Re: Φακοί Cine m43 και λοιποί (με booster/αναμορφικό αντάπτορα) για χρήση βίντεο
Ωραίος φακός.
Γενικά για και όχι μόνο τέτοιοι φακοί manual που είναι και ελαφρώς πιο "γλυκοί" στο γράψιμο είναι ότι πρέπει. Ειδικά αν έχει κάποιος 4Κ με κάμποσο contrast και oversharpening, όπως οι περισσότερες φωτογραφικές.
Απλά τα 12mm σε MFT δεν είναι για φακό που τον έχεις συνέχεια πάνω. Τα 17mm είναι πιο χρήσιμα.
Τρεις νέους ευρυγώνιους Laowa κινηματογραφικούς φακούς, στα 7.5mm, 9mm και 15mm παρουσίασε η Venus Optics , ένα για κάθε φορμά
Συγκεκριμένα έχουμε τους Laowa 7.5mm T2.1 για κάμερες Micro Four Thirds, Laowa 9mm T2.9 για κάμερες με αισθητήρα APS-C και Super35 και τον Laowa 15mm T2.1 για Full Frame κάμερες της Sony.
Απάντηση: Re: Φακοί Cine m43 και λοιποί (με booster/αναμορφικό αντάπτορα) για χρήση β
Βάζω το βίντεο εδώ γιατί πιστευω οτι ο φακός απευθύνεται κυρίως στους βιντεογραφους , Voigtlander 60mm/0.95 αν και στο βίντεο η χρήση του ήταν κυρίως για πορτρέτα
Να πω την αμαρτια μου οσο αρνητικος ειμαι σε τετοιας ρηχης ιστοριας κατασκευαστες οπτικων τοσο με τρωει η περιεργεια να τους δοκιμαζα αυτους τους Meike σε ενα σετακι.
Και βγαινουν σε καλη τιμη με το βαλιτσακι τους και με διαφορετικα bundles .
1350 ευρω τωρα το σετ των 5 φακων....ειναι πειρασμος αν δεν ειναι οπτικα σκουπιδια.
Δεν έχει την στάμπα cine ο συγκεκριμένος φακός αλλά μπορεί άνετα να αποτελέσει το βασικό εργαλείο του βιντεογραφου που θα κάνει χρήση m43 μηχανής. Προσωπικά μου άρεσε η λογική της Panasonic που σε αυτόν τον ιδιαίτερο φακό δεν δίστασε και υιοθέτησε από την Olympus το focus clouch δαχτυλιδι της σειράς pro mzuiko αφού το θεώρησε απαραίτητο για το βασικό κοινό που απευθύνονται τα προϊόντα της (βιντεογραφους).
Αντιθετα τόσα χρόνια παρακαλάμε να γίνει κάτι πολύ πιο εύκολο απο την ανάποδη που απλά απαιτεί μια συμπληρωση κώδικα στο firmware δηλ. να αναγνωρίζεται το δαχτυλιδι ρύθμισης διάφραγματος των Lumix φακών στα σωματα Olympus , δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ, το ιδανικό βέβαια θα ήταν να υιοθετήσουν το δαχτυλιδι διαφράγματος στους pro mzuiko.