Φακοί για m4/3

Θα περιμένω τον Laowa 7,5/f2 που ακούγεται ότι θα βγεί λίγο κάτω από τα 500. Τα δείγματα που είδα ήταν πολύ ενθαρυντικά - σε αντίθεση με τον SLR Magic 8/f4 που είναι σχεδόν καθαρά φακός για video από drone... Για παραπάνω έχω τον oly 9-18 και τον panny 12-32 (που έχει και σταθεροποίηση).

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

http://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/fts/dl/ps45175.html

Νεο firmware v1.3 για Dual IS2 συμβατότητα στον P45-175.

Μόλις αναβάθμισα, πρόκειται γιά Dual IS και όχι Dual IS2. Οπως φαίνεται στις συμβατότητες της G80/85 http://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/connect/g80.html
Στην GX80 δουλεύει, πλέον σαν DUAL.

Προμηνύεται, πιθανά και η αναβάθμιση του "μικρού" power-zoom 14-42, της ίδιας γενιάς.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Ναι δειχνει ότι το προϊόν με το promotion που έγινε και τα πρώτα δεϊγματα που είδαμε θα κάνει θραύση σε πωλήσεις, αν μας προκύψει σε ποιότητα Samyang 7.5mm με φωτεινότητα και μέγεθος mzuiko 12/2 θα βάλει τα γυαλιά σε OLYMPUS και Panasonic ... το AF είναι δευτερεϋον σε τόσο ευρυγώνιο κάδρο
Εγώ έκανα πάντως χώρο ....σκότωσα το θηρίο τον mzuiko 7-14/2.8 :flipout: και περιμένω να δώ δείγματα απο την κυκλοφορία του, ένα καλό ειναι ότι επανασχεδιάστηκε το φϊλτρο του και πλέον θα είναι το κλασσικό για m43 46mm σπείρωμα και όχι 49mm που αρχικά είχε δηλωθεί.

Λέω να περιμένω κάποια πιο σίγουρα review - και το amazon για τους γνωστούς λόγους...

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Καλό το review του συνολικά, οξύτητα , γεωμετρική παραμόρφωση δείχνει καλός έως πολύ καλός κάτι που ανέμενα, θα ήθελα να δώ και άλλα δειγματα με την απόδοσή του σε CA και flare έκτός απο τα δϋο που έχει βάλει , στη φυλωσσιά έχει δώσει ένα ασχημο magenta blob, δείχνει και αυτός μια αδυναμία αλλά με το βαθύ hood ίσως να μην υπάρχει θέμα και ειδικά στο ευρυγωνιο που δείχνει να εχει καλύτερη αντοχή σε CA απο τις μετρήσεις τους. Βραδυνά δείγματα δεν μας εχει με κόντρα φως να δούμε και εκεί τι παίζει. Αναμένουμε λοιπον και άλλα review ...

Κώστα από που στέλνουν? Πρόσεχε μην είναι εκτός E.U. και πληρώσεις διάφορα. Στην Αγγλία παίζει στις 499 λίρες (άουτς!)... https://www.laowalens.co.uk/laowa-7-5mm-f2-lens-mft.html

Παντως αν κάνει όσα υπόσχεται τότε είναι ένας φακός σταθμός για το σύστημα. Και προσωπικά μου ταιριάζει περισσότερο το 15 από το 14 στα υπερευρυγώνια πλάνα.

Συμφωνώ 110% και οι χρήστες άλλων φακών της εταιερείας λένε τα καλύτερα για την απόδοση και την ποιότητα κατασκευής - παρεπιπτόντως είναι η μόνη που δίνει 5 χρόνια εγγύηση σε όλους, τι να χαλάσει άλλωστε?

Φαίνεται εξαιρετικός φακός, άλλα να πω την αμαρτία μου θα ήθελα να έχει και AF έστω και αργό....δεν το έχω και πολύ με το Manual Focus.....με κουράζει κάπως....ίσως έχω καλομάθει με τις m4/3 που απλά καρφώνεις το κουμπί και έτοιμη η φώτο...!!!

Φαίνεται εξαιρετικός φακός, άλλα να πω την αμαρτία μου θα ήθελα να έχει και AF έστω και αργό....δεν το έχω και πολύ με το Manual Focus.....με κουράζει κάπως....ίσως έχω καλομάθει με τις m4/3 που απλά καρφώνεις το κουμπί και έτοιμη η φώτο...!!!

αν θέλεις να γεμίζεις το μπροστινό πλάνο ναι ίσως... Αν όμως το θέλεις για λήψη στο άπειρο τότε με ένα διάφραγμα 5.6 είσαι μια χαρά και μόνιμα το δαχτυλίδι στο άπειρο.

αν θέλεις να γεμίζεις το μπροστινό πλάνο ναι ίσως... Αν όμως το θέλεις για λήψη στο άπειρο τότε με ένα διάφραγμα 5.6 είσαι μια χαρά και μόνιμα το δαχτυλίδι στο άπειρο.

Σωστά άλλα έναν τέτοιο φακό τον αγοράζεις και για low light και για το f2 και εκει είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα το βράδυ χωρίς AF....τουλάχιστον προσωπικά ζορίζομαι!!!