Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Νίκο, απ' ότι κατάλαβα έβαλες στον helios αντάπτορα m42-Nikon και πάλι αντάπτορα Nikon-m4/3. Μήπως φταίει η χρήση δύο αντάπτορων που ίσως απομακρύνει το φακό από τον αισθητήρα και λειτουργεί κάπως σαν extension tube;
αυτο μπορει να συμβαινει, εγω εχω ενα Zenitar 50/1.7 με μοντουρα Μ42 και εστιαζει κανονικα στο απειρο με τον κατευθειαν ανταπτορα M42 σε M43.
Νικο αν θελεις ελα Πειραια στο γραφειο μου που τον εχω μονιμα και δοκιμασε τον φακο σου με τον δικο μου ανταπτορα να δεις αν εστιαζει στο απειρο.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

... Νικο αν θελεις ελα Πειραια στο γραφειο μου που τον εχω μονιμα και δοκιμασε τον φακο σου με τον δικο μου ανταπτορα να δεις αν εστιαζει στο απειρο.

Λίγο δύσκολο, μεσολαβούν 500 Χλμ...:driver:

αμα κατεβω Πειραιά θα με ψάχνετε καμια εβδομάδα χαχα...
Λοιπόν ο ανταπτορας m42 to nikon ειναι μια ροδέλα δεν μεγαλώνει την απόσταση σχεδόν καθόλου.
το έκανα αυτό για να αλλάζω τους φακούς με μια κίνηση και όχι βιδωνε ξεβιδωνε όλο το m42. ολη μερα στο συνεργείο αυτό κάνω , ειπα να λουφαρω εδώ λιγάκι. θα ήθελα καποιος να μου πει την απόσταση που εχει απο το κρύσταλλο του φακου μέχρι το κούμπωμα . εγω εχω 37,35 χιλιοστά απόσταση

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μαζι με τον ανταπτορα αυτό εννοείται

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα. απο την βιασύνη μου ειχα ξεχασμένο μια προέκταση και ενω είναι τεράστια το μάτι μου την ξεπερνούσε. χαζό αλλά έγινε και αυτό. Ευχαριστώ όλους σας για την απάντηση. Δεν έχω εστειαση στο άπειρο αλλά αυτό είναι σίγουρα απο τους δυο ανταπτορες

Μερικά δείγματα του νέου Panasonic 25mm/f:1.7 πάνω σε μια Ε-Μ5ΙΙ

https://photos.google.com/share/AF1...?key=cVJRS1FseHhYNU5DRGhkTC1QUkpBZURVdnFFeG13

και κολητα και ενα τεστ του φακου: http://www.photoreview.com.au/reviews/lenses/m4-3/panasonic-lumix-25mm-f-1.7-asph.-lens#Full_Review,

Nικο σε ευχαριστουμε για τα δειγματα αλλα δεν μας ειπες δυο λογια με την γνωμη σου για τον φακο ...

Ναι φίλε δίκο έχεις αλλά με τόσο τρέξιμο τι να πρωτοκάνει κανείς. Πρώτη εντύπωση η ποιότητα κατασκευής, η αίσθηση του focus ring και η μεταλική μοντούρα, που σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι φακός ακριβότερης κατηγορίας. Στο AF είναι ταχύτατος, προσωπικά μου αρέσει το μποκέ που βγάζει, θα ήθελα λίγο καλύτερο κοντράστ αλλά υπάρχει και το LR...
Δεν τον έχω δοκιμάσει παρά μόνο για μια φορά και σε σώμα Ε-Μ5ΙΙ, οπότε δεν ξέρω τι κάνει πάνω σε Panasonic

ε καλα σε Panasonic χειροτερη αποδοση αποκλειεται, και εγω στα δειγματα ειδα καλο χρωμα, ευκρινεια και ευχαριστο μποκε αλλα μειωση του κοντραστ στις φωτο με τον ηλιο στο πλαι (σαν να ειχε ενα πεπλο εκει που το φως ηταν πιο εντονο), του φοραγες το παρασολειγ υποθετω....

