Φακοί Nikon Ζ mount

Μη ρωτάς εμένα, είμαι λίγο πορωμενος με το φακό και το πώς αποδίδει.. προσωπικά δε βλέπω να κάνω καμία παραχώρηση, αποδίδει για μένα πολύ καλά αποτελέσματα σε σημείο του να μη μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω θα μου έδινε ο Ζ μαμά 85.

Μόνο μείον ότι σπάνια μου σταματάει το AF όπως είπα αλλά θεωρώ πως αν το γυρίσω στο προηγούμενο firmware δε θα το ξανακάνει μιας και τότε που το ειχα δεν είχε κάνει με εκείνο τίποτα τέτοιο.

Από την άλλη ο 35 viltrox που πάλι έχω είτε με το προηγούμενο είτε με το τελευταίο firmware κανένα θέμα .

• Like
Reactions: Binis and karamela
Εδώ δείγματα δικά μου:

Μακάρι να μπορούσα να βάλω και του μικρού μου πορτραίτα αλλά είναι κάτι που δεν ανεβάζω στο ίντερνετ .
Μας έκαψες τώρα και μας βάζεις και σε έξοδα!!!

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σου για τον φακό άλλα και για τα δείγματα!!

Υ.Γ. Για αυτό αγαπάμε τέτοιους φακούς άλλα και το σύστημα FF...τι bokeh είναι αυτό στην φώτος σου παρακάτω!! Η γάτα μοιάζει σαν να ξεπηδάει μέσα από το κάδρο σου.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υ.Γ. Για αυτό αγαπάμε τέτοιους φακούς άλλα και το σύστημα FF...τι bokeh είναι αυτό στην φώτος σου παρακάτω!! Η γάτα μοιάζει σαν να ξεπηδάει μέσα από το κάδρο σου.
Και είναι στο 1.8.... και για μένα έχει πολύ καλή οξύτητα το θέμα ..
Εστίαση στο auto με animal eye af...

• Like
Μαγεία και η γάτα super sharp!!! Παω γαι παραγγελία!!

Υ.Γ. Ο 35αρης Viltrox τι λέει?? Θεωρείς ότι αξίζει?
Θεωρώ ότι αξίζει και ότι είναι λίγο καλύτερος από τον 40μμ φ2 Ζ αλλά... Πιο βαρύς, πιο μεγάλος και πιο ακριβός.

Πάρε δείγματα μου και από αυτόν

• Like
Θεωρώ ότι αξίζει και ότι είναι λίγο καλύτερος από τον 40μμ φ2 Ζ αλλά... Πιο βαρύς, πιο μεγάλος και πιο ακριβός.

Πάρε δείγματα και από αυτόν

Εχω τον 50αρη Nikon που είναι φαντασικός, άλλα κάποιες φορές θα ήθελα κάτι πιο ευρυγώνιο άλλα χωρίς να δώσω μια περιουσία, για αυτό τον σκέφτομαι...

• Like
Reactions: Binis
Ο 50αρης όντως λένε είναι τοπ. Δεν τον έχω δουλέψει αλλά φαντάζομαι...

Τώρα τι να σου πω , δεν υπάρχει κάτι άλλο από όσο θυμάμαι... Η πας σε 35 Nikon ακριβά ή Viltrox 35 σε ψιλό νορμάλ τιμή αλλιώς 40αρη F2 Nikon για οικονομικά.

Εδώ δείγματα δικά μου:

Μακάρι να μπορούσα να βάλω και του μικρού μου πορτραίτα αλλά είναι κάτι που δεν ανεβάζω στο ίντερνετ .
ευχαριστούμε πάρα πολύ νομίζω ότι ο φίλος καραμέλα τα είπε όλα μας έκαψες ο φακός δείχνει να είναι σούπερ

• Like
Reactions: stratigos24
Εχω τον 50αρη Nikon που είναι φαντασικός, άλλα κάποιες φορές θα ήθελα κάτι πιο ευρυγώνιο άλλα χωρίς να δώσω μια περιουσία, για αυτό τον σκέφτομαι...
νομίζω ότι αξίζει να δούμε δείγμα απο τον 50άρι σου εαν φυσικά θέλεις

• Like
Reactions: stratigos24

Να θυμάσαι όμως οτι ο φακός έχει βάρος 550γρ φακό και δεν είναι native

o αντίστοιχος LUMIX S 85mm/1.8 για Lmount είναι μόλις 350γρ και γιαυτο τον προτίμησα και ως native

Από ποιότητα κατασκευής / υλικά πάντως λένε πολύ καλά λόγια για τους Viltrox. Δεν είναι πλαστικοί κλπ.

