Φακοι nikon AI & AI-S σε D600

Μπορουμε να την περασουμε μια βελατουρα φανταζομαι.

Οπως και να εχει, ειναι μια απιθανη μηχανουλα!

Όχι και μηχανουλα. .. Μηχαναρα (με τέτοια τιμή) , με μόνο "κουσουρακι" αυτό που είπα σε άλλο νήμα για το σύστημα AF... Πολύ

Τον παρτιζανο περιμενα να το σχολιασει :flipout:

"Μηχανουλα" με την εννοια του μεγεθους / στυλ -bye-

κοιταξτε υπαρχουν δυο εκδοχες
η να σου χρυσωσουν το ... χαπι
η κατι που "αξιζει" δλδ αν θυμαστε παλια οταν ενα lp πωλουσε το κανανε χρυσο η πλατινενο... ε εγω περιμενω την πλατινα:flipout:
δεν ειναι τυχαιο ομως η brikk να χρυσωση την df... ειναι μηχαναρα (την γνωμη μου για το af την ξερετε , για μενα ειναι μια γρηγορη μηχανη , και τα 31 σημεια υπερ αρκετα)
ενταξει εχω δει χρυση την fa ,αλλα ετουτο ειναι αλλο πραμα....

εδω και μια ωρα την χαζευω..... ασημι/μαυρο:worshippy:
την περιμενα απο εβδομαδα αλλα πριν λιγο με την φερανε με κουριερ:ernaehrung004:
(τι να πω... ολα κυλισαν αψογα ,ευγενικοι, εξυπηρετικοι και συνεργασιμοι, μπραβο τους)

περισσοτερα οταν σταματησει η ... βροχη!-bye-

Η ένσταση μου για το AG της Df δεν είναι ο αριθμός των AF points αλλά η διασπορά τους στο κάδρο που δεν είναι βολική. Ίδια με της D610/600 .Διορθώστε με αν λανθανω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

AF φυσικά κι όχι AG ...

Απάντηση: Re: Φακοι nikon AI & AI-S σε D600

κοιταξτε υπαρχουν δυο εκδοχες
η να σου χρυσωσουν το ... χαπι
η κατι που "αξιζει" δλδ αν θυμαστε παλια οταν ενα lp πωλουσε το κανανε χρυσο η πλατινενο... ε εγω περιμενω την πλατινα:flipout:
δεν ειναι τυχαιο ομως η brikk να χρυσωση την df... ειναι μηχαναρα (την γνωμη μου για το af την ξερετε , για μενα ειναι μια γρηγορη μηχανη , και τα 31 σημεια υπερ αρκετα)
ενταξει εχω δει χρυση την fa ,αλλα ετουτο ειναι αλλο πραμα....

εδω και μια ωρα την χαζευω..... ασημι/μαυρο:worshippy:
την περιμενα απο εβδομαδα αλλα πριν λιγο με την φερανε με κουριερ:ernaehrung004:
(τι να πω... ολα κυλισαν αψογα ,ευγενικοι, εξυπηρετικοι και συνεργασιμοι, μπραβο τους)

περισσοτερα οταν σταματησει η ... βροχη!-bye-
Μπράβο Κώστα, καλώς τα δέχτηκες, σου εύχομαι ολόψυχα να τις χαρείς :firstprize: την Df σου και την Χτ 1 φυσικά, να ξέρεις αυτές οι δυο κάνουνε καλή παρέα:twoguns: και στη μαχη να πας δεν κολωνουν, αλλωστε ειναι κατασκευασμενες και για τετοια χρηση, αδιαβροχες και οι δυο βλεπεις, και οι δυο made in Japan δεν ειναι; και η Df εχει τον αισθητηρα της ναυαρχιδας βλεπε:DD4
οπως εγραψα και αλλου, οτι πληρωνεις παιρνεις:music-smiley-005:

ευχαριστω Γιωργο, ναι εδεσε τωρα το γλυκο...:coool:

Καλοκλικωτη που λενε

Ωραιο ΣΚ θα εχεις ;-)

ευχαριστω Ντινο...... αν σταματησει η βροχη...

Ηλια 95% εστιαζω και φωτομετρο μονο στο κεντρο, ακομα και με την d700 που ειχα...

Φακοι canon FD σε σωμα νικον παιζουν με ανταπτορα (?)

Με τι περιορισμους ?

Επισης, που θα βρω εναν nikon 105mm f2.5 Ai-S ? (εκτος απο το ebay)

Τον ειδα live, και στην αρχη μου φανηκε σαν ευρημα απο την αμφιπολη...

Μετα τραβηξα μια (φωτο) στα γρηγορα, και χωρις πολυ σκαλισμα...
Στο καπακι μια με το EFS 85 1.8....

Και οι δυο με iso 400 / f5.6. Ταχυτητα οτι γουσταρε η μηχανη, δεν θυμαμαι τωρα.

Μαλλον προτιμω τον αρχαιο...

Εχω τις φωτος στο λαπτοπ, θα τις ανεβασω

Last edited:
Απάντηση: Re: Φακοι nikon AI & AI-S σε D600

Φακοι canon FD σε σωμα νικον παιζουν με ανταπτορα (?)

Με τι περιορισμους ?

Επισης, που θα βρω εναν nikon 105mm f2.5 Ai-S ? (εκτος απο το ebay)

Οι FD μόνο σε mirrorless μπορούν να φορεθούν. Η παλιά μοντούρα της Canon είχε πολύ μικρή απόσταση από το φιλμ, που ούτε σε Canon EOS δεν μπορούν να φορεθούν οι φακοί. Μόνο ως macro, καθώς δεν εστιάζουν στο άπειρο. Σε Νίκον, ακόμη χειρότερα.

Για τον 105 (εξαιρετικός φακός) φοβούμαι ότι θα πρέπει να εμπιστευτείς το ebay (και τον δικό μου από εκεί τον πήρα) καθώς σπάνια τον βλέπω να προσφέρεται για πώληση σε κάποια ελληνική σελίδα.
Να αναμένεις από 150ρι και πάνω για κάποιον σε καλή κατάσταση, πχ
http://www.ebay.co.uk/itm/NIKON-NIK...77440871?pt=Camera_Lenses&hash=item58b9fc4967

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χμ.... δεν ήξερα ότι η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε με τον 105....

Για κλασικούς χειροκίνητους μεσαίους τέλε Nikkor, κοιτάς και τον εξαιρετικό 180/2,8 (ιδίως εάν βρεις την έκδοση ED, από 200ρι και πάνω στο ebay), επίσης ο 200/4 είναι πανάλαφρος, πολύ κόμπακτ (52ρι φίλτρο!) και αρκετά καλός θα έλεγα.

Σε στουντιο θα τον χρησιμοποιησεις Ντινο τον 105? Με τριποδο και live view ? :idea:

Καλοριζικες οι αγορες... :2thumb22sup:

Ευχαριστω Ηλια

Γιατι πιστευεις οτι ειναι τοσο περιοριστικος?

Μια χαρα ειναι για πορτραιτο (για τα 135 ευρω)