Αυτό τα λέει όλα νομίζω. (Από το γνωστό site εξωτερικού; )Ξαναγόρασα (!!!) για περίεργα πειράματα, και αναμένεται εντός της εβδομάδας...![]()
Εγώ προσωπικά το ηλεκτρικό ζουμ το σιχαίνομαι , είναι χρήσιμο μόνο για βίντεο και εγώ βίντεο δεν …Τον 45-175 τον είχα, η διαφορά με τους 2 που αναφέρεις είναι σχετικά μικρή αλλά εξαρτάται από τις ανάγκες σου αν είναι κρίσιμη. Αυτό που έχω να προσθέσω βέβαια, είναι η ευκολία χρήσης λόγω ηλεκτρικού ζουμ, που έχει (αν θες) και προκαθορισμένες εστιακές 45-70-100-125-150-175 αν θυμάμαι καλά, πολύ ομαλό και γρήγορο βήμα, συν το σπουδαίο (για μένα) σταθερό μήκος - ο φακός δεν μακραίνει/κονταίνει. Η κόπια που είχα πολύ καλή, σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από τους mzuiko 14-150 που επίσης είχα, και τον lumix 14-140 II που έχω και είναι τουλάχιστον αξιοπρεπείς. Αναμενόμενο βέβαια αφού το εύρος τους είναι υπερδιπλάσιο. Πακέτο με τον 12-32 κι έναν μικρό υπερευρυγώνιο, καλύπτει το 99% των λήψεων τουλάχιστον με καλό φως. Το βράδυ, τριποδάκι ή... χρήμα + όγκος/βάρος για εξωτικές λύσεις.
Αν είσαι Αθήνα, τον... Ξαναγόρασα (!!!) για περίεργα πειράματα, και αναμένεται εντός της εβδομάδας...![]()
Με κλειστά μάτια βρες μτχ. 40-150/4 pro είναι μια κατηγορία μόνος του σε ποιότητα εικόνας από f4 , εφάμιλος με τον 40-150/2.8 pro και τον 50-200/2.8 , πολύ μαζεμένος σε μέγεθος βάρος κλειστός , ταμάμ για την ΟΜ5 , αδιάβροχος , με 62αρι φίλτρο. Αν έπαιρνε και πολ/στες θα ήταν τέλειος , αψεγάδιστοςΑν και θα καθυστερήσει λίγο, η επόμενη αγορά θα είναι τηλεφακός κι έχω ξεκινήσει την έρευνα. Σώμα om5, βασικός zoom PL 12-60.
100-300/75-300 απορρίπτονται λόγω μεγέθους και υπερβολικής εστιακής
35-100/2.8 απορρίπτεται λόγω μικρού εύρους
40-150/4 είναι λίγο εκτός μπάτζετ και μου φαίνεται ακριβός γενικά για την φωτεινότητα του
45-200 απορρίπτεται λόγω χαμηλής ποιότητας
olympus 40-150/4-5.6 απορρίπτεται λόγω πλαστικού mount
Αν δεν μου διαφεύγει κάτι, μας μένουν panasonic 45-150 και 45-175, γνώμες για αυτούς τους 2;
Επίσης, έχουν μεγάλη διαφορά με τους superzoom 14/150ii και 14-140/3.5?
Με ενδιαφέρουν σε εστιακές απο τα 80mm και πάνω.
Τον έχω υπόψη συνάδελφε.Με κλειστά μάτια βρες μτχ. 40-150/4 pro είναι μια κατηγορία μόνος του σε ποιότητα εικόνας από f4 , εφάμιλος με τον 40-150/2.8 pro , πολύ μαζεμένος σε μέγεθος βάρος, αδιάβροχος , κλειστός με 62αρι φίλτρο. Αν έπαιρνε και πολ/στες θα ήταν ο ένας μοναδικός
Εξαιρετικός και σε hires αρχειο, γιατί κακά τα ψέματα τι να την κάνεις την μεγαλύτερη ανάλυση αν ο φακός είναι μούφα και δίνει λάσπηΤον έχω υπόψη συνάδελφε.
Τώρα αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος.. Δεν έχω κοιτάξει στατιστικά, αλλά υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιώ το hhhr περισσότερο από το normal mode. Κυρίως νύχτα σε ακίνητα για ελάττωση του θορύβου, αλλά και ημέρα για την έξτρα ανάλυση.Εξαιρετικός και σε hires αρχειο, γιατί κακά τα ψέματα τι να την κάνεις την μεγαλύτερη ανάλυση αν ο φακός είναι μούφα και δίνει λάσπη
Από το γνωστό site ναι, αλλά επαναλαμβάνω πάω να κάνω κάτι "παλαβά" δικά μου. Επίσης αν προχωρήσεις μπορείς να προσθέσεις με χαμηλό κόστος ~10% της αξίας άλλα 2 χρόνια εγγύηση στο τυπικό ένα. Αν πας στον mzuiko 40-150 μάλλον αξίζει να τα δώσεις...Αυτό τα λέει όλα νομίζω. (Από το γνωστό site εξωτερικού; )
Electronic zoom είχα δουλέψει μια φορά στο 12-50, δεν ήταν άσχημο. Την αξιοπιστία του δεν ξέρω, που ειδικά η panasonic δεν φημίζεται για την ευκολία στις επισκευές.
Ότι δεν επεκτείνεται, είναι ο λόγος που τον κοιτούσα περισσότερο από τον 45-150, δευτερευών τα extra 25mm.
ΥΓ: Είμαι σε νησί, οπότε δύσκολες οι δοκιμές.
(om5, 17/1.8, pl12-60, ακόμα και ένα 40-150 να προσθέσω, δεν το έχω φτάσει το ποσό..)αλλά πλέον παίζει στο χιλιάρικο η ΟΜ5.2
photorumors.com
Παρουσιάστηκαν επίσημα στην Κίνα![]()
The first two Viltrox AIR lenses for MFT will be 25mm f/1.7 & 35mm f/1.7 - Photo Rumors
I already reported that Viltrox will introduce a new line of MFT autofocus lenses. The first two Viltrox MFT lenses are expected to be the 25mm f/1.7 AIR and the 35mm f/1.7 AIR. Viltrox used to make MFT lenses (see listings): Latest Viltrox lens roadmap reveals new MFT lenses Viltrox to announce...photorumors.com
Όχι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες αλλά το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τους έβγαλε, άρα περιμένει να πουλήσει...

www.43rumors.com
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.