• Like
Reactions: Binis

o αντίστοιχος LUMIX S 85mm/1.8 για Lmount είναι μόλις 350γρ και γιαυτο τον προτίμησα και ως native
είναι ο καλύτερος προσιτά οικονομικός φακός για Ζ mount με ωραία δείγματα εικόνας, ποιο ελαφρυς από αντάπτορα μαζί με 85mm G & και μισή τιμή απο τον φοβερό S ας πούμε χρυσή τομή κόστους/εικόνας που εδώ είναι το ζητούμενο

Tον nikon 85mm 1,8 g τον ειχα απολαυσει στην d750 ,στην z5 -z6 με τον ανταπτορα [ενημερωμενο] την ημερα ηταν οκ ,το βραδυ και σε κινουμενο θεμα ψιλοψαρευε ,εν αντιθεσει με τους [z24-70 f4 s -z50 f1,8 s -z 28 f2,8]
Σημερα τελειωσε για εμενα το f mount εδωσα τον 85ρι και τον ανταπτορα ,ειχα καει και με τον ταμρον 35 1,8 vc τον καλυτερο dslr φακο μου και με τον ταμρον 70-300 vc .

Ειπαμε να πάρουμε κάτι οικονομικό, ο 85αρης που λες για L mount κάνει σχεδόν τα ίδια με τον Native Z της Nikon. Βάλε ότι το L mount σύστημα για μένα δεν υφίσταται καν. Χιχι

Ειπαμε να πάρουμε κάτι οικονομικό, ο 85αρης που λες για L mount κάνει σχεδόν τα ίδια με τον Native Z της Nikon. Βάλε ότι το L mount σύστημα για μένα δεν υφίσταται καν. Χιχι
Στα 550€ απο Αμαζον βγαίνει συνεχώς ο L mount . Και τεντώνει τα 45,Μpx της S1r

Το θέμα στο FF δεν είναι τι πληρώνεις αλλά συνδυασμός με το τι είσαι πρόθυμος να κουβαλας .Αν ο native στοιχίζει 2 κατοσταρικα παραπάνω και είναι σημαντικά ελαφρύτερος πας σε αυτόν.

Στα 550€ απο Αμαζον βγαίνει συνεχώς ο L mount . Και τεντώνει τα 45,Μpx της S1r

Το θέμα στο FF δεν είναι τι πληρώνεις αλλά συνδυασμός με το τι είσαι πρόθυμος να κουβαλας .Αν ο native στοιχίζει 2 κατοσταρικα παραπάνω και είναι σημαντικά ελαφρύτερος πας σε αυτόν.
Ναι μόνο που δεν με ενδιαφέρουν τα 45mp ούτε στο ελάχιστο, ότι γλιτώνεις σε βάρος από τον φακό το παίρνεις με το παραπάνω πίσω από το τούβλο S1 και τέλος εδώ λέμε για φακούς Ζ mount.

Τέλος είμαι πρόθυμος να πάρω έναν πιο βαρύ φακό αν είναι να γλιτώσω χρήματα, έτσι και αλλιώς σπάνια θα τον χρησιμοποιώ τον 85mm για αυτό κοιτάζω να πάρω κάτι φτηνό. Αλλιώς έδινα παραπάνω και έπαιρνα τον Nikon z 85mm.

Στο L mount υπάρχουν πολύ ελαφρύτερες μηχανές', δεν το έγραψα για να κάνω σύγκριση με το Ζ σύστημα

έχασες το νόημα , δεν είπα να πάρεις μηχανή 45mpx. απλά ότι ο φακός μου παρότι ελαφυς την ξεζουμιζει,

για την ποιότητα φακού στο έγραψα ώστε αναλογικά να βρεις κάτι πιο ελαφρύ ή να περιμένεις να βρεις τον native σε καλή τιμη που ταυτόχρονα να μπορεί να κρατά ανάλυση γιατί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στο FF το 1.8 για να μην είναι καλός ένας φακός περιπου στο 500ρικο

Καλώς ή κακώς πολλές επιλογές δεν έχουμε στο Ζ mount. Προς το παρόν για 85 αυτοί οι 2 υπάρχουν (μαμά και viltrox) και ο samyang.