Φακοί PENTAX

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Έχουμες νέους φακούς της PENTAX σε πολύ ενδιαφέρους υλοποιήσεις. Π.χ. έναν τηλεφακό σε εξαιρετικό εστιακό μήκος, τον PENTAX 60-250 F4 ED IF SDM, έναν νέο 50άρη τον PENTAX 55 1.4 SDM, και έναν υπερευρυγώνιο σταθερό και όχι fisheye τον PENTAX 15 F4 ED Limited.

http://www.dpreview.com/articles/photokina2008/Pentax/

Ο τηλεφακός αναμένεται βάσει χαρακτηριστικών αλλά και τιμολόγησης (θα βγαίνει πάνω από 1000 ευρώ) να είναι κάτι το εξαιρετικό. Σταθερό f4 διάφραγμα σε μεγάλο εύρος ζουμ.

Ο φακός ανήκει στην κορυφαία σειρά της Πένταξ, την DA*
2 ED στοιχεία διαβάζω, FTM (κάτι σαν FTM τελοσπάντων), εξελιγμένες επιστρώσεις, προστασία από σκόνη/νερό...

Θα είναι το αντίστοιχο του 70-200/4Lis για τις Pentax (και σε αντίστοιχη ή και ελαφρώς ανώτερη τιμή), μόνο που θα είναι σε μεγαλύτερο εστιακό εύρος (κάλυψη 90-375 σε ψηφιακό σώμα έναντι 112-320 για τον Canon)

Νομίζω έχει ειπωθεί κάπως έτσι:

Ποιος είναι ο καλύτερος ευρυγώνιος?
Δυο βήματα πίσω!

Υπάρχει βέβαια και η παράμετρος που θέτει ο Χαράλαμπος Τραμπάκουλας:
Παρ'κάτ' είναι γκρεμός πιδάκιμ', θα σκοτωθούμ'!

Αυτο που με προβληματιζει, ειναι οτι οπως ειπες κι εσυ, απο το '75 και μετα, οσοι φακοι κατασκευαστηκαν, ηταν k-mount οποτε ταιριαζουν με τις σημερινες μηχανες. Αυτος ο φακος νομιζω, ειναι κατασκευασμενος απο το '67 μεχρι το '71. Ο πωλητης παντως λεει οτι ουσιαστικα ειναι K-mount.

Άλλο ο SMC-Takumar 50/1.4 και άλλο ο SMC 50/1.4

Ο πρώτος είναι βιδωτός, ο δεύτερος μοντούρα Κ. Όπως και ο SMC-M, κλπ

Αυτός που παρέθεσες είναι μοντούρας Κ, τον έχω (εξαιρετικός) και είναι μεταγενέστερος του 71 που έγραφε ο πωλητής, έχει λάθος.

Απάντηση: Re: Νέοι φακοί της PENTAX στην PHOTOKINA

Ο τηλεφακός αναμένεται βάσει χαρακτηριστικών αλλά και τιμολόγησης (θα βγαίνει πάνω από 1000 ευρώ) να είναι κάτι το εξαιρετικό. Σταθερό f4 διάφραγμα σε μεγάλο εύρος ζουμ.

πράγματι κινείται στα 1000-1200 ευρώ.

D_FA21-BK_b.jpeg
D_FA21-BK.jpeg

Ειμαι μεγαλος φαν της πενταξ αλλα αυτοι οι φακοι χρειαζονται και ενα σωμα και τα φουλ φρειμ τους ειναι θηρια