Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ποιον θεωρείς καλύτερο value for money φακο για zoom tele?

Γιάννη με το χέρι στην φωτιά σου λέω ο 75-300II , ειναι περιπου ισάξιος με τον Πανυ 100-300 αλλα πολυ πιο ελαφρύς και έχει πιο γρήγορες λεπίδες διαφραγματος σε ριπή και ταχύτητα εστίασης.
Απο 75-200mm έχει ποιοτητα εικόνας εφαμιλη του Zuiko pro SWD 50-200 ενος απο τους καλυτερους ζουμ που εχουν βγει ..., απο 220-300 ειναι απλα καλός και χανει λιγο σε κοντραστ οξυτητα αλλα δεν ειναι καθόλου κακός, ζυγίζει κάτω απο 400γρ, στον συνιστώ με κλειστα ματια ειδικά αν θες να πας πανω απο 200mm και πρωτίστως αν θελεις την καλυτερη ποιοτητα κάτω απο 200mm χωρις να σπάσεις τον κουμπαρά.

Εγω αποφάσισα να μην τον κρατήσω απλα και μονο για ένα λόγο (μαλλον θα το μετανιώσω), για να μπορώ να χρησιμοποιω πολύ συχνότερα τον 50-200 που έτσι κιαλλιως έχει την αβάντα της αδιάβροχοποίησης και της φωτεινοτητας, για να αυξήσω λίγο το κοντραστ πανω απο 220mm του εχω βαλει και hood που το θεωρω απαραίτητο μιας και η OLYMPUS το χρεώνει έξτρα.
 
Χμμ... ενδιαφέρον, μια και αποφάσισα να κρατήσω την GX7 προς το παρόν...
 
Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Nομίζω ότι ο Leica 15/1.7 ίσως είναι κατάλληλος και για food photography (ρωτήθηκα στο dpgr περι τούτου) και μέχρι να το δοκιμάσω τόριξα στο διάβασμα του καφέ :music-smiley-005:

_1050477.jpg


:
 
Άλλες δυο φωτογραφίες με τον 35-100 f4-f5.6:

26572311814_bae94ac673_b.jpg
[/url]P5220474 by stergioszx, on Flickr[/IMG]

26572322384_7ae0855d8a_b.jpg
[/url]P5220476 by stergioszx, on Flickr[/IMG]
 
Δες και τον Πάνι Χ 45-175, είναι πολύ μαζεμένος, με καλή οξύτητα και ακόμα καλύτερο κοντραστ, ενώ στην εστίαση είναι πυραυλάκι
 
Διαβάζοντας τα καλά λόγια του Κώστα εκμεταλλεύθηκα το εγγλέζικο cash back και χτύπησα τον m.zuiko 75-300 II. Είχα παλιά τον 70-300 4/3 καλούτσικος φακός ειδικά μέχρι τα 200-220 αλλά γομάρι (ειδικά μαζί με το adapter) και πολύυυυ αργός. Να δούμε πως θα "κάτσει" στην GX7, με σπορ δεν ασχολούμαι οπότε κυρίως θα παίζει σε τρίποδο - μονόποδο. Κοίταγα και τον samyang 7,5 για να κατέβω φθηνά κάτω από τα 9mm που μου δίνει ο 9-18 αλλά σε δείγματα που κατέβασα ήταν αδύνατον να τα φέρεις στα ίσια τους - ο φακός δεν έχει επαφές (λογικό) οπότε οι raw editors δεν τον "διαβάζουν". Οι σκέψεις για FF έμειναν... σκέψεις μετά την "κρυάδα" της δήλωσης (και εν αναμονή του ενφια)...
 
Εμένα μου ήταν άβολος ο συνδυασμός EM10 και 12-40... έπρεπε να κρατάω συνέχεια το αριστερό χέρι το φακό.
Ενώ με την ΕΜ1 δεν έχω πρόβλημα με την ΕΜ10 κάτι μου έλειπε.
 
Υπάρχει και ο 12-35 από την panasonic, τον είχα και τον έδωσα λόγω προτίμησης για τους prime (και του... 12-32), αλλά διαβεβαιώ ότι είναι εξαιρετικός και σαφώς πιο μαζεμένος - παίρνει και μικρότερα φίλτρα εξάλλου...
 
σιγά ρε παιδιά, θα πάθετε κάτι από το βάρος, θα σας λυγίσει ο καρπός σας.... άντε μην μας ακούσει κανείς και μας ξεφωνίσει!

όσο ζυγίζει το πακετάκι μες τον 12-40 ζύγιζε κάποτε μόνο το τζάμι που έμπαινε στη μηχανή.
 
Είναι θέμα κατανομής βάρους και πιασιματος.
Το γκριπ βοηθάει στη καλύτερη κατανομή, δε χρειάζεται στους primes, αλλά στους μεγάλους ζουμ. Μπορώ φυσικά να τη χειριστω κι έτσι όπως είναι, αλλά όχι τόσο εύκολα.
Στην α6000 παρόλο που είναι εξίσου μικρή, είχε καλύτερο γκριπ, το ίδιο και όλες οι Α7.
 
Δεν είναι θέμα το βάρος αλλά το κράτημα μιας και από ότι βλέπω είναι αρκετά φαρδύς και τα χέρια μου δεν είναι και τόσο μικρά.
 
Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

εκμεταλλεύθηκα το εγγλέζικο cash back και χτύπησα τον m.zuiko 75-300 II....

Πως ακριβώς γίνεται το cash back και πόσο κόστισε τελικά ο φακός ?



From m2 note with Tapatalk
 
Δυστυχώς ισχύει μόνο αν έχεις λογαριασμό στην Αγγλία... Πήγε 280 λίρες (~350 ). Παίζει κι εδώ αλλά με αρχική 550-100=450 τελική. Εναλλακτικά από purnima γύρω στα 410.
 
Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Το μονο κακό είναι οτι η OLYMPUS σε πολλους φακούς (όχι τους pro) έχει καταργήσει να δίνει μαζί hood κατι ανεπίτρεπτο παρότι έχει βελτιώσει αρκετα τίς επιστρώσεις για flare και CA, επειδή με κοντρα φως θα υπάρχουν θεματάκια και απώλεια κοντραστ συνιστώ την αγορά του, το ορίτζιναλ ειναι ίδιο με του παλιού 4/3 70-300, αρκετα μεγαλο και βαθύ που φυσικα κανει δουλειά αλλα αυξάνει παρα πολύ το μέγεθος του φακού, έτσι βρήκα ένα πεταλοειδες hood τρίτου κατασκευαστή που κάνει εξίσου καλή δουλειά, είναι πολύ πιο μαζεμένο και το φοράς ανάποδα στο σωμα του φακού.

Δημήτρη με γειά το νέο απόκτημα, περιμένω εντυπώσεις, ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος...
 
Καλημέρα, μετά την αγορά του πακέτου της Olympus με τους δύο κιτ φακούς σκέφτομαι την αγορά νέου φακού. Για καιρό είχα στο μάτι τον 45mm/f1.8 τελευταία κοιτάω και τον 25mm/f1.8. H χρήση θα είναι φωτογραφίες σε ταξίδια, (landscape, steet) και πορτραίτο το οποίο καλύπτουν και οι δύο πιστεύω. Στο πρώτο κομμάτι (landscape, street) ποίος θα βολέψει καλύτερα??....μάλλον ο 25, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας.
 
εχω τον 25αρη και ειναι αρκετα καλος, ειδικα για τα λεφτα του.
Δεν θα ελεγα ομως οτι ειναι ιδανικος για street, τα 50μμ ειναι αρκετα "σφιχτα" γι αυτο το λογο.

Για μεσαιος φακος και ψιλοπορτραιτο ειναι μια χαρα.

Για street παντως θα πηγαινα σε 15-20mm , υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες, οπως ο panasonic 15mm , olympus 17mm, panasonic 20mm.

Ο 45αρης ειναι ιδανικος για πορτραιτα, αλλα οχι για κατι αλλο.

ΥΓ... ποια olympus πηρες ?
 
Εγώ για ταξίδια έχω μικρή τσάντα που έχει μέσα EM1, 17,25,45 mm. Αν ήθελα να την κάνω και πιο μικρή ίσως να έβγαζα τον 25άρη και να ήμουν με 17 και 45 και είμαι καλυμμένος.
Ενώ πήρα τον τον 40-150 PRO κράτησα και τον μικρό και οικονομικό αλλά τίμιο 40-150 R μόνο και μόνο για την φορητότητα.