Φακοί Sigma

Απάντηση: Re: Sigma φακοί

Για ποιο συστημα δηλαδη δεν βοηθουν στο βιντεο? Δεν το εχω πολυψαξει αυτο.

Ισχύει για όλους τους φακούς σε όλα τα συστήματα.
Οι φακοί που δεν έχουν μηχανική χειροκίνητη εστίαση δεν είναι καλοί για βίντεο.
Το fly by wire, χοντρικά, σημαίνει ότι όταν γυρνάς το δαχτυλίδι δίνεις σήμα στο μοτέρ να εστιάσει. Αυτό μεταφράζεται σε μειωμένη ακρίβεια.
Αυτά αφορούν μόνο όσους ενδιαφέρονται για χειροκίνητη εστίαση.

Αν θες, δες το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=j9ZNHQNq0io

Απάντηση: Sigma φακοί

Πες μου πως τα παει στο βιντεο απο παραμορφωση γιατι καποια στιγμη θα τον παρω και εγω απλα μου εφυγαν πολλα λεφτα για σωμα 6500 για φλας για τηλεοραση 65αρα ενισχυτη 7.2 και ηχεια.
Ασε που θα πρεπει αν βαλω και λεφτα στην ακρη για δικηγορο γιατι βλεπω να με σουτερνει η γυναικα μου.

Κατι αλλο που μου ειπαν ειναι οτι δεν μπορεις να βγαλεις φωτογραφια πχ πολλα ατομα μαζι στο 1.4 δεν θα βγουν ολοι εστιασμενοι.
(Δεν μου ειπαν τι να κανω ομως για να τους βγαλω ολους εστιασμενους. Ανεβαζω διαφραγμα και παιζω με φλας;)

Re: Sigma φακοί

ολοι οι φωτογραφοι εκδηλωσεων τραβανε με φλας και διαφραγμα 5.6 και πανω σε γκρουπ ατομων.
Ειναι λογικο , γιατι το βαθος πεδιου σε ανοιχτα διαφραγματα ειναι πολυ μικρο (λιγα εκατοστα) οποτε ολα τα προσωπα αποκλειεται να ειναι "ευθυγραμισμεννα" .

Μονο σε πορτραιτα (ενα ατομο) ανοιχτο διαφραγμα...

Just arrived!
99b8de3e2d3be1b2938463b78da935bc.jpg

Μεγειά, ο 56άρης μου κλείνει το μάτι για m4/3 - τον έπιασα στα χέρια μου πρόσφατα και μου άρεσε φορεμένος στην GX9...

Αν θυμάμαι Δημήτρη δεν τον είχαν σε μοντουρα m43, στα χέρια όμως τον πιάσαμε (σε μοντουρα SONY) , τον 16αρη βάλαμε στην GX9 ...

Re: Sigma φακοί

Τους δοκιμάσαμε λίγο, και οι 2 πολύ καλοί, πολύ sharp ...η διαφορά από τον 18-105 ήταν εμφανής, ακόμα και σε f8 , που οι διαφορες είναι σαφώς μικρές.

Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Μεγειά, ο 56άρης μου κλείνει το μάτι για m4/3 - τον έπιασα στα χέρια μου πρόσφατα και μου άρεσε φορεμένος στην GX9...

mount E επιασες στα χερια σου και "ειδες" τον φακο με μοντουρα M43 απο την λαχταρα σου.

Ακομα δεν εχουμε νεα για την μοντουρα αυτη .....απο του χρονου.

Απάντηση: Re: Sigma φακοί

Τους δοκιμάσαμε λίγο, και οι 2 πολύ καλοί, πολύ sharp ...η διαφορά από τον 18-105 ήταν εμφανής, ακόμα και σε f8 , που οι διαφορες είναι σαφώς μικρές.

Όντως ξυρίζουν και είναι γρήγοροι. Πολύ καλοί φακοί με στιβαρή ποιότητα κατασκευής.
Ιδού ο 16ρης:
Sigma 16 by https://www.flickr.com/photos/113694953@N04/