συνολικα ομως για τα χρηματα του δειχνει να ειναι VFM φακος.

Απάντηση: Re: Ricoh GR mkI και mkII με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

δυσκολο το βλεπω αυτο, ο φακος εχει μειονεκτηματα αλλα τα πλεονεκηματα για φακο κιτ ειναι πιο πολλα και αξιζει να τον εχει οποιος ειναι στο συστημα αυτο ανεξαρτητα αλλων φακων που εχει.

ευτυχώς...είχες δίκιο! Εδώ και καμιά βδομάδα έχει μπει πάνω στην e-pl5 και με έχει προβληματίσει πολύ.
Αν ήταν φωτεινότερος θα τον είχα κολλήσει με logo επάνω της!
Ευτυχώς ο αισθητήρας της e-pl5 δίνει αποδεκτό για μένα αποτέλεσμα και στο ISO 3200 (μη ξεχνάτε ότι προέρχομαι από canon eos20d).

Κοφτερός, πολύ καλό "IQ" (έτσι δεν το λένε?) πάνω στην olympus, κάτι για το οποίο είχα τις αμφιβολίες μου έχοντας ήδη τον panasonic 20mm 1.7 II.
Μου θύμισε τον 14mm 2.5 στα χρώματα (μιλάω πάντα για το jpg που βγάζει η oly).
Εστίαση γρήγορη, more than enough για μένα.

Προβληματισμοί:
1)Μετά από καμιά κατοσταριά φωτογραφίες με τον 12-32 παρατήρησα ότι η εστιακή απόσταση που χρησιμοποιώ είναι περίπου στα 20mm. Συνήθισα από τον 20ρη ή είναι η natural ματιά? (βέβαια με μια μικρή στροφή έχεις και το σούπερ ευρυγώνιο που χωράνε όλα μέσα-και με σούπερ ποιότητα!)
2)Σε αυτόν τον έρμο τον 20ρη που είναι σταθερός δε μπορεί να κάνει κάτι η panasonic για την εστίαση? Έλεος, 2015 έχουμε! (να περιμένουμε την version 3?)
3)Ξεκίνησα με σώμα olympus και κατέληξα να έχω 2 φακούς panasonic (20, 12-32) και έναν olympus (45). Περισσότερο φυσικά χρησιμοποιούσα τον 20ρη και τώρα μάλλον τον 12-32. Είναι πολιτικαλυ κορεκτ να έχω σώμα olympus με φακό panasonic? Ως ερασιτέχνης δεν μπορώ να παρατηρήσω κάποιο "πρόβλημα" αλλά μήπως θα πρέπει σε κάποια φάση να δω κανα σώμα panasonic??? Και με τα jpg της oly τι γίνεται?

Πάντως το σετάκι gm1 + 12-32 εκτιμώ ότι θα ήταν φοβερό value.

Απάντηση: Re: Ricoh GR mkI και mkII με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Είναι πολιτικαλυ κορεκτ να έχω σώμα olympus με φακό panasonic? Ως ερασιτέχνης δεν μπορώ να παρατηρήσω κάποιο "πρόβλημα" αλλά μήπως θα πρέπει σε κάποια φάση να δω κανα σώμα panasonic??? Και με τα jpg της oly τι γίνεται?

Πάντως το σετάκι gm1 + 12-32 εκτιμώ ότι θα ήταν φοβερό value.

