Φακοί Sigma

Re: Sigma φακοί

Για τη σταθεροποίηση του φακού εγώ μίλησα ότι δεν έχει καλή απόδοση. Και στο βίντεο θα φανεί η κακή σταθεροποίηση, και στην τελική φωτογραφία και στο EVF στην (προ)επισκόπηση.

Την ένστασή μου στους απόλυτους κανόνες εξέφρασα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκμεταλλευτεί ή όχι τις δυνατότητες ενός φακού όπως αυτός θέλει.

Αν ένας φακός έχει κακή σταθεροποίηση, έχει κακή σταθεροποίηση, όπως αντίστοιχα αν έχει κακό AF, έχει κακό AF, άσχετα αν οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν MF. Ο φακός με νοιάζει να έχει καλή σταθεροποίηση και AF.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Μόλις παρέλαβα και τον 85/1.4 Art.

QPbTST.jpg

Σε ff είμαι και στο όριο στα 85mm, ώστε να μου επιτρέπεται να πατήσω και rec. :flipout:

Μεγείες Γιάννη.

Έχεις άλλον 85άρη ? (να μας κάνεις συγκριτικό?)

Σε σύγκριση με τον 135/1.8 ART

Βάρος ολόιδιο: 1.130γρ.
Μήκος: 2 εκατοστά μακρύτερος ο 85/1.4, στα 11,5εκ.
Διάμετρος φίλτρου: φ86mm ο 85/1.4, φ82mm o 135/1.8

Πρέπει και να πάρω και 86άρι φίλτρο τώρα, δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλο.
Και ο 105/1.4 θα έχει ακόμη πιο μεγάλο, φ105mm!

7NSnTD.jpg

Απίστευτες μετρήσεις και οι δύο.
Ο 85/1.4 χτυπάει κόκκινα στο f/2.8 με 5473 LW/PH.
Αλλά ο 135/1.8 δίνει μέτρηση στο κέντρο τέρμα ανοιχτός στο f/1.8 όση ο 85άρης κλεισμένος στο f/2.

onDM6l.png

UR1tqc.png

O Canon 85/1.4L IS δεν μπορεί να πλησιάσει τον 85/1.4 Art, παρά μόνο στο f/4 κάπως.
e1yYUm.png

Πηγή: www.opticallimits.com

Last edited:

στο ephotozine δείχνει πολύ μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των 2 φακών. αναρωτιέμαι γιατί τόσο μεγάλη διαφορά

Sigma 85 art
highres-Sigma-85mm-f1-4-Art-Lens-MTF-Chart_1479120557.jpg

Sigma 135 art
Sigma-135mm-f1-8-MTF-Chart_1502097614.jpg

Είναι σε διαφορετικό σώμα οι μετρήσεις που έβαλες, γι' αυτό και είναι άκυρη η σύγκριση.
Σε 5DIV o 85άρης, ενώ στην 5DS R o 135.

Στις μετρήσεις που παρέθεσα του opticallimits, όλες έγιναν με σώμα την 5DS R.

Εκτός από τον Sigma 100-400, που ανέφερε ο kosh και ο αντίστοιχος tamron, που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα πρέπει να αξίζει τα λεφτά του.

Εκτός από τον Sigma 100-400, που ανέφερε ο kosh και ο αντίστοιχος tamron, που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα πρέπει να αξίζει τα λεφτά του.

Αν δεις το συγκριτικο που εχω βαλει αναμεσα τους θα βαλεις τα κλαματα για τον Ταμρον. Ενω ειναι ο μονος φακος στο ιδιο κοστος στην οπτικη αποδοση ειναι τραγικα χειροτερος . Οταν ο 100-400 κοιταζει στα ματια φακους ακριβοτερυς 2 και 3 φορες σε οπτικο επιπεδο το αντιλαμβανεσαι αυτο. Νεωτερα οταν τον εχω στα χερια μου τωρα δοκιμαζω τον 14-24 f2.8

Sigma 14-24 f2.8
Η πρώτη ματιά .... αν και γρήγορη από το άγχος..... τον θεωρώ υπέροχο φακό.

Το είδα και όντως έχει μεγάλη διαφορά, το θέμα είναι ότι διαβάζοντας κατάλαβα ότι δυστυχώς έχει να κάνει και με τι κομμάτι θα σου πέσει και αυτό ισχύει και για τους δύο, ίσως περισσότερο στον tamron. Σίγουρα είναι πιο οξυς αλλά μαλλον δεν έχουν αυτή την διαφορά. Κάποιοι που δοκίμασαν δύο και τρεις και από τους δύο κάτι τέτοια γράφουν.

Εκει αναμενοταν η τιμη του αντε κανα 100 παραπανω .

Μιλαμε για κτηνος ομως. Φακος που θα ταιριαξει μονο σε επαγγελματιες φωτογραφους πορτρετου σε στουντιο ή εξω αν εχουν βοηθους να κουβαλανε :D

Ειναι απο τους φακους που πιστευω οτι η Sigma τον εφτιαξε οχι επειδη ελειπε απο την γκαμα της αλλα παντα μια σοβαρη εταιρεια πρεπει να φτιαχνει και φακους για τους πολυ απαιτητικους και ειδικους χρηστες της και ας πουλησει και 100 κομματια το χρονο που λεει ο λογος.

υγ

Επισης θα ταιριαζε πολυ η ενσωματωση του σε κινηματογραφικο κελυφος λογω διαφραγματος.....θα φανει απο τον χαρακτηρα των οπτικων αυτο. Το μεγεθος του δεν θα ταιριαζει βεβαια με τους υπολοιπους Cine φακους της Sigma που ειναι αρκετα compact παρολο το πολυ ανοιχτο τους διαφραγμα αλλα ποτε δεν ξερεις που θα οδηγηθουν και αυτοι οι φακοι .

Ενάμιση κιλάκι (1.650), αντέχεται. Μισό κιλό πάνω από τους 85/1.4 και 135/1.8 (1150γρ.).
Εννοείται ότι θα τον αποκτήσω με την πρώτη ευκαιρία. Φυσικά σε Sigma SA mount.

Το πραγματικό κτήνος ειδικών αποστολών ήταν ο τρίκιλος Mitakon 135 1.4.

Συγκριτικά με τον Nikon 105/1.4 που είναι μόλις ένα κιλό, σίγουρα βαρύς είναι ο Sigma 105/1.4 στα 1.650γρ.

Έναν 200/2 Art τώρα περιμένω να βγάλει η Sigma. Δεν δείχνει να έχει κανέναν ενδοιασμό να βγάζει πιο βαρείς φακούς από Canon. O αντίστοιχος Canon 200/2 είναι 2,5 κιλά, οπότε σίγουρα τρίκιλος θα είναι ο Sigma 200/2 Art.