Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Δεν θάναι μονο η φωτεινοτητα η διαφορα , θάχουν πολλες και μικρες διαφορες που οι περισσότεροι δεν δίνουμε σημασία..., επίσης θεωρω οτι ολοι οι premium φακοί πρεπει να εχουν και αδιαβροχοποιηση π.χ. Πηρα τον 75/1.8 για πορτρετο που στοιχιζει 700-1000 αναλογα ποτε και πως θα τον παρει κανεις και εχω και τον 25/1.4 που επισης δεν εχει και αναγκάστηκα και πηρα μαζι μου στις διακοπες τον παλιο καλο HG 50/2 macro στα 4/3 για ναχω ενα πορτρετοφακό στην παραλία ... για εμενα τοχω πει πάμπολλες φορες ειναι επιοικως απαραδεκτο να βγαζει οποιοδηποτε φακο m43 πανω απο 500 χωρις αδιαβροχοποιηση αφου εχει την τεχνογνωσία και το κανε ηδη στα 4/3 ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

karamela;105ε7734282 said:
Άσε όνειρο θερινής νυκτός ήταν και πέρασε...ας βολευτω τώρα με τον panasonic 12-60 και βλέπουμε!!!

Αν δεν σου κατσει καλα εδώ ειμαστε !

Re: Hybrid Leica zoom lens (m4/3)

Οι φακοί όλα τα λεφτά...από κόστος όμως δεν ξέρουμε τι παίζει!!!

Re: Hybrid Leica zoom lens (m4/3)

Πολύ ωραία άλλα αν ξέραμε και τιμούλες!!!! Γιατί αν είναι να χρεώνει κανένα 1.000+ τον καθένα από αυτούς έ άστα να πάνε...

Νομίζω ότι την εκπληξη μας την έκανε η Panasonic με τους 3 νεους φακους και πολυ καλή φωτεινότητα στο ευρυγώνιο και πολυ στοχευμενη γκάμα εστιακών, αν τους εχει και στεγανους σε σκονη και νερό τους θέλω και τους τρείς.:drool1:Απο την στιγμή που στον πινακα γραφει Leica η τιμή τιμή δεν έχει ....:2thumb22sup: στον 50-200 προβλέπω τιμή 1000-1200ευρω , λιγο πιο κάτω στα 900-1000 ευρω ο ευρυγώνιος που εχει πολυ ωραία εστιακή και λίγο πιο κάτω ο 12-60 στα 750-900ευρω.

Υ.Σ.
μετεφερα εδώ το νήμα με τίτλο Hybrid Leica zoom lens (m4/3) για την ανακοίνωση των νέων m43 φακών ως πιο σχετικό.

Last edited:

είναι φανερό ότι οι φακοί είνaι και στεγανοί και προορίζονται για best seller zoom , κρίμα που η Panasonic βάζει τα γυαλιά στην Olympus και βγάζει ακριβώς τους φακούς που είχαν γίνει best seller στα 4/3 (λόγω ευρους - απόδοσης) και μάλιστα με την υπογραφή της LEICA,

εγώ πάλι ελπίζω ναναι ακριβοί (όχι πανάκριβοι), όχι φθηνοί και αξιοι συνεχιστές της υπογραφής τους όχι μόνο στην τιμή αλλά και σε IQ ...

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Νομίζω ότι την εκπληξη μας την έκανε η Panasonic με τους 3 νεους φακους και πολυ καλή φωτεινότητα στο ευρυγώνιο και πολυ στοχευμενη γκάμα εστιακών, αν τους εχει και στεγανους σε σκονη και νερό τους θέλω και τους τρείς.:drool1:Απο την στιγμή που στον πινακα γραφει Leica η τιμή τιμή δεν έχει ....:2thumb22sup: στον 50-200 προβλέπω τιμή 1000-1200ευρω , λιγο πιο κάτω στα 900-1000 ευρω ο ευρυγώνιος που εχει πολυ ωραία εστιακή και λίγο πιο κάτω ο 12-60 στα 750-900ευρω.

Υ.Σ.
μετεφερα εδώ το νήμα με τίτλο Hybrid Leica zoom lens (m4/3) για την ανακοίνωση των νέων m43 φακών ως πιο σχετικό.

Αμα είναι εκει οι τιμές που αναφέρεις για αρχικές είναι μια χαρά...Βασικά και εγώ τους θέλω όλους...με αυτούς + 1-2 φωτεινούς prime απλά τα έχεις όλα!!!
Ειδικά ο 12-60f2,8-f4 αν έχει και καλή τιμή θα κάνει μεγάλη ζημιά!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

δεν ξερω αν ειναι αρχικες αλλά εκεί ελπίζω να ισσοροπήσουν καποια στιγμή, με την ισοτιμία του γιεν όμως κανεις δεν μπορει να ξέρει ...

Πολύ γυαλί ο 25άρης 1.2...

Nα κάνω μια εκτίμηση .. βλέπω να τρίβουμε τα ματια μας με την απόδοση του 12-100 .. τα οπίσθια στοιχεία με οδηγούν σε αυτή την εκτίμηση που εχουν χαρακτηριστικά focal reducer και θα μαζέψουν τις όποιες εκτροπές δίνοντας παράλληλα και ισχυρή τηλεκεντρικότητα. Ο Κωστας θα ξαναζήσει στιγμες των αντίστοιχων σχεδιάσεων 4/3 (14-35 & 70-200) ..
Ετσι εξηγείται και το σχετικά μεγάλο βαρος ..
attachment.php

Καλα δεν ειναι κριτήριο το συγκεκριμένο review αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν να επιβεβαιώνουν τον Ηλία :

http://www.stevehuffphoto.com/2016/...-havana-with-the-new-olympus-25-1-2-pro-lens/

Με δυο λογια : Its so good, I’m selling my Leica SL and all of my Leica lenses the second I can get one of these 25mm’s to keep!"...

Last edited:
Δυστυχώς υψηλές τιμές και για τους 2..φακουδαρες όμως!! υπομονή για μας τους υπόλοιπους για ποιο χαμηλές τιμές.

να τρολαρω λιγο :)
για μενα παντως χανεται το νοημα του 25/1.2 σε αυτη την τιμη .....με αυτα τα λεφτα η λιγοτερα παιρνεις καπια apsc μιρορλεςς μαζι με 35/1.4 και εχεις ακομα πιο μικρο DOF
αν και τα δειγματα ειναι πολυ καλα:)

να τρολαρω λιγο :)
για μενα παντως χανεται το νοημα του 25/1.2 σε αυτη την τιμη .....με αυτα τα λεφτα η λιγοτερα παιρνεις καπια apsc μιρορλεςς μαζι με 35/1.4 και εχεις ακομα πιο μικρο DOF
αν και τα δειγματα ειναι πολυ καλα:)

Συμφωνώ μαζί σου, απλά πιστεύω ότι το θέμα με τον 25mmf1,2 δεν είναι το ρηχό βάθος πεδίου άλλα η οπτική απόδοση του φακού που από ότι φαίνεται είναι τρομερή...τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε με την τιμή που κάνει!!! Σε κάθε περίπτωση είναι φακός για ιδιαίτερα κοινά και για βαθιά πορτοφόλια...