Χαιρομαι που σου αρεσει ο φακος, το μεγαλο μειονεκτημα του ειναι οτι δεν εχει δαχτυλιδι χειροκινητης εστίασης για τις δυσκολες καταστασεις εστιασης. Ο 20αρης ειναι κατα πολυ ταχυτερος σε σωμα ΕΜ1 (δεν βαζει φωτια παντως...). Η ερωτηση σου για μειονεκτηματα των συνδιασμων Ολυ - Πανυ , ναι υπαρχουν με κυριοτερο στην δικη σου περιπτωση με σωμα πριν την ΕΜ1 την υπαρξη CA στα φωτεινα διαφραγματα με φακους Πανυ, τωρα αν πας σε σωμα φρεσκο Πανυ ως βασικό χανεις την σταθεροποιηση σωματος και το ετοιμο Jpeg, το κανεις μονο αν περνεις κατι σημαντικό πισω π.χ. 4Κ video ή μεγεθος τσεπης αλλά GM1 (με τους πλεονεκτηματα και τους περιορισμους των ηλεκτρονικών κλειστρων). Ειμαστε όμως φουλ εκτος θεματος και αν ενοχλει και μπορει ο διαχειριστής ας ρίξει τα μυνηματα μας ή στο νημα της GM1 ή σε αυτο των m43 φακών.

Η panasonic έβγαλε νέο firmware για τον 45άρη macro αλλά και τους "φτηνούς", 12-32, 45-150, 35-100(τον μικρό) και 14-42. Με αυτή την αναβάθμιση γίνονται συμβατοί με το Dual IS της GX8, και κατά την άποψή μου δείχνουν τις... άγριες διαθέσεις της εταιρείας! Περισσότερα εδώ: http://www.dpreview.com/articles/6993271123/panasonic-updates-5-lumix-g-lenses-with-dual-i-s-support

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

43rumors (FT5): The new Olympus 300mm PRO lens will be announced on January 6 at 6am London time.

O πρώτος φακός της Oλυμπους που θαχει επιπλεον ενσωματωμένη σταθεροποίηση που θα συνεργάζεται με αυτη που διαθέτει το σωμα (θα ειναι αναγκαία και για τα σωματα Panasonic για να αποσβέσει το κόστος του), απομένει να δουμε τιμή και αν η απόδοση θα είναι κορυφαία όπως ακούγεται εδώ και καιρό.

"I have been able to try the upcoming 300 f4 from Olympus and the stabilization performance is absolutely amazing. I was able to take sharp shots at 1/50 with an EM1 in a very poor lights conditions"

Εδώ https://www.mediafire.com/folder/3mbklrd48arf7/GM1 τα αρχεία με την GM1

εδώ https://www.mediafire.com/folder/3un88fbkga83c/Ricoh με την Ricoh GR

για όποιον έχει χρόνο και όρεξη...

Ευτυχώς που σημερα αξιώθηκα και τα είδα, άξιζε τον κόπο πραγματικά (και καλά έκανα και στο πρότεινα) ....

Δεν χρειαστηκε να μπω στα RAW για να δω τα περισσότερα (αν προλάβω θα το κάνω ειδικα για την συγκριση Νο3).
Τα συμπεράσματά μου :

1.- εβγαλες με την GM1 την ιδια σκηνή (με καποιες διαφορες στην έκθεση ) και με τον Panasonic 14mm (f=2.5,3.5) και με τον PanaLeica 15mm/1.7 (στο f=2.5), η λεπτομέρεια που δινει ο 15αρης μόλις φυγεις λίγο απο το κεντρο είναι εμφανής παντου και δεν τον φτανει ο 14αρης ουτε 1 στοπ κλειστος, ο φακος είναι αλλη κλάση απο οξυτητα
2.- η ίδια σκηνή με την GΜ1+14mm(28mm)/2.5-3.5 υστερει σε λεπτομέρεια,οξυτητα εμφανως παντού σε σχέση με την GR 28mm/f=4 (ψιλο-αναμενόμενο)
3.- η ίδια σκηνή με την GΜ1+15mm(30mm)/2.5 υπερτερει σε λεπτομέρεια,οξυτητα (αλλά όχι τόσο πολυ) σχεδόν παντού σε σχέση με την GR 28mm/f=4, δεν θελω να φανταστώ την διαφορά αν έβαζες τον 15αρη σε f=4 :drummer:(όχι και τόσο αναμενόμενο)

Αρα συνοψιζοντας θαλεγα ότι πηρα την απάντηση μου για την pocket εκδοση της GM1+14 αφου το πακετο ειναι υποδεστερο (στο συγκεκριμένο και μονο τομεα οξυτητας) της GR, βέβαια με τον 20αρη/1.7 pancake ειμαι σίγουρος ότι τα αποτελεσμα θαταν πολυ διαφορετικό και σε αυτο το πακέτο έχω κατασταλλάξει (GM5+20/1.7) μιας και δίνει και την εξτρα φωτεινότητα.

