Φακοί πορτραίτου + manual focus

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κάποια συμβουλή για το φακό ? Είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξω, δοκιμάσω?
Ο φακός στην Κ-χ μπορεί να δουλέψει κανονικά μόνο σε Μ mode, σε κάθε άλλη περίπτωση ότι και να κάνεις στο δακτυλίδι θα σκοπεύει σε προτεραιότητα διαφράγματος με πλήρως ανοικτό το διάφραγμα σε 1.7. Διάβασε σχετικά στο θέμα με την Κ-χ.

Τελικά, για την ιστορία, παρήγγειλα, από ebay (Hong Kong) πριν 15 ημέρες και μου ήρθε σήμερα, τον 85 1.8 AFD.

Δυστυχώς όχι! Κι αυτό γιατί την ημέρα που έκλεισα το φακό, μου ήρθε ένα μήνυμα από το ebay ότι "ebay listing removed" και "Any offers or bids placed on this listing are now null and void" κλπ και κάθε αναφορά σχετική με το αντικείμενο εξαφανίστηκε!
Σε επικοινωνία μου όμως με τον πωλητή με διαβεβαίωσε ότι όλα είναι οκ, όπως και όντως ήταν τελικά. Ο πωλητής λέγεται "sighterz" και έχει και κανονικό e-shop.

+1 για το Samyang...
Τρελλό φακουδάκι σε τιμή χώμα, και σε Νικον δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την επιβεβαίωση εστίασης.

Kαι ένα δείγμα με 100% crop

nano_reef_favia_1.jpg

Από τιμή να υποθέσω βγήκε γύρω στο 200άρι;
Καινούργιος, 315 με δωρεάν αποστολή.

+1 για το Samyang...
Τρελλό φακουδάκι σε τιμή χώμα, και σε Νικον δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την επιβεβαίωση εστίασης.
Σίγουρα πρόκειται περί καταπληκτικού φακού, αλλά το f/1.4 χωρίς AF είναι σίγουρο ότι δε θα κατάφερνα να το χρησιμοποιήσω. Και αναφέρομαι σε κινούμενα θέματα (βάζω ακόμα και τα πορτραίτα "στο χέρι" σ'αυτήν την κατηγορία).

Σίγουρα πρόκειται περί καταπληκτικού φακού, αλλά το f/1.4 χωρίς AF είναι σίγουρο ότι δε θα κατάφερνα να το χρησιμοποιήσω. Και αναφέρομαι σε κινούμενα θέματα (βάζω ακόμα και τα πορτραίτα "στο χέρι" σ'αυτήν την κατηγορία).

Υπερβάλλεις αλλά οκ. :)

Καλορίζικος λοιπόν ο Νίκον. Δεν θα το μετανιώσεις σίγουρα... :music-smiley-005: