Φακοί Pergear

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
104,787
Εκεί ψηλά.....
A2000702_new_com01_500x.jpg

Την εσκισε την ΤΤartisan σε τιμες....

Ακου 35mm full frame f1,4 με το ζορι 100€ συν φπα....

Για μοντουρες :

Sony E-Mount
Canon RF-Mount
Nikon Z-Mount
L-Mount

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Από πού ξεπετάγονται όλες αυτές οι εταιρείες; Την έχουμε ξανακούσει αυτή;

Κινεζικη εταιρεια. Δες στο λινκ επανω εχει βγαλει κι αλλους φακους.

Θα πλημμυρισουν την αγορα με φακους οι κινεζοι οπως πανε.....και με αυτες τις τιμες ευκολα θα κατακτησουν το "κατω" κομματι της αγορας.

Γενικά πάντως και από τα περισσότερα user reviews, να έχετε υπόψη ότι η οπτική ποιότητα είναι μέτρια - ειδικά εκτός κέντρου - και η χρηστικότητα περιορισμένη. Οι κλίμακες αποστάσεων είναι εντελώς στο περίπου, και το άπειρο συνήθως δεν συμπίπτει με το τέρμα της περιστροφής του φακού. Στην καλή περίπτωση είναι λίγο πριν, στην κακή δεν εστιάζει καθόλου στο άπειρο.
Ακόμα και ο πανάκριβος Laowa 7.5/f2 που είχα για ένα διάστημα έπασχε από τέτοιες ατέλειες...

edit: αν παρακολουθήσετε το βιντεάκι, είναι προφανή αυτά που λέω. Τραγική ποιότητα έως f4, κλίμακες διαφράγματος και απόστασης εντελώς στο περίπου. Είναι κι ότι σου κάτσει βέβαια: έχω ακόμα έναν Fujian 35/f1.7 c-mount των... 20€ φορεμένο στην GM5 και κάνω νοητά ταξίδια στα νειάτα μου...

Last edited:
Ο Pergear μου (Pergear 60mm f2.8 macro mark ii Z mount) μου έβγαλε αυτό.
Σαν να έχει θολώσει το μπροστά κρύσταλλο αλλά από μέσα.
Μίλησα με την Pergear και μου λέει ο φακός was affected και να τον στείλω Κίνα να τον φτιάξουν δωρεάν ... Τι δωρεάν που μεταφορικά θα έχει πόσα...

Η προηγούμενη έκδοση του φακού έβγαινε χωρίς να έχει αυτό το μπροστά προστατευτικό τζάμι. Μπορώ να το βγάλω ? Και αν μπορώ να το βγάλω να δω ίσως καθαρίζει και να το κάνα βάλω αλλά το αφήνω και χωρίς δε θα έχει θέμα πιστεύω.

Attachments

• IMG_20241113_183425.jpg
    IMG_20241113_183425.jpg
    832.4 KB · Views: 11
Για αρχη πεστους οτι θες αντικατασταση με καινουργιο ή επιστροφη και τα λεφτα σου πισω .

Αλλιως ολα τα εξοδα δικα τους

Για αρχη πεστους οτι θες αντικατασταση με καινουργιο ή επιστροφη και τα λεφτα σου πισω .

Αλλιως ολα τα εξοδα δικα τους
Έχει περάσει ένα έτος από την αγορά και έχει λήξει η εγγύηση.

• Sad
Reactions: Kosh
Τους είπα ότι τα μεταφορικά είναι πολλά για να τον στείλω Κίνα. Δε γίνεται να τον στείλω Γερμανία που από εκεί τον πήρα (Pergear . de) και μου λέει ότι δυστυχώς εκεί δεν υπάρχει σέρβις.

Αυτά είναι τα προβλήματα με τους Κινέζους , μια φορά πριν πολλά χρόνια έστειλα επιστροφή Κίνα μια προβληματική υποβρύχια φωτογραφική θήκη για την GM1 με δικά μου έξοδα (μόλις την τεσταρα έβαζε νερό σε μια τσιμούχα) , ο πωλητής έλεγε ότι δεν την παρέλαβε ποτέ και παρότι είχα βάλει σύστημένη παράδοση ποτέ δεν πήρα λεφτά πίσω από το eBay , never again

Τους είπα ότι τα μεταφορικά είναι πολλά για να τον στείλω Κίνα. Δε γίνεται να τον στείλω Γερμανία που από εκεί τον πήρα (Pergear . de) και μου λέει ότι δυστυχώς εκεί δεν υπάρχει σέρβις.
Τραγωδία.
Πόσο κόστισε αγορά ?

Τραγωδία.
Πόσο κόστισε αγορά ?
170 τελικη με μεταφορικά πέρσυ τον Οκτωβρη.
Περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν για τα μεταφορικά που τους είπα ότι είναι ακριβά αν μου πουν μα μου θα τους πω ότι εγώ από Ευρώπη αγόρασα, βάση νόμου εκεί θα πρέπει εκεί να το γυρίσω και μετά εσείς πάρτε τον όπως θέλετε... βέβαια μπορεί να μου πουν εμείς σας κάνουμε εξυπηρέτηση, η εγγύηση έχει λήξει αλλά... οκ, στην Ευρώπη ότι πουλάς πρέπει να έχει 2 έτη μπορώ να τους πω.

Πάντως οκ, και μόνος μου ή να το πάω κάπου να το ανοίξουν με λίγα χρήματα να το καθαρίσω δε με πειράζει.