Υ.Σ.
Δεν ξέρω καταποσον η συγκκεκριμένη συγκριση ανήκει μόνο εδώ ή ΚΑΙ στο νημα των GM1,5 ή και των φακων m43 μιας και η συγκριση των prime 14αρη - 15αρη είναι πραγματι πολύ διαφωτιστική στο πόσο ένας φακός μπορει να ανεβάσει ευκολα το επίπεδο μιας μηχανής.

Γι αυτό έλεγα Κώστα ότι επαληθεύτηκε το ρητό: τα σώματα έρχονται και παρέρχονται - οι φακοί μένουν, έχω "πάθει" κι εγώ με τον 15άρη...

Γι αυτό έλεγα Κώστα ότι επαληθεύτηκε το ρητό: τα σώματα έρχονται και παρέρχονται - οι φακοί μένουν, έχω "πάθει" κι εγώ με τον 15άρη...

Έχει stabilization ο 15mm για εμάς για που το σώμα δεν έχει σταθεροποίηση (G7).
Αξίζει τόσα λεφτά που κάνει παραπάνω απο τον Lumix 20mm.

Δεν έχει σταθεροποίηση, και αν πρέπει να διαλέξεις έναν από τους δυο σαφέστατα παίρνεις τον 20άρη - εκτός αν έχεις ήδη κάποιον 25άρη.

thanks cacau, ακόμη δεν έχω την ευχέρεια να πάρω άλλο φακό τον κίτ έχω 14-42 και σκέφτομαι απο τώρα ποιος θα είναι ο επόμενος..
Η αλήθεια ο 20mm θα την κάνει την G7 μηχανή τσέπης (σχεδόν) και αυτό με δελεάζει πολύ!

Κοίτα να απολαύσεις την μηχανή σου, ο κιτ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος φακός του κόσμου αλλά έχει σταθεροποίηση και είναι αξιοπρεπέστατος!

Αξίζει τόσα λεφτά που κάνει παραπάνω απο τον Lumix 20mm.

Kαλή ερωτηση , ντρεπόμουν να το ζητήσω εγω ξανα ....:smash: Δημήτρη αν δεν έχει φυγει η πόρτα απο την θέση της δεν βλέπω να την γλιτώνεις την βόλτα ξανα απο εκει μεχρι να σε παρει με τις πέτρες ο ιδιοκτήτης :music-smiley-005:
Με την GM1 που εχουμε ηδη και καποια αλλα δειγματα μια κοντριτσα του 15αρη με τον 20αρη απο ανοιχτο f=1.7 εως F4 το πολυ θα μας έλυνε την απορία αν δεν σε ξεθεώνουμε :drool: δεν ειναι βιαστικό ουτε αυριο πρωι θα τρέξουμε να πάρουμε τον 15αρι αλλα μας έχεις :slapface: τσακίσει την ψυχολογία με το φακουδάκι. Με ενδιαφερει να δω και αν υπαρχει και αλλη χρωματική αποδοση οπως βλέπω ναχει ο PanaLeica 25αρης/1.4 (εχει πιο ζεστα χρώματα απο τον 20αρη), βεβαια σε αυτη την συγκεκριμένη σκηνή μπορει και να μην το δουμε ευκολα ...

Υ.Σ. Λογω διαφοράς εστιακης καλυτερα συμπερασματα νομιζω θα πάρουμε αν ταιριάξεις καδρο και δεν κροπάρουμε τον 15αρη ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων εις διπλούν, είσαι και ο :award:

Last edited: