και από τον ερασιτέχνη.

Επομένως θα σου πρότεινα με βάση τις ονομαστικές τιμές αγοράς (και όχι τις προσφορές)
1. canon 70-200 4.0 is
2. canon 70-200 4.0
3. canon 70-200 2.8 is
4. canon 70-200 2.8.

Φυσικά αν βρεις τον τελευταίο καλομεταχειρισμένο στα 500 δολάρια πάρτον και με τη διαφορά αλλάζεις και σώμα...

Απάντηση: Re: φακοι για canon

Φυσικά αν βρεις τον τελευταίο καλομεταχειρισμένο στα 500 δολάρια πάρτον και με τη διαφορά αλλάζεις και σώμα...

δηλαδη να μην μεινει κανα ευρω στη τσεπη??:flipout: :smile:

απ οτι ειδα και διαβασα ο 70-200 2.8 ειναι πολυ καλος, αλλα πολυ μεγαλος, πολυ βαρυς για τη χρηση που τον θελω ( ερασιτεχνικη) ακομα και εαν τον βρω σε χαμηλη τιμη, νομιζω οτι θα παρω το 70-200 4

για τον 17-40 τι λετε??
να τον προτιμησω σε σχεση με τους 16-35 f 2.8 24-70 f 2,8 και 24-105 f4

Κατ' αρχάς οι δύο τελευταίοι δεν δίνουν ευρυγώνιο αποτέλεσμα στην 400D (κάλυψη αντίστοιχη με 38mm).

Ο πρώτος (16-35) είναι σίγουρα κορυφαία λύση, αλλά δεν βγαίνει λιγάκι ακριβός?

να κάνεις σετάκι τον 17-40 4.0 με τον 70-200 4.0 με Is ή χωρίς.

Σε ποιά πόλη πηγαίνεις; Διότι σε πολλές πόλεις δεν υπάρχουν πλέον καταστήματα φωτογραφικά με στοκ σε κανονικές τιμές.

Πάντως ο πατέρας μου πήγε πέρισυ στο L.A., μπήκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό κατάστημα και οι τιμές για παράδειγμα στον 70-200/4.0L ήταν παραπλήσιες του Κατερέλου. Άντε να έβγαιναν 10% παρακάτω. Βέβαια η ισοτιμία έχει κατρακυλήσει λίγο παρακάτω, και εάν βρει κανείς και κατάστημα με πραγματικά καλές τιμές, ίσως να αξίζει τον κόπο. "Κόπο", διότι δεν πάει κανείς στις ΗΠΑ για να τρέχει για φακούς, σωστά;

στο adorama της αμερικης βρηκα το 17-40 περιπου 600 δολλαρια 720 euro στον κατερελο
ο 70-200 f4 usm 530 δολλαρια στο κατερελο 629 ευρω
συνολικα η αγορα απο αμερικη θα στοιχισει 850 ευρω περιπου
η διαφορα ειναι περιπου 500 ευρω ( δεν ειναι και λιγα, παιρνω και μια hdv camera) :)

θα παω νεα υορκη και απ οτι ειδα εχει καταστημα adorama
εαν ξερετε και καποιο αλλο μαγαζι το λετε

bhvideo.com (το μεγαλύτερο στην αμερική μαζί με το keh.

Αν πας Νέα Υόρκη 2-3 μέρες πριν φύγεις, στείλε e-mail σε αυτά τα καταστήματα και ρώτα αν υπάρχουν οι φακοί σε στοκ. Αν σου πουν Limited τότε δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, να κάνεις την παραγγελία πριν φύγεις και να σε περιμένουν στο ξενοδοχείο σου. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσεις εκεί. Και η ΝΥ έχει πολλά να τραβήξεις. Αν πάλι έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, τότε γύρω από την 5η Λεωφόρο θα βρεις τα πάντα. Στο Μπρούκλιν οι τιμές είναι ακόμη πιο χαμηλές, αλλά εκεί δεν θα σε συμβούλευα να πας μόνος σου και με πιστωτική στην τσέπη.